bir garip para meselesi

kulkedisi30

Allah sabredenlerle beraberdir...
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
5.344
6.213
198
günaydın hanımlar. içimi dökmek istedim sadece...
Evliyim 2 çocuğum var kamuda memurum eşim esnaf. 11 senedir çözemediğimiz bir para meselemiz var.
11 yıllık süreçte evi, arabayı ödedim. geçen yılda kredi çekip eve tadilat yaptırdım. Kendisi faturalar aidat ve market pazarı öder. çocuğun kreşi ve diğer masraflar bende. Elimde kalan 3-5 lirayı biriktirmeye çalışırım. Fuzuli harcamam. Eşim yıllardır para yok para yok diye söylenir durur. 11 yıldır borç hiç bitmez. üzerimde çöpü yoktur. Ama Iphone 7 kullanır. günde 2 pakete yakın sigara içer.
Dün kızımın canı baklava çekmiş. eşimi aradı baba baklava alırmısın diye. bende adamın huyunu bildiğimden kızım tulumba iste dedim tamam dedi.
5dk sonra eşim aradı sürekli arayıp bişey istiyorsunuz para varmı yokmu sormuyorsunuz dedi. Alma paran yoksa günde 10 liralık sigarayı içiyorsun da 5 liralık tulumbayı alamadınmı dedim. yüzüme kapadı telefonu.
sonra mesajdan kavga etmeye başladık. Bize yok demeye gelmiyormuş hemen savunmaya geçiyormuşuz. Bize her şeye yok diyen adam anneler gününde beni bile kutlamayan adam annesine bir markadan spor ayakkabısı aldı. Annesinin canı birşey istediğinde ikiletmeden alır gelir. Altlı üstlü oturuyoruz biz. eve birşey aldığında mutlaka annesigilede alır. Alsın tabi hiç bişey demedim şimdiye kadar. ama onlara yağdırıp kendi çocuğundan esirgemesi son damlayı taşırdı. Aşırı bağlılığı zaten bizi aile olmaktan baya uzaklaştırdı.
Yüzüne vurdum annen istese dükkanı alırsın ama ne çocuklarını ne beni bi türlü kabullenemedin. çocuğuna bi tatlı alamayacaksan neden çalışıyorsun kapat dükkanını dedim. Annemi ne karıştırıyorsun güya sende çalışıyorsun sen alsana dedi. Tatlı almak için çarşıya mı ineyim demekki benim yaptıklarım görülmüyormuş dedim. uzunca bi süre kavga ettik. yaptıklarını yedirip içirdiklerini başıma kaktı. Bende senin lokman geçerse boğazımdan ne olayım dedim.
Akşam ikimizde sinirli yüzümüze bakmadık muhatap olmadık kvlerdeydik yemekte. Sahurda yemedim hiçbişey içim almadı. su içip yattım. niye yemiyorsun dedi. senin malın boğazımdan geçmiyor yarın kendime kahvaltılık alır yerim dedim. Benim evin tadilatı için çektiğim krediyi ödeyeceksin bende mutrak masraflarını karşılayacağım yoksa yüzüne bakmam artık dedim seslenmedi. uzunca bir süre konuşmayı düşünmüyorum.
11 yıllık evliliğimizde kavga sebebi ya annesi oldu ya para. dayanamayacak noktaya geliyorum bazen. insan yaptıklarını eşinin başına kakar mı? yada annesini çocuğundan bile üstün tutarmı. sevgi kalmadığını söylemeliyim aslında. Niye hala yanında duruyorum inanın çözemiyorum. ilk hatam annesiyle altlı üstlü oturmayı kabul etmem oldu.

Bir anne olarak kızım herşeyden herkesten önce gelir. Aynı davranışı babası göstermezse büyük kavga sebebidir benim için. 5 liralık tatlıyı çocuktan esirgemek ne demek ? Evlilikte ayrı bütçeye karşıyım ama siz ayırmakta geç bile kalmışsınız.

önceki günde nutella istemişti. diyorki hergün bişey istiyorsunuz. paran olmasa bunları istese sen ne yapardın?
Benim zerre değerim olmadığını biliyordum gözünde ama çocuklarında yokmuş demekki varsa yoksa annesi

Üzüldüm sizin ve çocuklarınız adına. Benim babam da böyleydi. Bize birşey almaz kendi anne babasına alırdı ki onlar da daha 10 yaşına gurbete çalışmaya göndermiş babamı. Kocaman adam evlat ve anne baba arasındaki ayrımı yapamıyorsa biraz sesinizi çıkarmanız lazım.

Evliliğin sorumluluğunu alamayan bir erkek daha..
Ne kadar ayıp cocugunun esinin yediğini seyi söylemesi ne kendin ne de cocuguna yedir bir lokma seyi bundan sonra.
Senin calısmana guvenerek mi evlenmiş calısmana bilirdinde herseyı sen yuklenmissin zaten daha ne yardımı yapacaksın ona.
Yine bir kv parmağı olduğunu düşünüyorum bu konuda adamın size tahammülü kalmamıs cunku dolduruyordur senin esin hayır demeye gelemiyor paraya harcamaya yetişemiyorsun vah zavallı oğlum falan.
Cunku nerden biliyorum bende alt üst oturuyorum yeni evliliğimde bizzat senin yasadığın para ve yiyecek mevzularının hepsini yasadım..

sesimi çıkardığımda kötü gelin fesat oluyorum annesini kıskanıyor oluyorum

ben 11 senedir yasıyorum.
üstümde bir çöpü bir lirası yok sormaz paran varmı yokmu diye
geçenlerde trafik kazası geçirdim büyük bir meblağ ustaya ödedim bir lira çıkarıp vermedi.

sesimi çıkardığımda kötü gelin fesat oluyorum annesini kıskanıyor oluyorum
Bırakın öyle desinler çok umursamayın çocuklarınızı düşünün. akılları iyice erince babalarından hesap soracaklar niye biz öncelikli değiliz diye. Ona anneni at ilgilenme diyen yoktur. Herşeyi işine geldiği gibi algılıyorlar işte.

kesinlikle öyle bişey demem ki zaten dün dedimki (annesigilde yiyoruz iftar yemeğini) pazara çık yemek yapacak sebze kalmamış kadının dolabında dedim

ben 11 senedir yasıyorum.
üstümde bir çöpü bir lirası yok sormaz paran varmı yokmu diye
geçenlerde trafik kazası geçirdim büyük bir meblağ ustaya ödedim bir lira çıkarıp vermedi.
Senin paran benim param var evde hesaplar ortak değil sen kendine ve cocuklarına yetebiliyorsun esinle kağıt uzeri evlilik gibi bisey bu bosanılacak adamlar vesselam.

Çok ayıp etmiş benim sinirim bozuldu burda. Ona iyi bir ders lazım ama nasıl? Buradaki zeki hanımlardan gelir şimdi mantıklı fikirler.

Senin paran benim param var evde hesaplar ortak değil sen kendine ve cocuklarına yetebiliyorsun esinle kağıt uzeri evlilik gibi bisey bu bosanılacak adamlar vesselam.
aynen
sadece ev arkadaşıyız
sanırım çocuklarıma yaptığım en büyük kötülük böyle bi insanı baba yapmak oldu

Ben çocuklardan bir şey esirgeyen ebeveyn görünce inanılmaz üzülüyorum. Neden hiç paran yok dediğinizde cevap veriyor mu, ne yapıyormuş paraları? Bir insanın çocuğuna parası olmayacak da kime olacak?
En önemlisi bu evlilik 11 senedir size manevi olarak bir şey kazandırdı mı? Adamı hem ev araba evlat sahibi yap hem de üzerine hakaret işitmişsiniz, karşılığında hiç iyi bir kazanımınız oldu mu? Evli kalmak için olan motivasyonunuzu anlayamadığım için soruyorum.

soruyorum işler iyi değil diyor sadece. bende dedim çocuğunanne babadan istemeyeckte kimden isteyecek diye . sen de çalışıyosun niye senden istemiyo? diyemedim ki anne babanın gönlünü yapmaya çalışıyordum
yani 11 yıldır çalıştığım aldığım ev araba gözünde yok
manevi olarak birşey kazandırmadığı gibi çok şey kaybettirdi bana mesela güven. zerre güvenmiyorum
sinir kazandırdı ama haşimato kazandırdı. mutsuzluk kazandırdı.
Zaten kendimi evli gibi hissetmedim yanımda kocam var diyemedim hiç. çünkü o hep annesinin yanındaydı

Ne olursa olsun önce çocuğum. Eğer eşim de bu kafada olmasaydı çocuk yapmazdim. Siz haklısınız.
Ancak ben evlenince ayrı bütçelerin olmasını doğru bulmuyorum. Senin paran benim param muhabbeti böyle sonuçlar doğurur iste.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…