Bir an bile aklımdan çıkmayan bebek düşüncesi

Evet cocuk guzel birsey ama diger arkadaslarn dedigi gibi sart birsey degil. Bence siz bosluktan dolayi kafanizda surekli çocuk olayini kurmsunuz. 2 yil hic de cok bir zaman degil. Soranlara stres yapmadan daha dusunmuyoruz biraz daha gencligin tadini cikaracagiz dersin gelir gecer. Kendin bu konuyu takinti yaptigin icin herkes sorack saniyorsun. Demisin ya mutsuz olursak bize acirlarsa ne olack. Peki hic dusundun mu bir evladin olsa ama hayirsiz olsa daha yasi cok kucukken bile her turlu pislige bulassa basi beladan hic cikmazsa ve siz yaslaninca size baayip kapinin onune koysa o zaman da insanlar size acimaz mi?
Bence hayata olumlu bak ve herzama derim iyi dusun iyi seyler gelsin basina. Sen korkunu kendin cagiriyorsun da farkinfa degilsin. Bana bekarken doktor senin cocugun olmaz dedi ben de olmazsa olmasin hayirlisi dedim ve her ihtimalr karsi yine de 1 yil korundum cunku esimle evliligimin tadini cikarmak istedim. Korunmayi biraktigim ilk gece de hamile kaldim. Ama hicbir zaman benim cocuhum olmayacak die kendime hayati zindan etmedim. Suan cok sukur 2 yasinda bir oglum var. Evet iyi ki hayatimda var ama boyle hemen hamile kalacağımi bilsem 2 sene daha korunur evliligin tadini cikarirdim. Cunku cocuk olunca sosyal hayat cok kisitlaniyor esinle bazdn bas basa rahatca bi kahve bile icemiyosun

Çok doğru, bunun bi ekran fotosunu alayım da gerildikçe okuyayım beni kendime getirsin. Ben de bekarken doktora gittim kadın her şey yolunda dedi bana. Ona rağmen kahrettim kendimi olmayacak diye. İnsan bazı duyguların içindeyken anlamıyo saçma mı mantıklı mı yaptığı şey diye...

Bu kadar takıntı yapmanız için çok erken. Bir arkadaşım 7 yılın sonunda tüp bebekle anne oldu, 6 yıl sonra ikinci tüp bebek. Şu anda doğal yolla hamile kaldı üçüncüyü bekliyor :)

bende iki yıllık evliyim hiç korunmadım üç ay ilaç kullandım ama henüz olmadı. nasip değilmiş vakti gelmemiş daha diyorum. soranlara da acelem yok olur inşallah diyorum. çevren yokmuş yalnızlıktan bence bu kadar takıntı haline getirmişsin kursa spora falan git kafanı dağıtacak seni oyalayacak şeylerle uğraş bence ya da çalış :)

Çevremdeki sebepsiz infertilite denilen kişilerin hepsinin çocuğu oldu.Inşallah rabbim sizede en kısa zamanda hayırlı evlatlar nasip eder.Eltimin 6 sene sonra , arkadasiminda 7 sene sonra oldu.Onlarada öyle demişlerdi .Bazı şeylerin vakti zamanı var.Sizin içinde hayırlı zamanda olsun inşallah.

Çevremdeki sebepsiz infertilite denilen kişilerin hepsinin çocuğu oldu.Inşallah rabbim sizede en kısa zamanda hayırlı evlatlar nasip eder.Eltimin 6 sene sonra , arkadasiminda 7 sene sonra oldu.Onlarada öyle demişlerdi .Bazı şeylerin vakti zamanı var.Sizin içinde hayırlı zamanda olsun inşallah.

Sağolun, İnşallah hayırla tez vakitte olur. onların normal yolla mı oldu yoksa tüple falan mı?

Bende iki yildir evliyim.bende evlendigimden beri hic korunmadik ama olmuyordu her ay hüsrana uygruyordum benden sonra evlenenlerin cocuklarini seviyor insallah benimde olur diyordum.bulundugum cevremdem uzak durmaya calisiyordum ki daha birseyin yokmu diye sorusunu duymamak icin.ama bu ay hic umursamadim aman nasil olsa gene regl olacam aman bosver deyip hic aldirmadim Allah a sükür dün regl günüme bir gün kala test yaptim ve hamile oldugumu ögrendin Allah kimsenin kucagini Bos birakmasin. Inan stres cok etkiliyor.

Bunu bilsem de uygulayamıyorum mesela, ben de aman aman çocukçu bir insan değilim ama ya olmazsa korkusu çok yıpratıyor beni

e olmazsa da olmaz
bazı insanların da olmuyor...
hayatta o kadar güzellikler var
tekrar bi okul okuyabilirsin mesela
profesyonelleşebileceğin bir hobi edinebilirsin
kendine yatırım yapabilirsin

şu an ailenle mutlu değil misin?
sonuçta şu an da bir ailesiniz.
neden kendini eksik görüyorsun?

sen kendine acımayı bırakırsan kimse de acımaz.

ben 5.5 senelik evliyim
çocuğum da yok
bu bizim tercihimizdi.
1 sene sonra falan düşünüyoruz.
onda da olmazsa gider bi iki tedavi görürüz onda da olmazsa sallarım gider, köpecikler alırım mesela
seyahatlere çıkarım
işime daha sıkı sarılırım
yaşıyoruz gidiyoruz ne güzel rahat rahat
illa çocuk aşkım gelirse de gider bi tane anne babasız sabiye sahip çıkarım.

sen belki bi iş bulabilsen bu kadar takıntı yapıp kendini strese sokmazsın

Çok birikti içimde, konuşup dertleşeceğim yardımını isteyeceğim kimse yok. Yaşadığımız şehre evlendikten sonra taşındım, bir tek Komşum dişinda çevrem yok. Aktif şekilde iş arıyorum ama küçük bir şehir, bulamadım henüz.
Evleneli 2 yıl oldu. 2 yıldır çocuk istiyoruz ama elde edemedik hiç. Başka bir şey düşünemez oldum. Bir insanın çocuğu olmazsa değerli de olmayacağını bile düşünür olmuşum... Eşim vardiyalı çalışıyor. Gece gündüz yalnız kalıyorum bazen. Ve evlilik öncesinden beridir korkardım çocuğumun olmayacağından. Korktuğum başıma mı gelecek diye daha da çok korkuyorum... Sebepsiz infertilite tabi hâliyle. Aklımdan çıkaramıyorum bu durumu. Tecrübesi olanlar bu mutsuz kıza yardım edin lütfen, daha fazla saçmalamak istemiyorum ama nasıl mümkün olabilir ki bu :KK43: :'(
tam olarak yaşadıklarının aynısını yaşadım. 2 yılın sonunda aldım o güzel haberi. İnanılmaz takıodum bebek meselesine ne gezdiğimizden anladık ne yediğimizden. Şöyle söyleyim bizde de sbepsiz infertilite vardı . 2 kez aşılma yaptırdım olmadı. En son tüp bebek için görüşmeye gttiğimizde 6 ay ara vercez dedi ve ben o ay hamile kaldım. Aklımdan çıkarmıştım tüp bebeğe odaklanmıştım. Bide rabbim nasip edeceği zaman onu düşünmüosun zaten. Kendine bu kadaar yüklenme çok iyi anlıyorum seni. Farklı ugraşlar bul kendine . Elbet nasip eder rabbim ama sabırla beklemeyi bilmek öenmli. Yoksa kendine eziyet edersin benim yaptığım gibi.

Bende oyle düşünüyorum sanki arkamdan teneke çalıyırlar gibime geliyor. Yüzüme aman daha erken deselerde. Sanki arkamdan bak bak bunun cocugu olmuyo diye benı gösteriyorlar. Ama ben boşverdim artık cocuk konusu ben ne yapabilirim ki. Ancak kendimi yıpratırım. Herşey Allah'ın elinde. O ol derse olucak biliyorum saddce zaman ve tevekkül şart ♡♡

Aslinda takinti yapmissiniz benim doktorlarin soyledigine gore bir omur olmayacak ben ne yapayim o zaman

Çok pardon ama takıntı haline gelmiş şimdi sende ..
Biraz rahat bırak kendini düşüncelerini fikirlerini ..
Muhtemelen esin yoğun çalıştığı için ve çevrede yok kendini yanlız hissedip bebek istiyorsun ..
Ama tadını çıkar ..
Herşeyin zamanı var .. birden bı bakmışsın ki test elinde çift çizgi ..
İnşallah o günleri de görünüşün ama acele etme canım..

Ya çocuğumuz olmazsa? ya herkes ailesiyle mutluyken biz eşimle yalnız kalırsak? Ya herkes bana acırsa? Ya bu yaşadıklarım hiç bitmezse?
Bunların cevabını verebilsem akışına bırakacağım ama olmuyor, tıkanıp kalıyorum... Siz 4 yılın içinde hiç akışına bırakmayı başarabildiniz mi? Başarabildiyseniz nasıl?
neden butun dunyanin akisi cocuga baglanmis anlamis degilim. Cocugunuz olmazsa yeryuzunde ilk cocugu olmayan cift siz olmayacaksiniz.

İnsan once esiyle mutlu olmali. Esiyle mutlu olan biri de esimle yalniz kalirsak cocugumiz olmazsa diye bu kadar kafasina takmaz bence.

Bir de evvela sen kendine acimayi.bir birak bakalim... Cocuk bir basari degildir. Kedi de kus da doguruyor. Veren de Allah bunu unutma. Allah yaratirsa olur. Allah vermezse bu seni kotu kul, kotu eş yapmaz. Cok yanlis bakis açin. Degistirmezsen hergun uzulursun. Hem de olup olmayacagi belli olmayan bir sey icin.

neden butun dunyanin akisi cocuga baglanmis anlamis degilim. Cocugunuz olmazsa yeryuzunde ilk cocugu olmayan cift siz olmayacaksiniz.

İnsan once esiyle mutlu olmali. Esiyle mutlu olan biri de esimle yalniz kalirsak cocugumiz olmazsa diye bu kadar kafasina takmaz bence.

Bir de evvela sen kendine acimayi.bir birak bakalim... Cocuk bir basari degildir. Kedi de kus da doguruyor. Veren de Allah bunu unutma. Allah yaratirsa olur. Allah vermezse bu seni kotu kul, kotu eş yapmaz. Cok yanlis bakis açin. Degistirmezsen hergun uzulursun. Hem de olup olmayacagi belli olmayan bir sey icin.

Çok etkilendim mesajınızdan, eşimi çok seviyorum çok iyi anlaşıyoruz ama çocuğumuzun olmayışının mutluluğumuza gölge düşürdüğünü düşünüp buna odaklanıyordum. Kıymet bilmek lazım haklısınız. Çocuk da çocuk diye kafayı yediğim için kendime çok kızıyorum...

Çok pardon ama takıntı haline gelmiş şimdi sende ..
Biraz rahat bırak kendini düşüncelerini fikirlerini ..
Muhtemelen esin yoğun çalıştığı için ve çevrede yok kendini yanlız hissedip bebek istiyorsun ..
Ama tadını çıkar ..
Herşeyin zamanı var .. birden bı bakmışsın ki test elinde çift çizgi ..
İnşallah o günleri de görünüşün ama acele etme canım..

Yalnızlık, boşluk, işsizlik, takıntılı bünye ve çocuk istemi birleşince arapsaçı olmuş hakkaten. Amin teşekkür ederim..

tam olarak yaşadıklarının aynısını yaşadım. 2 yılın sonunda aldım o güzel haberi. İnanılmaz takıodum bebek meselesine ne gezdiğimizden anladık ne yediğimizden. Şöyle söyleyim bizde de sbepsiz infertilite vardı . 2 kez aşılma yaptırdım olmadı. En son tüp bebek için görüşmeye gttiğimizde 6 ay ara vercez dedi ve ben o ay hamile kaldım. Aklımdan çıkarmıştım tüp bebeğe odaklanmıştım. Bide rabbim nasip edeceği zaman onu düşünmüosun zaten. Kendine bu kadaar yüklenme çok iyi anlıyorum seni. Farklı ugraşlar bul kendine . Elbet nasip eder rabbim ama sabırla beklemeyi bilmek öenmli. Yoksa kendine eziyet edersin benim yaptığım gibi.

Çook sevindim, inşallah bundan sonrası mutlu olur sizin için. Darısı biz bekleyenlerin başına. Bazen bu stresten uzaklaşmak için korunmayı bile düşünüyorum ama sonra vakit kaybı olur diye tekrar vazgeçip beklemeye koyuluyorum.. Kafam çok karışık, rahat bir kafayı özledim. İnsanlardan kaçmadan yaşamayı özledim. 2 yıl dile kolay...

Canım bak soranlara direk şunu de; korunuyoruz daha düşünmüyoruz.. milletin ağzı torba değil, boş insanları takma, değmezler çünkü..
çocuk konusunda bende senin gibiyim ama çok şükür takıntı yapmıyorum, vardır elbet bir zamanı saati diye düşünüyorum, sende bol bol dua et, bu günlerini kendine zehir etme, unutma herşey insanlar için..

X