Benim ablam annem 'kuserim ama' diye istediğini yaptırmak istediğinde bile (istediği de ananecim demesi) on saat nutuk çekmişti, çocuğa küserim ama diye istemediği bir şeyi yaptırmanızın yanlış olduğunu,birileri küsmesin diye istemediği şeyleri yapan bir insan olmasının kötü olduguna dair.
Çocuk yetiştirme ile ilgili istemediği her şeyi açık açık söyler. Mesela babam onlar bizdeyken sadece tvi açar,maça bakar ve geri kapatır. Çünkü annesi ekranın keyfini keşfetmesini,reklam görmesini faaln istemez. Ya da asla giderken çocuğa çikolata falan alamayiz , annesi izin vermez ...
Daha neler deler.
Ayrıca biz onlara gideceksek bir aksilik olur gelemeyiz,çocuk hayal kırıklığına uğramasin diye 'arabaya bindik' mesajı atana kadar çocuğuna haber vermez...
eminim ki Şu amcaların dediklerinin onda birini sadece bir defa yapsaydım ablam daha da çocuğa kamera açtırmazdi asla.
Siz de biraz dişli olun ve hoşunuza görmediğiniz NET bir şekilde söyleyin. Belki hassasiyetinizi anlamamislardir bile, sonuçta 'amcalara göster oglum' kuşağından gelmiş insanlar. Onlara normal geliyordur.
Bu arada biz karadenizliyiz, Bizim oranın insani da puşt diye sever, zeki çocuğun esprisine gülüp 'sen de az puşt degilsin,itogluit' derler . Ama puşt kesinlikle kötü bir anlamda değildir. Rahmetli dedecigim de bana zorla 'lan deme lan,babam kızıyor lan' dedirtirdi
ne zaman cümle içinde lan kelimesi duysam 'lan deme lan babam kızıyor lan' derdim, yerlere yatardı gülmekten. Misafirlerine falan lan'li cümle kurdururdu ... Kıyamam ya:) şaka için olduğunu bilirdim ama ben.
Yani dayilar da eminim ki sevdiklerinden diyorlardır. Belki kendi çocuklarını da öyle büyütmüşlerdir. Kötü niyetleri olmadığına eminim. Sadece çocuğun annesi tarafından net bir şekilde uyarılmayi bekliyorlar