• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip seven amcalar

Bazıları sevdiğini düşünüyor , uyarınca da şeyinde boncuk gördü deyip , anneyi görgüsüzlükle suçlarlar . Bir akraba da benim oğluma eşşoleşşek gibi bir kelime kullanarak seviyordu , gülerek söylüyordu . Bir dedi , iki dedi derken canıma tak etti. Ben de gülerek tek cümleyle hem babasına hem oğluna be güzel hakaret ediyorsunuz . Hayır ne eşekliklerini gördünüz ki ? Dedim .

Adam şok oldu . Sonrasında okulda söylediği şeyin aslında kötü olduğunu anlatmaya çalıştığımız çocuklar oluyor . Bizim evde şaka niyetli bile olsa yalan söylenmez . Benim evimde kimsenin de bu tür davranmasına izin vermem .
Sonrasında sevdiği için döven , öldüren , kısıtlayan erkekler dolaşıyor ortalıkta .
Ağzına yakışmayan küfürler ederek , hanım ağa modunda dolaşan kadınlar oluyor .
Kötü sözü normalleştirmemeliyiz . Aksine güneşe doğduğu için teşekkür etmeyi , bir çiçeğe bile ne kadar güzel olduğunu söylemeyi alışkanlık haline getiren nesillerimiz olsun . Belki gelecekte Norveç standartlarına yaklaşırız.

Baslik garip ama baska nasil ifade etsem bilemedim. 28 ayini doldurmus bir oglum var. Iki amcasi var ve pandemiden dolayi bir araya gelemedikleri icin her gun babasi goruntulu konusturuyor. Iki amcasinin da oglumu sevme sekli oldukca garip ve artik benim icin rahatsiz edici olmaya basladi. Aslinda ikisi de eglenceli tipler ve severim normalde ancak cocuga yaklasimdan zerre anlamiyorlar. Cocuga surekli "ş...siz, p..şt" vs diyorlar. Anlamsiz bir sekilde inatlasiyorlar. Mesela arkandaki oyuncagi goster vs diyorlar oglum bazen anlamiyor bile baska bir seyle ilgileniyor oluyor. "Iyi o zaman ben de sana gelirken yeni oyuncak almayacagim " vs hep boyle anlamsiz diyaloglar. Oglum sayelerinde her seye olumsuz cevap vermeyi ogrendi. Garip cumleler kurdurmaya calisiyorlar mesela "baba boş yapma " de diye iki saat soyletmeye calisiyorlar bazen soyluyor bizimki de o zaman kahkaha tufani 🙄 gelemeyecegimizi bildikleri halde hadi annene soyle seni giydirsin bize gelin veya simdi ben seni parka goturmeye geleyim vs diyorlar oglum kapiya kosuyor ve gercek olmadigini anlayinca aglamaya basliyor ve bu durum ne hikmetse onlarin cok hosuna gidiyor. Bir kac kez saka yollu uyardim ama ciddiye almadilar . Cocuk da degiller yani biri 36 biri 41 yasinda koca adamlar, esimin abileri. Ama cocukla nasil iletisim kurulur bir haberler. Esime gore bir problem yok, zaten ona gore gayet normal bir iletisim sekli. Onun da abileriyle iliskisi surekli bir yaris, rekabet, takilmaca vs oldugu icin bu konuda onlari uyarmaz bile. Yegenlerine takiliyorlar ne var modunda. Ama her gun, hatta gunde bir kac kez konusma oluyor ve oglumun resmen huyu suyu degisiyor gozlemliyorum. Onlarin kullandigi argo kelimeleri kullanir oldu. Ne yapmak gerek sizce?
İnanın bende tek eş ailesi anormal benim sanıyordum tek bana özgü geldi diyordum
Bu tarz insanlar cidden bukadar çok mu
Nasıl insan bu kadar kültürsüz görgüsüz olabiliyor
Pof çok acı😒
Benimkine de çok ciddi diyorlar
6 aylık bebek ne yapacaksa

Çocukların gelişiminde tutarlılık bence çok önemli
Seni parka götüreceğiz denilirse götürülmeli, götürülmeyecekse sebebi açıklanmalı
Unutmayın ki ilerdeki karakteri şuan şekilleniyor
Eşinize söyleyin abilerini uyarsın, veya siz konuşun ama ciddi birşekilde
Ayda yılda bir olsa neyse dicem ama hergün hergün
Çocuğu kendilerine eğlence etmişler, gelişimi umurlarında değil gevşek insanlar

Evet bnm de uyardigim nokta oydu. Ama simdi heveslenecek ve gelmedigini gorunce uzulecek dedim. " o istesin izin belgesini kapar gelirim" vs diye sacmaliyor bir ciddi konusulamiyor zaten. Konudan konuya atladigi icin kaynayip gittigini saniyor ama cocuk icin kalici olabilecegini dusunemiyorlar ikisi de.

benim babam bir kaç kere severken oğlumun poposuna vurdu.. babam mabam demedim gayet net bir dille sebebiyle uyardım. bir daha da yapmadı.
bu durumda onları uyarması gereken eşiniz. kendi kardeşlerinin ipini çekmesi lazım. onun için eşinizi net ve sert alın karşınıza konuşun. işlenmeye müsait bir beyni böyle pis davranışlarla kirletmeye hiçbirinin hakkı yok..

Aslında kendimizi bastırıyoruz. O ilk hatalı davranışta içimizden geçeni söyleyemediğimiz için bu hatalı davranış normalleşiyor. Çocuğumuz ya ne bileyim biri kedime pis dese sinirlenirim. Rahatsız olduğunuz an söyleyin kim ne derse desin. "Biraz seviyeli konuşamaz mısınız o daha çocuk ve bunları öğrenmesini istemiyorum." diyebilirsiniz. Mesela parka götürelim seni dedikleri an, çocuğunuza, hayır annecim seni bir yere götürmeyecekler şaka yapıyorlar deyip telefondan uzaklaştırın sonra da onlara, tutamayacağınız sözler veriyorsunuz tüm gün ben sakinleştirmeye çalışıyorum, deyin.
-
Benim annem de çok söyleyemezdi bazı şeyleri ama ben aklı başında biri olunca ki 8-9 yaşlarındaydım, akrabaları kendim uyarırdım. O yüzden akrabalar arasında hâlâ "soğuk" olarak adlandırırım ama kimse de bana bir şey diyemez. Babaannem kavgacı biriydi, tüm akrabalar, bu kız babaannesine çekmiş deyip susarlardı. :D

Şöyle söyleyeyim; geçmiş yıllarda Türkiye pedofilide ilk 5teydi. Takip ettiğim bir uzman ''Kimseye güvenmeyin, amca,abi dayı vs çocuğunuzu herkesle muhattap ettirmeyin, kucağına vermeyin. Kız-erkek farketmez. Tehlike genelde en yakınlardan geliyor'' demişti. Evet, belki bu yazımla bir çok insan bana tepki verecek, yok artık diyecek ama o insanların bu tür davranışları masum gelmedi bana. Bu tip konuşarak belki başka türlü zevk alıyorlar nereden biliyoruz? Eşiniz anlamıyor olabilir ama en azından siz sert bir dille uyarabilirsiniz. Konuşmasınlar, çocuğunuzla şaka maka yapmasılar. Elalemin çocuğu, ağlatacak kadar davranmak nasıl bir manyaklık? Kusura bakmasın kimse ama bu tür haberleri duydukça, gördükçe insan farklı düşünüyor.

İşte biraz sert söyleyin ya da eşinize söyletin. Ya sen söyle ya da ben söyleyeceğim gibi :)

günde 2-3 kere görüntülü mü konuşuyorlar onu anlamadım ? O kadar iyi değil telefonda konuşması diyin madem :)
Evet bazen 2 3 kez konustuklari oluyor. pandemi yüzünden bir arada olamamalarını böyle telafi ediyorlarmış. ikisi de çok düşkün yeğenlerine. kendi çocukları yok. biri nişanlı diğeri de eşinden ayrılmak üzere muhtemel sebebi çocuklarının olmayışı.
İnanın bende tek eş ailesi anormal benim sanıyordum tek bana özgü geldi diyordum
Bu tarz insanlar cidden bukadar çok mu
Nasıl insan bu kadar kültürsüz görgüsüz olabiliyor
Pof çok acı😒
Benimkine de çok ciddi diyorlar
6 aylık bebek ne yapacaksa
o kadar çoklar ki...eşimin sülalesi zaten boş muhabbet seven tipler. elle tutulur bir şey konuşamazsın. her gittiğimde sıkıntıdan patlardım, ilerde çocuk olursa bunlara benzememesi için naparım diye düşünürdüm hep şimdi yaşıyorum bu durumu...

Evet bazen 2 3 kez konustuklari oluyor. pandemi yüzünden bir arada olamamalarını böyle telafi ediyorlarmış. ikisi de çok düşkün yeğenlerine. kendi çocukları yok. biri nişanlı diğeri de eşinden ayrılmak üzere muhtemel sebebi çocuklarının olmayışı.

o kadar çoklar ki...eşimin sülalesi zaten boş muhabbet seven tipler. elle tutulur bir şey konuşamazsın. her gittiğimde sıkıntıdan patlardım, ilerde çocuk olursa bunlara benzememesi için naparım diye düşünürdüm hep şimdi yaşıyorum bu durumu...
Ayni durumdayım 😒

Bazıları sevdiğini düşünüyor , uyarınca da şeyinde boncuk gördü deyip , anneyi görgüsüzlükle suçlarlar . Bir akraba da benim oğluma eşşoleşşek gibi bir kelime kullanarak seviyordu , gülerek söylüyordu . Bir dedi , iki dedi derken canıma tak etti. Ben de gülerek tek cümleyle hem babasına hem oğluna be güzel hakaret ediyorsunuz . Hayır ne eşekliklerini gördünüz ki ? Dedim .

Adam şok oldu . Sonrasında okulda söylediği şeyin aslında kötü olduğunu anlatmaya çalıştığımız çocuklar oluyor . Bizim evde şaka niyetli bile olsa yalan söylenmez . Benim evimde kimsenin de bu tür davranmasına izin vermem .
Sonrasında sevdiği için döven , öldüren , kısıtlayan erkekler dolaşıyor ortalıkta .
Ağzına yakışmayan küfürler ederek , hanım ağa modunda dolaşan kadınlar oluyor .
Kötü sözü normalleştirmemeliyiz . Aksine güneşe doğduğu için teşekkür etmeyi , bir çiçeğe bile ne kadar güzel olduğunu söylemeyi alışkanlık haline getiren nesillerimiz olsun . Belki gelecekte Norveç standartlarına yaklaşırız.
valla aynı ortamda olsak biraz daha sert çıkabilir veya kesin tavır koyabilirdim ama eşim de dahil hepsi gülüp muhabbet ederken ben görüntüye girip pardon ama ş...siz demeyin lütfen desem veya başka birşekilde müdahale etsem sevimsiz olacağım diye susuyorum. kendi kendimi yiyorum sonra. veya eşime söylüyorum ne var sanki çocuk anlayıp travma mı yaşayacak diyor. şimdi anlamasa da anlayacağı yaşa gelecek sonuçta. ayrıca o kadar zeki ki kendisine ne söylense sünger gibi emdiği bir dönemde şu anda. benim önce eşimle bu konuyu ciddi biçimde konuşmam şart

Aslında kendimizi bastırıyoruz. O ilk hatalı davranışta içimizden geçeni söyleyemediğimiz için bu hatalı davranış normalleşiyor. Çocuğumuz ya ne bileyim biri kedime pis dese sinirlenirim. Rahatsız olduğunuz an söyleyin kim ne derse desin. "Biraz seviyeli konuşamaz mısınız o daha çocuk ve bunları öğrenmesini istemiyorum." diyebilirsiniz. Mesela parka götürelim seni dedikleri an, çocuğunuza, hayır annecim seni bir yere götürmeyecekler şaka yapıyorlar deyip telefondan uzaklaştırın sonra da onlara, tutamayacağınız sözler veriyorsunuz tüm gün ben sakinleştirmeye çalışıyorum, deyin.
-
Benim annem de çok söyleyemezdi bazı şeyleri ama ben aklı başında biri olunca ki 8-9 yaşlarındaydım, akrabaları kendim uyarırdım. O yüzden akrabalar arasında hâlâ "soğuk" olarak adlandırırım ama kimse de bana bir şey diyemez. Babaannem kavgacı biriydi, tüm akrabalar, bu kız babaannesine çekmiş deyip susarlardı. :KK70:
bu tür muhabbetler eşimle abileri arasında o kadar normalleşmiş ki benim müdahalem onlara çok sevimsiz gözükecek diye susuyorum. anca bir iki şaka yollu uyardım ama anlamadılar. veya takmadılar. kararlı olmam ve her sefer,nde rahatszılığımı dile getirmem lazım belli ki.oğlum kapıya koştuğunda anneciğim amcan şaka yapıyor şimdi gelmeyecekler dedim oğluma bir kaç kez onlar da duydular ama sonra gidip onlara yapamayacağınız şeyi söylemeyin sonra çok üzülüyor demedim mesela. eşimden bekliyorum bunu demesini aslında ama o da demiyor.

Baslik garip ama baska nasil ifade etsem bilemedim. 28 ayini doldurmus bir oglum var. Iki amcasi var ve pandemiden dolayi bir araya gelemedikleri icin her gun babasi goruntulu konusturuyor. Iki amcasinin da oglumu sevme sekli oldukca garip ve artik benim icin rahatsiz edici olmaya basladi. Aslinda ikisi de eglenceli tipler ve severim normalde ancak cocuga yaklasimdan zerre anlamiyorlar. Cocuga surekli "ş...siz, p..şt" vs diyorlar. Anlamsiz bir sekilde inatlasiyorlar. Mesela arkandaki oyuncagi goster vs diyorlar oglum bazen anlamiyor bile baska bir seyle ilgileniyor oluyor. "Iyi o zaman ben de sana gelirken yeni oyuncak almayacagim " vs hep boyle anlamsiz diyaloglar. Oglum sayelerinde her seye olumsuz cevap vermeyi ogrendi. Garip cumleler kurdurmaya calisiyorlar mesela "baba boş yapma " de diye iki saat soyletmeye calisiyorlar bazen soyluyor bizimki de o zaman kahkaha tufani 🙄 gelemeyecegimizi bildikleri halde hadi annene soyle seni giydirsin bize gelin veya simdi ben seni parka goturmeye geleyim vs diyorlar oglum kapiya kosuyor ve gercek olmadigini anlayinca aglamaya basliyor ve bu durum ne hikmetse onlarin cok hosuna gidiyor. Bir kac kez saka yollu uyardim ama ciddiye almadilar . Cocuk da degiller yani biri 36 biri 41 yasinda koca adamlar, esimin abileri. Ama cocukla nasil iletisim kurulur bir haberler. Esime gore bir problem yok, zaten ona gore gayet normal bir iletisim sekli. Onun da abileriyle iliskisi surekli bir yaris, rekabet, takilmaca vs oldugu icin bu konuda onlari uyarmaz bile. Yegenlerine takiliyorlar ne var modunda. Ama her gun, hatta gunde bir kac kez konusma oluyor ve oglumun resmen huyu suyu degisiyor gozlemliyorum. Onlarin kullandigi argo kelimeleri kullanir oldu. Ne yapmak gerek sizce?

olay sadece görüntülü konuşma değil, amca bunlar, pandemi bitince yüzyüze görüşülecek. bu çocuk böyle kalmayacak büyüyecek. ve bu amcalar belliki oğlunuzu saçma sapan şeyler öğretip yönlendirecekler. şimdiden tavrınızı belli etmelisiniz. önce eşinizle konuşun, ama net bir şekilde konuşun.
çocuğa küfür öğretiorlar,
güleceğiz diye çocukla inatlaşıyorlar bu zaten hem davranışlarını değiştirir hem de büyük bir eğitim sorunu.
çocuklarımıza hayır demeyi, sınırlarını korumayı öğretmemiz lazım ve bunların eğitimi doğumdan itibaren başlamalı. sizin bu amcalarla bu kadar yakınken işiniz zor. eşinizle net konuşun mesafeyi çizmesini isteyin. olmuyorsa size kalacak. dilerim oğlu için abilerine dik durmayı göze alabilir eşiniz.

Üstlerine çocuk gelişim kitabı atasım geldi. Kendi çocukları yok mu
yok. biri nişanlı. diğeri de boşanma aşamasında çocukları yok. aslında eşimin ablasının da iki çocuğu var yani oğlum tek yeğenleri değil ama onlarla pek görüşemiyorlar zaten onlar büyükler. dediğiniz gibi çocukla iletişimden bir haberler.

en kesin çözüm bu tabii ama eşimi arıyorlar sürekli. veya eşim arıyor. zaten asıl problem eşimin u durumu bir problem olarak görmemesi.
Eşine de bıkmadan anlatıcaksın bize anlattığın gibi net bi şekilde. Söyle düzgün davransınlar diyebilirsin pekala. Şu şu sebepler yüzünden diyerek.

Göz göre göre de buna katlanmak zor olsa gerek:)

bu tür muhabbetler eşimle abileri arasında o kadar normalleşmiş ki benim müdahalem onlara çok sevimsiz gözükecek diye susuyorum. anca bir iki şaka yollu uyardım ama anlamadılar. veya takmadılar. kararlı olmam ve her sefer,nde rahatszılığımı dile getirmem lazım belli ki.oğlum kapıya koştuğunda anneciğim amcan şaka yapıyor şimdi gelmeyecekler dedim oğluma bir kaç kez onlar da duydular ama sonra gidip onlara yapamayacağınız şeyi söylemeyin sonra çok üzülüyor demedim mesela. eşimden bekliyorum bunu demesini aslında ama o da demiyor.
Eşiniz de bu durumu normal karşılıyor çünkü. Onu da eğitmeniz gerekiyor duruşunuzla...

Back