Bir Çocuğun Hayatını Kurtarmayı Yani Evlat Edinmeyi Düşündünüz mü?

Küçücük bir kızken gördüğüm bir rüyanın etkisindeyim hala...
Rüyamda evden dışarı çıkıyorum ,yol boyunca heryerde ,yollarda kundaklı yeni doğmuş bebekler.Üzülüyorum ,bunların burada ne işi var diye..Hüngür hüngür ağlıyorum.Bebekleri tek tek toplayıp eve götürmeye çalışıyorum.yataklara,koltuklara,boş bulduğum neresi varsa oraya yatırıyorum..Sonra bakıyorum daha yollarda o kadar çok bebek var ki eve sığmıyor..Üzülüyorum ,ne olucak diğerlerine diye...senağlamaBu rüyam beni çok etkilemişti,yıllar geçti hala unutamıyorum..
Yeni evliyim ,bir çocuğum olmasını çok istiyorum.Eğer ekonomik şartlar iyi olursa bir evlatlık ya da koruyucu aile olmayı çok isterim..:1hug:
allah rüyanı hayırlara çevirsin ama küçükken görmüşsün herhangi birşeyin etkisinde kalıpda bu rüyayı görmüş olabilirsin paylaşımın için teşekkürler.

hadi yapalım de saka bitaraf doktora gitmelisin diye düşünüyorum polıkıstlerin olailir hemen olmıcak diye kendini strese sokma çünkü stres bu durumun en büyük düşmanı stres yüzünden birçok aile çocuk sahibi olamıyor bence kendi durum üzerinde bir kesinliğe kavuş olmazsada eşin ozaman bu durumda evlat edinmeyi ozaman düşünebilir. ama şuanda kendi çocuğu olcağını düşünürken öyle bir duruma sıcak bakmaması normal. Erkekler bizim kadar duygusal değller. evlat edinmek onlar için son çare son tercihtir.

nurbotamcım illaki bebeğim olsun demiyorum ama bende düşünüyorum gitmeyi yani belki çocuk sahibi olmak için yaşım 19 ama eğer ki bir sorun varsa zaten tedavi esnasında ne kadar zaman geçer bunu bilmiyorum.allahım hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin.çok sağol bitanem çok haklısın erkekler bazen çok sert olabiliyorlar
çok öptüm seni canım benim a.s.

nurbotamcım illaki bebeğim olsun demiyorum ama bende düşünüyorum gitmeyi yani belki çocuk sahibi olmak için yaşım 19 ama eğer ki bir sorun varsa zaten tedavi esnasında ne kadar zaman geçer bunu bilmiyorum.allahım hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin.çok sağol bitanem çok haklısın erkekler bazen çok sert olabiliyorlar
çok öptüm seni canım benim a.s.
yaşını dert etme herşeyin hayırlısını nasip etsin Allah. Ben bu güzelliği yaşadım allah yaşamıyanlara nasip etsin. Kendine iyi bak

yaşını dert etme herşeyin hayırlısını nasip etsin Allah. Ben bu güzelliği yaşadım allah yaşamıyanlara nasip etsin. Kendine iyi bak

amin canım
yüce rabbim kimsenin kucağını
boş bırakmasın
aratmasın
inşallah bende tadarım zamanı gelince.
allahım evladını size bağışlasın:nazar:

Her zaman düşünmüşümdür Heleki yapayanlız tüm çocuklarımızı..Evlat edinmek yanı sıra koruyuCU anne olabiliyoruz buda bir nevi evlat edinmek gibi oluyor emin olabilirsiniz!!!!Yada onlara her türlü yardımda bulunup gelecekleri garantiye almak..İnanın onlar için okadar yapılacak okadar çok şey var ki!!!Konuyu açan arkadaşım vesilesiyle sizlere sesleniyorum..BİR EVLADINIZ OLMADIYSA LÜTFEN BİR ÇOCUĞUMUZUN HAYATINI KURTARIN..EVLADINIZ VARSADA ONLAR İÇİN ELİNİZDEN NE GELİYORSA YAPIN!!!EVLADI OLANLARDA ELİNDE OLAN MELEĞİN KIYMETİNİ BİLSİN..LÜTFEN!!!:1hug:

düşüncelerin için teşekkürler

ben bunu düsünmekten ziyade hep istemisimdir, halada istiyorum.bazilarimiz bir bebek sahibi olabilmek icin, ne zorluklar yasarken, bazilarinin bir sekilde bebegini basindan atmasini hic anlamis degilim zaten :çok üzgünüm:hicbir zamanda inatla anlamayacagim....Çok üzgünüm çoook evlat edinmeyi suanda malesef gerceklestiremem ama bir gün mutlaka istiyorum...o da benim bir hayalim.. bir cocuga daha aile olmak seve seve......insaallah onuda yaparim bir gün:1rolleyes:keske durumlar müsait olsada 2 yada 3 cocuk birden alabilsem ne kadar istiyorum böyle bir seyi...
istediğin olur inşallah paylaşımımn için tşk.

Arkadasim cok guzel bir konu acmissin tebrik ederim seni..Dunyanin en guzel varliklaridir cocuklar onlar bir mucizeyle geliyorlar dunyaya insanlar cocuk sahibi olmak icin neler yapiyor ama bazilarimizda degerini bilmiyor. Benim uc ogul var esiminde bir tane uvey oglu var bende dusunuyorum ogullar belli yasa geldikten sonra bir kiz evlat bakmaya umarim allah bana nasip eder :emir_bebek:
allah inş sana sağlıklı hayırlı bir kız çocuğu nasip eder.

Ben De Su An Düsünüyorum :bende Her Denemeyi Yaptim Baktimki Olmuyor Bendenicin Bit Evlat Edinmeyeyim :eek:da Benim Evletimolur Dedim Ve Kararimi Verdim :neden Olasin Onlarda Bizim Cocuk Larimiz ::

Düşünüyorum ama zor biraz.Eşim pek sıcak bakmıyor, kendine göre haklı sebepleri var.Yine de bir gün hiç belli olmaz.Yalnız kendi çocuğunun olmasından, daha büyük bir sorumluluk.

evlatlik almak cok iyi verilmesi gereken bir karar bence.ustesinden gelmek herkesin harci degil.enine boyuna dusunulmesi lazim. oz cocuk gibi olmuyor evlatlik.gunun birinde ogreniyo gidermi gitmezmi korkusu oluyor evet ama evlatlik cocuga harcanan emeek öz kadaar fazlaa olursa hersey farkli sonuclaniyor.benim öz annem ben 2yasindayken veremden ölmüş.babak fakir sakat işsiz köylü bi adammıs.5cocuk varmıs bakamamis ve son ikiyi evlatlik vermis.en kucugude ben.fakirlikten oyle kotuymusuzki kemiklerimiz carpik karnimiz davul gibimis.bi buyugum dogrulup yuruyemezmis ellerine terlik gecirip yururmus.ben dogunca annem iyice agirlasmiiss.veremli kadina 5 cocuk dogurtan babam nasil hesap vericek onuda bilmiyorum ama neysee! gecmis olsun hayirli olsuna gelen sutlerdende hem bana hem kardesime icirmislerde 2sene de anca dogrulmus diyolar.hal boyleyken ikimizi vermisler sonunda .benim yerim en iyisiydi okudum yetistim Allah razi olsun evlendim bi eksigim olmadi.bikere dahi evlatlik oldugumu hissetmedim.yillar sonra mahkeme belgelerini buldum tesadufen oyle ogrendim.gittim 4 kardesimide buldum.evlatlik verilen oteki kardesimi alan aile sevmemis eziyetler edip dovup en sonunda analigi satmaya kalkmis ve kardesim zor bela kacivermis koye ablamlarin evine.
suan ki annem acaba bizi birakirmi diye cok korktu ama niye birakayim?bana emek verdi sevdi buyuttu.hasta oldum dr et sut olabildigince yemek zorunda yoksa kemikleri asla duzelmez yasamaz bu cocuk demiste yillarca kendileri yuzume baktilar bana et sut ne varsa yedirdiler.bir emekli aileydi sonucta.aldigini bana verdiler Allah bin keree razi olsun.bunlar unutulur yutulur seyler degil.ha 3ablam 1abim varmis.hepsini gordum tanidim.hepsindende 1sene icinde cookkk kotu kaziklar yedim.hasetlikten kiskancliktaan bana icimdeki o kardes ozlemini yasatamadilar o sicakligi asla vermediler.bikere kardesimiz deyip sarilmadilar.senin yerin iyiydi sen okudun biz sefalet cektik diyerek herseferde yuzume carptilar.sanki bu benim secimimdi?babamda zaten annemden 10sene sona olmus.hepsi ortada kalmis sahipsizlikten 16 17 yaslarinda kocaya kacmislar.hayatlarinin arasinda en iyisi rabbime sukurler olsun gene benim.ama gene diyorum ki boyle bir kaderi bana verdigi icin rabbime sukurler olsun.eger onlarla kalsaymisim babam beni evlatlik vermeseymis ömrüm cok kısa olurmus. dr bunu hep soylemis anneme.ciddi bir cocuk rahatsizligim varmis.tedaviyi birakin ekmeek yokmus evimizde komsular yaglı ekmek surup surup elimize verirlermiş.daha neleerr nelerrr..velhasil eger gercekten bir cocugun hayatinin kurtulacagina inaniyorsaniz onu evlatlik alinn ama cook iyi dusunun.altindan kalkmaak cok muhim.vazgecip geri gondermekte buyuk gunah.iyi dusunun ve aldiginizada sahip cikin.vefanin kimden kime gelecegi aslaaaa bellii olmaazzz hayattaaa..

çok dusundum bunu ben...çok isterim de aslinda
tabi esimi ikna etmek gerek, ne der bilemiyorum
ama eger boyle bir imkanim olsa yaparim

çevremde evlat edinilmiş biri 20 yaşında ve diğeri 9 yaşına gelen iki kişiyi biliyorum...şuan her iki tarafta çok mutlular,çocuklarda biliyor durumu...
ama,çok zor şartlar altında epey zaman hem kendileri hemde her iki tarafın aileleri kurum tarafından incelendi...bu haftalar hatta aylarca sürdü...

ben sıcak bakıyorum bu evlat edinme olayına yada koruyucu aile fikrine...
ama iki kişinin çok iyi düşünüpte karar vereceği bi olay bu...
geriye dönüşü yok,ben bir ara koruyucu anneliği, böyle bi kurumda çalışan arkadaşıma danıştığımda eğerki bir gün dahi gelmez ve almazsan büyük bi yıkım yaşıyorlar,iyi düşün bunu demişti...dolayısıyla tam olarak bedenen ve beynen hazır olduğumda,çocuğum olsa dahi bu çocuklardan birinin yaşamını kolaylaştırmayı ve sevgi vermeyi çok arzuluyorum...
kısmet olursa tabii......:Saruboceq:

Son düzenleme:
X