Bir anda gelen aci biber sevdasi

Bence doğru yolu bulmuşsun tadını çıkar. Bizim evde aşağı yukarı bütün yemekler acıdır. Makarna bile 😁 acı yemek yoksa sofraya yeşil biber gelir onu kemiririz. Afiyet olsun.
Insanın cidden damak tadı değişebiliyor. Internet insani ipe götürür. Her şeye hastalık diyorlar takılma 😁

Millet avuç avuç meksika biberi yiyor isot yiyor hiçbiri acaba hasta mıyım diye düşünmemiştir, birkaç ay sonra o kadar acıya sesiniz yanık olmazsa korkmayın gayet sağlıklısınızdır.
İnsanların belli bir süre sonra damak zevki, yemek alışkanlıkları değişebiliyor, eşim ağzına acı sürmezdi, ben de ekmek arası bile acı yerdim, son 8-9 senedir eşim benim yiyemediğim kadar acı biberleri bile yiyip buna mı acı diyorsunuz diyor, gayet sağlıklı bir şeyi yok maşallah.

Beni de 2 yıl önce arı soktu. Alerji gelişti. O günden beri günlük en az 75 gram, en fazla 225 gram (paketlerin ölçüsünde biliyorum🤭) çörekotu yiyorum🤔
Fazlası zararmış ama engel olamıyorum bir türlü🥺
2 yılda 70 kilo olmuştur belki yediğim.
Yazarken bile canım çekti🤫
1 çay kaşığı çörek otu yesem 20 gün midem yanar.

Aciyi kendimi bildim bileli fazla dozlarda yerdim esim yurtdisindan level li acı falan getirir asiri tuketirdik ama artik gunde 3 5 cin biber harici yemiyorum cunku mideye fazla acinin zarari var. Uzulerek azalttim :) bence az miktarda kullanin yoksa mide sıkıntilari yasanabilir.

Kizlar konum kapanmasin nolur cunku cok merak ettim cok kafama taktim. Google'a sordum bir turlu cevap alamadim. Boyle bir sey tecrube eden var mi cok merak ediyorum. Konu basligima "30 yasindan sonra acilarin kadini oldum" yazacaktim hatta ama sululuk olur diye yazamadim. Sadece benzer bir durumu yasayan var mi meraktayim.

Ben bu yasima kadar asla aci yiyemezdim asla agzima surmezdim hatta aci yiyenleri anlamazdim. Yasadigim yerde pili pili dedikleri kucuk sari aci biberler var birkac kere misafirlikte zar zor yedim yine sevmedim. Ama son iki haftadir canim o kadar aci biber cekiyor ki her seye ama her seye koymaya basladim hem de bol bol. Pilava, brokolye, ton baligina, akliniza gelen her seye aci biber boca ediyorum.

Aksam olsa da eve gidip soyle bol acili bir taze fasulye yapsam diyorum. Sonra oturup bir tencere acili taze fasulyeyi bitiriyorum. Burnum akiyor ter icinde kaliyorum onu yerken. Sonra bir huzur cokuyor rahatlama geliyor... ardindan bir de sicacik cay iciyorum o an benden mutlu bir insan daha yok. Ve gun boyu acilar icinde terleyecegim bu anin hayalie yasiyorum diyebilirim.

Google amca ya tiroid dengesizligi diyor ya da sicaklardandir diyor. Yasadigim bolge en fazla 30 derece. Tiroidim ise iki sene once fena degildi bugun baktiracak bir hastaneye gitmem zor ama yakin zamanda baktiiracagim. Belki de sadece gec kesfettigim bir tadin tadini cikariyorumdur, ama kafama takildi bu denli aci sevdasi.

Var mi boyle birdenbire damak zevki degisen, ayni seyi yasayan hanimlar?
okurken agzim sulandi.bana da hep kendine acı cektirmek hosuna gidiyor derler.
zehir gibi acının yanina oldukça sıcak çay. kesfetmissiniz yeni. tadini çıkarin :)

Back
X