Bir dertte benden olsun...

Kavimlergocu

Beni kıskananlar çatlasın çekemeyen halat taksin🌺
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
5.917
8.326
248
Bugün hastane de annemin kalp filmi çekilecek hasta annem ve ben metroda öğrenciler yüzünden izdiham yaşadık.
Çantaları sırtlarında kulaklarında kulaklık arkamızdakinin canı çıksın modundalar onlar coll duruş sergilerken kalp hastası annemi çantayla ezdiler önüne alırmısın? dedim .
Bir grupta çok bağararak konuşuyor.
Ay sabah sabah tirip çekiyorum diyor.
Taksi tutun rahatsızsanız dedi.
Öğrenci kardeşler her sabah taksi tutabiliyorlar mı ? Bilemedim.
Ayrıca toplu yaşam alanlarında başkalarını rahatsız etmek bunu hak bilmek nasıl bir egodur.
Ben özür dilerim birini ezsem .
Çantayı kontrol edebileceği bir alana almak çok mu zor?
Boş olsa tamam da arkadakileri görmüyorlar o dolu çantalarla ya çarpıp ya eziyorlar lütfen öğrenci arkadaşlar rica ediyorum özellikle kalabalıkken çantanızı kontrol edebileceğiniz şekilde önünüze alın anneler sizlerde çocukları uyarın genellikle lise öğrencileri bunu yapan ama küçükten başlar başkalarına zarar vermeme eğitimi verirse özür dileme gerçi içten de gelir ama bilemedim bizler yardım ederdik sabah sabah nasıl bir psikoloji bilemedim
Buradaki tüm arkadaşlar çocuklarını bu yönde eğitiyordur Eminim ama
Duyarlılığınız için çok teşekkür ediyorum
Yazım hatalarım için özür dilerim hastanedeyiz düzgün yazamamış olabilirim

K Kavimlergocu
Öncelikle çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum..

O kadar ciddi bir soruna değinmişsiniz ki..
Eğitim aile içerisinde başlıyor. Saygıyı çocuklar aileden öğreniyor. Ve dediğiniz gibi o kadar saygısız cocuk var ki etrafta
Biz yaşlı gördüğümüzde oturmaktan utanır kalkıp yer verirdik.
Ailelere büyük gorev düşüyor.

Çok sağolun hastaneye yetiştik şükür

Yer sorun değil bir değil vermesin ama ezmesinlerde hangisinden kaçalım
iki değil çok öğrenci oluyor sabahları çoğunun umurunda değil sırtındaki çantası birinden kaçsan öteki çantasıyla eziyor insanı
Empati kurmak çok zor olmamalı

Ben de öğrenciyken bilerek sırtıma takardım ki şerefsizler taciz etmesinler diye.
Bence bu konuda eleştirmek yersiz ve gerçekten anneniz çok hastaysa taksi tutmanız daha mantıklı. Hem kalabalıkta enfeksiyon doludur.
İnsanların çanta takış şekillerine bile karışırsanız üzgünüm ama onlar da böyle cevap verir.
Saygıysa herkese saygı. Ben de öğrenciydim çok iyi biliyorum sizin gibi insanları.
Tek kininizi sanki çocuklardan çıkarıyor gibisiniz. Tabi sizi bilemem tenzih ederim ama gördüğüm hep bu yönde.

Geçmiş olsun.
Bende o yaşlardan geçeli çok olmadı ama gerçekten biz böyle değildik.
Çok üzülüyorum 15-19 yaş arası gençlerin haline.
Dışarıda hep küfürlü konuşuyorlar ana bacı küfür ediyorlar birbirlerine ve bunu sohbet içinde yapıyorlar.
Aşırı rahatsız oluyorum.
Evladım yok henüz ama bu tür gençleri görünce çok korkuyorum ve çocuk yapmamayı bile düşünüyorum bazen.

Gecmis olsun güzelim.
Bende saygısızmışım (!) Oyle diyorlar Ama kantinlerde küçükleri ezmedim,dolmusta cantamla kimseyi rahatsiz etmedim,kimseyle itisip kakışmadım, simdikiler cok fena ve görgüsüz olmuslar nolcak böyle bilmiyorum hicbisey umurlarinda degil

Geçen yemek yiyorduk. Liseli abuk bi grup geldi. Giyimleri öğrenciden çok her şeye benziyor. Bi tanesi kolasını düşürdü ayağımın dibine. Bunlar kahkaha atıyorlar özür dilemek yerine. Ayakkabıma kola geldi. Neyse farketmemişlerdir dedim. Sonra birisi iğrenç bi şekilde geğirdi. Arkadaşı yapmış gibi hayvansın sen diyor. Dönüp sen de hayvansın dedim. Neyse ki biraz utanır gibi oldu. Başka biri olsa kavga ederdim de çocuk diye uzatmadım.

Sormayın bir prenses ve kral nesil geliyor
İşte karışmış oluyoruz banane hayat stilinden bana zarar vermesin yeter!!!! haftanın kaç günü geldik hastaneye emekli maaşıyla taksiye verecek paramız yok o prensesleri ailesi taksi tutsun madem deriz bizde tacizden korkuyorsa deriz kimsenin kimseye saygısı kalmaz parası olan Yaşar amaç birbirine saygı duyarak yaşamak

kalp hastası enfeksiyonu yok annemi ezmesinler yeter tacizse sırtına taciz olmaz önüne alıp kollayabilir ayrıca cinsiyette belirtmedim ki nerden çıktı tacizci insanlar çantalı insana yapar
Bilmiyorum başka insanlara zarar vermesinler baya ezdi kadını

Bizim toplumda bencilik bir cok yerde başını almış gitmiş. Bunu her alanda görüyorsunuz. Eğitimi bile sadece diploma toplamak zanneden çok. Sonucu gördüğünüz tipler, gördüğümüz trafik, yani gerçekten her alanda. Annenize şifalar diliyorum.

Şimdi olaya sizin anlattığınız gibi bakınca onlar suçlu oluyor. Ama ben çanta takmadan binmiyorum metrobüse o sıkışıklıkta elleyen elleyene. Bi de söyleyince beni nasıl itham edersin bu şekilde kalabalıktı deyip sıyrılmaları da cabası. Biraz bencillik olabilir ama benim için taciz edilmemem birinin çantanın arkasında kalmasından daha öncelikli.
Ayrıca anneniz hastaymış keşke taksiyle gitseydiniz. Annem hasta biraz alana ihtiyacı var diye toplu taşımada düşünülüp istenmez. Önceden bu durumları tahmin edip daha konforlu bir ulaşım aracı seçmek gerekir.

Arkadaşlar herkesin taksi tutacak gücü olduğuna nerden kanaat getirdiniz? Taksi tut annen hastaysa ne demek ya? Yani gerçekten müthiş bi fikirmiş kimsenin aklına gelmezdi. Yahu o toplu taşıma herkes için. Hastası, hamilesi, çocuklusu, yaşlısı, sakatı, engellisi. İyi madem hepsi taksi tutsun, yeter ki insanlar saygılı biçimde toplum içinde başkalarını da düşünerek yaşamayı öğrenmesin.

O zaman tacizden korkan taksiye binsin hasta binsin toplumsal kurullar olmasın parası olan servise taksiye binsin sırf çantayla korulunmuyor bayan demedim ayrıca önüne alırsa inerken önünden gelecek saldırıyı korursun dikkat etmek bu kadar zor olmamalı toplumda yaşamak zor olmamalı

önlerine aldıkları zaman da oturanlar veya önlerinde duranlar rahatsız olmayacak mı? bizde tramvay var, çanta yanımda dursa bile birilerine çarpıyor istemeden. sırt çantam varsa ve çok kalabalıksa bende sırtıma takıyorum çünkü rahatsız oluyorum. çok geçmiş olsun durumunuzu bilemem ama gerçekten anneniz çok çok rahatsızsa taksiyle gitmeniz daha uygun olmazmıydı? dediğiniz gibi orası toplu taşıma aracı..

İşte böyle diyoruz çocuklara onlarda yardırıp geçiyor Sana yeter ki birşey olmasın oda elinden geleni ardına koymuyor.

Sen niye bana efeleniyosun ki? Dert yazmışsın cevap vermişim. Sana destek olmuyor da değilim ama sürekli gördüğüm memnuniyetsiz herkese karışan en özel imtiyazları kendine isteyen teyzelere benziyosun bu yorumunda. Görüyorum çünkü her gün böyle birini otobüste. Bide arkasından cık cık cık yaparlar.
Tacizcileri çözerse devletimiz toplumumuz bizde böyle önlemler almak zorunda kalmayız. Ama malesef tecavüzcüler bile ceza almadan paçayı kurtarıyor bu ülkede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…