• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

" bir an önce çocuk yap"

pd44

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2012
1.404
139
173
merhaba bayanlar, ben 25 yaşındayım ve 11 aylık evliyim.dün doktora gittim. kan sonuçlarım
TSH 1.93
FSH 9.43
LH 3.53
E2 97
PRL 12.78 sizce bu değerler nasıl yorumlanıyor?
doktor bir an önce çocuk sahibi olmam gerektiğini söyledi. klomen verdi. iki ay sonra çocuğum olmazsa rahim filmi çekilecekmiş. iki ay denemek için çok kısa bir zaman değil mi sizce ?durumum bu kadar ciddi mi? ne ben ne eşim buna hiç hazır değiliz. hem maddi hem manevi...ertelersem ilerde pişman olmaktan korkuyorum. anne olmaktan korkuyorum.. bu bu kadar korkulacak bir şey mi? yapabilir miyim dersiniz???:18:
düşünceliyim,heyecanlıyım, şaşkın ve çaresiz... :14:
yorumlarınıza ihtiyacım var...

merhaba bayanlar, ben 25 yaşındayım ve 11 aylık evliyim.dün doktora gittim. kan sonuçlarım
TSH 1.93
FSH 9.43
LH 3.53
E2 97
doktor bir an önce çocuk sahibi olmam gerektiğini söyledi. klomen verdi. iki ay sonra çocuğum olmazsa rahim filmi çekilecekmiş. iki ay denemek için çok kısa bir zaman değil mi sizce ?durumum bu kadar ciddi mi? ne ben ne eşim buna hiç hazır değiliz. hem maddi hem manevi...ertelersem ilerde pişman olmaktan korkuyorum. anne olmaktan korkuyorum.. bu bu kadar korkulacak bir şey mi? yapabilir miyim dersiniz???:18:

canım klomen tedavisine cevap verip vermemem için iki ay yeterli bir süre.rahim filminide tüplerin kontrolu için istemiştir.ona göre bir tedavi çizecektir.tahlil sonuçlarından anlamıyorum.ama erteleme derim.ben evlat acısını 6 sene yaşadım.6 sene sonra bir evladım oldu.bence dr dediğine kulak ver.

öncelikle cevap yazdığın için teşekkür ederim bende öyle yapmaya karar verdim canım. sonuçta bu bebeği istiyorsam ilerde pişman olmaktansa biraz yüküm ağır olacak ama yapmam gerekecek

TSH 1.93
FSH 9.43
LH 3.53
E2 97

merhaba canım. tsh tiroit hormonudur 2,5 tan yüksek olmaması gerekir. seninki normal seviyesinde. fsh ve lh yumurtlama ile ilgili bir hormon ve seninki biraz yüksek çıkmış. yani yumurtlama tembelliği var sende de..10 a yakın çıkmış benimki de öyle. 10 un ne kadar altında olursa o kadar iyi demek oluyor. yani 4- 5 veya 6 olması lazım en fazla diye biliyorum. ve bu değer düşebilen bir değer değil, yıllar geçtikçe kadınların yumurtalık rezervleri azalıyor ondan doktor sana demiş fazla geciktirme diye. çünkü 1-2 seneye kadar belki daha da yükselecek bu değer. prl de prolaktin yani süt hormonu. senin o da normal görünüyor. o hormon yüksek olduğunda o da gebeliğe engel oluyor. benim de hormonlarımda sıkıntı var da ondan biliyorum bunları..
bana soracak olursan doktorunu dinle ve çocuk fikrini erteleme. ben de 27 yaşındayım, 2 sene erteledik. hemen oluverecek zannediyordum bebeği ben. amaaa kazın ayağı öyle değilmiş...şimdi 2 senedir uğraşıyoruz olmuyor. keşke diyorum evlendikten 6 ay sonra korunmayı bıraksaydım..zaten bebek öyle ha deyince olmuyor merak etme..ben de senin gibi korkuyordum ama hiç korkacak birşey oldğunu düşünmüyorum şu anda ve gerçekten çok pişmanım çookk...
Rabbim sana sabrını ve sevgisini verir..zaten yarardılışımız gereği annelik içgüdüsü oluyor bayanlarda, sen de halledersin Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin...seninle birlikte bana ve tüm isteyenlere...

TSH 1.93
FSH 9.43
LH 3.53
E2 97

canım ben sakın erteleme olursada rızkıyla gelir ah biz o melekler için ne uğraşıyoruz bi bilsen.bende senin gibi tam 4 yıl erteledim ama bak 2 yıl bitcek hala meleğim gelmedi.yolun başındayken dene butun şanslarını tedavı uygulancaksada baslarsın tedavıne.bebek kolay yapılmıyomuş onu anladım ben ..keşke ilk evlendiğimde düşünseymişim hemen.zaten herşeyin bi vakti zamanı var emin ol rabbim ol derse olur olmaz derse olmaz sen herzaman hayırlısını dile emin ol engüzeli ve doğrusu bu :16:

Öncelikle fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim kıymetli anne adayları,
ben bebeğimi Allaha emanet ettim. biliyorum ki O kendisine emanet edilenlere iyi bakar.
korunmayı bıraktık bakalım hakkımızda hayırlısı... olacakları, yaşayabileceğim şeyleri sabırsızlıkla bekliyorum. merak ediyorum beni nasıl bir gelecek bekliyor..

inşallah ben ve benim gibi anne adayları bir an önce yavrucaklarına kavuşur..:49:

canım ben sakın erteleme olursada rızkıyla gelir ah biz o melekler için ne uğraşıyoruz bi bilsen.bende senin gibi tam 4 yıl erteledim ama bak 2 yıl bitcek hala meleğim gelmedi.yolun başındayken dene butun şanslarını tedavı uygulancaksada baslarsın tedavıne.bebek kolay yapılmıyomuş onu anladım ben ..keşke ilk evlendiğimde düşünseymişim hemen.zaten herşeyin bi vakti zamanı var emin ol rabbim ol derse olur olmaz derse olmaz sen herzaman hayırlısını dile emin ol engüzeli ve doğrusu bu :16:

peki senin neden çocuğun olmuyor canım seninki de hormonlarla mı ilgili?

anladım canım. çok geçmiş olsun.. dertler türlü türlü.. allah sabır versin..

Back