Bir an bile aklımdan çıkmayan bebek düşüncesi

Pko değilim, kilo yok, yaş 26, aile geçmişinde olmayan yok :/ herhangi bir problem de yok... Ya sabır ya selamet.
bi probleminiz olmadığına şükür edin..ve stresi bırakın inan kafan rahatladığında olucaktır akışına bırakmalısın biliyorum çok zor hemde çook...9 yıllık evliyim sayısız tüp bebek tedavisi olduk problemler çoktu bizde ama şimdi doğal yoldan hamileyim doktor bize tedavisiz mümkün değil olmaz dediği halde...herşeyin zamanı var unutma ..umutsuz olma dua et sabr et ..olucaktır :)

Sağolun, İnşallah hayırla tez vakitte olur. onların normal yolla mı oldu yoksa tüple falan mı?
Ikiside normal oldu.Hatta arkadaşıma olmaması için sebep yok psikolojik olabilir kafana takma demiş.Kafaya takmamak zor ama 3 cocugumdada bunu yaşadım .Üçü de hiç beklemedigim anda oldu.Kafayi tam anlamıyla başka şeylerle meşgul etmek gerekiyor.Cocuk düşüncesinden uzaklaşmak gerek.

Çok etkilendim mesajınızdan, eşimi çok seviyorum çok iyi anlaşıyoruz ama çocuğumuzun olmayışının mutluluğumuza gölge düşürdüğünü düşünüp buna odaklanıyordum. Kıymet bilmek lazım haklısınız. Çocuk da çocuk diye kafayı yediğim için kendime çok kızıyorum...
Ben seni takdir ettim, bakis açini degistirebilecegine de inaniyorum canim. Allah gonlune gore hayirli evlat "versin". Ama hayattaki tek hedefimiz de bu olmasin.
Takinti haline gelirse evliligine, esinle iliskine zarar verebilir. Ornegin cinselligi sadece cocuk hedefli bir gorev gibi gormeye baslayabilirsiniz.
Mutlulugu, huzuru şartlara baglamayalim derim. Sen bunu basarabilecek birisin bence.

Bende sana kendimi anlatayim cnm, 6 yil olmadi cocugumuz, 5 yilimi agliyarak gecirdim evet her gun agladim uzuldum kahroldum, insan icine cikmadim, kabuguma cekildim hamile gormeye tahamul edemiyordum psikilojim tamamen bozulmustu, en sonunda rabbim banada verdi hemde ikiz, iki oglum oldu 8 ayliklar simdi, sacimi taramaya, lavoboya gitmeye, yemek yemeye, alisverise gitmeye hic bir seye zamanim yok, uykuya hasret kaldim, ne gece ne gunduz durmuyolar bakiciyla zor bas ediyoruz, olur InsaAllah uzulme, umudunu kaybetme, rabbim cok buyuk..

Arkadaslar hepinizin dedigi gibi kesinlikle hayirlisini versin rabbim herseyin bir zamani var ama bebek isteyen birinin her ay beklemesi umut etmesi cok zor ve yorucu bi durum. Ben 4 aylik evliyim ilk bi hafta korunduk ve sonrasinda cocuk istedigime karar verdik 4 aydir bekliyorum ama henuz kalamadim. Doktorlar 1 sene dolmadan hamile kalamiyorum diye gelmeyin diyor. Bu ay adetim ilk defa 6 gun gecikti idrar testi yaptim negatif cikti bi iki hafta daha bekleyip kan testi yaptiricM boyle bi durumla karsilasan var mi hamile oldugu halde idrarda negatif cikan. Simdiden tesekkurler.

Arkadaslar hepinizin dedigi gibi kesinlikle hayirlisini versin rabbim herseyin bir zamani var ama bebek isteyen birinin her ay beklemesi umut etmesi cok zor ve yorucu bi durum. Ben 4 aylik evliyim ilk bi hafta korunduk ve sonrasinda cocuk istedigime karar verdik 4 aydir bekliyorum ama henuz kalamadim. Doktorlar 1 sene dolmadan hamile kalamiyorum diye gelmeyin diyor. Bu ay adetim ilk defa 6 gun gecikti idrar testi yaptim negatif cikti bi iki hafta daha bekleyip kan testi yaptiricM boyle bi durumla karsilasan var mi hamile oldugu halde idrarda negatif cikan. Simdiden tesekkurler.

Ben de sizin gibi daha ilk aylardan başlamıştım kasılmaya... İnşallah tez vakitte olur.

Bende sana kendimi anlatayim cnm, 6 yil olmadi cocugumuz, 5 yilimi agliyarak gecirdim evet her gun agladim uzuldum kahroldum, insan icine cikmadim, kabuguma cekildim hamile gormeye tahamul edemiyordum psikilojim tamamen bozulmustu, en sonunda rabbim banada verdi hemde ikiz, iki oglum oldu 8 ayliklar simdi, sacimi taramaya, lavoboya gitmeye, yemek yemeye, alisverise gitmeye hic bir seye zamanim yok, uykuya hasret kaldim, ne gece ne gunduz durmuyolar bakiciyla zor bas ediyoruz, olur InsaAllah uzulme, umudunu kaybetme, rabbim cok buyuk..

Sizin adınıza çok sevindim, inşallah bizim de olur. Neden olmuyordu ve nasıl ikiz oldu normal yollarla mı?

Ben seni takdir ettim, bakis açini degistirebilecegine de inaniyorum canim. Allah gonlune gore hayirli evlat "versin". Ama hayattaki tek hedefimiz de bu olmasin.
Takinti haline gelirse evliligine, esinle iliskine zarar verebilir. Ornegin cinselligi sadece cocuk hedefli bir gorev gibi gormeye baslayabilirsiniz.
Mutlulugu, huzuru şartlara baglamayalim derim. Sen bunu basarabilecek birisin bence.
İnşallah öyleyimdir. Hayattaki en önemli şey huzur tabii ki. Bazı duyguları, bilhassa korkuyu abartmamak gerekiyor. Üzerine düşmemek gerekiyor. Bu ara çocuk çocuk dediğim için nereye baksam çocuk bebek görüyorum. Biraz uzaklaşmak istiyorum. Günün birinde inşallah ben de gelip yazacağım buraya mutlu müjde... Hepinize çok teşekkür ederim hiç tanımadan verdiğiniz desteğiniz için.

İnşallah öyleyimdir. Hayattaki en önemli şey huzur tabii ki. Bazı duyguları, bilhassa korkuyu abartmamak gerekiyor. Üzerine düşmemek gerekiyor. Bu ara çocuk çocuk dediğim için nereye baksam çocuk bebek görüyorum. Biraz uzaklaşmak istiyorum. Günün birinde inşallah ben de gelip yazacağım buraya mutlu müjde... Hepinize çok teşekkür ederim hiç tanımadan verdiğiniz desteğiniz için.
Her seyin vakti saati var inan. Allah her seyin hayirlisini uzuntusuz kedersiz versin.
Kayinvalidem hep der ki hayatta hicbir seyden korkma. Korktugun muhakkak basina gelir der ve gercekten de oyle oluyor.
Yasadigimiz andan keyif almaya calisalim. Olumlu seylere odaklanalim. Kafamizi olumlu tutarsak her sey iyi olur. Olur bak, emin ol. Bugun benim hic ummadigim bir sey oldu mesela, ogretmen olarak atandim. Bu cumleyi kurduguma bile inanamiyorum ama oldu.
Hayat bu, her sey mumkun =)

Çok birikti içimde, konuşup dertleşeceğim yardımını isteyeceğim kimse yok. Yaşadığımız şehre evlendikten sonra taşındım, bir tek Komşum dişinda çevrem yok. Aktif şekilde iş arıyorum ama küçük bir şehir, bulamadım henüz.
Evleneli 2 yıl oldu. 2 yıldır çocuk istiyoruz ama elde edemedik hiç. Başka bir şey düşünemez oldum. Bir insanın çocuğu olmazsa değerli de olmayacağını bile düşünür olmuşum... Eşim vardiyalı çalışıyor. Gece gündüz yalnız kalıyorum bazen. Ve evlilik öncesinden beridir korkardım çocuğumun olmayacağından. Korktuğum başıma mı gelecek diye daha da çok korkuyorum... Sebepsiz infertilite tabi hâliyle. Aklımdan çıkaramıyorum bu durumu. Tecrübesi olanlar bu mutsuz kıza yardım edin lütfen, daha fazla saçmalamak istemiyorum ama nasıl mümkün olabilir ki bu :KK43: :'(
Ben hiç çocuğum olsun istemedim ve yapmadım. Benim gibi insanlarda var. Mutlu olabilmek için çocuk şart değil. Akışına bırak Hayatta güzel, yaşanacak çok şey var. Sadece çocuğa odaklanma.

Çok birikti içimde, konuşup dertleşeceğim yardımını isteyeceğim kimse yok. Yaşadığımız şehre evlendikten sonra taşındım, bir tek Komşum dişinda çevrem yok. Aktif şekilde iş arıyorum ama küçük bir şehir, bulamadım henüz.
Evleneli 2 yıl oldu. 2 yıldır çocuk istiyoruz ama elde edemedik hiç. Başka bir şey düşünemez oldum. Bir insanın çocuğu olmazsa değerli de olmayacağını bile düşünür olmuşum... Eşim vardiyalı çalışıyor. Gece gündüz yalnız kalıyorum bazen. Ve evlilik öncesinden beridir korkardım çocuğumun olmayacağından. Korktuğum başıma mı gelecek diye daha da çok korkuyorum... Sebepsiz infertilite tabi hâliyle. Aklımdan çıkaramıyorum bu durumu. Tecrübesi olanlar bu mutsuz kıza yardım edin lütfen, daha fazla saçmalamak istemiyorum ama nasıl mümkün olabilir ki bu :KK43: :'(
Bizim de 3 yıldır olmadı
Şuanda aşılama tedavisine basladım
Bu 3. Gün
Umarım size bu süreclere gerek kalmadan bebeğiniz olur

Öyle tabi, hayırlısı olsun inşallah ve

Evet evet birisiyle karşılaştığımda, aileden bi kadınla başbaşa kaldığımızda hep stres oluyorum ha sordu ha soracak çocuk ne zaman diyecek, ne cevap versem diye düşünmekten.
Ortamlara girmek zaten kabus, kendime eziyet etmek işte istemiyorum ama sanırım ben de olana kadar bu çileyi çekmekten kurtulamayacağım... Bu yazıyı okuyan herkesten de rica ediyorum, sormayın kimseye çocuk, iş, koca... Yapmayın.
Bana becerip de bir cocuk yapamadın mi hala diyenler var:)
Kardesimin bebeği
Olacak
Ona kimse hayırlı olsun demiyor
Biz önce senden bekliyorduk diyorlar
İnsanlar cok düşüncesizler
Can yakmayı basarıyorlar
Bir insanın cocugu yoksa bir sebebi vardır
Sorulmaması gerek

Bence küçük yerde kimsen yok diye çocuk fikrine sarılmaya çalışıyorsun. Oyalanacağın bir şey olsa bu düşünceni bastırabilir.

Cevabınız için teşekkürler, neden olmadı sizin, nasıl kabullendiniz bu durumu? :KK43:
Ben 19 yasindayken losemi hastaligina yakalndim kemoterapi sonucunda erken menopoza girdim suan 36 yasindayim sadece dua ediyorum elimden hicbirsey gelmiyor tek tesllim herseyde bir hayir var diyorum hep hastaliklarla mucadele etti inslh gunahlarimin kefaredir bilmiyorum ama sende kendini cok yipratma inslh evladin olacaktir saglik.herseyden onemli

sebepsiz infertiliteden dolayi tup bebekle kizim oldu cok ozel dunyaya bedel ama ben pek takmadim hayirlisi icin dua ettim hirs yapmadim

aynı şeyleri yaşadığım için söylüyorum ne söylense boş insan taktı mi takıyor düşünme desede düşünüyor elde değil iste inan herşey sende bitiyor hiç inanmazdım söyleyen çok olurdu ama öyleymiş gerçekten sen ne zaman kafandan çıkarırsan rahatlayacaksın bence en güzeli kendinize başka bir meşgale bulup oyalanmak aklınıza geldimi konu değiştirmek inşallah daha fazla bekletmeden verir rabbim

Bence daha erken niye bu kadar karamsar oluyorsunuz
ben evleneli 10 sene oldu hala çocuk istemiyorum mesela olursa olur olmazsa olmaz diyorum..
Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşallah

X