Bir anda gelen aci biber sevdasi

2 hamileliğimde de bir kere bile aşermedim.
O sebeple uydurma olduğunu düşünüyorum, var olsa kesin yaşardım bu pis boğazımla.

Ben genel olarak yemek tutkumdan aşeriyormuşum, mesela canım şuan acılı tost çekti😂😂

Konu sahibi sebebiyle yarın acı severler olarak konuya söveceğiz, emimim.
Evet bence de asermek uydurma birsey. Ben de iki gebeligimde de asermedim. Kendim oturup acaba ne yesem diye dusunur, zorla canimi cektirirdim 🤣
Ikidir tost yaziyorsun, yapma 🤣 bebek uyumusken uyuyacaktim ben de ne guzel

Ömrümde deniz ürünü yemedim, her çeşidi dahil.
Bir tek konserve ton balığı ama son zamanlarda canım çekse ve yesem kesin merak ederdim.
30 senelik damak zevkini ve beyin kodunu kıran
nedir illa ki merak eder insan.

Ya aynen benimki de merak biraz. Bir de cok canim cekiyor oyle boyle degil.

Acı sever olarak Çıldırdım suan 😋
Benim de troid sorunum var yazmadan edemeyeceğim ama kendimi bildim bileli
( 21 yaşındayım zaten 😂 ) acı ve ekşi
Hayatım bu tatlardan ibaret sırf acı ve eksi için çorba yaparım yana yana yerim midem ölür gene vazgecemem 😓

Evet bence de asermek uydurma birsey. Ben de iki gebeligimde de asermedim. Kendim oturup acaba ne yesem diye dusunur, zorla canimi cektirirdim 🤣
Ikidir tost yaziyorsun, yapma 🤣 bebek uyumusken uyuyacaktim ben de ne guzel
Ahahahah

Benim çekti herkesin çeksin, acı biberli tostlar yenilip kilolar alınıp uyunsun.
Bir tek ben olamam okuyup da canı çeken.
Benim veletler 5. uyanmalarındalar, uyudukları an kaybolup tost yapacağım😂😂

Ruhsal olarak sıkıntılı bir dönemde misiniz?
İnsanlar genelde başka yerdeki acıyı bastırmak için kendilerine acı verme egiliminde olurlar ki bunun en zararsız ve lezzetli yolu acı biber. Canım sikkinken daha acı yerim ben de.

Genel olarak kendi kendine eziyet eden takintili depresif bir yapim var son zamanlarda da biraz sikintidayim cok mantikli, olabilir :)

Vücudunuzda eksik olan şeyleri tamamlamak için beyin bazen böyle hareket eder. Acı biberin içeriğini inceleyin,mutlaka eksik vardır. Biberde çok yüksek oranda c vitamini var onu biliyorum ama başka ne var bilmiyorum. C vitamini takviyesi almayı deneyin bir süre. Ben mesela üzüm sevmem. 40 yıl görmesem aramam ama bebekliğimden beri ne zaman üzüm istesem arkasından acayip hasta oluyorum. En son 4 sene önce iş yerinde bir üzüm istemeye başladım, inanılmaz. Ağzımda üzüm tadı, başka şey düşünemiyorum,o derece 2 gün sonra hayatımda ilk kez yataktan kalkamadım sabah. Eşim ambulans çağırdı,ateşim 41. O yüzden canınız bir şey çekerse ne var içinde diye düşünün.

Offff bende bayılırım valla :kk77: Bende abim yurtdışından ketçap benzeri bi acı sos getirmişti ona dadandım makarnaya pilava her şeye ondan koymaya başladım.Geçen kıştan beri kaç kavanoz acı biber turşusu yedim bilemem,ha tabi o girişlerin bir de çıkışı oluyor o sıra diyorum daha tövbe acı filan yemem diye ama imkansız.Bence yeni bir tat olarak acıyı keşfettiniz ve sevdiniz altında kötü bir sebep aramayın.Şimdi bi tava acılı menemen yapmaya gidiyorum mesela:KK53:

Offff bende bayılırım valla :kk77: Bende abim yurtdışından ketçap benzeri bi acı sos getirmişti ona dadandım makarnaya pilava her şeye ondan koymaya başladım.Geçen kıştan beri kaç kavanoz acı biber turşusu yedim bilemem,ha tabi o girişlerin bir de çıkışı oluyor o sıra diyorum daha tövbe acı filan yemem diye ama imkansız.Bence yeni bir tat olarak acıyı keşfettiniz ve sevdiniz altında kötü bir sebep aramayın.Şimdi bi tava acılı menemen yapmaya gidiyorum mesela:KK53:
Tost, menemen...
Var mı arttıran gece 1 ayol 1😂

Belli bir yaştan sonra damak zevkimiz değişiyor, bunu geçtiğimiz aylarda acılı yemek yerken anladim, 29 yaşıma kadar ne yersem içine acı biber dolduran ben, geçtiğimiz aylarda artik acı sevmediğimi farkettim. Mesela brokoli lahana ve pırasa sevmezdim ama artık bayılıyorum geçen sene sürekli pırasa yapıp yedim 😁 hastalık aramayın etrafımdaki herkesin 30 yastan sonra sevdiği seyler değişti yemek anlamında

Valla bacım benimkini de çektirdin jalapeno ve cin biber turşusu var.
Sırf onları yiyeyim diye 3 peynirli tost yaptıracaksın şimdi bana, kilolar sana inşallah😂

Ama hemsire metabolizmayi hizlandirmaz mi aci ben mi yanlis biliyorum ben o inancla yedim gunahi bu metabolizmayi hizlandiriyor iddiasini ortaya atan isvecli bilimadamlarinin boynuna.

Ahahahah

Benim çekti herkesin çeksin, acı biberli tostlar yenilip kilolar alınıp uyunsun.
Bir tek ben olamam okuyup da canı çeken.
Benim veletler 5. uyanmalarındalar, uyudukları an kaybolup tost yapacağım😂😂
Gittim, baktim, tost makinasinin ustunde bir suru esya var. Simdi onlari indir sonra geri yerlestir, ooooo. Usendim yani 🤣 neyse su bitter cikolatami yiyim de yatiyim 😁

Ama hemsire metabolizmayi hizlandirmaz mi aci ben mi yanlis biliyorum ben o inancla yedim gunahi bu metabolizmayi hizlandiriyor iddiasini ortaya atan isvecli bilimadamlarinin boynuna.
Şuan merak edip baktım da, biz bitmişiz.
Salgılanan endorfinler, dopaminler, bilmem ne proteinleri havada uçuşuyor.

Kısaca algıladığımı yazayım, bir tür keyif veren bağımlılık.
Vücudun acıya karşı verdiği tepkime, heyecan, ısı, kalp atış hızı artışı vb şekilde oluyor.
Diğer maddelerle kıyaslanamaz bağımlılık olarak ama insanın kendi kendine heyecan araması gibi bir şeymiş.

Acı biber keşi olduk yani...

2 hamileliğimde de bir kere bile aşermedim.
O sebeple uydurma olduğunu düşünüyorum, var olsa kesin yaşardım bu pis boğazımla.

Ben genel olarak yemek tutkumdan aşeriyormuşum, mesela canım şuan acılı tost çekti😂😂

Konu sahibi sebebiyle yarın acı severler olarak konuya söveceğiz, emimim.
Ağustos sonu gece 11 falan ,ben 2 aylık hamileydim daha. Tv'de güldür güldür var. Erkek oyuncu dedi ki şu saçlara bak pırasa gibi bir de kokuyor. Benim gözümde pırasa canlandı. Ardından kokusu geldi burnuma. Böyle portakal suyuyla yapılmış pirinçli falan. Aman Allahım çıldıracağım 🤣 böyle acayip çişin gelir eve ulaşıp tuvalete gitmeyi bekleyemezsin ya öyle bir istek 🤭 Eşime söyledim,şimdi nereden bulacağız pırasa dedi. Ben bir ağla bir ağla pırasa diye ,eşim gitti manav aramaya. Abi bu zamanda asla bulamazsın diyormuş açık bir iki tanesi. Geldi eşim, elinde kuru soğan yeşil soğan falan. Benzer bir şey yapmaya çalışalım dedi olmadı tabi. Ben 3 gün ağladım herhalde sonra geçti. Kv yaptı yedim ama 2 ay sonra. 5 aylık falankende yolda yürüyorum müzik dinleyerek. Hiç alakasız içimden bir ses şöyle dedi " Damla Sakızı" . İlk bakkala gidip damla sakızlı sakız aldım atlattık onu. 8 aylık falanken de annem bir şey tarif ederken çağla yeşili dedi. Gerisini tahmin edebilirsiniz herhalde 🤭🤭 Onunda turşusunu yedim. Yani ortada bir şımarıklık varsa bu kesinlikle beynin şımarıklığı gebenin değil🤭

Gittim, baktim, tost makinasinin ustunde bir suru esya var. Simdi onlari indir sonra geri yerlestir, ooooo. Usendim yani 🤣 neyse su bitter cikolatami yiyim de yatiyim 😁
Off, ben akşam temizledim ve hiçbir şeycik yok üzerinde bana engel olabilecek.
Kendimi adım adım teslim ediyorum.
Bitter fena, karın doyurmaz ki😂

Ağustos sonu gece 11 falan ,ben 2 aylık hamileydim daha. Tv'de güldür güldür var. Erkek oyuncu dedi ki şu saçlara bak pırasa gibi bir de kokuyor. Benim gözümde pırasa canlandı. Ardından kokusu geldi burnuma. Böyle portakal suyuyla yapılmış pirinçli falan. Aman Allahım çıldıracağım 🤣 böyle acayip çişin gelir eve ulaşıp tuvalete gitmeyi bekleyemezsin ya öyle bir istek 🤭 Eşime söyledim,şimdi nereden bulacağız pırasa dedi. Ben bir ağla bir ağla pırasa diye ,eşim gitti manav aramaya. Abi bu zamanda asla bulamazsın diyormuş açık bir iki tanesi. Geldi eşim, elinde kuru soğan yeşil soğan falan. Benzer bir şey yapmaya çalışalım dedi olmadı tabi. Ben 3 gün ağladım herhalde sonra geçti. Kv yaptı yedim ama 2 ay sonra. 5 aylık falankende yolda yürüyorum müzik dinleyerek. Hiç alakasız içimden bir ses şöyle dedi " Damla Sakızı" . İlk bakkala gidip damla sakızlı sakız aldım atlattık onu. 8 aylık falanken de annem bir şey tarif ederken çağla yeşili dedi. Gerisini tahmin edebilirsiniz herhalde 🤭🤭 Onunda turşusunu yedim. Yani ortada bir şımarıklık varsa bu kesinlikle beynin şımarıklığı gebenin değil🤭
Üçüncüye ola ki hamile kalırsam kesinlikle aşereceğim ben, özellikle geceleri mevsimin zıttı bir şeye hem de.

Benim hamileliklerim tuhaftı ya, sadece aşırı koku hassasiyeti ve çok sevdiğim yiyeceklerden tiksinme yaşadım, bir de salak gibi bir şeydim.
Sürekli ya uyukluyor ya gülüyordum sanki pasiflora şişesi bitirmiş gibi😂

Ben de isterdim şöyle bir aşereyim, gece 4 döndüreyim kocayı ama nafile...

Back
X