Bir akrabam evini kiraya vermişti ara sıra evin içinde ufak yada büyük hasarlar oluyordu akrabam yaptırıyordu kiracı magdur olmasın diye fakat evde oturan aile haftada 2 gün pencere camı ve kapı camlarını kırıyordu haftada bir gün muslukları bozuyordu akrabam artık dayanamadı ve siz yaptıracaksınız dedi ve kiracı olan aile yaptırdı onlar yaptırdıktan sonra bir daha hiçbirşey kırılmadı,yine oturdugumuz bir sitede bir abla kiraci haftanın 2-3 günü parkeleri yıkamış parkeler su geçiriyor ve haliyle çürümüş kabarmış 6 ay içinde ev sahibi ben yaptırmam demiş sizin hatanız demiş.
bazı ev sahipleri köhne 30-40 senelik evlerine bir çivi çakmadan kiraya veriyor.kiracının evde ne sıkıntılar yaşadığı onların umrunda değil para gelsin yeter.özellikle öğrenciye kiraya verenlerde çok oluyor bu.eve yaptırdığınız masraf sizin hatanız değilse ve evden çıkarken yanınızda götürebileceğiniz birşey değilse ev sahibinin yaptırması gerekiyor.
Kirada oturuyoruz biz de. Hatta bu evimizin ilk kiracısı olduğumuz için bazı eksikleri vardı evin . Ev sahibimiz bazılarını kendi yaptırttı , bazılarını da siz yapın ama kiradan düşelim dedi.
Bizden kaynaklı sorun olursa zaten , biz kendimiz yaptırıyoruz , ev sahibinin bir sorumluluğu yok sonuçta bunda.
Ev sahibine söyleyeceksiniz sifon bozuk vs vs bunları yaptırıyoruz kiradan düşersiniz biz size faturayı getiririz diceksiniz
Yaptırdıklarınızın faturasını götürün ev sahibine
priz yanması,musluk bozulması da aslında kiracının suçu değil...çünkü musluklar zamanla aşınıyor....elektrik tesisatının değişmesi gerekiyor....tamam onlar ufak tefek şeyler lafı edilecek değil....ama sifon kalıcı birşey birde daha önce hiç değişmemiş....bunun farkında olacağını ummuştum ama bizi suçladı çıktı işin içinden....
Ev sahibine söyleyeceksiniz sifon bozuk vs vs bunları yaptırıyoruz kiradan düşersiniz biz size faturayı getiririz diceksiniz
Yaptırdıklarınızın faturasını götürün ev sahibine
Sizin eviniz eskiymiş . Bazı şeyler dediğiniz gibi sizin dışınızda olan durumlar. Sizin bir suçunuz yok . Ev sahibiniz ben paramı alayım kimse bana karışmasın düşüncesi içerisinde anladığım kadarıyla . Bu durumda ev sahibinizle ortak karara varmayı deneyeceksiniz. Biraz zor olacak anladığım kadarıyla ama umarım mutlu sona ulaşırsınız .
Oda doğru zaten arkadaş söylemiş ama adam katır heralde anlamamışÖyle yapsa ne olacak ki kediş?
Adam banane derse fatura zaten onların adına olacak, mecburen ödemek zorunda kalacaklar. Karşılıklı anlaşma olmadan ne yaparlarsa yapsınlar kiracının zararına olacak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?