• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Emzirme meselesi

Zeynep Kir

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2024
36
5
1
27
arkadaşlar 2 problemim var. 2.5 haftalık bir bebeğim var. Sadece anne sütüyle besleniyor ve kilo artışı normal. Anca geceleri uyumuyor. Emiyor uyuyor yatağına yatıyor ve 10 dk içinde uyanıyor. Gözler cin gibi ve uyumak istemiyor. Gündüzleri de çok sık emiyor çünkü 7 dk emiyor uyuyar kalıyor. Ancak ben geceleri çok uykusuz kalıyorum. Tavsiyeleriniz var mı???

Merhaba, benim de 18 günlük bebeğim var hemen hemen uyku konusu geceleri bizim de aynı ama 7 dk emmesi çok az. Eğer uzun süre emer ve doyarsa en az 2 saat uyuyor. Benimki de memede hemen uyuyor o zaman soyuyorum ve sürekli uyarıyorum, çenesini okşuyorum, ayaklarıyla oynuyorum sürekli uyandırmaya calısıyorum bu şekilde yarım saate yakın emiyor ve güzel emerse de gün içinde en azından uyuyor. Gece konusunda bende çözüm bulamadım maalesef, gece iyi emse de yatağa geçtiği an uyanıyor ve çok zor uyuyor

arkadaşlar 2 problemim var. 2.5 haftalık bir bebeğim var. Sadece anne sütüyle besleniyor ve kilo artışı normal. Anca geceleri uyumuyor. Emiyor uyuyor yatağına yatıyor ve 10 dk içinde uyanıyor. Gözler cin gibi ve uyumak istemiyor. Gündüzleri de çok sık emiyor çünkü 7 dk emiyor uyuyar kalıyor. Ancak ben geceleri çok uykusuz kalıyorum. Tavsiyeleriniz var mı???
Bebek o sabır tavsiyem en az 2 sene . Koynunuzda yatırın reflü yatagi varsa koyun yanınıza yanınızda uyusun. Bunun bir formülü yok . Düşünün sıcak güvenli yerden çıkmis aynı sıcaklığı ve kokuyu arıyor 15 günlük bebek anne memesinde o koku ve sıcaklık. 3 aylık olduğunda ilgisi başlar yeni dünyaya .
Emzirirken biraz daha uzun emzirin şöyle 30 dk -40 dk kadar uyursa uyandırın bol bol emsin.

Merhaba, benim de 18 günlük bebeğim var hemen hemen uyku konusu geceleri bizim de aynı ama 7 dk emmesi çok az. Eğer uzun süre emer ve doyarsa en az 2 saat uyuyor. Benimki de memede hemen uyuyor o zaman soyuyorum ve sürekli uyarıyorum, çenesini okşuyorum, ayaklarıyla oynuyorum sürekli uyandırmaya calısıyorum bu şekilde yarım saate yakın emiyor ve güzel emerse de gün içinde en azından uyuyor. Gece konusunda bende çözüm bulamadım maalesef, gece iyi emse de yatağa geçtiği an uyanıyor ve çok zor uyuyor
Aslında 30 dk emdiği zamanda oluyor 20 dk civarıda. Yinede uyumuyor malesef. Yatağına koyduğum an uyanıyor. Ve malesef böyle cin gibi uyanıyor 😂1 saat uyutmak için uğraşıyorum tam yatıyorum 10 dk sonra gene uyanıyor. 🤦🏼‍♀️

Bebek o sabır tavsiyem en az 2 sene . Koynunuzda yatırın reflü yatagi varsa koyun yanınıza yanınızda uyusun. Bunun bir formülü yok . Düşünün sıcak güvenli yerden çıkmis aynı sıcaklığı ve kokuyu arıyor 15 günlük bebek anne memesinde o koku ve sıcaklık. 3 aylık olduğunda ilgisi başlar yeni dünyaya .
Emzirirken biraz daha uzun emzirin şöyle 30 dk -40 dk kadar uyursa uyandırın bol bol emsin

Emzirirken biraz daha uzun emzirin şöyle 30 dk -40 dk kadar uyursa uyandırın bol bol emsin.
Biraz daha çabalayayım. Haklısınız alışmaya çalışıyor.

Anne kokusu arıyor olabilir. Gazı olabilir (benim o dönemde yaptığım en büyük hata emzirirken memede uyuyunca gazını çıkartmamak oldu, mutlaka çıkartın). Veya doymuyor da olabilir arkadaşların dediği gibi. Kilo artışı ve çişli bez sayısını takip edin diye tavsiye verebilirim ancak.

Merhaba,benim oğlum da 26 günlük. Meme+mama şeklinde gidiyoruz. Maalesef benimki de memede hemen uyuyuveriyor yetrrince ememeden. Hatta şuan da aynı sorunu yaşsdığım için sağım yapıyorum. Ben çareyi yanımıza yatırmakta buldum. Malum kış mevsimi,evlerimiz ne kadar sıcak olsa da bebek sıcacık memeden ayrılıp soğuk yatağa girdi mi uyanıyor. Ben 2 aylık olana kadar bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum.

Back