bir bakabilir misiniz

srpilyd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2012
856
5
66
Eskişehir
yanlış yere mi açtım konuyu bilmiyorum.....kirada oturan arkadaşlar değişmesi gereken sifon vb..gibi ufak tefek olmayan şeyleri siz

değiştirip kiradan mı düşüyorsunuz yoksa tamamını mı üstleniyorsunuz....evsahiplerinizin bu konudaki fikri nasıl...

kirada oturmuyorum ama komşulardan biliyorum kendileri yaptırıp kiradan düşüyorlar ama kendi hatalarıysa cepten ödüyorlar örn. klozetin kapağını kırdılarsa cepten banyoda duş kabin yoksa ev sahibinden alıp yaptırıyorlar

Ben bu tip şeyleri kiracıma ödetmedim hiç, eksiklerini söylediler ben yaptırdım her zaman. Ancak evi teslim ettikten sonra örneğin sağlam sifon bozulmuşsa kiracı kendi yaptırır, yani oturduğu sürece hasar verdiği her şeyi kendi yaptırır. Ama evi teslim edene kadar eksikler ev sahibine aittir. Aynı zamanda kiracının oturduğu müddet içinde evde yapılacak kalıcı tadilatlarda ev sahibine aittir mesela pimapen yapımı, kapıların değişmesi gibi kiracıdan sonra kalacak şeyleri ev sahibi yaptırır.

Yaptırıp kiradan düşme olayına girmedim hiç, çünkü bu konu suistimale çok açık, kiracım eksiğini söyler ben kendi imkanlarımla yaptırırım.

bizim evsahibi şehirdışında....ve oturduğumuz ev çok eski...toplu konutlar vardı ya eskiden de o şekilde....hiçbir değişiklik yapılmamış...elektrik sistemi berbat....prizleri falan tabiki kendimiz değiştiriyoruz ancak komple değişmesi lazım tesisatın...kablolar ateş çıkarttı yandı falan....neyse ona sesimizi çıkarmadık....

fakat dediğim gibi çok eski ve ilk haliyle olduğu için klozetin sifonunun düğmesi tutmaz oldu....hiç değiştirilmemiş...evet yeni olsa da biz bozsak tamam....bina belki 15 20 yıllık rahat vardır fazlası vardır eksiği yoktur....birsürü çemkirdi kendisi bunu duyunca....ben daha pahalı olursa yaptırıp kiradan mı düşelim,nasıl yapalım diyemeden,bizim hatamız olduğunu bizim değiştirmemiz gerektiğini söyledi....bende merak ettim...

Son düzenleme:
benim dayım kirada oturdugu evin eksiklerini kendisi yaptırırdı örnegin musluk bozuk muslugu alırdı yenısını takardı evden çıkarken evin kendi muslugunu gerı takardı eger kendısı bozmamıssa sizde öyle yapabilirsiniz evden çıkarken evin sifonunu geri takarsınız..

Bir akrabam evini kiraya vermişti ara sıra evin içinde ufak yada büyük hasarlar oluyordu akrabam yaptırıyordu kiracı magdur olmasın diye fakat evde oturan aile haftada 2 gün pencere camı ve kapı camlarını kırıyordu haftada bir gün muslukları bozuyordu akrabam artık dayanamadı ve siz yaptıracaksınız dedi ve kiracı olan aile yaptırdı onlar yaptırdıktan sonra bir daha hiçbirşey kırılmadı,yine oturdugumuz bir sitede bir abla kiraci haftanın 2-3 günü parkeleri yıkamış parkeler su geçiriyor ve haliyle çürümüş kabarmış 6 ay içinde ev sahibi ben yaptırmam demiş sizin hatanız demiş.

evet biz de değiştiriyoruz o tip ufak tefek olanları...priz musluk falan..sifonu değiştirip çıkarken götürsek uymazsa biryere elimizde kalır...çok kızdırdı beni....öylece kalsın diyorum...biz çıkınca kendi taktıracak mecbur...yeni olur tamam valla okadar kızdım anlatamam.....nuhu nebi devrinden....eskiydi zaten değiştirin de kiradan eksik gönderin diyemedi...onlar üç aşağı beş yukarı standarttır değil mi....30 35 lira arası nette....ama bizim evsahibi hiçbir şey yapmak istemiyor eve zaten...geçen sene kapıyı zorlamış hırsızlar...baya uğraşmışlar buarada kapı tahta...koca bir oyuk oluşmuş kenarında....ama ya biri geldi açamadılar yada olmayınca bıraktılar tam da bayramda...ozaman da dedik gelin de kapıyı değiştirin yok....çocuk okutuyormuş falan filan....sonra gönlü oldu...60 65 lira gibi birşeye uzun ince kilitler var,onlardan taktırın kirayı eksik gönderin dedi....ama yetti tasası...

Son düzenleme:
Bir akrabam evini kiraya vermişti ara sıra evin içinde ufak yada büyük hasarlar oluyordu akrabam yaptırıyordu kiracı magdur olmasın diye fakat evde oturan aile haftada 2 gün pencere camı ve kapı camlarını kırıyordu haftada bir gün muslukları bozuyordu akrabam artık dayanamadı ve siz yaptıracaksınız dedi ve kiracı olan aile yaptırdı onlar yaptırdıktan sonra bir daha hiçbirşey kırılmadı,yine oturdugumuz bir sitede bir abla kiraci haftanın 2-3 günü parkeleri yıkamış parkeler su geçiriyor ve haliyle çürümüş kabarmış 6 ay içinde ev sahibi ben yaptırmam demiş sizin hatanız demiş.

yok valla biz hiçbir zarar vermedik de,birşey istemedik de bugüne kadar....bir anahtar taktırdık işte kapıyı değiştirmedi çünkü....birde şofben faciası var....şofben de çokkkk eskiydi...o da hiçdeğiştirilmemiş...neyse birgün sıcak su gelmiyor...birkaç gün devam etti...eşim sordu tamircilere...hani olursa yaptırıvereceğiz....söylemeyecektik de....sonra onlar da demişler eski markaların olmuyor yedek parçası...uğraşana kadar değiştirin....evsahibine dedik....bin bir zahmetle değiştirdi...ama ozaman da dediler ki,bacalı şofbenler zehirliyor,hermatik pahalı ama zorunlu olacak....evsahibi dinlemedi 500 liraya falan taktırdı...veeeeeeeee ertesi yıl bomba......ne oldu....bizim buradaki gaz şirketi apartmanlara yazı astı:47::47:hermatik taktırmayanların gazı kesilecek diye....hadiii tekrar evsahibine haber verdik...binbir afra tafra....ee tabi şehirdışında olunca zırt pırt gelemiyor....komşularla görüşmüş...onlarda yaptıracakları fiyatı söylemiş...biz daha uyguna bulduk da oraya taksit açtık....kirayı oraya yatırdık...şimdi onu da diyor...sizin yüzünüzden iki defa değişti şofben bekleyemediniz dedi ben şokk:47::47:

Son düzenleme:
bazı ev sahipleri köhne 30-40 senelik evlerine bir çivi çakmadan kiraya veriyor.kiracının evde ne sıkıntılar yaşadığı onların umrunda değil para gelsin yeter.özellikle öğrenciye kiraya verenlerde çok oluyor bu.eve yaptırdığınız masraf sizin hatanız değilse ve evden çıkarken yanınızda götürebileceğiniz birşey değilse ev sahibinin yaptırması gerekiyor.

Kirada oturuyoruz biz de. Hatta bu evimizin ilk kiracısı olduğumuz için bazı eksikleri vardı evin . Ev sahibimiz bazılarını kendi yaptırttı , bazılarını da siz yapın ama kiradan düşelim dedi.
Bizden kaynaklı sorun olursa zaten , biz kendimiz yaptırıyoruz , ev sahibinin bir sorumluluğu yok sonuçta bunda.

bazı ev sahipleri köhne 30-40 senelik evlerine bir çivi çakmadan kiraya veriyor.kiracının evde ne sıkıntılar yaşadığı onların umrunda değil para gelsin yeter.özellikle öğrenciye kiraya verenlerde çok oluyor bu.eve yaptırdığınız masraf sizin hatanız değilse ve evden çıkarken yanınızda götürebileceğiniz birşey değilse ev sahibinin yaptırması gerekiyor.

kesinlikleee.....bizim hatamız olduğunu düşünmüyorum..çünkü basılan yer var ya orada aşına aşına tutacak plastik tırnak kalmamış artık...ilk yapıldığında takılmış muhtemelen...öyle de kalmış...bizim hatamız olduğunu söylüyor....

Kirada oturuyoruz biz de. Hatta bu evimizin ilk kiracısı olduğumuz için bazı eksikleri vardı evin . Ev sahibimiz bazılarını kendi yaptırttı , bazılarını da siz yapın ama kiradan düşelim dedi.
Bizden kaynaklı sorun olursa zaten , biz kendimiz yaptırıyoruz , ev sahibinin bir sorumluluğu yok sonuçta bunda.

priz yanması,musluk bozulması da aslında kiracının suçu değil...çünkü musluklar zamanla aşınıyor....elektrik tesisatının değişmesi gerekiyor....tamam onlar ufak tefek şeyler lafı edilecek değil....ama sifon kalıcı birşey birde daha önce hiç değişmemiş....bunun farkında olacağını ummuştum ama bizi suçladı çıktı işin içinden....

Ev sahibiyle konuşup ortak karar almalısınız.

Biz de yeni bi ev tuttuk tadilatıyla uğraşıyoruz boyası falan filan. Mutfak tezgahı kullanışlı değildi, evi tuttuğumuz gün ev sahibine söyledim, o da bütçesini zorlamayacak oranda yaptığımız harcamaları kiradan düşebileceğimizi söyledi. Mesela 400 tutacak tezgah diyelim, vereceğimiz kiradan 4 ayda 100er lira düşeceğiz. Evde kalacak bu tarz şeyler neden kiracının cebinden çıksın ki? Sonuçta ev sahibinin evi...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ev sahibine söyleyeceksiniz sifon bozuk vs vs bunları yaptırıyoruz kiradan düşersiniz biz size faturayı getiririz diceksiniz

Yaptırdıklarınızın faturasını götürün ev sahibine

Ev sahibine söyleyeceksiniz sifon bozuk vs vs bunları yaptırıyoruz kiradan düşersiniz biz size faturayı getiririz diceksiniz

Öyle yapsa ne olacak ki kediş?

Adam banane derse fatura zaten onların adına olacak, mecburen ödemek zorunda kalacaklar. Karşılıklı anlaşma olmadan ne yaparlarsa yapsınlar kiracının zararına olacak...

priz yanması,musluk bozulması da aslında kiracının suçu değil...çünkü musluklar zamanla aşınıyor....elektrik tesisatının değişmesi gerekiyor....tamam onlar ufak tefek şeyler lafı edilecek değil....ama sifon kalıcı birşey birde daha önce hiç değişmemiş....bunun farkında olacağını ummuştum ama bizi suçladı çıktı işin içinden....

Sizin eviniz eskiymiş . Bazı şeyler dediğiniz gibi sizin dışınızda olan durumlar. Sizin bir suçunuz yok . Ev sahibiniz ben paramı alayım kimse bana karışmasın düşüncesi içerisinde anladığım kadarıyla . Bu durumda ev sahibinizle ortak karara varmayı deneyeceksiniz. Biraz zor olacak anladığım kadarıyla ama umarım mutlu sona ulaşırsınız .

lafı ağzıma tıkadı....ben az tutarsa zaten birşey demeyecektim...eğer tamiri mümkün değilse,değişmesi gerekirse kiradan mı düşeilm nasıl yapalım diyordum kiii başladı sizin hatanız beni ilgilendirmez.....faturaları saklıyorum zaten şofbenin,anahtarın falan.....ama kabul etmedi ki...biz de değiştirmeyiz kendileri biz çıkarsak değiştirsinler birkova tutuyorum wcnin yakınında,lavabonun altında....onunla dökmeye devam ederim napayım...

Sizin eviniz eskiymiş . Bazı şeyler dediğiniz gibi sizin dışınızda olan durumlar. Sizin bir suçunuz yok . Ev sahibiniz ben paramı alayım kimse bana karışmasın düşüncesi içerisinde anladığım kadarıyla . Bu durumda ev sahibinizle ortak karara varmayı deneyeceksiniz. Biraz zor olacak anladığım kadarıyla ama umarım mutlu sona ulaşırsınız .

çok doğruuu...sürekli çocuk okutuyorlar....yok mutlu son falan zannetmiyorum...kalır öyle yapacak birşey yok...şofbeni söylüyor ya sanki bizim suçumuz...kendi şaşkınlığı....ucuz olsun derken bir kazık yedi okkalıca....demirdöküm bayisinde söylediler üstelik...yine değiştirmeniz gerekir dendi....bekleyememişiz....1_1.5 sene yıkanmadan bekleyebilirdik besbelli....

Öyle yapsa ne olacak ki kediş?

Adam banane derse fatura zaten onların adına olacak, mecburen ödemek zorunda kalacaklar. Karşılıklı anlaşma olmadan ne yaparlarsa yapsınlar kiracının zararına olacak...
Oda doğru zaten arkadaş söylemiş ama adam katır heralde anlamamış:31:Ama öyle kovayla dök boşalt zor oluyordur ya ..

ya bu kiracı olmak ne zor bizimde kapının kilidi bozuldu zaten kadın üst katta oturuyodu
teyze bu bozuldu anahtar içinde kaldı varsa tanıdığın anahtarcı yaptıralım dedik
kadın birini aradı adam geldi o sıra yukarı çıkmıştı adam gelince indi elinde bir kilit aha bunu tak bizim eskisi bu anahtarı kaybettiydikde değiştirdiydik dedi
100 tl getirmiş adam bozamam dedi eski kilidi taktırdı üstüne parayı da biz verdik ne gözü açıklar yaa

Back