Bir anaokulu sorunu da benden gelsin :)



Bu alanda çalışan birisi olarak aydınlatayım;

+ Şimdi bu yıl normalde çocuğunuza mesela 10 a kadarsayıları tanıma ve belki yazma öğretilir.. Sesler falan.. MEB bunu ister.. Ama bazı öğretmenler gider çocuklara 20 ye kadar öğretir kimisi harfleri yazmaya başlatır vb. Bu sefer de sanki diğer öğretmenler gerekeni yapmıyormuş gibi görünür..

Aslında çocuğunuz bunu zaten 1. sınıfta öğrenecek ana okulunda oyunlar, sosyal yaşama uyum, bazı becerilerin geliştirilmesi gibi alanlarda ilerleme kaydetmesi gerekirken işte yine çocuğa akademik açıdan yüklenir bazı öğretmenler.

Keza, ilkokulda da hep çok ödev veren, sürekli çocuklara fazla yüklenen öğretmenler gözde olur. Aslında orada yaptıkları büyük hata veliler tarafından takdir görür... Sınıfın çalışkan ya da akademik olarak daha başarılı 3-5 öğrencisi bu ağır yükü kaldırıp başarılı olurken geri kalan çocuklar bu yükün altında ezilir.

Kabul edelim her çocuk matematikten 100 alamaz.. Kimi 90 kimi 50 kimi 40 ... Ama bu sistem yüzünden 50 alan öğrencinin velisi kendi çocuğu da 90 alsın diye sürekli yüklenir... Aslında o çocuğun kapasitesi maksimum 70 tir ama veli ya da öğretmenler sanki çok ödev derince, çok fazla çalışınca o da 90 alacakmış gibi yüklenirler..


Sonuç olarak da ilerleyen zamanda öğrenci okulu sevmeyen bir öğrenciye, veli de sürekli çocuğuyla kavga eden bireylere döner..
 



Haklısınız
 
Okul denilen şey 1800 lerde köylü halkı modern kölelelistirme için ortaya çıkarılmış birşey. Keşke imkanım, cesaretim olsa da "okulsuzluk" deneyimi yaşatsam çocuğuma/çocuklarıma.
Sorunuzun cevabı değil ama çok dertliyim bu konuda. Rehber öğretmen olarak çalışıyorum. Şahsına münhasır çocukları eğitim sistemi nasıl da tek tiplestiriyor, yapamadıklarını da türlü etiketler ile sistemin dışına itiveriyor.
Nasıl olsa öğrenecek sayıları, harfleri,renkleri... Bol bol oynasın kuzunuz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…