• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir an önce çocuk sahibi olmalıymışım!

Ya geçenlerde komşu geldi.
28 yaşında şeker hastasıymış, insülin vuruyormuş.
Ve pankreası çalışmıyormuş.
Yazın evlendi.
Cocuk bı sure düşünmüyorum diyordu.
Doktora gitti.
Doktor çocuk yap demiş galiba, pek de detaya inemedim üzülmesin diye.
Şimdi şekerini indirip hamile kalmaya çalışacak.
Şekeri 400-500 lere çıkıyormuş.
3 aylık şekerini de yükseltmis şimdi sıkı diyette galiba.

Sizde dikkat edin yediğinize içtiğinize bence sorun yaşamazsınız dikkat ederseniz.

Konu başlığını neden ünlem işaretiyle açtıniz..Doktor sizi uyarmış amacının moralinizi bozmak olduğunu sanmıyorum..İlerde bebek düşüneceksen bence şimdi de düşünebilirsin yaşın da küçük değil..Ve gebelikte böbrek biraz zorlanıyor gerçekten.. Böbreklerin sağlıklı iken gebelik daha iyi olacak senin için..

öncelikle çok geçmiş olsun. hayatta her şey olabiliyor, pek çok sağlık sorunuyla mücadele ediyoruz. ben de sağlık sıkıntıları yaşayan bir insan olarak, hayatta esnek olmanın önemini anladım bunca yılda.

senin şu anda yapman gereken öncelikle devamlı gideceğin, güvendiğin ve seni bu süreçte yönlendirebilecek iyi bir doktor bulman. ikincisi neler yapman, nelere dikkat etmen gerekli, hamilelik için neden elini çabuk tutman gerekiyor, yaşayacağın sorunlar ne olabilir.. gibi pek çok konuda bilinçlenmen gerekli. oku, araştırma yap, doktoruna sor. kendi kendinin doktoru olmak derler ya, artık doktorla konuşurken, kendi hastalığın konusuna hakim ol.

hayat sen plan yaparken başına gelenlerdir derler ya, hep beklediğimizden farklı senaryolarla gelebiliyor. o sebeple biraz esnek olabilmek gerekli. kesin yaparım, ya da asla yapmam dediğimiz şeyler hususunda bile açık bir kapı bırakmak lazım.

benim hikayemde, 21 yaşında evlendim. hemen hamile kaldım, bilmeden. çok zor kabullendim. eşim iflas etmişti, benim çalışma planlarım vardı. hamileliğimin büyük bölümü ağlayarak geçti. bebek doğduğunda evde beşik, buzdoalabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi.. hiçbir şey yoktu. fasfakirdik anlayacağın :))

neyse, oğlumu büyüttüm, çalıştım derken, artık hazırım deyip oğlum 6 yaşındayken ikinci çocuk istedik. ve erken menapoz olduğumu öğrendim 28 yaşında.yine dünya başıma yıkıldı tabi. bu sefer ilkinin tam tersi sebepten.

çocuk tedavisi olurken başka bir rahatsızlık yaşadım ve hamilelik yasaklandı şimdilik. doktor aslında tamamen yasak ama sen 2. yi çok istediğin için, hazır olduğunda ve benim sıkı takibimde olacak diyor.

şimdi ben doktoruma devamlı gidiyorum. benim hastalığımla ilgili çok şey öğrendim, hamilelikte yaşayabileceklerimi öğrendim, bundan önce de tüp bebek tedavisi görürken onun her detayını ve süreci öğrenmiştim.

bilinçli hasta olmak, hem doktor hem de hasta açısından çok önemli.

kendi hayatımdan örnek vermemin sebebi, oğluma hamileliğimde çok üzülmüştüm. çok planlarım yarım kalmıştı. o sırada bana kalsa, iflastan sonra toparlanana kadar çocuk düşünmezdim. ve muhtemelen ben hazır olduğumda, çok geç olacaktı.

ama iyi ki olmuş oğlum. o zaman tam tersini düşünsem de, çok şükrettim sonra. şimdi de olmamasını büyük dert etmiyorum. nasibimizde olanı göreceğiz. ama doktorumun sıkı takibindeyim, bu arada hastalığımdan dolayı kendimi de devamlı takip ediyorum. ilaçlarımı düzenli kullanıyorum.

çocuk konusunda kesin istemiyorum deme bence. farklı doktorlara git ve görüşlerini al. belki zaten o süreçte de tedavi görmen gerekecek diabet konusunda. eğer daha geciktirmemeni öneriyorlarsa, onları da dikkate al. sonra sen hazırım dediğinde, başka şeylerle karşılaşabilirsin. diğer planlar ertelenebilir, çocuk mevzusu olduğunda. yaşın çok erken br yaş değil anne olmak için. yaş ilerledikçe vücut kaldıramıyabiliyor hastalık ve hamileliği.

ama muhakkak farklı doktorlara git. değerlerine baktır. belki hamileliği hiç kaldırmayacak vücudun. öncelikli olan senin sağlığın.

hayırlısı olsun hakkında. nişanlınla mutluluklar.

Bence de gluteni kesmelisiniz, bu sekilde diyabeti yenen cok kisi var. Gerci sizinki tip1 ama yine de insulin dozunu azaltirsiniz

kızlar selam içimi dökmek ve destekleyici sözlerinizi duymaya geldim...
27 yaşındayım ve 21 yıldır tip 1 diyabetliyim. bu öyle bi hastalık ki vücudun her yerini, her organını etkiliyor. ve ben ne yazık ki son 2 yıla kadar şekerime dikkat etmedim. vücudum hep bi şekilde tölere etti. son 2 yıldır dikkat etmemin sebebi ise nişanlanmış olmam. onla daha uzun bir hayatım olsun, hayallerimizi dosyasıya yaşayalım diye artık tüm dikkatim...

ama gelgelelim bunca yılın tedbirsizliği artık bünyemi etkilemeye başladı. hafif bir ilaçla şu an böbreklerimdeki zararı önleyebiliyorum çok şükür kötü durumda değilim ama yaklaşık 3-4 aydır adet görmüyorum. bugün doktora gittim. durumu anlattım. bir an önce çocuk sahibi olmanı tavsiye ederim senin durumundaki biri için bu ilerde çok zor olabilir dedi.
nişanlımla bunu önceden konuşmuştuk. ikimiz de öyle hemen çocuk istemiyoruz. maddi manevi olarak henüz hazır değiliz. ki ben, ona söyleyemediğim anlarda, daha kendime bile bakamıyorum hemen yoruluyorum çocuğa nasıl bakacağım diye dertleniyorum.

tip 1 diyabetliler için hamilelik zaten normalinde çok çok hassas bir süreç. bir de benim gibi biri için... bunu ona en başında söyledim ne olursa olsun ben seninle yaşlanacağım dedi. ailesi de biliyor. bunu göze alıyor musun demişler, onlara da aynı cevabı vermiş. annesiyle aram gayet iyi. ama her telefonda şaka yollu da olsa kızının çocuğundan bahsedip sizinki de çok tatlı olacak diyor.

ama işte çok korkuyorum. nişanlımı baba olmaktan mahrum edersem? çocuk sahibi olmak şart mı? çok üzgünüm... var mı aranızda benim gibi olan? ya da bana umut verecek bir hikaye bilen? :KK14:

yumurta toplama yaptirip yumurtalarinizi dondurtun.

Uzun zamandır girmiyordum burada çok vakit geçiriyorum diye bu konuyu görünce hemen atladım. Ben şimdi sizin değil de nişanlınızın perspektifinden bakacağım çünkü nişanlım bir tip1 diyabetli.
Öncelikle tip 1 diyabet bir hastalık değil bir yaşam tarzıdır bana göre. Kendine iyi bakanlar da diyabetli olmayan insanlar kadar sağlıklı olabilir. Hatta sizin ekstra bir motivasyonunuz olduğu için daha da dikkatli olup tip 1 diyabetli olmayan insanlardan daha sağlıklı olabilirsiniz. Ve biz tip 1 diyabetli eşleri de çok şanslıyız 💜 çünkü sizin yememeniz gerekenleri eve sokmayarak hem size destek oluyoruz hem de kendimizi o zararlı yiyeceklerden koruyoruz.
Tip 1 diyabetlilerin çocuğu olmaz diye bir şey yok. Yaşam tarzınızı değiştirerek çok sağlıklı olup, çocuk sahibi de olabilirsiniz.
Çevredeki insanlar bana da emin misin böyle biriyle birlikte olmak istediğine falan dediler, ben de nişanlınız ile aynı cevabı verdim. Şanssızlık değil şans bence bu dediğim gibi. Hayatımızı ona göre düzennlemeye çalışıyoruz böylece ben de düzenli ve sağlıklı yaşıyorum. Kaldı ki diyabet olmayanların da başka sebeplerden çocuğu olmayabilir, garantisi yok ki. İleride herhangi bir sebepten çocuğumuz olmazsa o da başım gözüm üstüne. Evlat ediniriz çok istersek... Gerçek sevgi böyle bir şey. İyi günde herkes iyi. Hastalıkta beraber olamayacaksak olmayalım zaten.
Bir de diyabetimben diye bir blog var orayı takip etmenizi öneririm. Bir de aşağıya bir link bırakıyorum mutlaka izleyin ve o insanları takip edin. Çok faydalanacaksınız.

Önce dikkat etmek yerine gluteni şekeri paketli gıdaları tamamen kesseniz sonra tekrar kontrole gitseniz daha sağlıklı bir karar verirsiniz.
şu an zaten öyle bi hayat tarzım var. paketli gıda tüketmiyorum, spor yapıyorum, şeker zaten yok malum... ama işte bişeylere çok geç kalmışım ve asla düzeltemicekmişim hissi mahvediyor beni

Öncelikle canınızı sıkmayın Rabbim sizede istediğiniz zaman evlat nasip etsn, benim kuzenimde doğuştan tip1 diyabet hastası evlendiklerinde ilk başta bebek istemediler sonra çocuk yapmaya karar verdiler karar verdikten yaklaşık 1 yıl sonra hamile gayet rahat eçti gebeliği doğumu ve bingo oğlu daha yaşına girmeden süpriz bir şekilde 2. bebeğine hamile kaldı ve şuanda ikinci doğumunada az kaldı.
ay maşallah :KK200: Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. isteyen herkese inşallah..

Tip 1 dm olup dikkat etmeden bu yaşa gelemezsiniz ç. Üni hastanesine Kocaeli, Koç vs gibi gidin bir endokrin doktoruna orada görüşün.
endokrin,böbrek, göz bütün doktorlarımla sıkı takip halindeyim artık ama ya iş işten geçmişse diye düşünmeden edemiyorum

bence de doktorunuzla konuşun muhakkak
öncelik sizsiniz, önce siz iyi olmalısınız ki çocuğunuz da iyi olsun.
zaten hiçbirimiz evlenmeden çocuk sahibi olup olamayacağımıza büyük oranda baktırmıyoruz.
belki bu sorununuz olmayacaktı başka bir sorununuz olup tedavi görecektiniz olabilir.
ne zaman evleneceksiniz?
bence de 30 yaşına gelmeden -eğer çocuk istiyorsanız- çalışmalara başlamanız daha hayırlı olacak gibime geldi.
hiç belli de olmaz gerçi bu işler.
ama çocuk için borcun bitmesini bekleyen arkadaşlarımın o borcu hiçbir zaman bitmedi.
bence siz evlenince öncesinde çok borç yapmamaya bakın derim.
çok haklısınız

Öncelikle geçmiş olsun.
Siz çocuk sahibi olmayı hiç mi istemiyorsunuz ?
Öyleyse bunu önceden konuşmuş olmanız gerekirdi.
Ama en nihayetinde istiyorsanız ne kadar erken o kadar iyi.
Zaten çocukta öyle ha deyince olan birşey değil.
Yavaş yavaş konuşun eğer istiyorsanız bu konuyu.
İlerde daha zor süreçler olursa psikolojik olarakta yapranırsınız.
Geçmiş olsun
çok sağolun. yani şu an ve belki de önümüzdeki 3-4 sene düşünmüyorum açıkçası. bakamam, altından kalkamam olan o masum sabiye olur diye çok korkuyorum... doktorun acele et demesi panik yaptırdı bu yüzden

Size umut vermek çok isterdim ancak bu durumu bir tanıdığımda gözlerimle gördüğüm için önemli bir şey olduğunu ve iyi bir doktora girmeniz gerketiğini söylemeliyim. Sizin tip 1 şeker hastası olduğunuz halde yediklernize dikkat etmemeniz büyük bir hata olmuş. Gençlikte etkileri tam ortaya çıkmıyordu ama artık çıkacak. Doktorunuzun sizden doğum yapmak gibi bir düşünceniz var ise yakın zamanda gerçekleştirmenizi istemesinin sebebi böbreklerinizin durumu kötüleşebileceği için. Benim tanıdığımda asla yediklerine dikkat etmedi, seneler önce gelecekte anne olmasının zor olacağı söylendi ama o dönem kendisi bekardı. Sonra evlendi ve doktoru hamile kalmasını yasakladı bu rağmen inatla hamile kaldı isteyerek. Kürtaj olmayı da kabul etmedi. Hamilelikte böbreklere zaten ekstra yük biniyor, bu durumda 9 ayı tamamlayamadı, ölecekti. Erken doğuma alındı, bebek küvözde öldü ve annenin de böbrek iflas etti. Akrabasından alınan böbrek nakil edildi kendisine. Bu yazdığım olay birebir gözümün önünde yaşanmıştır, evlendiğinizde bana acele hamile kalmam söylenmişti deyip kendi kendinize karar almayın. Doktorunuz hamile kalabilirsiniz diye izin vermedikçe hamile kalmayın. Düzenli kontrole gidin, dikkatli beslenin. Şimdi benim tanıdığıma özel bir tedavi uygulanıyor, bir kaç sene sonra hamile kalabilecek inşallah. Herşeyin bir çözümü, tedavisi var ancak insanın başına ne geliyorsa bilinçsizliğinden geliyor. Onun dışında siz dikkat edip, tedavi gördükten sonra tip 1 şeker korkulacak bir hastalık değildir. Geçmiş olsun.
çok teşekkür ederim. yazdıklarınız gözlerimi doldurdu. zararın neresinden dönülse kardır derler ama inşallah benim için de öyledir. yazdıklarınızı aklımdan çıkarmayacağım

Konu başlığını neden ünlem işaretiyle açtıniz..Doktor sizi uyarmış amacının moralinizi bozmak olduğunu sanmıyorum..İlerde bebek düşüneceksen bence şimdi de düşünebilirsin yaşın da küçük değil..Ve gebelikte böbrek biraz zorlanıyor gerçekten.. Böbreklerin sağlıklı iken gebelik daha iyi olacak senin için..
ünlem işaretinin vermek istediği anlamlardan biri de uyarı değil mi zaten? forum kurallarına bir aykırılık varsa bilmiyordum. böbrek ve diğer konularda da evt haklısınız...

benimde arkadaşım şeker hastasıydı.
dıkkat etmıyordu ,yedıklerının arkasına ığne yapıyordu kendıne..
kıloda almıştı.
daha sonra evlilik çıktı.
dikkat etti hem kılo verdi ,hem çocuğu var şimdi.28 yaşındaydı

öncelikle çok geçmiş olsun. hayatta her şey olabiliyor, pek çok sağlık sorunuyla mücadele ediyoruz. ben de sağlık sıkıntıları yaşayan bir insan olarak, hayatta esnek olmanın önemini anladım bunca yılda.

senin şu anda yapman gereken öncelikle devamlı gideceğin, güvendiğin ve seni bu süreçte yönlendirebilecek iyi bir doktor bulman. ikincisi neler yapman, nelere dikkat etmen gerekli, hamilelik için neden elini çabuk tutman gerekiyor, yaşayacağın sorunlar ne olabilir.. gibi pek çok konuda bilinçlenmen gerekli. oku, araştırma yap, doktoruna sor. kendi kendinin doktoru olmak derler ya, artık doktorla konuşurken, kendi hastalığın konusuna hakim ol.

hayat sen plan yaparken başına gelenlerdir derler ya, hep beklediğimizden farklı senaryolarla gelebiliyor. o sebeple biraz esnek olabilmek gerekli. kesin yaparım, ya da asla yapmam dediğimiz şeyler hususunda bile açık bir kapı bırakmak lazım.

benim hikayemde, 21 yaşında evlendim. hemen hamile kaldım, bilmeden. çok zor kabullendim. eşim iflas etmişti, benim çalışma planlarım vardı. hamileliğimin büyük bölümü ağlayarak geçti. bebek doğduğunda evde beşik, buzdoalabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi.. hiçbir şey yoktu. fasfakirdik anlayacağın :))

neyse, oğlumu büyüttüm, çalıştım derken, artık hazırım deyip oğlum 6 yaşındayken ikinci çocuk istedik. ve erken menapoz olduğumu öğrendim 28 yaşında.yine dünya başıma yıkıldı tabi. bu sefer ilkinin tam tersi sebepten.

çocuk tedavisi olurken başka bir rahatsızlık yaşadım ve hamilelik yasaklandı şimdilik. doktor aslında tamamen yasak ama sen 2. yi çok istediğin için, hazır olduğunda ve benim sıkı takibimde olacak diyor.

şimdi ben doktoruma devamlı gidiyorum. benim hastalığımla ilgili çok şey öğrendim, hamilelikte yaşayabileceklerimi öğrendim, bundan önce de tüp bebek tedavisi görürken onun her detayını ve süreci öğrenmiştim.

bilinçli hasta olmak, hem doktor hem de hasta açısından çok önemli.

kendi hayatımdan örnek vermemin sebebi, oğluma hamileliğimde çok üzülmüştüm. çok planlarım yarım kalmıştı. o sırada bana kalsa, iflastan sonra toparlanana kadar çocuk düşünmezdim. ve muhtemelen ben hazır olduğumda, çok geç olacaktı.

ama iyi ki olmuş oğlum. o zaman tam tersini düşünsem de, çok şükrettim sonra. şimdi de olmamasını büyük dert etmiyorum. nasibimizde olanı göreceğiz. ama doktorumun sıkı takibindeyim, bu arada hastalığımdan dolayı kendimi de devamlı takip ediyorum. ilaçlarımı düzenli kullanıyorum.

çocuk konusunda kesin istemiyorum deme bence. farklı doktorlara git ve görüşlerini al. belki zaten o süreçte de tedavi görmen gerekecek diabet konusunda. eğer daha geciktirmemeni öneriyorlarsa, onları da dikkate al. sonra sen hazırım dediğinde, başka şeylerle karşılaşabilirsin. diğer planlar ertelenebilir, çocuk mevzusu olduğunda. yaşın çok erken br yaş değil anne olmak için. yaş ilerledikçe vücut kaldıramıyabiliyor hastalık ve hamileliği.

ama muhakkak farklı doktorlara git. değerlerine baktır. belki hamileliği hiç kaldırmayacak vücudun. öncelikli olan senin sağlığın.

hayırlısı olsun hakkında. nişanlınla mutluluklar.
uzun uzun yazıp vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. bir insanın kendi tecrübelerini paylaşması çok değerli birşey... dediklerinizde haklısınız. kendi kendimin doktoru olmam lazım. bir de ben çok iyimserim, devamlı tamam ya çok kötü değil önüne geçebilirim modundayım. ama sanırım hayatın gerçekleri öyle değil.

çok sağolun. yani şu an ve belki de önümüzdeki 3-4 sene düşünmüyorum açıkçası. bakamam, altından kalkamam olan o masum sabiye olur diye çok korkuyorum... doktorun acele et demesi panik yaptırdı bu yüzden
Acele et derken ne kadar bir zamanı kastederek söyledi acaba

Başka bir doktora daha gidip iyice araştırma yapın derim

Back