• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir ayda 300 gr almışız

elifinannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2008
101
0
96
İzmir
arkadaşlar merhaba,
bugün kızımın kontrolü vardı her kontrolde alışmışız 700 800 gr lara bugün 300 gr aldığını öğrenince şaşırdım doktor artık kilo alım hızının azalacağını söyledi ama üzüldüm yinede doğrusu. kızım yaklaşık 4,5 aylık ve 7,5 kilo.merak ediyorum sizlerin bebişlerinde kilo alım hızı yavaşladı mı?

bende 3 aydan sonra yavasladıgını duydum benım oglum henüz 3.ayında hızlı gıdıyor kılo alımı bakalım bızımkıde yavaslıcakmı

bence bebişin kilosu gayet iyi..bund aüzülecek bi şey yok..doktorum 3 aydan sonra kilo alımı azalır merak edip sakın telaşlanma demişti..benim kızımda 9 aylık 9 kilo...ayda ortalama 400 gram alıyor..doktor gayet normal diyor...

sağol canım içimi rahattın kilosu iyi maşallah sınır değerler içinde.ben sütümün besleyiciliği konusunda endişeliyim biraz ama bunuda zaman gösterecek.

masallah ya :nazar:senın bebısının kılosu super benım oglum 5aylık 7 500kılo 2aydırda 200 300gr alıyo senınkı masallah super:nazar:

canım sadece anne sütümü veriyosun?
bana doktorumuz minimum 850gr alması gerek 6 ay demişti
bizde ilk ay 850 2. ay 700 aldık günde 1 ölcek mama yapıyorum emzirdikten sonra veriyorum ama içmiyo
anca 1 saat gecerse içiyo sanırım sütümden doyuyo ama banada 700gr az geldi
yani doktorun soylediğine göre
300gr az gibi ama sen genede doktorunu dinle öyle diyosa dogrudur
ek mama ile ilgili bişey dedimi sana canım
bu arada bebegin kaç kilo dogdu
bence 4,5 aylık bebek için kilosu cok iyi

Son düzenleme:
1 ayda 850 gr fazla demiş doktr.bizmki 500 gr yeterli diyordu.Ama ilk aylardaydı o.
Benm kızım 5.800 dü 4 ay kontrolunde,çok şükür ,sağlıklı olsunlar da.

ay içim rahatladı valla bende nasıl üzülüyorum
eşim kızıyo daha ne olucak diye
ben ilk kızımı emziremedim ondan bunda takıntılıyım
boşuna vermiyim yavruma mamayı bari
sagolun arkadaşlar
ne iyi doktorunuz varmış sizin bizimki 850gr dabile mamaya basla dicekti nerdeyse

benim oğlum ayda 1250 gr alıyordu.bu ay 800 gr almış benim de canım sıkıldı biraz.az diye ama dr normal dedi.şuan 6600 gr oğlum.ve 3. aydan sonra hareketleri arttığı için kilo alımı azalırmış.

bebeklerin ayda ortalama 700 gr alması gerekiyormuş diye duymuştum.3 aylık oğlum 6600 olmuş ama bana az gibi geldi.sizce?boyu 62 cm.

Anne Sütünün Yetip Yetmediği Nasıl Anlaşılır?
Bunu iki yöntemle; yani bebeğin kilo artışı ve idrar sıklığı ile anlayabilirsiniz. İlk değerlendirme 1. ayın sonunda yapılır. Sağlıklı bir büyümede bebek ayda minimum 600 gr. veya üzerinde bir kilo alıyorsa beslenmesi yeterlidir. Bunun dışında hiçbir kriter bebeğin yetersiz beslendiğini göstermez.

Anne sütü alan bebek ilk ay boyunca, 1. haftadan itibaren, günlük değişiklikler olabileceği de akılda tutularak bezini en az 8 defa idrarı ile, 2-3 defa da dışkısı ile ıslatıyorsa sorun yok demektir.
alıntıdır.

bebeklerin ayda ortalama 700 gr alması gerekiyormuş diye duymuştum.3 aylık oğlum 6600 olmuş ama bana az gibi geldi.sizce?boyu 62 cm.

arkadaşım burda bebekler kilo almıyo diye dertleniyoruz 3 aylık bebek 6600 az mı şaka mı yapıyosun:nazar: 5 kilo doğduysa azdır tabi. bizim 6.ay dolmak üzere 6400. 3kilo doğmuştu.
Şu forumda en sevmediğim şey bebeklerin kilolarının karşılaştırılması nispet yapılır gibi o topicleri hiç okumuyorum zaten moralim bozuluyor . her ne kadar sağlıklı olsalarda anne olarak insan üzülüyor sanki kendinde bi eksiklik var da çocuğuna kilo aldıramıyo gibi hissediyoruz :çok üzgünüm:

huuu tombiş bebek anneleri hepinize diyorum yapmayın böyleee kaydirigubbakcemile

serince sadece süt veriyorum bebeğim 3600 gr doğdu.mama ver demediler zaten daha önceden aldığı kilo durumu iyi olduğu için zayıf da görünmüyor şimdiden sonra ne olacağını göreceğim böyle giderse de hasta filan olmadığı sürece sağlık olsun ne yapalım galiba itiraf etmesekde tombik bebek sağlıklıdır gibi bir imaj var kafamızda.

Back