bir bakabilir misiniz

Ev sahibiyle konuşup ortak karar almalısınız.

Biz de yeni bi ev tuttuk tadilatıyla uğraşıyoruz boyası falan filan. Mutfak tezgahı kullanışlı değildi, evi tuttuğumuz gün ev sahibine söyledim, o da bütçesini zorlamayacak oranda yaptığımız harcamaları kiradan düşebileceğimizi söyledi. Mesela 400 tutacak tezgah diyelim, vereceğimiz kiradan 4 ayda 100er lira düşeceğiz. Evde kalacak bu tarz şeyler neden kiracının cebinden çıksın ki? Sonuçta ev sahibinin evi...

elini cebine atmak istemiyor...hep gelsin istiyor....evsahibimiz bayan olduğu için ben muhatap oldum....sinirimi çok bozdu....bizim de değişmesi lazım mutfak fayanslar,dolaplar,tezgah....ama onları zaten demeye korkuyorum....kapı tahta...yerler eski tip....kalkıp duruyor yapıştırıyoruz yine kalkıyor...wcdeki lavabo berbat....bir tek bizden önce camları lütfedip değiştirmiş....geri kalan herşey ilk haliyle tahminim...çok eski...

çok doğruuu...sürekli çocuk okutuyorlar....yok mutlu son falan zannetmiyorum...kalır öyle yapacak birşey yok...şofbeni söylüyor ya sanki bizim suçumuz...kendi şaşkınlığı....ucuz olsun derken bir kazık yedi okkalıca....demirdöküm bayisinde söylediler üstelik...yine değiştirmeniz gerekir dendi....bekleyememişiz....1_1.5 sene yıkanmadan bekleyebilirdik besbelli....

Size bekleyememişsiniz demiş ama merak ediyorum siz kirayı vermeseniz acaba kendisi bir kaç ay bekleyebilir mi ?
Gerçi cevap belli .
İşiniz zor gerçekten de . Başka eve çıkma imkanınız varsa eğer sizin için daha iyi olabilir . Böyle sürekli sorun çıkarsa , daha çok strese girersiniz.

ya bu kiracı olmak ne zor bizimde kapının kilidi bozuldu zaten kadın üst katta oturuyodu
teyze bu bozuldu anahtar içinde kaldı varsa tanıdığın anahtarcı yaptıralım dedik
kadın birini aradı adam geldi o sıra yukarı çıkmıştı adam gelince indi elinde bir kilit aha bunu tak bizim eskisi bu anahtarı kaybettiydikde değiştirdiydik dedi
100 tl getirmiş adam bozamam dedi eski kilidi taktırdı üstüne parayı da biz verdik ne gözü açıklar yaa

gözaçlığı öyle böyle değil....bizim kira merkeze biraz uzak olduğu için pekçok yere göre uygun.....kiradan ne alıyormuş zaten ayy neler dedi ya....kira uygun ama merkezi sistem old için kol gibi yakıt geliyor kışın...biz bir çıkarsak görecek....

Size bekleyememişsiniz demiş ama merak ediyorum siz kirayı vermeseniz acaba kendisi bir kaç ay bekleyebilir mi ?
Gerçi cevap belli .
İşiniz zor gerçekten de . Başka eve çıkma imkanınız varsa eğer sizin için daha iyi olabilir . Böyle sürekli sorun çıkarsa , daha çok strese girersiniz.

söylemeseydim haberi bile olmayacaktı ki değil mi....bakıyorum bakalım arkadaşım o öfkeyle netten bakmaya başladım şimdilik...hayır benim anlamadığım biz yenilemeden çıksak yine ona kalacak....değişen ne...insan gibi söyledik...saklayasaydım da arkamdan küfür mü ettirseydim dedim...

gözaçlığı öyle böyle değil....bizim kira merkeze biraz uzak olduğu için pekçok yere göre uygun.....kiradan ne alıyormuş zaten ayy neler dedi ya....kira uygun ama merkezi sistem old için kol gibi yakıt geliyor kışın...biz bir çıkarsak görecek....

kadın karışmıyor falan kötü bişey demek istemiyorum ama çok doğrusun acayip gözü açıklar
bahçe suyu bizim su sistemine bağlıymış ben bunu nasıl öğrendim
biz evi tuttuk ama bir ay sonra düğün olduğu için anca bir aysonra evde yaşamaya başaldık. neyse biz bir aylık evliyken bir su faturası geldi gözlerime inanamadım bu arada fatura kapıya sıkıştırılmıştı. imkanı yok bu kadar gelemez dedim meğer iki aylıkmış o oturmadığımız ayın faturası da içindeymiş bu sürekli bahçe suladığından sağı solu yıkadığından o kadar fatura gelmiş.

söylemeseydim haberi bile olmayacaktı ki değil mi....bakıyorum bakalım arkadaşım o öfkeyle netten bakmaya başladım şimdilik...hayır benim anlamadığım biz yenilemeden çıksak yine ona kalacak....değişen ne...insan gibi söyledik...saklayasaydım da arkamdan küfür mü ettirseydim dedim...

Sen söylemekle iyi yaptın. Öyle kötü olacağına böyle olmak daha iyi , en azından sen kendini biliyorsun .
İnşallah da bir orta yol bualabirsiniz ya da sen gönlüne göre bir ev ve de ev sahibi.

biz kendimiz karşılıyoruz musluk falan bozulunca
mesela mutfak tezgahını taşındığımız zaman kendimiz yeniledik
adamın oturduğumuz binada 15 dairesi var o yüzden büyük masraf yapmıyor,parkeler ve badana yeni yapılmıştı evi temiz tuttuk
ufak tefek çıkan masraflara da bu yüzden göz yumuyoruz
ev sahibimiz avukat kiraya yapılacak zammı bile mektupla bildiriyor
aslında iyi bir şey kapıya gelmesinden iyidir diye düşünüyorum
:34:

Konu içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Back