bir garip hasta ziyareti!!

ezel_72

Kötü Kedi Şerafettin
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2009
50
0
296
Muğla
merhaba arkadaşlar bu benim kendimle alakalı ilk konum böyle bir olayla karşılaşmasaydım da açmazdım galiba..biraz uzun olabilir anlatacaklarım onun için okuyan ve yorum yapan tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.ben 5 yıllık evliyim 4 yaşında ve 15 aylık iki kız annesiyim son 6 ay içinde iki kez ağır beyin ameliyatı geçirdim bulundugum şehirde ise kimsem yok tek yardımcım eşim..son ameliyatımı 15 gün önce ankarada oldum hastane çıkışı 9 saat araba yolculuğundan sonra 10 gün kadar görümcem kendi evinde baktı ordan ayrılıp 3 saat yolculuk sonrası bir hafta önce de kendi evime geldim..eve gelişimin ertesi günü alt katta oturan ve daha yeni taşındığı icin tanışma fırsatım olmayan komşum kapıya gelip banyodan sızıntı olduğunu söyledi (bu arada evde olmadığımız icin sızıntının nereden geldiğini de anlamadım gitti) ve bavullarımızın hala vestiyerin yanında olduğunu görünce bende kısaca ameliyat olup geldiğimi söyledim o da fazla durmadı gitti., yol yorgunluğu ameliyat sonrası halsizliği ve daha kendimi tam toplayamadığım icin eve adapte olup her işi düzene sokmam zaman alıyor ve ben bu arada iki küçük çocuk sahibiyim onların da herşeye ihtiyaçları var..gecen cuma günü eşim sabah saatlerinde evden cıktı bende kızların kahvaltısını yaptırdım onlar tv ile meşgulken dinleniyorum öğle saalerinde acıktık dediler yemek koydum küçük nazlanarak yerken ona da dil döküyorum bir yandan.. kapı caldı actım alt katta oturan komşu ile onun karşısındaki komşu cocuklarını kucaklarına basmışlar kapıda duruyorlar..önce bir eyvah dedim kendi kendime cünkü ev darmadağınık kendim daha dikişlerim alınmadığı icin iki haftadır duş alamamışım kokuyorum cocuklar günlük kıyafetleri içinde derken komşulara "keşke haber verseydiniz şu anda hiç müsait degilim" dedim onların da bir yüz ifadesinin degiştiğini gördüm birisi "beş dakika bir çay icecektik "dedi "o zaman yarın buyrun gelin olur mu" dedim bunlar hicbir şey demeden gittiler..bir yandan kendime kızıyorum insanlar nezaket gösterip hatrını sormak istemişler buraya kadar hak veriyorum ama neden haber vermezsiniz ki işte düğüm oldugum nokta burası gittiğimiz yer anne babamızın evi dahi olsa haber vermiyormuyuz?neyse ertesi güne geleceklermiş diye ben kalktım bir börek yaptım ertesi sabahta kek yaptım evi toparladım ertesi gün bekliyorum ikindiye kadar bekledim ses seda yok haber yok hanfendiler lütfedip gelmediler cok bozuldum üzüldüm yorulduğuma mı yanayım aptal gibi hissettirdiler ona mı yanayım bilmiyorum bu koşturmaca icinde bir de üşütüp grip oldum iki gün cok ağır gecti daha atlatamadım yani garip duygular içinde kıvranıyorum kac gündür ve buradan dertleşmek istedim..sizin fikirlerinize ihtiyacım var şimdi ben bu komşularla merdiven arasında bile olsa bir yerde karşılaşırsam nasıl bir tavır alayım bana bir yol gösterin lütfen cok kararsızım..

öncelikle geçmiş olsun.yani komşularınız düşünememişler ama kötü niyetlide değiller.ertesi gün gelmemeleri de garip olmuş...gördüğünüz zaman yıne herzaman ki gibi davranın bence.birşey olmamış gibi...yada bakarsınız onların tavrı nasıl...kendinizi üzmeyin daha yeni yeni iyileşiyorsunuz...bence kımseyı düşünüp üzülecek haliniz de yoktur...

geçmiş olsun canım, boş ver üzme canını, merhaba merhaba de geç git... yine gelirlerse, muhabbet falan olursa, istersen, nezaketen bi kusura bakmayın falan dersin o gün için açıklama yaparsın, ertesi gün bekledim gelmediniz dersin bi özür dilerler herhalde düşüncesizlikleri için...

Son düzenleme:
Oldukça ciddi bir ameliyat geçirmişsiniz geçmiş olsun.Bence siz dinlenmenize bakın kimseyide düşünmeyin siz buyur etmişsiniz gelmedilerse kendileri bilir.Hiçbirşey sizin sağlığınızdan önemli değil kafanıza takmaya bile değmez bence.

öncelikle çok büyük geçmiş olsun canım,konuna gelince;aslında komşularınızda sizde kendinize göre haklısınız,onlar alınganlık etmek istemişler ve sizin müsait değilim demenizi farklı yormuşlar,sanki siz onların gelmesini istemiyormuşsunuz gibi olmuş halbuki ertesi günü gelin demişsin ama işte bir kere alındılar ya ondan tepki veriyorlardır yada belki bir işleri falan çıkmıştır diye düşünelim.sizde kendinize göre haklısınız,ben olsam bende o halde kabul etmezdim,sürekli görüştüğünüz birileri olsa neyse,o sizi siz onun ev hallerini normal hallerini bilirsiniz ama onlar ilk geleceği için sizde kabul etmediniz haklı olarak.bence onları gördüğünüz yerde durumu samimiyetle anlatın,evinizin dağınık olduğu için,banyo yapamadığınız için vs...onları kabul etmediğinizi söyleyin.burada bize yazdığınız gibi konuşun işte,sizi anlayacaklardır.hala alınganlık yapmaya devam ederlerse boşverin sallayın gitsin.

tşk ederim cevap yazmışsınz..ben nedense kendi dertlerimden degil de insanların bu aymazlıkları acımasızlıkları yüzünden üzüntü duyuyorum ve üzüyorlar..

geçmiş olsun..kendi sağlığına bak,komşu mu düşüneceksin allah aşkına..
keşke hazırlık yaparken bi taraftan da sorsaydın..bekliyorum kaç gibi gelrsiniz diye..
boşa strese girmemiş olurdun..

ilk karşılaştığında da her zaman ne yapıyorsan, öyle davranırsın..

benzer bir durum benim de başıma gelmişti,
ben böyle şeylere çok dikkat ederim, sonuçta ev hali herşey olabilir ki siz çok ciddi bir operasyon geçirmişsiniz
önceden haber vermeleri gerekirdi,
ben olsam bir daha onları gördüğüm zaman operasyonumdan bahseder sonra da onlar gelecek diye ne kadar hazırlık yaptığımı anlatırdım, kırıldılarsa da umrumda olmazdı
düşüncesiz insanlara hiç tahammülüm yoktur!

Son düzenleme:

işin aslı bende sizin gibi düşünüyorum onların benden bir özür dilemelerini bekliyorum çünkü ben kimseyi atlatmadım dimi..

al benden de o kadar düşüncesizlik saygısızlık olarak kabul ediyorum davranışlarını icime aldıramıyorum bir türlü yapılanları allaha havale ediyorum onları da..

sormak aklıma gelmedi canım yani sonuçta ben yarın gelin demişim onlar da işleri varsa eğer öyle söyleselerdi diye düşünüyorum gelmeme olasılığını hiç düşünmedim ki,

canım sen kendi canına bak ALLAH sana şifa versin biran önce iyiles yavrularının basında sapasaglam ol.. buarada onları gördügünde ne diye acıklama yapacakmıssın yok yıkanmamıstım yok dagınıktım ne münasebet ya tak diye kapı calındıgında iceri almak zorunda mıyım ben her kapıya geleni!! sen gayet kibar yarın bekliyorum demissin onlarınki terbiyesizlikkten baska bisi degil.. ben senin yerinde olsam onlarla karsılastıgımda gayet mesafeli olurdum.. herkes yerini konumunu bilsinn.. sevgilerimlee..

beni haklı gördüğünüze çok sevindim konuyu açarken bir an tereddüt etmiştim ikilemde kalmıştım az dahi olsa haksizlık payım olabilir diye..düşüncelerime tercüman olmuşsunuz teşekkür ederim,

canım tabi ki sonuna kadar haklı olan sensin.. sen kimse icin güzel canını üzme düsünme bile inan canından kıymetli hicbisi yok.. onların kaprisini mi cekeceksin bide bu kadar sıkıntının icinde!!

çok geçmiş olsun.komşularını keşke alsaydın.komşularında evinin o haline anlayış gösterirlerdi.hasta ve taziyeye haber verilmez bizim buralarda.bir kahve içimi gidilir. tabii çayda beklenmez.ertesi gün keşke komşularının ziline basıp unuttunuz galiba.çayı koydum.kusura bakmayın evim dün müsait değildi deseydiniz.bende bir komşuma hasta ziyaretine gittim ve kapıda kaldım.içeri buyur etmedi.çok kötü oldum.siz yine ertesi gün çağırmışsınız.

üzülmeyin lütfen herkes ince düşünceli olmuyor.
bazen basireti bağlanıyor insanın basit nezaket kurallarını dahi unutabiliyor.
insanlar kanlı bıçaklı hasımlarıyla gün gelip barışıyorlar.
komşularınızda unutur yakında bu olayı birlikte güler geçersiniz.
art niyetli olduklarını düşünmüyorum.
halinizi hatrınızı sormak bir ihtiyacınız var mı diye öğrenmek istediler belki.
kusurunuzu görmeyeceklerdi bile belki ama şu durumda haklı olan sizsiniz.
daha dikişleriniz bile alınmamış ağrınız sızınız olabilir keyfiniz yerinde olmayabilir.
bu durumda tabii hakkınızdır misafir kabul etmemek.
Geçmiş olsun. Yavrularınızı da öpmek geldi içimden. Allah bağışlasın size.

canım tabi ki sonuna kadar haklı olan sensin.. sen kimse icin güzel canını üzme düsünme bile inan canından kıymetli hicbisi yok.. onların kaprisini mi cekeceksin bide bu kadar sıkıntının icinde!!

alttakinin karşısında oturan komşum olacak kadın daha ondan önce küçük kızımın doğumuna gelmedi.. haziran ayında olduğum ameliyattan sonra da hiç uğramadı gördüğünde geçmiş olsun bile demedi bu yaptıklarrından sonra nasıl yüzüme bakacaklar merak ediyorum doğrusu..

Öncelikle geçmiş olsun
Onlar bi kere düşünememiş,haber vermemişler
Ama sizde açıkcası biraz ayıp etmişsiniz çoluk çocuğuyla gelen insanları kapıdan göndermişsiniz resmen
Olmuş bi kere çok takmayın kafaya
Onlar mesafe koyarsa,sizde koyarsınız olur biter

Öncelikle çok geçmiş olsun, annem de beyin ameliyatı olmuştu, nasıldır bilirim.
Siz önce kendinizi düşünün, onlar iki dakikalığına hasta ziyaretine gelmiş olabilirler ancak haber vermeleri gerekirdi, çat kapı gelinmesi hele hasta birisinin evine, hoş değil. Ertesi gün gelmemeleri alınıp tavır yaptıklarını gösteriyor, hiç kafanıza takmayın, hiç kimse ev haliyle misafir ağırlamak istemez. Siz ne çok samimi ne de çok mesafeli olun, merhaba merhaba, olursa da 1 dk sohbet bu kadar. Her şeyden önce kendinizi düşünün.

canım birbirimizi hiç tanımıyoruz yani isimlerini bile sorsan söyleyemem o derece biraz bu yabancılığın verdiği duygu ile o halde kabul etmek istemedim bu konuları kendime dert ediyorum sonra..zaten konuyu bu yüzden açtım ertesi gün mazeretsiz beni beklettiler o kadar hazırlandım hasta oldum aptal gibi hissettim kendimi reva mı bu bana..gercekten ölümlerden döndüm geldim böyle üzülmedim arkadaşım,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…