• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bir bakın kızlar..

• Konu Sahibi Konu Sahibi zzllyyhh88
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Z

zzllyyhh88

Ziyaretçi
bebeğim bu ay sonu 6.ayını dolduruyor..desteksiz oturamıyor..elimden geldiğince kucağımdan indirmiyorum dizime oturtuyorumm..komşular psikolojimi iyce bozdu bu zamana kadar oturması lazımdiye daha vücudunu bile tutamıyo hep ayakda dik durmak istiyo

Moralini bozma canım,bildiğim kadarıyla 6 aylık bebek desteksiz oturamaz,komşuların da çok iyimserlermiş bu arada:)

bence çok saçma komşularının dedikleri benim oğlumda 7 ayda destekli oturuyordu bir gün bir baktım desteksiz oturuyor şimdi 9aya girmeden ayağa kalktı koltuklarda yürüyor bence hiç dert etme zamanı gelince o yapar drumuz bize 8 ayın sonuna kadar desteksiz oturması lazım dedi sizin önünüzde iki ay var daha

bebeğim bu ay sonu 6.ayını dolduruyor..desteksiz oturamıyor..elimden geldiğince kucağımdan indirmiyorum dizime oturtuyorumm..komşular psikolojimi iyce bozdu bu zamana kadar oturması lazımdiye daha vücudunu bile tutamıyo hep ayakda dik durmak istiyo

Canım zaten 6. ayda yeni başlanır oturtmaya, o da destekli bir şekilde..
çocuk hemen öğrenebilir mi?
1-2 ay geçmesi lazım kendi başına oturabilmesi için...
Bu insanlarda ne kadar meraklıı atıp tutmaya ya...

İyi ki çocukları bir şekilde büyüyor başımıza prof. oluyorlar...

canım benim kızım 3aylık oldu dr destekli oturtmaya bidahaki aymı başlicam dedim

sakın sakın dedi düzgün omurilik gelişimi için
en erken 5.ayında dedi oda kısa süreli destekli oturtabilirsin dedi

sen onları ne kafana takıyorsun o tipler insanın moralini bozmayı çok iyi bilir
dr komşu tezelerden bize hiç rahat yok zaten

bende hamileliğimde kilo almadım ve karnım küçüktü
bana bebek çok küçük doğacak 2,5kiloyu geçmez dediler
drum gününü beklerse 4kiloya gelecek dediği halde onlar dr çok biliyor o kadar bebek varsa karnın nie küçük diolardı
ben inanmasamdA moralim bozuluyordu
nitekim kızım 2hafta erken gelmesine rağmen 3400 doğdu

hee bide 3-4.ayda destekli oturtursan 5-6.ayda kendi oturabilir
ama ilerde %70 kamburluk ,omuzlarda çöküklük yada omur eğriliği olabilir dedi
bastırırsanızda bacakları eğri olabilirmiş kızlar

drum bu konuda çok ciddi uyardı yani
öyle üstün körü geçiştirmedi

ohh içim rahatladı yemin ederim ne bilim ben işte insanı bildiğinden şaşırtıyolar..tşk kızlar

hiç endişelenme.her bebek aynı olmaz.kuzenimin bebeği ne oturdu ne emekledi ama 9 aylıkken yürüdü.her çocuk otureacak emekleyecek diye birşey yok.benim oğlum psao ayakta durmak istiyor.garanti o da öyle olacak.iç açıcı komşularına selamlar:P

yere birlikte oturun sana dayansın yada arkasına yastıklarla destek yap. oturttur. bende oturamıyor azıcık ancak oturuyor demiştim dr. a tartıya oturttu tartılana kadar 20. 30 sanıye ancak zaman oturunca tamam ıturuyor dedi oturmaya başlaması okadarcık zman uzun süre oturamamz zaten. oturtunca hemen devrilmiyorsa oturuyor dmektir ben bilmiyordum dr. dan öğrenmiştim paylaşmak istedim.

benim kızımda oturamıyor ahh o komşuları varya:oklava:

şu milletin çenesi bi kapansa zaten nekadar rahat büyütücez çocuklarıımıızıı sanki onlar doğğuşştan biliyorlardı bi izin werin bizde bakarak öğğrenicez dimi ama yokk onlar büyüttü ya herşşeyi biliyolarrr
bayram için ailemin yanıına geldim ama geldiğğim günden beri ööö geldi onun bunun tawsiyesinden kafayıı yiycem yeminle. koca çeneli millet
acayip takıığğıım şşu sııralar çocuk konusunda fikri olanlara:mymeka::oklava:

bi kaç şahıs benimde moralimi bozardı
sen boşver onları dktrunun dediğine bak
benim oğlum kilolu doğdu geç oturdu geç yürüdü
8 aylık tam otumaya başladı 15 aylık yürüdü
banada "bizimkiler 6 aylık oturdu 9 aylık yürüdü" derlerdi
şimdi sağlıklımı sağlıklı çok şükür onun bunun dediğini kafaya takıp üzme kendini
bak burda yeni yaşayanlar var bu durumu
çocuk büyütmüş genç yaşa getirmiş biçok kişi unutuyo çocuklarının bebekliklerini
hem her bebek bir olmazki

ne kadar saçma,bu çevredekiler,komşular herşeyi bilir zaten.dr lar bilmez,kendileri öyle büyütmüşler ya doğru odur.nasıl olsa bi sürü çocuk büyütmüşlerdir ve sağlıklıdır.o yüzden herşeye söyleyecek bişeyleri vardır..benim bebeğimde bikaç gün sonra 6 aylık olacak,destekli bile oturmuyo,aşağı kaydırıyo kendini.ama emekliyo.şimdi benim bebeğim problemlimi yani,ne ssaçma.bence kafanı takma söylenenlere.her bebeğin gelişimi farklıdır.bu arada bişey daha,kilolu bebekler kilodan dolayı oturttuğunda bi süre devrilmeden kalıyo,ama sadece kilodan.kafanı takma,otururlarda,yürürlerde allahın izniyle,canını sıkma..

evet haklısınız kızlar bebeğim kilolu doğmuştu işte bu ay sonu 6. ayını tamamlıyor..8 kilo 200 gr lakin görünüşü zayıf çünkü boyu uzun çekiyor..emeklemeyi bırak yüzüstü bile yatırınca basbasbağırıyo heralde hepsi geç olcak ama yürüteç aldım günde en fazla 15 dk koyyorum yürümeye bari çalışsın diye çabalayarak gidiyo biraz işte

benim kızımın doktoru destekli yada desteksiz ne oturt nede ayaklarının üstüne bastırt dedi zaralıymış.

amaaan millet gerçekten bayılıyo atıp tutmaya
milleti geçtimde benim kaynanam yani bebeğimin babanesi
yok bu bebeğin ayakları baston gibi
yok kulakları büyük
yok gelişmiyo
yok basamıyo basık
bebeğim 2 haftalıktan başladı bu sözler her gördüğünde başka bi kusur buluyo
ilk başlarda çok taktım acaba gerçektenmi diye ama umursamıyorum artık
hele 2 haftalık çocugu bastırmaya çalışmıyomuydu deli oluyodum tabi benim yanımda yapamıyodu
2 snye yanlız kalsa hemen yapıyodu
herkes bişey demeye bayılıyor kusursuz çocuklarda kusur arıyolar boşveeerrr

bnm oğlumda 6,5 aylık çok güsel emeklio ama desteksiz oturamıo hiç takma kafana heralde oturmadan yürücek diyorum pıtır pıtır bi görsen nasıl emeklediğini ama oturtsan yok devrilio bişiicik olmas valla hiiç takma herkes ne derse desin kendi çocuğuna baksın herkes hiç takma sen cnm... :emir_bebek:

banada öyle geliyo emeklemeye ve oturmaya çabası yok daha vücudunu bile tam tutamıyo sadece ayakda dik tutun beni diyo

Herbebeğin gelişim süreci bir diğerine göre farklılık gösterecektir, kendi elimizde beş parmağın beşide bir değilken bütün bebeklerin aynı şeyleri yapmasını beklemek olanaksız.. Kaldı ki o komşular kaynanalar bak biz çocuk büyüttük bizimki böyle böyle yapardı diyerek kendilerini göklere çıkarmaktan başka birşey yapmıyorlar...

Kimsenin sözüne kulak asmayın bebeğinizle ilgilenin sizler huzursuz oldukça bebeklerinizde bunu hissedecektir emin olun... bende çok yeni anneyim ama böyle düşünüyorum..

komşular, kaynanalar, görümceler, teyzeler, nineler.. susunnnn artıkkkk...

Back