bir evin temiz olduğunu nasıl anlarsınız ?

minikmeleklerim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2011
210
0
116
Nevşehir
kızlar gittiğiniz yerlerde evin temizliğini nasıl anlarsınız özellikle ev sahibinin titiz mi pasaklı mı olduğunu neye dikkat ederek anlarsınız cevaplarınızı çook merak ediyorum

gittiğim hiç bir evi öyle detaylı incelemem...evsahibi titiz midir değil midir aklıma bile gelmez...insanlık hali insan her an her durumda bulunabilir...

penceresinden, kapı kolundan, sehpa ayaklarından, karşıdan oturunca farkedilen koltukların altındanki tozlardan, buzdolabının ve fırının kenarından aklıma gelenler bunlar görünen yerler temiz ama bu saydıklarımın içinden bir yer yağlı kirliyse titiz değildir:))

bi kere ev dağınık olmayacak herşey yerli yerinde olacak.eşyalar mobilyalar yerler temizlikten parıldayacak.banyoda saç kıl toz olmayacak mutfak tezgahı ocağı pırıl pırıl ve sade olacak.banyo ve mutfak biraz da cif kokarsa o ev temizdir bana göre

perdelerden evin temizliğini anlarım
benim gözüme perdeler çarpar hemen ,
birde mutfaktaki tezgah üstünde 1 tane bardak bile olmayacak
dikkat etmem fakat gözümede çarpmamalı.......

O neye dikkat ettiğinize bağlı ben mutfağa bakarım girersem, mutfak karolarına ve tezgaha bakarım yağ lekesi, toz, dağınıklık varmı diye aslnda kontrol etmek amaçlı girmem girdiğimde illa bişi bulucam diyr bakmam ama dikkat etmediğim halde göze batacak şekilde birşey varsa hoşuma da gitmez, ayrıca sehpası, masasının tozlu olup olmaması ve elbette tuvalet temizliği önemlidir benim için ben umumi tuvaletlere giremiyorum mesela dışarıda tuvalet her daim temiz olmalıdır bana göre. Bir de kullanılan çatal buçağın lekesiz olması yoksa kapı pencereyi çok umursamam vakit olmayabilir falan.

Tuvalet ve banyo temizse o ev temizdir.Diğer ayrıntılar çok da önemli değil.Eğer tuvaleti pisse evin diğer yerleri pırıl pırıl olsun neye yarar.
Tuvalet ve banyo kişisel temizliğin yapıldığı yerler olduğundan eğer oralar temizse her yer zaten temizdir.

Birilerinin evine gidecegim zaman hayatta dikkat edecegim en son sey bile degil temizlik mevzusu

millet bakiyor mu acaba bak simdi kusku duydum.Az biraz temiz olayim baree

Haberli gelen misafire karşı saygıdan ötürü derli toplu olunmasından taraftarım ama misafirin karşısındakinin açığını yakalayacak şekilde dip köşe kontrolü yapmasını hiç hoş bulmuyorum. Kendine dedikodu malzemesini kendisini evine davet edenden/evine buyur edenden çıkarmamalı misafir dediğin...

Gittiğim evlerde dip köşe bucak,vs asla kontrol edip bakma huyum yoktur temiz mi diye...Hele hele mutfağına gidip te huzursuz etmem ev sahibini....

haberli bir şekilde misafirliğe gidiyorsam ve ilk kez gittiğim bir ev ise tuvalet ve mutfağa şöyle bir bakarım
ama habersiz gittiğim bir yerse ki (genelde habersiz gitmeyi de gelinmesini de sevmem)
ya da arayıp da biraz sonra sende olurum dediysem hiçbirşeyine bakmam
ev hali her an her durumda olabiliriz hele ki küçük bebeği olan bir kadının evine giderken daha da anlayışlı olmalı misafir dediğin

insanlık hali, her an her şey olabilir.
ocağı kirli olabilir, belki tam yaparken bir şey çıkmış olabilir.

ev temiz mi pis mi diye bakmam öyle.

ama genel anlamda banyo,wc temizse yeterlidir zaten.

koltukların altındaki tozlar vs. demiş arkadaşların bazıları..çoğu yer çok toz alıyor. camları siliyorsun 1 hafta sonra silinmemiş gibi. e insan bi zaman sonra salıveriyor bazı şeyleri.

ufak şeylere takılmamak lazım.

makina değiliz ki her saniye temizlik yapalım.
haftada 1 kere temizlerim tüm evi, onun dışında banyo ve wc her zaman gözetimim altındadır.

zaten aşırı derecede temizlik yapanların ruh sağlığının pek de yerinde olduğu söylenemezmiş, bir araştırmada vardı.

Ben içeri girdiğimde o evden kötü kokular burnuma gelmiyorsa çeşit çeşit,

evde iki adım atsam çoraplarım leş gibi olmuyorsa;
birde tuvalete girdiğimde pisliğinden çişim kaçmazsa

benim için temizdir o ev.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…