ben 39 yaşında ve 3,5 yıllık evli bir bayanım. Ve çocuğumuz olmadı. 1 defa ıstanbul acıbadem hastanesinde
tüp bebek tedavisi olduk ama negatif sonuç aldık.
Benim fiziksel olarak bir sorunum yok.
Eşim yeni doğduğunda testisleri biraz yukarda olduğundan 2-3 yaşlarında ameliyat olmuş ve testisleri normale dönmüş. Hastaneden ufak bir operasyonla sperm olup olmadığı incelendi. Yapılan operasyon sonucunda eşimin testislerinde yeterince sperm olduğu görüldü. Spermler donduruldu ve tüp bebek tedavisinie başladık. Yukarıda da belirttiğim gibi sonuç negatif oldu. 2. deneme yapacak maddi gücümüz yok. ınternetten araştırma yaparken sizin sitenize rastladım. Ve size yazmaya karar verdim.
Eşimin testislerinde sperm olduğu halde menide hiç sperm görünmüyor. Ve bu nedenle doğal yollardan hamile kalamıyorum. Spermlerin menide bulunabilmesi için bir tedavi yönteminiz var mı? Bir tedavi yöntemi varsa bize nasıl yardımcı olabilirsiniz?
Yardımlarınız için size şimdiden teşekkür ediyorum.
ıyi çalışmalar.
HOŞÇAKALIN
GÜVELOĞLU'NUN YANITI
Merhaba hanımefendi,
Geçmiş olsun. Güveniniz için teşekkür ederim ama yardımcı olamayacağım için üzgünüm.
Tıbbın en aciz ve başarısız olduğu, bu konudaki doktorların maalesef hastaları müşteri gibi kabul ederek kaybetmek istemedikleri, oyaladıkları bir sağlık sorunudur çocuk sorunu..
Eşinizin genetik olarak testisleri batın bölgesinde olduğu için testislerin sperm üreten bölümleri yeterince oluşmamış.Yani doğan bir çocuğun bir parmağının veya elinin olmaması gibi bir genetik durumdur.
Bunun düzelmesi demek o insanın yeniden yaratılması demektir.Doktorlar da bunu biliyorlar ama insanları hastadan veya bağlı kurumdan menfaat temin etmek oyalıyorlar maalesef. Bu konuda hiç bir masraf etmeyiniz, çaba göstermeyiniz.Bunu yazmak kolay değil ama kaderci olmak gerekir.
Saygılar.
Atabay Güveloğlu