How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

bir garip hasta ziyareti!!

üzülmeyin lütfen herkes ince düşünceli olmuyor.
bazen basireti bağlanıyor insanın basit nezaket kurallarını dahi unutabiliyor.
insanlar kanlı bıçaklı hasımlarıyla gün gelip barışıyorlar.
komşularınızda unutur yakında bu olayı birlikte güler geçersiniz.
art niyetli olduklarını düşünmüyorum.
halinizi hatrınızı sormak bir ihtiyacınız var mı diye öğrenmek istediler belki.
kusurunuzu görmeyeceklerdi bile belki ama şu durumda haklı olan sizsiniz.
daha dikişleriniz bile alınmamış ağrınız sızınız olabilir keyfiniz yerinde olmayabilir.
bu durumda tabii hakkınızdır misafir kabul etmemek.
Geçmiş olsun. Yavrularınızı da öpmek geldi içimden. Allah bağışlasın size.:16:

tşk.ederim iyi dilekleriniz için Allah razı olsun sizden de,

merhaba arkadaşlar bu benim kendimle alakalı ilk konum böyle bir olayla karşılaşmasaydım da açmazdım galiba..biraz uzun olabilir anlatacaklarım onun için okuyan ve yorum yapan tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.ben 5 yıllık evliyim 4 yaşında ve 15 aylık iki kız annesiyim son 6 ay içinde iki kez ağır beyin ameliyatı geçirdim bulundugum şehirde ise kimsem yok tek yardımcım eşim..son ameliyatımı 15 gün önce ankarada oldum hastane çıkışı 9 saat araba yolculuğundan sonra 10 gün kadar görümcem kendi evinde baktı ordan ayrılıp 3 saat yolculuk sonrası bir hafta önce de kendi evime geldim..eve gelişimin ertesi günü alt katta oturan ve daha yeni taşındığı icin tanışma fırsatım olmayan komşum kapıya gelip banyodan sızıntı olduğunu söyledi (bu arada evde olmadığımız icin sızıntının nereden geldiğini de anlamadım gitti) ve bavullarımızın hala vestiyerin yanında olduğunu görünce bende kısaca ameliyat olup geldiğimi söyledim o da fazla durmadı gitti., yol yorgunluğu ameliyat sonrası halsizliği ve daha kendimi tam toplayamadığım icin eve adapte olup her işi düzene sokmam zaman alıyor ve ben bu arada iki küçük çocuk sahibiyim onların da herşeye ihtiyaçları var..gecen cuma günü eşim sabah saatlerinde evden cıktı bende kızların kahvaltısını yaptırdım onlar tv ile meşgulken dinleniyorum öğle saalerinde acıktık dediler yemek koydum küçük nazlanarak yerken ona da dil döküyorum bir yandan.. kapı caldı actım alt katta oturan komşu ile onun karşısındaki komşu cocuklarını kucaklarına basmışlar kapıda duruyorlar..önce bir eyvah dedim kendi kendime cünkü ev darmadağınık kendim daha dikişlerim alınmadığı icin iki haftadır duş alamamışım kokuyorum cocuklar günlük kıyafetleri içinde derken komşulara "keşke haber verseydiniz şu anda hiç müsait degilim" dedim onların da bir yüz ifadesinin degiştiğini gördüm birisi "beş dakika bir çay icecektik "dedi "o zaman yarın buyrun gelin olur mu" dedim bunlar hicbir şey demeden gittiler..bir yandan kendime kızıyorum insanlar nezaket gösterip hatrını sormak istemişler buraya kadar hak veriyorum ama neden haber vermezsiniz ki işte düğüm oldugum nokta burası gittiğimiz yer anne babamızın evi dahi olsa haber vermiyormuyuz?neyse ertesi güne geleceklermiş diye ben kalktım bir börek yaptım ertesi sabahta kek yaptım evi toparladım ertesi gün bekliyorum ikindiye kadar bekledim ses seda yok haber yok hanfendiler lütfedip gelmediler cok bozuldum üzüldüm yorulduğuma mı yanayım aptal gibi hissettirdiler ona mı yanayım bilmiyorum bu koşturmaca icinde bir de üşütüp grip oldum iki gün cok ağır gecti daha atlatamadım yani garip duygular içinde kıvranıyorum kac gündür ve buradan dertleşmek istedim..sizin fikirlerinize ihtiyacım var şimdi ben bu komşularla merdiven arasında bile olsa bir yerde karşılaşırsam nasıl bir tavır alayım bana bir yol gösterin lütfen cok kararsızım..

öncelikle gecmis olsun kimseyi kafana takma
komsunun haberli gelenini hasta ziyaretini kisa tutanini
her zaman mesafeli olanini seviyorum
hasta ziyaretine gelipde saatlarca oturani birde dedikoduya dalip hastami deyilmi umurunda olmuyani bogasim geliyor
ziyaret az ve öz olmali

öncelikle çok geçmiş olsun :nazar:

bizim buralarda da hastaya,doğum yapana haber verilmeden gidilir.zira hasta yakınları 5 çeşit mama yapıp,evi dip bucak temizleyip,bütünnn çeyizlik dantelleri serip,sünnet yatağı gibi hasta yatağı hazırlayıp misafir beklerler....gelmeyenlerin listesini tutup esefle kınarlar....gelenlerin kusurlarını bulup arkasından dedikodu yaparlar....aaaa kuru pasta alıp gelmiş,oysa ki ben onun gelinin doğumunda ellerimle kek yapmıştım diye....misafirler de ev halkının kusuruna bakar bu arada,aaaa onunkide hastalık mı canım hala yatakta yatıyor,filancanın kızına kamyon çarptı da 2 gün zor yatırdık yatakta taş gibi maşşallah......:37:

nefret ederim böyle tiplerden....hasta zaten hasta olduğu için hastanede yatar....hemen ertesi gün gitmek samimiyet ya da sevgi beliritisi değil bence....hastanın her hali hoş görülmeli...tabiki evi dağınık olacak,mutfakta keki olmayacak,saçı başı bakımsız olacak....beni anlayışla karşılamayan,üzerine kendini haklı görüp trip atan yakınlarım bi zahmet benden uzak olsun zaten.....:41:

çok ciddi bi ameliyat geçirmişsin çok geçmiş olsun. komşuların habersiz gelerek ayıp etmiş olabilirler ama kötü niyet yok sonuçta, keşke buyur etseydin. evinin durumunu da anlarlardı, sonuçta iki çocuklu ve de ameliyatlısın. ertesi gün gelmemeleri de reddetmene kırıldıklarını gösteriyor bence. bana kalırsa kırgınlığı uzatma ve sen arayıp davet et. bu arada başka bişey daha söylicem, benim de bi tanıdığım beyin ameliyatı geçirdi. o ameliyattan sonra tamamen değişti, hayatta hiç bişeyi takmaz oldu, benden kıymetli mi diye bir ruh haline büründü, sende aynı etkiyi bırakmamış anlaşılan daha dikişlerin alınmadan komşularını dert edinmişsin.boşver gitsin, senden kıymetli mi?

öncelikle çok geçmiş olsun :nazar:

bizim buralarda da hastaya,doğum yapana haber verilmeden gidilir.zira hasta yakınları 5 çeşit mama yapıp,evi dip bucak temizleyip,bütünnn çeyizlik dantelleri serip,sünnet yatağı gibi hasta yatağı hazırlayıp misafir beklerler....gelmeyenlerin listesini tutup esefle kınarlar....gelenlerin kusurlarını bulup arkasından dedikodu yaparlar....aaaa kuru pasta alıp gelmiş,oysa ki ben onun gelinin doğumunda ellerimle kek yapmıştım diye....misafirler de ev halkının kusuruna bakar bu arada,aaaa onunkide hastalık mı canım hala yatakta yatıyor,filancanın kızına kamyon çarptı da 2 gün zor yatırdık yatakta taş gibi maşşallah......:37:

nefret ederim böyle tiplerden....hasta zaten hasta olduğu için hastanede yatar....hemen ertesi gün gitmek samimiyet ya da sevgi beliritisi değil bence....hastanın her hali hoş görülmeli...tabiki evi dağınık olacak,mutfakta keki olmayacak,saçı başı bakımsız olacak....beni anlayışla karşılamayan,üzerine kendini haklı görüp trip atan yakınlarım bi zahmet benden uzak olsun zaten.....:41:[/QUO

benimde yanımda birisi olsaydı bu duruma düşmeyecektim kendi memleketimden 9 saat uzaktayım annem yaşlı iki ablam var birinin durumu müsaitti ama ameliyattan sonra biraz yanımda kalmasını benim mi teklif etmem gerekirdi..hic kimse taşın altına elini sokmak istemiyor bende kahrettim bu hallerdeyim velhasıl..

çok ciddi bi ameliyat geçirmişsin çok geçmiş olsun. komşuların habersiz gelerek ayıp etmiş olabilirler ama kötü niyet yok sonuçta, keşke buyur etseydin. evinin durumunu da anlarlardı, sonuçta iki çocuklu ve de ameliyatlısın. ertesi gün gelmemeleri de reddetmene kırıldıklarını gösteriyor bence. bana kalırsa kırgınlığı uzatma ve sen arayıp davet et. bu arada başka bişey daha söylicem, benim de bi tanıdığım beyin ameliyatı geçirdi. o ameliyattan sonra tamamen değişti, hayatta hiç bişeyi takmaz oldu, benden kıymetli mi diye bir ruh haline büründü, sende aynı etkiyi bırakmamış anlaşılan daha dikişlerin alınmadan komşularını dert edinmişsin.boşver gitsin, senden kıymetli mi?

tşk ederim..bana da ameliyat öncesi bu şekilde olabilenler olduğunu söylediler ama dediğiniz gibi bende en ufak bir duygu degişikliği olmadı tam tersi insanlara bakarken bir perdenin arkasından baktığımı farkettim ve o perde düştü gerçek yüzleri meydana çıktı.. bu tespitim en yakınlarım icin geçerli tabi ama acı bir gerçek..bugünlerde gecer bir süre sonra bende boşveririm inşaallah..

canım birbirimizi hiç tanımıyoruz yani isimlerini bile sorsan söyleyemem o derece biraz bu yabancılığın verdiği duygu ile o halde kabul etmek istemedim bu konuları kendime dert ediyorum sonra..zaten konuyu bu yüzden açtım ertesi gün mazeretsiz beni beklettiler o kadar hazırlandım hasta oldum aptal gibi hissettim kendimi reva mı bu bana..gercekten ölümlerden döndüm geldim böyle üzülmedim arkadaşım,,

benim gittiğim komşumla iyiydik yani.tanışırdık.o yüzden kötü oldum kapıda kalınca.ben çok sık gittiğim biri değilse haber veririm.neyse boşver sen görevini yapıp çağırdın.onlar gelmemiş.günah senden gitmiş.

Back