Bir Çocuğun Hayatını Kurtarmayı Yani Evlat Edinmeyi Düşündünüz mü?

nurbotam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2007
102
0
45
Hiç çocuk evlat edinmeyi düşündünüz mü? Ben bazen düşünürüm eğer çocuğum olmasaydı ve her yolu denedikten sonradaa olmuyorsa evlat edinmeyi düşünürdüm. Tabi bunu çok iyi düşünmek geretiğine inanıyorum. Evlat edinmek bir çocuğun hayatını kurtarmak için gösterilen bir çabadır. bir pisikolog yardımıyla o çucuğun ihtiyaç duyduğu sıcak bir yuvayı sağlayabil
riz diye düşünüyorum. Evet kızlar siz ne düşünüyorsunuz.

Eger bende yiilarca cocuk özlemi cekseydim,ugraslara karsilik yinede cocugum olmasaydi,bende mutlaka evlat edinirdim.Ama evlat edinecegim cocugun bebek olmasini isterdim o zaman.Hem gecmisini hatirlamamasini,herseyi bende yasamasini isterdim.Bide bebek bakmaninda zevkini yasamak isterdim.Ama yinede keske hic bir anne baba cocugunu evlatlik vermese,sokaklara atmasa.Herkes kendi ana babasinin yaninda olsa.

Eğer çocuğum olmasaydı ve hiç çocuk sahibi olamayacağımı bilsyedim,bir evlat edinirdim hemde hiç çekinmeden..neden olmasın..

Ben çok düşündüm ve hala düşünüyorum. Oğlum şuan 8 yaşında. Biraz daha büyüsün. Liseye geldiği zaman çok istiyorum. Yasal değil ama. Koruyucu aile olarak. Neden 2. çocuk yapmıyorsun derseniz eşim kesinlikle istemiyor. Senelerdir ikna edemedim. Artık bende vazgeçtim.
Bu arada eşim evlatlık almayı kabul ediyor. Nedenini soduğumda ise ikisi çok farklı diyor.Sahipsiz bir çocuğa aile, ev vereceğiz. Aynı şey mi diyor. Bu da beni mutlu ediyor.
Bu arada arkadaşlar 2. çocuğu ben çok istedim. Kavga ettim. Küstüm. Aile büyüklerimizi araya soktum ki onu ikna etsinle diye. Asla dedi. Ben de artık vazgeçtim. Allahım oğluma uzun, mutlu, sağlıklı bir ömür versin....

Hemde nasil dusunuyorum ama benim esim bu konuyu konusmak bile istemiyor,elimden gelse hemen alirim,az seymi?kimsesiz ve sevgisiz bir cocuga sevgi vereceksin,hayatina anlam katacaksin,hayatini kurtaracaksin,bundan daha yuce birsey olabilirmi?ahh anlayisli bir esim olsaydi...

Ne güzel bir düşünce böylea.s Evlat edinemesek de,koruyucu aile olamasak da belli günlerde,özel günlerde onlara evlerimizi açsak bence biraz sevgi,ilgi sanırım onları biraz da olsa mutlu edecekdir...uzun zamandır düşünüyorum bu konu da... dilerim gerçeğe dönüştürmek mümkün olur..selamlar

Hemde nasil dusunuyorum ama benim esim bu konuyu konusmak bile istemiyor,elimden gelse hemen alirim,az seymi?kimsesiz ve sevgisiz bir cocuga sevgi vereceksin,hayatina anlam katacaksin,hayatini kurtaracaksin,bundan daha yuce birsey olabilirmi?ahh anlayisli bir esim olsaydi...
bence bunu anlayışsızlık olarak düşünme onunda kendince sebepleri vardır.belki korkuyordur.bu fikre yavaş yavaş alıştırmayı dene en başta bu tür yerleri ziyarete götür. sonra bir çocuğa koruyucu aile olarak başlayıp zamanla çocuğa karşı güen ve sevgi duymasını sağla bence belki bu şekilde
halledebilirsin Allah sana inşallah o günleride gösterir.

Ben çok düşündüm ve hala düşünüyorum. Oğlum şuan 8 yaşında. Biraz daha büyüsün. Liseye geldiği zaman çok istiyorum. Yasal değil ama. Koruyucu aile olarak. Neden 2. çocuk yapmıyorsun derseniz eşim kesinlikle istemiyor. Senelerdir ikna edemedim. Artık bende vazgeçtim.
Bu arada eşim evlatlık almayı kabul ediyor. Nedenini soduğumda ise ikisi çok farklı diyor.Sahipsiz bir çocuğa aile, ev vereceğiz. Aynı şey mi diyor. Bu da beni mutlu ediyor.
Bu arada arkadaşlar 2. çocuğu ben çok istedim. Kavga ettim. Küstüm. Aile büyüklerimizi araya soktum ki onu ikna etsinle diye. Asla dedi. Ben de artık vazgeçtim. Allahım oğluma uzun, mutlu, sağlıklı bir ömür versin....
aslında haklısın illa çocuğumuzun olmaması gerekmiyor. Çocuğumuz varkende böyle bir şey yapılabilir. enazından koruyucu ailelik. birkaçgünde olsa bir çocuğu sevindirmek güzeldir.

bende sadece çcuk sahibi olamayınca evlat edinilebilir diye düşünmüyorum bir çocuğum var ikinci bi çocuğu evlatlık olarak almayı çok istiyorum eşimde bu konuda bir zorluk çıkarmıyor illla kendi çocuğuma bakarım diye bi düşüncesi yok oğlum gibi her çocuğun sıcak bi yuvada yaşamaya hakkı var diye düşünüyorum belki sizlere yanlış gelebilir bu ama ben gerçekte çok fazla istiyorum

Bu Konuyu çok Düşündüm.aslinda çocuğum Olsa Da Olmasada Isterim Evlat Edinmeye.ama Bazi Korkularim Var O Yüzden Cesaper Edemem Diye Düşünüyorum.cinsi,irki,anlayişi Nedir,ya Benim Eğitimimi Almazda Biz Ona O Kadar Iyilik Yaparken O Bize Nankörlük Edip Bizi üzerse Büyüdüğünde Diye Düşünüyorum.allah Kimseyi Anasiz Babasiz Yurtsuz Birakmasin,allah Kimseyi Evlatsiz Birakmasin Inşallah.

Annelik yeryüzündeki en kutsal en büyülü şey olsa gerek.Bu yüzden kendi canımdan kendi kanımdan bir varlığa sahip olabilmeyi çok isterim ama kendimi bildim bile isterimki Allah bana ikinci bi çocuğudu evlat edinebilmeyi nasip etsin..
Şöyle düşünüyorumki ülkemizde ki her aile bu mantıkla hareket etmiş olsa bu kadar fazla çocuk bakım evlerinde yetiştikten sonra 18 yaşına gelip sokağa atıldığında hırsızlığa kapkaça yönlendirilmez.Yada mutsuz ailelerde yetişip sorunlu insanlar olmaz.Bu çocuklara eminim sevgi verebilecek binlerce aile vardır..Sadece şartları biraz daha hafifletip toplumumuza bunun kötü bişi olmadığı aşılanabilmeli.

tvde izlediğim kadarıyla evlat edinmemin şartları biraz ağır.devletde çocukları düşünerek bu şartları koyduğunu düşünüyorum. ama bu şartlar biraz hafifletilse hem devletin üzerindeki yük azalır. hemde daha fazla insan evlat edinmeyi düşünür. beyaz meleğin söylediklerine katılmamak yanlış olur. ama diğer taraftanda sevgi herşeyin üstesinden gelir diye düşünüyorum. iyilik yap denize at demişler. nankörlükde yapsa bigün mutlaka yaptığı yanlışın farkına varır bence.

ben hep eşimle konuşuyorum şöyle 5 yıllık olunca allah izin verirde durumumuzda iyi olursa evlat edinelim mi diye
çok istediğim birşey bu gerçektende hayatta en çok istediğim yapmak istediğim şeylerdem biri

Her zaman düşünmüşümdür Heleki yapayanlız tüm çocuklarımızı..Evlat edinmek yanı sıra koruyuCU anne olabiliyoruz buda bir nevi evlat edinmek gibi oluyor emin olabilirsiniz!!!!Yada onlara her türlü yardımda bulunup gelecekleri garantiye almak..İnanın onlar için okadar yapılacak okadar çok şey var ki!!!Konuyu açan arkadaşım vesilesiyle sizlere sesleniyorum..BİR EVLADINIZ OLMADIYSA LÜTFEN BİR ÇOCUĞUMUZUN HAYATINI KURTARIN..EVLADINIZ VARSADA ONLAR İÇİN ELİNİZDEN NE GELİYORSA YAPIN!!!EVLADI OLANLARDA ELİNDE OLAN MELEĞİN KIYMETİNİ BİLSİN..LÜTFEN!!!:1hug:

ben bunu düsünmekten ziyade hep istemisimdir, halada istiyorum.bazilarimiz bir bebek sahibi olabilmek icin, ne zorluklar yasarken, bazilarinin bir sekilde bebegini basindan atmasini hic anlamis degilim zaten :çok üzgünüm:hicbir zamanda inatla anlamayacagim....Çok üzgünüm çoook evlat edinmeyi suanda malesef gerceklestiremem ama bir gün mutlaka istiyorum...o da benim bir hayalim.. bir cocuga daha aile olmak seve seve......insaallah onuda yaparim bir gün:1rolleyes:keske durumlar müsait olsada 2 yada 3 cocuk birden alabilsem ne kadar istiyorum böyle bir seyi...

Arkadasim cok guzel bir konu acmissin tebrik ederim seni..Dunyanin en guzel varliklaridir cocuklar onlar bir mucizeyle geliyorlar dunyaya insanlar cocuk sahibi olmak icin neler yapiyor ama bazilarimizda degerini bilmiyor. Benim uc ogul var esiminde bir tane uvey oglu var bende dusunuyorum ogullar belli yasa geldikten sonra bir kiz evlat bakmaya umarim allah bana nasip eder :emir_bebek:

peki ya bu durumda ikna olmayan kocaları nasıl ikna etmeli
ben hep eşimle konuşuyorum
bencilliğinden söylediği laf beni kırıyor
söylediği laf şu:ne gerek var biz yapamıyormuyuz ki....
şimdi iki ay korunmadık ve hiçbirşey olmadı
sanıyorum ki bebeğimiz olmayacak
rabbim onun bu cümlesine karşı ikimizide cezalandıracak.buda beni haddinden fazla üzüyor

peki ya bu durumda ikna olmayan kocaları nasıl ikna etmeli
ben hep eşimle konuşuyorum
bencilliğinden söylediği laf beni kırıyor
söylediği laf şu:ne gerek var biz yapamıyormuyuz ki....
şimdi iki ay korunmadık ve hiçbirşey olmadı
sanıyorum ki bebeğimiz olmayacak
rabbim onun bu cümlesine karşı ikimizide cezalandıracak.buda beni haddinden fazla üzüyor
hadi yapalım de saka bitaraf doktora gitmelisin diye düşünüyorum polıkıstlerin olailir hemen olmıcak diye kendini strese sokma çünkü stres bu durumun en büyük düşmanı stres yüzünden birçok aile çocuk sahibi olamıyor bence kendi durum üzerinde bir kesinliğe kavuş olmazsada eşin ozaman bu durumda evlat edinmeyi ozaman düşünebilir. ama şuanda kendi çocuğu olcağını düşünürken öyle bir duruma sıcak bakmaması normal. Erkekler bizim kadar duygusal değller. evlat edinmek onlar için son çare son tercihtir.

X