How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

bir derdim var...:(

CHEEC

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
179
23
318
Afyon
kızlar çok mutsuzum ..evleneli 6 ay oldu ama ..ama işte...
biraz özet geçiyim durumumdan..27 yaşındayım,bu zamana kadar aileminde benimde tek istediğimiz şey benim öğretmem olmamdı.yıllarca okudum çabaladım,uğraştım ,en sonunda oldum öğretmen .ama atanma olayları biraz zordur hemen atanamadım.o atanamadıgım yıllardada eşimle tanıştım,evlenmeye karar verdik.bu arada benim ailemde herkez öğretmen..annem öğretmen.babam öğretmen,abimin eşi,aynı yaştayız oda öğretmen.evlenmeden önce eşimle babamda çok konuştu bu mevzuyu bende ..kızım çalışıcak dedi.ona göre evlenin,onA göre sonradan evlendi,evde oturcak durumu olmasın dedi.tamam dendi anlaşıldı.evlendikten 1 ay sonra eşim başladı asla çalışmıcaksın.ben sana bakarım.neyin eksik demeye.psikolojim bozuldu.onun ailesinde kadınlar çalışmıyor.kız kardeşleride hayatlarını evde geçiren insanlar.şu an 6 ay olmasına rağmen çok sıkıldım yemek pişir,ev temizle olayından.ev hanımlıgını asla küçümediğimdendeğil hatta dünyanın en zor işiymiş.bunu anladım.ama evlendiğim yerde hiç kimsem yok,başka yere gelin geldim.1 tane arkadasım yok.çevrem yok.6 aydır evin içinde temizlik yapıp yemek yapmaktan ve başka hiç bi işe yaramamaktan psikolojim bozuldu.hayatım böyle geçerse öliyim daha iyi.boşunamı okudum yıllarca boşunamı didindim.zaten istediğim hayat ev kızlığı olsaydı hiç okumadan direk evlenirdim..eşimle çok kavga ettim bu yüzden,evin altını üstüne getirdim,ama sonuç yine çalışmıcaksın oldu.ne yapıcam ben şimdi,ne halt edicem?? :S

biraz özet geçiyim durumumdan..27 yaşındayım,bu zamana kadar aileminde benimde tek istediğimiz şey benim öğretmem olmamdı.yıllarca okudum çabaladım,uğraştım ,en sonunda oldum öğretmen .ama atanma olayları biraz zordur hemen atanamadım.o atanamadıgım yıllardada eşimle tanıştım,evlenmeye karar verdik.bu arada benim ailemde herkez öğretmen..annem öğretmen.babam öğretmen,abimin eşi,aynı yaştayız oda öğretmen.evlenmeden önce eşimle babamda çok konuştu bu mevzuyu bende ..kızım çalışıcak dedi.ona göre evlenin,onA göre sonradan evlendi,evde oturcak durumu olmasın dedi.tamam dendi anlaşıldı.evlendikten 1 ay sonra eşim başladı asla çalışmıcaksın.ben sana bakarım.neyin eksik demeye.psikolojim bozuldu.onun ailesinde kadınlar çalışmıyor.kız kardeşleride hayatlarını evde geçiren insanlar.şu an 6 ay olmasına rağmen çok sıkıldım yemek pişir,ev temizle olayından.ev hanımlıgını asla küçümediğimdendeğil hatta dünyanın en zor işiymiş.bunu anladım.ama evlendiğim yerde hiç kimsem yok,başka yere gelin geldim.1 tane arkadasım yok.çevrem yok.6 aydır evin içinde temizlik yapıp yemek yapmaktan ve başka hiç bi işe yaramamaktan psikolojim bozuldu.hayatım böyle geçerse öliyim daha iyi.boşunamı okudum yıllarca boşunamı didindim.zaten istediğim hayat ev kızlığı olsaydı hiç okumadan direk evlenirdim..eşimle çok kavga ettim bu yüzden,evin altını üstüne getirdim,ama sonuç yine çalışmıcaksın oldu.ne yapıcam ben şimdi,ne halt edicem?? :S

Söz verip, kabul edip şimdi cayana ne denir bilemedim. Ben olsam ikna etmeye çalışır, şayet edemezsem babama durumu anlatırdım... Anladığım kadarıyla aileniz arkanızda, bu arada eşinizin mesleği nedir?

Baştan ne konuştuysanız o şekilde devam etmesi gerekiyordu.

Ne münasebet canım sen yıllarını vereceksin ailen sana maddi manevi emek verecek sonra üstelik söz vermesine rağmen evde oturacaksın ne demek. Kesinlikle taviz verme üç beş sene sonra başını taşlara vurursun mesela ben çok pişmanım okuyup elime bir meslek almadığım için. Ne olacağı belli değil ömrünün sonuna kadar seninle olacak mı olmayacak mı o bile belli değil ya bir gün yalnız kalırsan nasıl ayaklarının üstünde duracaksın. Niye o istiyor diye bunca emek verdiğin mesleğini bırakacaksın ki ?

çok zor bir durum. biz hafta sonu evde kalınca sıkıntıdan patlıyoruz. ve seninki iyece yalnızlık olmuş. eşin olmadığı zamanda otur akşama kadar kpss çalış. zaten bu yüzden çok kevgalar ettik diosun gereken her şeyi söylemişsindir. son çare babanla konuş. baba sen bununla bi anlaşma yaptın ama kocam beni çalıştırmayı bırak eve kapattı resmen de. çok üzüldüm. kendine onca yıldır ailenin maddi manevi emeklerini boşa çıkarma. VEEE BU DURUU SAKIN KABULLENME. her gün direnmeye devam et. ve sakın bu süreçte çocuk falan da yapma eve ebedi kapanışının resmiyeti olur. biraz daha diren yaparsın bişeyler. pes edersen ömür boyu bunun pişmanlığını yaşayarak mutsuz olursun. babanla konuşmayı da babanın yanında yapmalısın uzaktan tel.la falan olmaz. hatta babanı yanına çağır annenle baban gelsinler eşin durumun ciddiyetini daha çok anlayacaktır. sana söylediklerinin aynısını babana da söylesin bakalım.

Söz verip, kabul edip şimdi cayana ne denir bilemedim. Ben olsam ikna etmeye çalışır, şayet edemezsem babama durumu anlatırdım... Anladığım kadarıyla aileniz arkanızda, bu arada eşinizin mesleği nedir?

eşim inş.mühendisi.hatta amerikada master ını yaptı..fakat ailesi kadınların çalışmaması gerektiğini savunan insanlardan..kız kardeşleri tesettürlü, .evlenmeden önce aklın nerdeydi diceksiniz..ama hep kendime güvendim..onlarla pek içli dışlı olmam,işime gider gelirim ,hayatıma bakarım dedim..babamla ne zaman konuşsak ses tonundaki hayal kırıklıgını duyuyorum..resmen kendim ettim kendim buldum..babam çok demişti o insanlar bize göre değiller bak iyi düşün diye ama dinlemedim...eşimden hergün para istemek,bişey alırken 50 kere düşünmek çok zormuş. yıllarca babam beni böyle büyüttü.kendi ayaklarının üstünde durucaksın kimseye eyvallahın olmasın dedi,ama şimdi ne oldum ben böyle...yemin ederim psikolojim acayip bozuk eğer babama söylersem olaylar büyür beni alır giderler burdan

ya kendi ilk evlilik yılım geldi aklıma kabus gibiydi:( senden tek farkım benim atanmış olmam.. sana sadece şunu diyeyim paranın yüzü sıcaktır sen ilk atanmana bak inan o parayı alıp kullanmaya başlayınca o da yumuşayacaktır .. birde sana kısa evliliğimdeki anladığımı anlatayım erkeklerle ilgili ilk başta hayır olmaz der sana zindan ederler hayatı sonra bi bakmışsın senin dediğin bir şekilde olmuş sen bile anlamadan ,, hatta sen hala o olmazların kavgasını yaparken oluvermiş ben bunu o kadar çok yaşıyorum ki...benim eşimde olmaz asarım keserim der kavgalar bağrışlar çağrışlar sonra bitet hele hele para söz konusuysa erkekler daynamaz eminim ben.. inan çok çabuk değişiyor fikirleri .... sen atan önce sonrasına öyle bak kendini sınava ver zaten zor bir süreç birde bu psikolojiyle daha da zor olur ... herşey düzelecek ben eminim hemde çok eminim ;) huzurla kalın..

Son düzenleme:
çok zor bir durum. biz hafta sonu evde kalınca sıkıntıdan patlıyoruz. ve seninki iyece yalnızlık olmuş. eşin olmadığı zamanda otur akşama kadar kpss çalış. zaten bu yüzden çok kevgalar ettik diosun gereken her şeyi söylemişsindir. son çare babanla konuş. baba sen bununla bi anlaşma yaptın ama kocam beni çalıştırmayı bırak eve kapattı resmen de. çok üzüldüm. kendine onca yıldır ailenin maddi manevi emeklerini boşa çıkarma. VEEE BU DURUU SAKIN KABULLENME. her gün direnmeye devam et. ve sakın bu süreçte çocuk falan da yapma eve ebedi kapanışının resmiyeti olur. biraz daha diren yaparsın bişeyler. pes edersen ömür boyu bunun pişmanlığını yaşayarak mutsuz olursun. babanla konuşmayı da babanın yanında yapmalısın uzaktan tel.la falan olmaz. hatta babanı yanına çağır annenle baban gelsinler eşin durumun ciddiyetini daha çok anlayacaktır. sana söylediklerinin aynısını babana da söylesin bakalım
ailesi kadınların çalışmaması gerektiğini savunan insanlardan..kız kardeşleri tesettürlü, .evlenmeden önce aklın nerdeydi diceksiniz..ama hep kendime güvendim..onlarla pek içli dışlı olmam,işime gider gelirim ,hayatıma bakarım dedim..babamla ne zaman konuşsak ses tonundaki hayal kırıklıgını duyuyorum..resmen kendim ettim kendim buldum..babam çok demişti o insanlar bize göre değiller bak iyi düşün diye ama dinlemedim...eşimden hergün para istemek,bişey alırken 50 kere düşünmek çok zormuş. yıllarca babam beni böyle büyüttü.kendi ayaklarının üstünde durucaksın kimseye eyvallahın olmasın dedi,ama şimdi ne oldum ben böyle...yemin ederim psikolojim acayip bozuk eğer babama söylersem olaylar büyür beni alır giderler burdan

esınızın tavrı kopruyu gecene kadarmış.ben olsam sıkı çalışırım atanmak ıçın.atandıktan sonrada babamla konuşurum.arkanızda kapı gbı duran babanız varsa gelır damadıyla konuşur.baktınız gene olmadı o zaman secım sızın ya karıyerınız -ugruna yıllarınızı verdıgınız meslegınız yada kadınları köle gbı gören zıhnıyettekı esınız

Keşke hiç evde oturmayı kabul etmeseydin. Hem söz vermiş de. Sonra niye cayıyor ki.

Sinir oluyorum kadının çalışma hayatına bile erkeğin karar vermesine.:19:

ücretli öğretmenlik yapmanı istemiyor olabilir ama atanırsan da bir şey diyemez herhalde biraz daha diren olmazsa babanı devreye sokarsın keşke atanmadan evlenmeseydin mesleğin olup onu yapamamak çok kötü

Ben üniversiteye hazirlanirken calismama ihtimali bile beni korkuturdu aglamistim bile hoslandigim çocuğun ailesi çok tutucu beni calistirmazlar diye. Üzerinden çokça zaman geçti şimdiki esimle yaklasik 7 yillik evliyim 2 çocuğum var ve bu haziranda ücretsiz iznim bitecek ve eylülde tekrar göreve döneceğim ve şimdiden cocuklarima kim bakicak derdi sardi beni.
Calismak tamam ekonomik rahatlik demek ama ben kari koca iliskimde ev işlerinde cocuklarimla geçirdiğim zamanlarda büyük değişiklik yasadim. Esinle hic olmadigi kadar iyi anlasiyoruz elhamdülillah.
Hangisinin hakkimizda daha iyi olduğunu biz bilemeyiz dua et Rabbim hayirlisini nasip etsin.
Babana söyle demişler ama ben aileleri bu meselelere karistirmanin doğru olduğunu düşünmüyorum. Tamam söz vermiş sözünden dönmüş bu yanlisi duzeltecek kisi babaniz degil. Dirdir etmeden uslubunca uygun yerde uygun zamanlarda arada bir fisildamak belki onunda inatlasmasini azaltacaktır bir bakmissiniz onun huyuna gittikçe skildiginizi görüp istersen calis diyen o olacaktir. Karsinizda inatlasan birini görmek nasil hosunuza gitmiyorsa onun da gitmez yapacagi varsa da yapmaz

Erkekler kadinlarin kendileri icin dünyaya geldiklerine inandiklari icin onlari bir birey olarak göremiyor ne yazik ki.
Tek care babaniza acin konuyu.
Bir kadinin calismasinda ne tür bir kötülük var onu da anlamis degilim.
Sakin bu arada hamile kalmayin, o zaman bu duruma sizde alisirsiniz.
Yillarca emek vermis okumussunuz, evde oturmak icin mi?
Tamam ev hanimligini kücümsemiyorum elbette hatta bazen disarda calismaktan daha zor.
Mutlaka babaniza söyleyin o da sakin bir sekilde konussun.

okumuş öğretmen olmuşsun baştan verilen sözü eşin tutmamış ama güzel bir dille ikna yollarını dene derim o kadar yılın boşa gitmesin, kusura bakma yani okumuş bir adamın bu kadar geri kafalı davranmasına anlam veremedim ,illa paraya ihtiyacı olanlar mı calısıyor gecınmek istedıkten sonra her türlü geçinilir ama bir kadının calısabilir olması gerekcekten büyük bir nimet diye düşünüyorum

Ben üniversiteye hazirlanirken calismama ihtimali bile beni korkuturdu aglamistim bile hoslandigim çocuğun ailesi çok tutucu beni calistirmazlar diye. Üzerinden çokça zaman geçti şimdiki esimle yaklasik 7 yillik evliyim 2 çocuğum var ve bu haziranda ücretsiz iznim bitecek ve eylülde tekrar göreve döneceğim ve şimdiden cocuklarima kim bakicak derdi sardi beni.
Calismak tamam ekonomik rahatlik demek ama ben kari koca iliskimde ev işlerinde cocuklarimla geçirdiğim zamanlarda büyük değişiklik yasadim. Esinle hic olmadigi kadar iyi anlasiyoruz elhamdülillah.
Hangisinin hakkimizda daha iyi olduğunu biz bilemeyiz dua et Rabbim hayirlisini nasip etsin.
Babana söyle demişler ama ben aileleri bu meselelere karistirmanin doğru olduğunu düşünmüyorum. Tamam söz vermiş sözünden dönmüş bu yanlisi duzeltecek kisi babaniz degil. Dirdir etmeden uslubunca uygun yerde uygun zamanlarda arada bir fisildamak belki onunda inatlasmasini azaltacaktır bir bakmissiniz onun huyuna gittikçe skildiginizi görüp istersen calis diyen o olacaktir. Karsinizda inatlasan birini görmek nasil hosunuza gitmiyorsa onun da gitmez yapacagi varsa da yapmaz

betulzeynep hanım size kesinlikle katılıyorum hangisi hayırlısı bilemeyiz ..bende sizin gibi çalışmayı çokistedim atanmadan evlenmem dedim.. şimdi ücretsiz izindeyim ve hiç mutlu olmadığım kadar mutluyum çocuğumla eşimle kaliteli zamangeçiriyoruz dışarıda gerilip yorulup gelip evde eşime sarmıyorum :)) tabi birde şu var geri döneceğimi bildiğimiçin belki dönüş olmasa gerilip sinirlenirdim bunu kendime dert ederdim...rabbim hepimi,ze hayıurlısını versin..

Ben insanların inançları gereği eşlerinin çalışmasını istememelerine saygı duyarım ama o zaman gidip çalışmayan ya da kendisi için işi bırakacak biri ile evlenecek. Bu şekilde hem verdiği sözden dönüp hem de zorbalık yapan adama benim zerre saygım olamaz.

Konu sahibi arkadaşım, sen güzellikle halletme yoluna gitmişsin. Henüz bir çocuğun da yokken bence bu durumu hallet. Git atamalara başvur. Atanınca da hayır gidemezsin mi diyecek? Eve mi bağlayacak? Bu şekilde ömür geçer mi? Sen kendini bundan 5 yıl sonra nerde görüyorsun? Bence yok yakınken ve çocuğun yokken yap ne yapacaksan.

Tamam aile ve çocuklarla verimli zaman geçirebilmek için hep birlikte vakit geçirmek gerekebiliyor ama bende konu sahibine katiliyorum. Buradaki olayin para olmadigini çok iyi biliyorum. Okulunu bitirip meslek sahibi olmak insanin hayatina bambaşka pencereler açan bir durum.ben ilk üni sinavimi kazanamadigimda günlerce aglamistim bir sonraki sene gecemi gunduzume kattim calistim cabaladim kazandim. Yıllarca calismanin emegin karsiligi mesleginizi elinize almak. Bu para meselesi kesinlikle değil.yillarca tek tek tuğlalarini örmek için ugrastiginiz uykusuz kaldiginiz yoruldugunuz evin tek darbede yikilmasi demek. Kesinlikle esinizi ikna etmeye calisin bunun sonucunu yillarca içinizde tasiyacaginizi söyleyin yine diretmeye devam ediyorsa babaniza durumu anlatin ama şikayet eder gibi değil. Bu durum sizi daha fazla hirslandirsin sanirim son bir ay kaldi sinava hayirlisiyla kazanirsiniz inş...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

eşim inş.mühendisi.hatta amerikada master ını yaptı..fakat ailesi kadınların çalışmaması gerektiğini savunan insanlardan..kız kardeşleri tesettürlü, .evlenmeden önce aklın nerdeydi diceksiniz..ama hep kendime güvendim..onlarla pek içli dışlı olmam,işime gider gelirim ,hayatıma bakarım dedim..babamla ne zaman konuşsak ses tonundaki hayal kırıklıgını duyuyorum..resmen kendim ettim kendim buldum..babam çok demişti o insanlar bize göre değiller bak iyi düşün diye ama dinlemedim...eşimden hergün para istemek,bişey alırken 50 kere düşünmek çok zormuş. yıllarca babam beni böyle büyüttü.kendi ayaklarının üstünde durucaksın kimseye eyvallahın olmasın dedi,ama şimdi ne oldum ben böyle...yemin ederim psikolojim acayip bozuk eğer babama söylersem olaylar büyür beni alır giderler burdan

Özgür bakış açısı okumakla da edinilmiyormuş bir kez daha anlamış olduk. Belki babanız o kadar büyük bir tepki vermez konuşmayı dener, insanlar bazen bizim beklediğimiz tepkileri vermiyorlar. Gençsiniz kendinizi mutsuzluğa mahkum etmeyin. Ben de çalışıyorum kendi paranı kimseye hesap vermeden harcamak gibisi yok inanın. Bugün çalışmanıza karışan, yarın öbürgün çok daha başka şeylerde sizi kısıtlamaya başlar. İyi düşünün belki babanızın sizi alıp gitmesinde bile bir hayır vardır. Eşinizin aklı başına gelir belli mi olur...

Tamam aile ve çocuklarla verimli zaman geçirebilmek için hep birlikte vakit geçirmek gerekebiliyor ama bende konu sahibine katiliyorum. Buradaki olayin para olmadigini çok iyi biliyorum. Okulunu bitirip meslek sahibi olmak insanin hayatina bambaşka pencereler açan bir durum.ben ilk üni sinavimi kazanamadigimda günlerce aglamistim bir sonraki sene gecemi gunduzume kattim calistim cabaladim kazandim. Yıllarca calismanin emegin karsiligi mesleginizi elinize almak. Bu para meselesi kesinlikle değil.yillarca tek tek tuğlalarini örmek için ugrastiginiz uykusuz kaldiginiz yoruldugunuz evin tek darbede yikilmasi demek. Kesinlikle esinizi ikna etmeye calisin bunun sonucunu yillarca içinizde tasiyacaginizi söyleyin yine diretmeye devam ediyorsa babaniza durumu anlatin ama şikayet eder gibi değil. Bu durum sizi daha fazla hirslandirsin sanirim son bir ay kaldi sinava hayirlisiyla kazanirsiniz inş...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kesinlikle para kazaniyimde kocama muhtaç görünmiyim değil benim olayım..eşim zaten öyle bi insan değil beni ezmez hiç bi şekilde .ama çalışmak kesinlikle kadının kendine olan güvenini yerine getiriyor. ev hanımlarını asla aşşalamıyorum,hatta ev hanımlıgı belkide çalışmaktan zor bir durum,6 aydır ne kadar zor oldugunu 1 kez daha anladım...zaten gayem evde oturup çocuk bakmak olsaydı bunu 27 yasıma kadar yapardım...hata benim hatam 1 sene daha sabredemedim evlendim...en korktugum şey pişman olup ailemin 'biz sana demiştik bizi dinlemedin' demesi...güzellikle söyledim olmadı..üzülüyorum bu sekilde mutuzum ,okula gitmek öğretmenliğimi yapmak istiyorum bu bana huzur veriyor dedim..olmadı...ne yani böyle sürekli evde oturup sana yemekmi pişircem bumudur yani diye çirkinleştim olmadı..küstüm olmadı,her yolu denedim olmadı arkadaslar...kpss ye başvurdum,sınava cok az kaldı ama bu sene çalışamadım ,hadi diyelim kazandım tam bi kaos olucak benim için..bazen diyorum al başını git atandıgın yere,kendinede ev hanımı bi kadın bul onunla yaşa de diye...ileride çok pişman olmaktan korkuyorum...

Özgür bakış açısı okumakla da edinilmiyormuş bir kez daha anlamış olduk. Belki babanız o kadar büyük bir tepki vermez konuşmayı dener, insanlar bazen bizim beklediğimiz tepkileri vermiyorlar. Gençsiniz kendinizi mutsuzluğa mahkum etmeyin. Ben de çalışıyorum kendi paranı kimseye hesap vermeden harcamak gibisi yok inanın. Bugün çalışmanıza karışan, yarın öbürgün çok daha başka şeylerde sizi kısıtlamaya başlar. İyi düşünün belki babanızın sizi alıp gitmesinde bile bir hayır vardır. Eşinizin aklı başına gelir belli mi olur...

kesinlikle para kazaniyimde kocama muhtaç görünmiyim değil benim olayım..eşim zaten öyle bi insan değil beni ezmez hiç bi şekilde .ama çalışmak kesinlikle kadının kendine olan güvenini yerine getiriyor. ev hanımlarını asla aşşalamıyorum,hatta ev hanımlıgı belkide çalışmaktan zor bir durum,6 aydır ne kadar zor oldugunu 1 kez daha anladım...zaten gayem evde oturup çocuk bakmak olsaydı bunu 27 yasıma kadar yapardım...hata benim hatam 1 sene daha sabredemedim evlendim...en korktugum şey pişman olup ailemin 'biz sana demiştik bizi dinlemedin' demesi...güzellikle söyledim olmadı..üzülüyorum bu sekilde mutuzum ,okula gitmek öğretmenliğimi yapmak istiyorum bu bana huzur veriyor dedim..olmadı...ne yani böyle sürekli evde oturup sana yemekmi pişircem bumudur yani diye çirkinleştim olmadı..küstüm olmadı,her yolu denedim olmadı arkadaslar...kpss ye başvurdum,sınava cok az kaldı ama bu sene çalışamadım ,hadi diyelim kazandım tam bi kaos olucak benim için..bazen diyorum al başını git atandıgın yere,kendinede ev hanımı bi kadın bul onunla yaşa de diye...ileride çok pişman olmaktan korkuyorum...

Back