bir doktor var mı konusu da benden

Belli ki viral bir hastalik geciriyorsun.
Bosuna antibiyotik kullanma.
Parasetamol iceren bir ilac kullan ve daha guclu bir agri kesici de al kemiklerin icin.
Havalar cok kotu.
Ama sen kendini sicak tut.
Atesin cok yukselmeye devam etmezse terlemeye calis.
Ya da git acile yerimden kalkamiyorum de, agri kesici ates dusurucu ignesiyle daha hizli ayaga kalkarsin.
Gecmis olsun:)

İyi mutlu oldum şimdi tek ben değilmişim :) Bu nasıl bir virüs arkadaş????

Kan almadı, sırtımı dinledi sadece. İşkembe-i Kübradan tedavi olabilir yani.!
Konuyla alakası yok ama işkembe -i Kübra ne demek? Bu arada ben boğazım ağrıdığında viks sürüp boğazımı tülbentle sarıyorum iyi geliyor ağrıya

Eczacı Ibuprofen mi Parasetamol mu dediydi valla ben de ibuprofen aldım:))) Doktor abi de bu olur bundan iç dedi ama gözüm hiç tutmadıydı onu zaten.

Yarın tekrar eczane yolu görünür.:)

Teşekkür ediyorum.

Benim de çene kemiğim ağrıyordu, disetim de yara oluştu. Ateşim yoktu fazla ama nezle,boğaz akıntısı vs mevcuttu. 1000 Lik antibiyotigi ikiye bölüp sabah akşam ictim,2 güne geçti. Reçetesiz alabiliyorsaniz alin bence,geçmiş olsun

Eczacı Ibuprofen mi Parasetamol mu dediydi valla ben de ibuprofen aldım:))) Doktor abi de bu olur bundan iç dedi ama gözüm hiç tutmadıydı onu zaten.

Teşekkür ediyorum.
Agri icin diyorsan ikisi de dusuk etkili.
Soguk alginligi olarak ayni sayilirlar.
Ibuprofen de iyidir:)

Teşekkür ediyorum.
İbuprofen kemik ağrılarında daha kuvvetli benim görüşüm. Parasetamol daha ziyade orta seviye bas agrilarinda daha iyi. Ben şunu anlamadım ama ,ağrı kesici ağrıyı kesti diyelim. Gribin oluşturduğu o boğaz akıntısını vücuttan atacak,kurutacak bir şey de vermesi gerekmez mıydı?

Herifçe yazmadı, reçetesiz de alınmıyor maalesef.

Geçen hafta 4 gün çektim bende ayni meredi. Agri kesici ates düşürücü, c vitamin tableti, boğaz spreyi ve pastil kullandım. Bir de bol limon, bitki çayı ve bol biberli (karabiber, pul biber) et suyuna çorba.

Vermedi mal
Bu kafayla diyabete ağrı kesici yazar

Vermedi mal
Bu kafayla diyabete ağrı kesici yazar
Çok geçmiş olsun canım. Boğaz veya sinüzit için sirke ile gargara yapmak iyi gelebilir Diye duydum ,Tv'de önerilmisti. Grip mikrobunu da öldürebilir. Ayrıca zerdeçal,az zencefil,tiksinme olmazsa az karabiberi balla karıştırmak etkili oluyor.

Maalesef yardımcı olamayacağım sadece geçmiş olsun dileklerimi iletmek istedim. Umarım hemencecik toparlarsınız, sevgiler :)

Cherry gecmis olsun. Doktorlar artik pek antibiyotik yazmiyorlar cok gerekmedikce. Bakteriler cunku gereksiz antibiyotik kullanimindan dolayi direnc kazandi. Eskiden penisilin turevleriyle rahatlikla tedavi edilebilecek hastaliklara artik bu direnc yuzunden daha genis spektrumlu ilac kullaniliyor. O yuzden gerekmedikce yazmiyorlar ve iddia ettikleri sey antibiyotik kullanilsa da kullanilmasa da hastaligin seyrinin 7 gun surdugu seklinde.
Sanirim ibuprofen turu agri kesiciler ve bol sivi iyi gelecektir. Bir de ben terleyerek vucudundan mikrobu atmani tavsiye ederim. Recetesiz antibiyotik alamazsin sanirim. Cok gecmis olsun.

aa ben de diyordum niye bulaşmadı bana bu grip
çevremde herkes hasta
sabah akşam limonlu su içerim sırf sevdiğimden:))

ben de limon çok severim kırıklık hissedince yapıyorum bi litreye 1-2 limonun suyuyla bi karışım onu içiyorum 10 senedir hasta olmadım tabi başka faktörler de etkilidir elbet.

İyileştikten sonra diş fırçasını değiştirmek gerekiyor mu?

yok sanmam diş fırçası değiştirmek gerekmez.

tylol hot kullanabilirsin sıcak suyla beraber içersin
aşırı kalın bir yorgan ve kalın giysilerle yatağın içine gir ölümcül bir sıcak oluyor ama dayanmaya çalış yanında sürahiyle ılık su bulundur hemen yanında içine gir ve uyumaya çalış orada terden mahvolmuş uyanıyorsun ama göğsünü acayip yumuşatıyor
acıktıkça portakal mandalina falan ye mercimekli çorba bol limonlu ben de tek başımayım olabildiğince toparlayan yol bu

kızım çak bir tylol hot yat, yarına bir şeyin kalmaz. kalırsa bir tane daha çak o hıyar da virüslere gelesice inşallah kabız olur
Benim eşim grip olunca sadece bunu içiyor
Aslında ilaç olarak sadece bunu ve kırk yılda bir ağrı kesici kullanıyor desem yeridir
Neden bilmem dr milleti pek ilaç sevmiyor sanki hiç antibiyotik aldığını görmedim ben

Gecmis olsun, bu sene grip cok sarsiyor limon bal yas zencefil iyi gelebilir bol su ic, c vitamini al, eger icebilrsen sarimsakli sirkeli corbalar ic, antibiyotik gripte ise yaramaz bosa direnc kazanma bence biraz bekle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…