• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları bir çocuk gece yarısına kadar oturur mu?

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
benim kizimda 4yasinda
ama dogdugundan bu yana ne yaptimsa
12den önce uyutamadim
erkende kaldirdim
ama yok cocuk geceyi gecirmeden uyumuyo
bu yil düzene girmesi lazim cünkü yazdan sonra ana okuluna baslicak

İyi artık çocuk uyucak biz de mi dokuzda uycaz,bu bir çözüm yöntemi olur mu,Onunla bir erkenden uyucak olduktan sonra biz kendimize ne zaman ayırıcaz?irem-özge ve fbozkurt hiç katılmıyorum size,çocuk çocuk olduğunu bilecek,anne babayla yarışmayacak.

güzel arkadaşlarım bu tabiki bir yarış olmamalı ama şöyle bir geriye bakın acaba yanlış nerde ne zaman başladı bazı özel uyku bozukluğu olan çocuklarımızı ayrı tutuyorum tabi daha ilk aylarda vermelisiniz uyku düzenini bebek anlamaz demeyin çok da güzel anlıyorlar kızım 9 oğlum 7 yaşında ve inanın ilk aylardan itibaren akşam 8.30 da yatırırdım yataklarına müzik dönencesini kurar hafif ışıkta bırakır çıkardım odadan karnı tok altı temiz ve hastada değilse öyle biriki vikvik edincede gitmezdim yanlarına öğlenleride aynen uyguladım bunu 1 yaşına geldiklerinde odalarına geçirdim hiç bir zaman yatağıma almadım uyutmak için ama sabah uyanınca alırdım yanıma oynaşırdık misafir geldiğinde yada biz gittiğimizde hiç şaşmadı bu saatler ve kurallar ve hala 8:30 9:00 arası yatar sabah 8:00 da kalkarlar yemek konusundada uykudada hiç taviz vermedim ve çok sağlıklı ve düzenli çocuklarım varAllaha şükür az hastalanırlar vede çok çabuk atlatır hastayken bile çok bitkin olmazlar bunuda düzenli uyku ve yemelerine bağlıyorum bu yüzden biraz sabır ve çok kararlı olmanızı tavsiye ederim bırakım biraz ağlasın mızmızlansın 1.güm olmaz 5.gün olmaz ama bir gün mutlaka geri adım atmıyacağınızı anladığında farkında bile olmadan sizin kurallarınıza alışacaktır herşey gönlünüzce olsun

offff aynı sorun bizdede var benim oğluşumda gece yarısına kadar bizimle oturuyor öğlen uyutmuyorum 4 gibi uyuyakalıyo olduğu yerde sonrada gece ayaktaa napıcaz böylee gece 10 keere kalkar öğlen uyumazz. bizde gece oturan anne baba değiliz en geç 12 de yatarız ama oğlumla aynı zmanda yattığımızda birbirimize vakit ayıramıyoruzz iki muhabbet edelim diyoruz hemen lafa girer ilgi çekmeye çalışırrr valla 2 .ci çocuğu düşünüyordum artık düşünmüyorum vazgeçtimm

cbbk valla maşallah de,sen şanslı annelerdensin,o başta dediğin uygulamaların hiç birini yapma şansım yoktu,çünkü kızım 24 saat hiç uyumadan ağlayabilen bir bebekti,ilk aylar bırakın çocuğa düzen vermeyi bu çocuğun nesi var diye doktor doktor gezmekle geçirdim.doktorlar bile uyuması için gereken her yöntemi uygulayın dedi,bezde sallamaktan heryerimiz tutulunca çingen beşiği kurduk odanın ortasına.Neyse o konuları hatırlamak bile istemiyorum.o zaman dedim ki asla anne çocuğunu birşeye alıştıramaz,çocuk anneyi kendi düzenine alıştırır.Neyseki o günler geçti,ben kararlılığımla çingen beşiğinde 24 saat sallanarak uyuyabilen bir çocuğu kendi kendine uyur hale getirdim.Birkaç ay öncesine kadar uykusu gelince yukarıya çıkarıp yatağa bırakır aşağı inerdim,yanında bile istemezdi ama çocuk bu,bir anda huy değiştirebiliyor,bu tarz çok iniş çıkışlar yaşadık 2,5 senedir.Kızım bu sıralar müthiş inat ve gerçekten uykusu olmuyor,neyse bu günlerde geçer umarımboshayallersmile

Demek istediğim 7 yıl bir çocuk hep aynı düzende uyuyup,yiyorsa gerçekten çok şanslısınız,bizim her ay yöntem,huy herşey değişiyor.Ben de bilemiyorum artık kızım nasıl uyur,nasıl yermafoldumben

Demek istediğim 7 yıl bir çocuk hep aynı düzende uyuyup,yiyorsa gerçekten çok şanslısınız,bizim her ay yöntem,huy herşey değişiyor.Ben de bilemiyorum artık kızım nasıl uyur,nasıl yermafoldumben

canım benim gerçekten allah kolaylık versin sana o zaman doğru şanslı bir anneyim ama dediğim gibi bu şansı birazda ben çevirdim kendime ama senin o tatlı kızın dediğim gibi gerçekten uyku problemi olan yawrularımızdan demek ama çevremdede çok görüyorum canım inanki yetiştirme tarzından bir düzene giremeyen o kadar çok çocuk varki ve sonrada benim çocuğum niye seninki gibi değil diyorlar sen yinede ısrarcı ve kararlı olmaya devam et mutlaka bir gün o senin kurallarına uymak zorunda olduğunu anlayacak sevgi ve sağlık dolu günler dilerim

arkadaşlar benimde 4 yaşındaki kızımda aynı problem var malesef bebekliğide öyleydi sabah erkenden kaldıryorum bu sefer bakıyorum akşam 6 gibi ya koltukta oturur faziyette sızıyor yada oyun oynarken onuda bıraktım onunla 3 saatten fazla vakit geçiriyorum beni uyutup kendi uyumuyor ya saat gecenin bilmem kaçı hanfendi sanki öğle vakti gibi evcilik oynuyordu çıldırıyordum tabi ona artık seneye anaokuluna gidecegini söyledim ablasın artık bak erken yatmazsan okula almazlar falan diye bir iki bir şey uydurdum büyük kızımda sabahçı ondan sanırım o erken yatınca buda yine erken sayılmaz ama kendisi artık yatmam gerek benim diye yatagına girip otarafa bu tarafa dönerken uyuyor artık daha erkene almak için bizde yatıyoruz bak diyorum tv.. vs. kapatıyorum baya işe yaradı ama zormu hemde çok allah kolaylık versin

oğlum 1'e gidiyor
5 yaşına kadar en erken gece 3-4 de uyudu
hele 2 yaşlarındayken eşimi işe yollarken ayaklarımda yeni dalmış olurdu
akla gelebilecek herşeyi denedim doktor ve ilaç dahil ,olmadı
hala okula geç kalıyo sabah uyanamıyo
misal şu an babasıyla oynuyo daha sabah ateşi 40'dı
ben bu duruma alıştım
hafta içi 12-1
hafta sonu 2..... ve sonrası:gitme:

Son düzenleme:
-tatlicadiarzu-Kızım 2,5 yaşına yaklaşıyor,kreşe gidiyor ve ben kesinlikle uyku düzeni oturtamıyorum,birgün 9da sızıp kalıyor,bir gün gece yarısına kadar oturuyor.Sırf düzene girsin diye 2-3 saati onunla yatakta geçirdiğimi biliyorum ama bildiğin büyük insan gibi uyuyamıyor çocuk.kreşte öğle uykusunu da en fazla bir saat uyuyormuş.Bıraksak gece 2ye kadar falan outruyor mesela haftasonları,sabah da 12ye kadar uyuyoruz ailecek.ama bu böyle olmaz ki,bir uyku düzeni olmalı.ayakta falan da sallatmaz kendini kesinlikle,bu akşam yatakta kalktı bebeğini ayağında sallıyor,sen uyu diyor ban.Delirdim,kalktık yataktan,ben akşamüstleri,yemekten sonra biraz kestiriyorum,bazen o da biraz uyuyor,o uyku ona yetiyor.ben de böyle bir çocukmuşum,bir umut açtım konuyu yine de.niye bu konuda bana çekmiş ki gece uyumaz,sabah ağlaya ağlaya kalkar:)
bence hata yapıyosun kesinlikle akşam üzeri çocuğunu uyutma 5-10 dk kestirseler onu uyku sanıyolar.benim kızımda 3 yaşında sabah 9 yada 10 da kalktığında gündüz uyutmuyorum,akşam üzeri kafayı bozsada uykusunu kaçıracak şeyler yapıyorum ve 9 u zor edip o saatte gitmiş oluyo.bende rahatça günün stresini atıyorum.denemeni tavsiye ederim.

cok sukur bende bu sorun pek olmadi ama oglen uykusunu bitirdigim zaman dahada duzeldi simdi gece 9.30 gibi yatiyor ve sabah 8.30 gibi kalkiyor ama belli bi yastan sonra oglen uykusu uyudugunda haliyle uykusu gelmiyo cocugun zaten uzmanlarda 3 yasinda belli bi uykunun yetecegi kanisinda suan uykuyla ilgili hic sorun yok cok sukur aksam ustu uykusuna gelince peygamber efendimiz bile aksam vaktine yakin uykunun zararindan bahsetmistir insan beyninde kalici hasarlara yol acacak kadar zararli beyin hucrelerini olduruyo aksam ustu uyunan uyku cocuklar ivcinde buyukler icinde boyle o saatte uyuyan cocuk elbette gece uyumaz bence o saatlerde biseyler yaparak uykuyu dagitmalisin

Son düzenleme:
benim oğlanlar kocaman onlarda uyumuyo sabahta okula kalkmak istemiyolar akşam yat yat diye sabah kalk kalk diye yiyecem kafayı lütfen yardımmm

Back