- 2 Mart 2015
- 2.801
- 2.688
-
- Konu Sahibi zzeynepp23
Gercekten kisiden kisiyw degidyr benim eski nisanlimla iki senelik gecmisimiz vardi ohemen kiz arayislarina girdi yani sevgili. Bir ay sonrada lise sondaki kizla sevgili oldu ne ilginctirki kiz bizum nisan fotolarimizi begeniyrdi hayat iste...Merhabalar. Görenlerden tanik olanlardan bilenlerden cevap bekliyorum. İki uç senelik ilişkiden sonra cok severken terkedilen bir erkek ne kadar surede kendini yeniden toparlar. Kişiden kişiye değişir tabi ama bildiklerimiz duyduklariniz varsa merak ediyorum :)
Bir ilişki uzmanından duymuştum.
İlişki süresinin ez az iki katı olurmuş unutma süresi.
Erkekler kadınlar kadar paylaşımcı olmadığı için onlarda daha uzun sürermiş.
Çevremdeki örneklere bakıyorum, haklılar.
Ama burada ideal, derinliği olan ilişkilerden bahsediliyor.
Kişi ilişkisinin tıkandığını, yürümediğini ya da artık sevmediğini veya sevilmediğini düşünürse...
Ayrılık kararını önceden verdiğinden unutma sürecini ilişki içinde yaşamış olur ve sevgisini tüketir...
Kendini hazırladığından gayet de net bir şekilde bitirir, ardına bile bakmaz.
O nedenle ayrılık konuşmasını yaparken gülen, oldukça mutlu ve rahat olan, "bitse de gitsek" diyen...
Ya da mesajla ilişki bitirenler var zaten.
İnanmayacaksınız ama erkekler tek tip değildir, e ilişkiler zaten tek tip değildir. Böyle olunca tek bi "unutma süresi" yok haliyle.
Ama bunları geç bana illa genellemelerle gel derseniz 4 tip gözlemim var bu konuda:
-Birincisi "boşlukta kaldığı sürece hatırlayanlar" grubu. Bu erkekler ister uzun ilişkiden çıkmış olsunlar ister kısa ilişkiden, eski sevgililerini sadece ve sadece etraflarında yeni bi kız yokken hatırlıyorlar.
Yani ortamda yeni bi kız varsa, bizimkine biraz da pas veriyorsa eski sevgilinin ne adı kalır ne sanı, ayrıldığınızın aksamı olsa bile unutulursunuz sevgiliniz bu gruptaysa. Ama ortamda beyimize uygun kız yoksa direk eskiler akıllarına düşer ah be ne iyi kızdı diye.böyle biri de yakın arkadaşım üstelik atsan yılların hatırı var atılmaz ama çevresindeki kızlara acıyorum tam bi öküz.
-İkinci grup ise eskisini unutamayıp unutmuş gibi yapanlar. Bu grup hızlıca aştım ben bunları tribine giriyo, unutmuş gibi yapıyo ama içten içe sürünmeye devam ediyo ve rol yapmaktan bi türlü gerçekten unutamıyolar. Ne zaman rol yapmayı bırakırlarsa o zaman geçiyo genelde. Bu 3 ayda olabilir 3 yılda.
-Üçüncü grup ise aldatılma gibi ağır bi durum yaşamış erkekler. Bakın bunlar o aldatan eski ilişkisindeki kızı unutsalar bile o kini, öfkeyi kolay kolay unutmuyolar uzun yıllar.
-Son grup ise efendice ayrılıp efendice acısını yaşayıp hazır olduklarında (ki bi arastırmada dedigi gibi iliski süresinin iki katına denk geliyo bu hazırlık süresi cogunlukla) hayatlarına devam edenler. Bunların nesli M.Ö 1500lü yıllarda tükendi diyolar ama bilmiyorum.
Herkes unutulur.İnsanlar hayatta ölüm acısını bile unutup yaşamaya devam ediyor.Merhabalar. Görenlerden tanik olanlardan bilenlerden cevap bekliyorum. İki uç senelik ilişkiden sonra cok severken terkedilen bir erkek ne kadar surede kendini yeniden toparlar. Kişiden kişiye değişir tabi ama bildiklerimiz duyduklariniz varsa merak ediyorum :)
Gerçekten seviyorsa hiçbir zaman unutmaz...Merhabalar. Görenlerden tanik olanlardan bilenlerden cevap bekliyorum. İki uç senelik ilişkiden sonra cok severken terkedilen bir erkek ne kadar surede kendini yeniden toparlar. Kişiden kişiye değişir tabi ama bildiklerimiz duyduklariniz varsa merak ediyorum :)
Merhabalar. Görenlerden tanik olanlardan bilenlerden cevap bekliyorum. İki uç senelik ilişkiden sonra cok severken terkedilen bir erkek ne kadar surede kendini yeniden toparlar. Kişiden kişiye değişir tabi ama bildiklerimiz duyduklariniz varsa merak ediyorum :)