• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir dertte benden olsun...

önlerine aldıkları zaman da oturanlar veya önlerinde duranlar rahatsız olmayacak mı? bizde tramvay var, çanta yanımda dursa bile birilerine çarpıyor istemeden. sırt çantam varsa ve çok kalabalıksa bende sırtıma takıyorum çünkü rahatsız oluyorum. çok geçmiş olsun durumunuzu bilemem ama gerçekten anneniz çok çok rahatsızsa taksiyle gitmeniz daha uygun olmazmıydı? dediğiniz gibi orası toplu taşıma aracı..
O zaman kontrol edebilirdi böyle arkadakinin canı çıksın modunda

O zaman kontrol edebilirdi böyle arkadakinin canı çıksın modunda

Anlıyorum sizi, yaşım 26 elimden geldiğince saygılı olmaya çalışıyorum ama bir dolmuşa falan bindiğim de gerçekten savrulabiliyorum. benim de çantam rahatsız ediyordur ama yapabilecek çok bir şey olmuyor.. keşke oturan birinden rahatsızlığı söyleyip yer vermesini isteseydiniz.

Arkadaşlar herkesin taksi tutacak gücü olduğuna nerden kanaat getirdiniz? Taksi tut annen hastaysa ne demek ya? Yani gerçekten müthiş bi fikirmiş kimsenin aklına gelmezdi. Yahu o toplu taşıma herkes için. Hastası, hamilesi, çocuklusu, yaşlısı, sakatı, engellisi. İyi madem hepsi taksi tutsun, yeter ki insanlar saygılı biçimde toplum içinde başkalarını da düşünerek yaşamayı öğrenmesin.
Bende aynısını düşünüyorum kimsenin yaşayışı özgürlüğü umrumda da değil özgürlük bir başkasının özgürlüğü başladığı yerde bitiyor .
Benim konumdaki genç hem ezdi hem akıl verdi hem de özür dilemedi insan bunu kendine nasıl hak görür .Neyse annem çekimden çıkıyor onun yanına gitmem lazım Allah taksi tutamayacak yaşlılarımızın yardımcısı olsun burda da bunu görüyoruz konumda bile gayet saldırgan yorumlar oldu. İnşallah o Kişiler yaşlanınca çok konforlu hayatları olur . Gençler onları ezmez.

Bende aynısını düşünüyorum kimsenin yaşayışı özgürlüğü umrumda da değil özgürlük bir başkasının özgürlüğü başladığı yerde bitiyor .
Benim konumdaki genç hem ezdi hem akıl verdi hem de özür dilemedi insan bunu kendine nasıl hak görür .Neyse annem çekimden çıkıyor onun yanına gitmem lazım Allah taksi tutamayacak yaşlılarımızın yardımcısı olsun burda da bunu görüyoruz konumda bile gayet saldırgan yorumlar oldu. İnşallah o Kişiler yaşlanınca çok konforlu hayatları olur . Gençler onları ezmez.
Çok terbiyesiz bi nesil oldu. Biz böyle değildik gerçekten değildik. Ben de yemek yerken ki anımı anlattım ya. Bi yandan çocuk diyosun, bi yandan vay gidi gelecek bu çocukların elinde mi diyorsun. İsteyen istediği çantayı taksın, zaten birini geçmedikten yada yerinde düzgün durduktan sonra çanta kimseye çarpmaz. Bunlar kıpır kıpır kendilerinden önce sesleri geliyor ortama. :)

Ahh ah, yarama tuz basmışsınız, otobüste sokakta tahammül sınırlarını zorluyorlar değil mi, okullarda da öğretmenlerine türlü saygısızlıklarda bulunuyorlar ve hiç bir yaptırım yok, sistem hep velinin ve öğrencinin yanında, sonra da vay efendim "Asım'ın nesli" ne hale geldi, işte bu yüzden hiç sorumluluk verilmeden, kalbine sevgi saygı işlenilmeden, umarsızca ve şımarık yetiştirilen çocukların durumu bu işte büyüyünce.

Ben de cikarmiyordum çantamı. Taciz olaylari olabiliyor çünkü:/ ama cok dikkat ederdim. Genelde hep yaslilara yer verirdim ancak otobüs balık istifi gibiyse kalkmazdım. Genc erkekler de oturuyorlar onlar yer vermeli bence. Birkac kez basima kötü şeyler geldigi icin tüm bu davranislarim...

İşte böyle diyoruz çocuklara onlarda yardırıp geçiyor Sana yeter ki birşey olmasın oda elinden geleni ardına koymuyor.

Kimse çanta takmasın demiyoruz ki. Çantayı takıp, insanlara çarpa çarpa gitmenin bir alemi yok. Bende ifrit oluyorum. Bir gün falçatayla çıkacağım her çantayla çarpanın çantasını keseceğim. Olay, etraftaki insanları umursamamak olayıdır. Bunu ayırt etmemiz lazım.
Tacizden korunmak için çantayı sırtınıza takarsınız ama etrafınıza da dikkat edersiniz.
Yoksa ben tacizden korunuyorum diye millete rahatsızlık vermek olmaz.
Ayrıca taksi tutun demek de başka bir komik. Yahu bakalım parası var mı? Hasta olan toplu taşımayı kullanamaz mı? Eleştiri yaparken biraz el insaf.

Konu sahibi size sonuna kadar katılıyorum.

Bunlar hep ayağına toz değse kıyamet kopmuş gibi tepki veren anne babaların neticesidir. Her çocuk anne baba için kıymetlidir ama çocuğu dünyanın merkezine koyunca çocukta dünyadaki kimseyi takmamaya başlıyor

Sormayın bir prenses ve kral nesil geliyor
İşte karışmış oluyoruz banane hayat stilinden bana zarar vermesin yeter!!!! haftanın kaç günü geldik hastaneye emekli maaşıyla taksiye verecek paramız yok o prensesleri ailesi taksi tutsun madem deriz bizde tacizden korkuyorsa deriz kimsenin kimseye saygısı kalmaz parası olan Yaşar amaç birbirine saygı duyarak yaşamak

kalp hastası enfeksiyonu yok annemi ezmesinler yeter tacizse sırtına taciz olmaz önüne alıp kollayabilir ayrıca cinsiyette belirtmedim ki nerden çıktı tacizci insanlar çantalı insana yapar
Bilmiyorum başka insanlara zarar vermesinler baya ezdi kadını
Birinde bende otobüste genç bir erkeği uyarmıştım çok hastaydım ayakta durmakta zorlanıyordum ve ben normal şekilde koltuklara dönük durmuşken o yanımda ama sırtında çantası olduğu halde sırtını bana dönmüştü. Düzgün bir şekilde tutunmadığı içinde haliyle sürekli bana çarpıyordu çantasıyla ve üstelik diğer tarafında kimsede yoktu biraz ileride gidebilirdi. Ben uyardığımda ne yapayım yani diye çıkışınca bende çantanı diğer tarafına al yada düzgün dur demiştim bir zahmet kendini düzeltti sonra.
Ayrıca taksiyle herkesin gitme imkanı olmayabilir olsa zaten o kalabalıkta okadar hastayken kimsenin toplu taşımaya binmek isteyeceğini zannetmiyorum. Hem tacize uğramak istemeyende o zaman taksiyle gitsin diye düşünülür ve bu uzayıp gider.
Evet taksınlar çantaları ama oçantalarla neredeyse 2 kişilik yerkaplayıp birde dikkat etmeyip uyaranada çıkışınca hoş olmuyor.

Son düzenleme:
Birinde bende otobüste genç bir erkeği uyarmıştım çok hastaydım ayakta durmakta zorlanıyordum ve ben normal şekilde koltuklara dönük durmuşken o yanımda ama sırtında çantası olduğu halde sırtını bana dönmüştü. Düzgün bir şekilde tutunmadığı içinde haliyle sürekli bana çarpıyordu çantasıyla ve üstelik diğer tarafında kimsede yoktu biraz ileride gidebilirdi. Ben uyardığımda ne yapayım yani diye çıkışınca bende çantanı diğer tarafına al yada düzgün dur demiştim bir zahmet kendini düzeltti sonra.
Ayrıca taksiyle herkesin gitme imkanı olmayabilir olsa zaten o kalabalıkta okadar hastayken kimsenin toplu taşımaya binmek isteyeceğini zannetmiyorum. Hem tacize uğramak istemeyende o zaman taksiyle gitsin diye düşünülür ve bu uzayıp gider.
Evet taksınlar çantaları ama oçantalarla neredeyse 2 kişilik yerkaplayıp birde dikkat etmeyip uyaranada çıkışınca hoş olmuyor.
Allah a şükür çektirdik filmi sen ne efeleniyorsun? diye saldırmaya uğramadan döndük evimize uyarmakta suç anneme diyim artık taksi tutamayacaksak hastalanmasın ayıp ediyor oda koskoca emekli maaşı var canım
Yaşlılar zaten aman yaşayıpta nolacak
Alla Allah birde efeleniyoruz ya ;(
Tamam da çanta ile biz ezilirken bu taciz olmuyor mu ? Yok olmuyor olur mu ?
Sapık bizede var önüme arkama bakıyorum sırf çanta kurtarmıyor koltuğun yanından elini yandan uzatmıştı biri buna napayım ben tacize uğradım bir daha asla heyttt yakarım diyip dağcı çantasına taş çakıl varsa oldurup arkada kalanın canı çıksın yapayım
Taciz de değil bildiğin rahatlık yaparım chatımı yaslanırım arkamdakine bizim sınıftan gençler beni cool görsün dikkat etmem
Bakmam gözyaşına ezer geçerim havası vardı.

Çok terbiyesiz bi nesil oldu. Biz böyle değildik gerçekten değildik. Ben de yemek yerken ki anımı anlattım ya. Bi yandan çocuk diyosun, bi yandan vay gidi gelecek bu çocukların elinde mi diyorsun. İsteyen istediği çantayı taksın, zaten birini geçmedikten yada yerinde düzgün durduktan sonra çanta kimseye çarpmaz. Bunlar kıpır kıpır kendilerinden önce sesleri geliyor ortama. :)
Onlar öyle yaşasında hayat bu hep gençlikteki gibi olmuyor empati yapmak çok zor olmamalı özgürlük isterken başkalarının özgürlüğü elinden alınmamalı tacizden kaçarken taciz edilmemeli
Ahh ah, yarama tuz basmışsınız, otobüste sokakta tahammül sınırlarını zorluyorlar değil mi, okullarda da öğretmenlerine türlü saygısızlıklarda bulunuyorlar ve hiç bir yaptırım yok, sistem hep velinin ve öğrencinin yanında, sonra da vay efendim "Asım'ın nesli" ne hale geldi, işte bu yüzden hiç sorumluluk verilmeden, kalbine sevgi saygı işlenilmeden, umarsızca ve şımarık yetiştirilen çocukların durumu bu işte büyüyünce.
o şımartılan şiddet birgün kendilerine dönecek ünlü birinin oğlu vardı şimdi isim zikretmeyim ne olaylara karıştı zapedilemiyordu
Bizler uyarırız ama birbirinden de görüyor doğru davranış o sanıyor çocuklar iyi davranış eziklik gibi algılanıyor
Bunlar hep ayağına toz değse kıyamet kopmuş gibi tepki veren anne babaların neticesidir. Her çocuk anne baba için kıymetlidir ama çocuğu dünyanın merkezine koyunca çocukta dünyadaki kimseyi takmamaya başlıyor
O şımaran şiddet onlarıda yaralayınca anlarlar hatalarını

Allah a şükür çektirdik filmi sen ne efeleniyorsun? diye saldırmaya uğramadan döndük evimize uyarmakta suç anneme diyim artık taksi tutamayacaksak hastalanmasın ayıp ediyor oda koskoca emekli maaşı var canım
Yaşlılar zaten aman yaşayıpta nolacak
Alla Allah birde efeleniyoruz ya ;(
Tamam da çanta ile biz ezilirken bu taciz olmuyor mu ? Yok olmuyor olur mu ?
Sapık bizede var önüme arkama bakıyorum sırf çanta kurtarmıyor koltuğun yanından elini yandan uzatmıştı biri buna napayım ben tacize uğradım bir daha asla heyttt yakarım diyip dağcı çantasına taş çakıl varsa oldurup arkada kalanın canı çıksın yapayım
Taciz de değil bildiğin rahatlık yaparım chatımı yaslanırım arkamdakine bizim sınıftan gençler beni cool görsün dikkat etmem
Bakmam gözyaşına ezer geçerim havası vardı.
Geçmiş olsun Allah acil şifa versin. Evet telefonla bütünleşmişler, uzuvları haline gelmiş sanki :KK12:. Aslında hastalık yaşa bakmıyor.Toplumumuzda insanlar kendileri yaşamayınca anlamıyorlar galiba, kendilerinin başına gelmeyecek diye düşünüyorlar herhalde. Ben rahat edeyim kime ne olursa olsun anlayışı olmamalı. benim üstkat komşumda yaşlı annesinin gece dörtlere kadar sonses tv,radyo izleyip benimde buna katlanmamı bekliyor.3-4 aykatlandım yeni taşındılar misafirleri vardır diye baktım sonu yok uyardım bende hastayım sabah işegidiyorum diye anlattım. Hala yaşlı kadın,kulağı duymuyor neyapsın diyordu,uyarıyorum diye kızıyordu. E şimdi buda yanlış, genç yada yaşlı herkes birbirine saygılı olmalı.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun Allah acil şifa versin. Evet telefonla bütünleşmişler, uzuvları haline gelmiş sanki :KK12:. Aslında hastalık yaşa bakmıyor.Toplumumuzda insanlar kendileri yaşamayınca anlamıyorlar galiba, kendilerinin başına gelmeyecek diye düşünüyorlar herhalde. Ben rahat edeyim kime ne olursa olsun anlayışı olmamalı. benim üstkat komşumda yaşlı annesinin gece dörtlere kadar sonses tv,radyo izleyip benimde buna katlanmamı bekliyor.3-4 aykatlandım yeni taşındılar misafirleri vardır diye baktım sonu yok uyardım bende hastayım sabah işegidiyorum diye anlattım. Hala yaşlı kadın,kulağı duymuyor neyapsın diyordu,uyarıyorum diye kızıyordu. E şimdi buda yanlış, genç yada yaşlı herkes birbirine saygılı olmalı.
Valla ağzım açık okudum yorumları sabah sabah ne kinim olacak 180 boyunda genç tarafından ufacık annem ezildi taciz nerden çıktı o çocuğu kim taciz eder annemi ezen Onuda ezer
Ayrıca haftabaşı o gençteki yaşlı ezme merakı nerden uyanmış bilemiyorum.
Burda bile vay kinim varmış vay herşeye karışan yaşlı teyzeler gibiymişim taksi tutacakmışım
Vay arkadaş
Biz bu kadar duyarsız değildik ya

Günlerdir toplu taşımalar için konu açılıyor, kimi otobüs, metrolara binen yaşlı teyzelerden, kimi bebekli kadınlardan, kimi öğrencilerden şikayetçi.

Yer vermek istenmiyor diye 40 yaş üstü insanlar toplu taşımaya binip seyahat etme özgürlüğünü kullanmasın, evde ölümü mü beklesinler?
Hamile ve çocuklu kadınlar bir yere gitmesin mi? Öğrenciler taksi mi tutsun? Herkes birbirinden şikayetçi, he o okul çantalarına gelince gerçekten ağırdır okul çantaları ama metroda otobüste ayakta yolculuk sırasında savrulmamak için kendini sağlama almaya çalışırken, çantanı sağına soluna koymaya çalışmakta mümkün olmuyor, kızmanız şikayet etmeniz gereken toplu taşımaları kullanan kişiler değildir, toplu taşımalara ayakta alınan yolcu sayısını abartıp balık istifi gibi doldurulmasını, belli saatlerde belli hatlarda yoğunluk olduğunu bile bile ek sefer konulmamasını şikayet edeceksiniz.

İnsanların suçu yok, kimi okuluna gidecek, kimi işine, kimi hastaneye, kimi günlerdir kapandığı evinden nefes almak için dolaşmaya gidecek, aslında hiçbiri saygısızlık yapmıyor, biz doğru yerlere şikayetimizi iletmek yerine birbirimizden şikayet eder hale geldik hepsi bu.

Günlerdir toplu taşımalar için konu açılıyor, kimi otobüs, metrolara binen yaşlı teyzelerden, kimi bebekli kadınlardan, kimi öğrencilerden şikayetçi.

Yer vermek istenmiyor diye 40 yaş üstü insanlar toplu taşımaya binip seyahat etme özgürlüğünü kullanmasın, evde ölümü mü beklesinler?
Hamile ve çocuklu kadınlar bir yere gitmesin mi? Öğrenciler taksi mi tutsun? Herkes birbirinden şikayetçi, he o okul çantalarına gelince gerçekten ağırdır okul çantaları ama metroda otobüste ayakta yolculuk sırasında savrulmamak için kendini sağlama almaya çalışırken, çantanı sağına soluna koymaya çalışmakta mümkün olmuyor, kızmanız şikayet etmeniz gereken toplu taşımaları kullanan kişiler değildir, toplu taşımalara ayakta alınan yolcu sayısını abartıp balık istifi gibi doldurulmasını, belli saatlerde belli hatlarda yoğunluk olduğunu bile bile ek sefer konulmamasını şikayet edeceksiniz.

İnsanların suçu yok, kimi okuluna gidecek, kimi işine, kimi hastaneye, kimi günlerdir kapandığı evinden nefes almak için dolaşmaya gidecek, aslında hiçbiri saygısızlık yapmıyor, biz doğru yerlere şikayetimizi iletmek yerine birbirimizden şikayet eder hale geldik hepsi bu.

Aslında
Ek sefer vardı 1 dk da metro geldi yine de İstanbul tıklım tıklım bizde binmek istemezdik mecburen bindik
Savrulacak gibi olsa demezdim
Uyarmak bende istemezdim ama dikkat edebilir insanlar en azından arkasındakine yaslanmazdı kötü birşey de demedim insanlar patlamaya hazır bomba gibi çok önceden
Yaşlı bir amca boş minibüste yan oturmuş ailesi vardı hafif çarpmışım geçerken kendi kızı neler saymıştı bana yaşlıdır dedim kusura bakmayın dedim .
Bugün Çantayı önüne alma imkanı vardı ama chatle uğraşırken eli doluydu
anneme baya yaslandı neyse yaşandı geçti
inşallah bir daha sabah saatine çekimi vs olmaz .
Keşke biraz daha duyarlı olsakta bu kadar zorlukta başkalarına bir zorlukta biz çıkarmasak

Aslında
Ek sefer vardı 1 dk da metro geldi yine de İstanbul tıklım tıklım bizde binmek istemezdik mecburen bindik
Savrulacak gibi olsa demezdim
Uyarmak bende istemezdim ama dikkat edebilir insanlar en azından arkasındakine yaslanmazdı kötü birşey de demedim insanlar patlamaya hazır bomba gibi çok önceden
Yaşlı bir amca boş minibüste yan oturmuş ailesi vardı hafif çarpmışım geçerken kendi kızı neler saymıştı bana yaşlıdır dedim kusura bakmayın dedim .
Bugün Çantayı önüne alma imkanı vardı ama chatle uğraşırken eli doluydu
anneme baya yaslandı neyse yaşandı geçti
inşallah bir daha sabah saatine çekimi vs olmaz .
Keşke biraz daha duyarlı olsakta bu kadar zorlukta başkalarına bir zorlukta biz çıkarmasak

Lafım size değil Kavimlergocu, günlerdir burada toplu taşımayla ilgili çok konu açıldı, çalışan kesim yaşlı insanlardan, yaşlılar gençlerden, gençler bebekli kadınlardan şikayetçi, o binmesin bu binmesin peki kim binsin bu araçlara? Benimkisi tüm konuları harmanlayıp genel bir eleştiri hepimize.

Herkes kendince haklı, çalışan mecbur binecek işe gidip geliyor, öğrenci mecbur binecek okula gidiyor, yaşlılar mecbur binecek, hastane işleri oluyor veya evde bunalıyorlar dışarı çıkmak istiyorlar, bir akrabalarının gelini doğum yapıyor, hasta ziyareti oluyor, insanlar yürüyerek gidemeyeceğine göre bir araca binmek zorundalar, taksi deseniz indi-bindi bile 10 liradan başlıyor galiba, herkesin özel aracı yok, ki zaten İstanbul gibi metropollerde park sıkıntısı var, geriye kalıyor toplu taşıma.

Ek seferlerde yetersiz demek ki, nüfusun yoğunluğu ve bazı hatların durumuna göre ayarlanabilir şeyler için insanların birbirine kızmasını anlamıyorum ben.

Kaldı ki toplu taşımaya binmek için illa geçerli bir bahanemiz olması gerekmiyor, ayıp birşey yapılmıyor, canım bugün belki Kadıköy'de gezmek istedi, bir otobüse binip gidemez miyim?
Hepimiz sürekli birbirimize söylenip duruyoruz, hafta arası iş günlerinde bu teyzelerin ne işi var diyoruz, hafta sonu ohooo havayı güzel gören sokağa fırlamış diyoruz, ne yapacak insanlar, geceleri el ayak çekilince yarasa gibi sokağa mı çıksınlar :))

Büyükşehirde oturanlara Allah yardım etsin ne diyeyim.

Yorumlardan anladığım her anlamda bencil bir gruh var..
Ve onlara ek
olarak akin akın bencil bir nesil geliyor..

Umarım kimse bir şeyleri yaşayarak anlamak zorunda kalmaz.
Ben yer istiyoruz da demedim seyahat etme özgürlüğümüzü kullanırken özgürce seyahat eden gençlerin bize zarar vermemek için dikkat etmesini istedim ben nasıl ona zarar vermiyorsam oda dikkat etmeli bence etik olan durum bu
Diğer türlü gücü gücü yetene Teksas olur ortam

Ben yer istiyoruz da demedim seyahat etme özgürlüğümüzü kullanırken özgürce seyahat eden gençlerin bize zarar vermemek için dikkat etmesini istedim ben nasıl ona zarar vermiyorsam oda dikkat etmeli bence etik olan durum bu
Diğer türlü gücü gücü yetene Teksas olur ortam
Anlıyorum sizi çok haklısınız. Annenize de acil şifalar diliyorum.

Back