Sevgili
@649 , bu ne çeşit bir inkar mekanizması, nasıl bi kendini değersizleştirme hali, hangi seviyede bi onaylanma ihtiyacı hiç bunların detayını sormadan tüm iyi niyetimle tek bir şey söyleyeceğim; siz hayatınızın bu aşamasında ne bu adamla ne de başka bi adamla evlenmeyin, evliliğe dair hiçbi şey düşünmeyin, hatta mümkünse hayatınızda kalıcı sonuçlar yaratacak hiçbi değişiklik üzerine düşünmeyin/karar almayın.
Zira evlilik gibi bi kararı alıp onun sonuçlarını taşıyacak donanım henüz sizde oturmamış. Yas 24 olsa da bu tarz konular için yeterince yetişkin değilsiniz ve belli ki aileniz sizi sizden daha iyi tanıyor. Her seferinde birey olmaktan, bireysel karar vermekten dem vururum ama bu defa aile sözü dinleyin demek durumdayım ne yazık ki.
Zira gerçekçi değilsiniz, halbuki evlilik her ne kadar peri masalı gibi yutturulmaya çalışılsa da aslında psikolojik, sosyolojik, maddi ve hukuki sonuçları olan kapı gibi bir kurumdur.
Partnerinizin olumsuz davranışlarıyla bırakın baş etmeyi daha bu davranışları tanımlayacak olgunlukta bile değilsiniz. (Bunun açıklamasını Gangsta gayet güzel yapmış, ben ikinci tura dönmüyorum.)
Hani derler ya Allahın her gününü birlikte geçireceğiniz insanda olması gereken temel özellikler nelerdir fikir sahibi değilsiniz. (Sevgiyi de geçtim saygı ve güven neydi mesela? Adatmanın, küfür kıyametin olduğu bi ilişki nasıl huzurlu ve mutlu bir evliliğe gidecekti?)
Kendinizi kandırabilmek için başkalarını kandırıp onaylanma ihtiyacı içindesiniz, ki zaten başkalarının direktifleriyle yaşıyorsunuz, (makyaj yapma diyordu yapmıyordum mu, gerçekten mi yani) bu anlamda kendi hayatını başkasıyla birlestirecek durumda da değilsiniz. Ha başkasının güdümüne girersiniz bak ama onun sonuçları da tatsız olur, bdv de de bol bol görürsünüz zaten.
O nedenle kendini maddi manevi taşıyabilen bi kadın olmanın yollarına bakın, size bunu saglayacak donanımı edinin önce. Evlilik sonra da olur.