Merhaba hanımlar.
Umarım gününüz güzel başlamıştır,iyi pazarlar şimdiden.
Annemin evinde yaklaşık 10 yıldır ttnet var. (6 yıl babamın+4 yıldır da annemin üzerine). Ayrıca Tivibu Premium paket sahibiyiz. Yani evdeki ortak televizyon TİVİBU'ya bağlı. Herşey 2 hafta öncesinde başladı. (Daha öncesinde de kopma oluyordu 10-15 dakika sonra geliyordu.) Annem elektrik çarpmasından çok korkar,bu yüzden ampül değiştirmek için bütün şalterleri kapattı. 1-2 dakikalık bir olay bu. Açtığımızda internet gelmedi. Daha sonra geldi. Ama bu sefer aşırı donma yapmaya,gidip gidip gelmemeye başladı. Bu sefer ertesi gün akşam 7'de gidip sabaha kadar gelmedi. Bu rutin bir şekilde devam etti,2-3 gün boyunca her gün aynı saatte gidip sabahlara kadar gelmiyordu. Neyse ttneti aradım,gelip modemde sorun olduğunu,değiştirmeleri gerektiğini söylediler. Değiştirdiler fakat sorun düzelmedi. Olay burada başlıyor;
Aradım ve evde iş yaptığımı,internetin gerekli olduğunu söyledim. Yine gelip baktılar ve bir daha modem değiştirdiler. Fakat yine olmadı. 1-2 gün düzelse de kesinlikle kalıcı bir düzelme olmuyordu. Neyse artık sabrımın son demlerinde yaşadığım için önce babam arayıp ağzına geleni söyledi,fakat hala oyalamaya devam edince kendim arayıp ağzıma geleni saydım. Bu sefer sorun "iç tesisatta" dediler ve bana eliTT hizmet karşılığında sorunun çözüleceğini söylediler. Ama ilk gelen beyefendi prize kadar kontrol etmişti ve ankastre kutusunda böyle bir problem olduğundan bahsetmemişti. Yani bariz yalan söylüyorlar. Neyse artık böyle devam edemeyeceğini anlayıp interneti iptal ettireceğimi söyledim. Bana yaklaşık 600 liralık bir meblağ çıkarttılar,taahhüt bitmemiş o yüzden. Halbuki biz taahhüt falan yapmamıştık. Artık iyice sinirlendim yahu bu nedir? Kafalarına göre imzasız sözlü taahhüt mü olur? Bunun geçerliliği var mıdır? Genelde ttneti ben arıyorum,annem uğraşamıyor ve bana arattırıyor. Ben arıyorum ve konuşuyorum bir problem olduğunda. Bir de müşteri temsilcisine "ben böyle bir söz vermedim,taahhütte bulunmadım,sözlü taahhüt geçersizdir adam mı kandırıyorsunuz siz" diye saydım sayıştırdım. Taahhütün imzalandığı imza ve bilgileri istiyorum mailime yollar mısınız dedim. Bu sefer hanımefendi bana "öyleyse suç işlediniz,hat sahibiymiş gibi kendinizi tanıttınız. Yaptığınız yasal değil." vesaire diyerek beni delirme noktasına getirdi. Halbuki ben hep adımla işlem yaptım ve annem olduğumu beyan etmedim. Taahhüt içinde kimse bizi aramadı. Buna ne denir siz söyleyin lütfen,bu sözlü taahhüt olayının bir geçerliliği var mıdır? Bu ay ki fatura 150 civarı gelmiş,ben neden kullanmadığım bir internetin faturasını ödemek zorundayım? Hem doğru düzgün hizmet almıyorum üstüne vermediğim taahhütü beklemek zorunda bırakılıyorum.