cnm adetliyken fatiha,ihlas,nas,felak ayet-el kürsi bunları başında besmele çekmeden kelime kelime Allahı hatırlamak ve dua maksaadıylada okuyabilirsin dediğinde haklısın okumaya başladıktan sonra adet olursa yarım bırakmasınlar...
kuzunazcım ayrıca sizleere 2 dua daha önereyim:
hz.yunusun balığın karnındayken okuduğu dua var bir kişi bu duayı okuyup dua ederse duası kabul olur zira Allah yusufunkini kabul etmiştir..
ikincisi fetih suresinin ilk ayetidir günde 100 defa okuyup dua edin dua ve dilekleriniz için işlerinizin kolaylığı için
cnm hangi kürleri denedin bizimle paylaşırsan bizde deneyelim sen pco luydun değilmi?
evet canım bende pko luyum ben böğürtlen kökü içtim arı sütü polenbal karışımı yedim gece yatmadan sabah baltarçınçörekotu karışımı (bazen) agnucaston hap(hayıtın hapı) yine sabah aç karnına 1 kapsül , ve öğle yemeklerinden sonrada glucophagı ımı içtim sen infertil sebebi olarak yumurtlama bozukluğu ve tembelliği yazdırdın ama canım bana pko lumusun yoksa sende
evet canım bende pko luyum ben böğürtlen kökü içtim arı sütü polenbal karışımı yedim gece yatmadan sabah baltarçınçörekotu karışımı (bazen) agnucaston hap(hayıtın hapı) yine sabah aç karnına 1 kapsül , ve öğle yemeklerinden sonrada glucophagı ımı içtim sen infertil sebebi olarak yumurtlama bozukluğu ve tembelliği yazdırdın ama canım bana pko lumusun yoksa sende
kızlar hayırlı cumalar.
eşim yarın test vericek dünden beri yanımdaki arkadaşımla fırsat buldukça tefriciye okuyoruz şu anda 100 oldu işlerimizde o kadar yoğunki fazla giremiycem bugün. pazarteside yumurta kontrolüm var. ne olur dua edin sizlerde bana bu ay bebeğime kavusayım artık yıprandık ne olur allahım yardım et. hepinizi öpüyorum iyi hafta sonları pazartesi dr dan sonra yazarım size neler olduğunu.
doktorum sen pco değilsin dedi ama ben diyorum acaba bendemi pco'yum?
çünkü aynı sorunları yaşıyorum çok fazla yumurtam var ve minik minikler büyümüyolar çatlamıyolar ve kistleşiyolar 4 kutu menogon iğneyle bile bitane zor büyüdü.Ama hamilelik oluşmadı
aslında benim sorunum sizlerinkinden farkı benim sorunum yoktu düzenli adet olan bi insandım ben bi kere hamile kaldım doğum yaptım bebeğin ölümüyle stresten böyle oldu
acabba bunların hangisi yaradı sana bilemiyorumki hangisini denesem hayıtın hapınımı,böğürtlen kökünümü?
kuzunaz biz ankarada ön muayene için tüp bebek merkezine gittik bana zayıf olduğum bide çok yumurtam olduğu için p k o dedi glucophage verdi bide vitamin eşimin %60 spermin %50 si hareketliymiş banada önerebileceğin şeyler varmı yardım edebilirmisin lütfen ALLAH ım hepimize nasip eder inşallah
senağlama kimse duymuyomu beni
acabba bunların hangisi yaradı sana bilemiyorumki hangisini denesem hayıtın hapınımı,böğürtlen kökünümü?
eşin için keçiboynuzu kürünü deneyebilirsin tabı kuzunaz daha bilgili bu konuda ama keçi boynuzunu bende içirtmiştim eşime baya işe yaradı
canım bak pko nasıl oluşuyor biliyormusun beyinde bir merkez var bilirsin hipotalamus diye ve bu merkez hipofiz bezine emir veriyor ve hipofiz bezi fsh ve lh hormonlarını çalıştırıyor bu hormonlarda bizlerde yumurtlamayı etkiliyor ve adet olmayı filan sağlıyor vs. bu hipotralamus denen merkez stresten çok etkileniyor dolayısıyla yumurtlama bozuluyor yani yumurtalar yeterli büyüklüğe ulaşıp çatlamadığı için yumurtaların üzerinde kistçikler olarak kalıyor poli=çok kistik=kistli =over=yumurta yani çok kistli yumurtalarımız var bizim aslında bunlar kist değil bizim gelişmeyen yumurtalarımız pko nun sebebi belli değildir zaten ya genetik bir metabolizma hastalığı ya şişmanlık ya stresten bozulan hormonlar ne bilim meslela şişmanlıkmı pko dan oluyor yoksa şişmanlıktan mı pko oluyor filan bu belli değil yani sebebi belli değil ama stresin hormonları etkilediği ve bu şekilde yumurtlamada direnç olduğu ve gelişmeyen yumurtaların kist olarak kaldığı kesin ve bu kist olarak kalan yumurtalar gelecek aydaki adeti ve yumurtlamayı da engelliyor bu sefer her ay üzerine yeni kistler ekleniyor bu böyle bir kısır döngü pko bu yani polikistikover ama birde pkos var polikistikover sendromu yani pko dan dolayı şeker hastalığı şişmanlık tüylenme sivilcelenme adet düzensizliği vs. gibi şikayetlerin biri yada bir kaçı olunca pkos oluyor canım sende pko var ama pkos yok sanırım yani ben sana usg görüntümün aynısı olan bir görüntü gönderiyorum ekte bak tamammı burada siyah siyah küçük gördüklerin bizim gelişmeyen yumurtalarımız yanikistler pko da teşhis konarken hem bu görüntülerin hemde fsh ve lh hormonlarında sorun olması lazım canımcım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?