Bir Amerikalının Gözünden TÜRKİYE Ve ATATÜRK

Sözlerinize dikkat edin! İslam düşmanlığı filan ne biçim sözler bunlar. Çok şükür müslümanız. Siz Atatürkçüyüz diye Erdoğan'ı savunmuyoruz diye dizsiz, islam düşmanı diye yaftalamayı tam da başbakandan öğreniyorsunuz işte o aşılıyor bunları halka. Ben ibadetimi söylemeyi, ifşa etmeyi sevmem Allah ile kul arasındadır ama orucumu da çocukluğumdan beri tutarım, işimin elverdiği ölçüde namazımı da kılarım, kuranda okurum. Ama tarih kitapları da okurum. Allah bize bu dünyayı yarattı, insanları yarattı, bu ülkenin satılmasını, insanların özgürlüğünü, halkın kadın erkek eşitliğini de Atamız sağladı.

Asıl sizin bu Atatürk düşmanlığınız nedir ne yaptı bu adam size ya. Yokluk içinde bu ülkeyi canı pahasına kurtarması mı suç, kadın erkek eşitliğini sağlaması ve şu anda Erdoğan'ı seçebilme hakkının bile onun sayesinde olması mı suç, Türklere ait bir alfabe yapması mı, insan haklarını ön plana çıkarması mı. Atatürk olmasaydı o savunduğunuz Erdoğan zaten başbakan olamazdı. Kimseye durup dururken nefret beslemiyoruz. Hesap soruyoruz her vatandaş gibi.Ama tabii başbakan kendini pasişah sanıyor zaten o günlere özeniyor yuh çekersen tokadı yersin, tepki verirsen tekmeyi yersin. Yeni dünya düzenimize ayak bağı oluyormuşmuş. Bizim düzenimiz zaten belli laik, düşünce özgürlüğü olan, kula kulluk etmeyen bir düzen anlayışı.

Amerika şakşakçılığını nereden çıkardınız. Bu adamlar bile Atatürk'e hakkını teslim ederken kendi ülkemizin vatandaşının onu dinsiz, soysuz gibi nitelemesi kanımıza dokunuyor anladınız mı. Birçok ülkede Atamızın heykelleri mevcut. Tüm Dünya ondan övgüyle bahseder Erdoğan'ın yaptıkları ise ortada halka saygısı ortada kimi kiminle kıyaslıyorsunuz Allah aşkına tüm dünya liderleri gelse Atamın tırnağı olamaz bunu onlar bile kabul ediyor. Erdoğan kim yaa yarın ölse esamesi okunmaz. Sapla samanı ayırın artık. Ama doğru siz yurtdışında yaşıyorsunuz kendi ülkenizde bile değilsiniz. Çok kötülerde ondan mı oradasınız şartları daha iyi ki oradasınız değil mi. Çalışır emeğinizin karşılığını alırsınız burada maalesef öyle değil. Orada gaz fişekleriyle insanlar ölmez hele polis tarafından hiç ölmez. Orada madende kaza olsa her türlü önlem alınmıştır başbakan başında bekler madene de girer, çalışmalara yardım da eder. Eğer hatalıysa istifa etmeyi de bilir.

Bizimkiler de mağduru tekmeler, yumruklar. Haaa hani tekmelenen kişi provakatör demiştiniz ya o kişi de madenci çıktı 10 senedir Soma Holdingin başka bir madeninde çalıştığı ortaya çıktı maden kapanmış yine bir olay nedeniyle iki aylık maaşını tazminatını alamamış hem bu olay hem kendi yaşadıklarından dolayı arabayı tekmelemiş. Ne kadar hakkaniyetli değil mi müşavirler başbakanımız. Haa unutmada müşavir neden rapor almış haberiniz var mı darp değil beyefendi tekmelerken dizini incitmişte ondan. Hüseyin Çelik ne yaptı mağdur edebiyatı böyle bir adama

Ya bi gidin ya..
Okudugunuzu anlamaktan acizsiniz kusura bakmayinda..

Ben orada videoya yorum yapiyorum hanimefendi..

Herseyi üzerinize alinip neden saldiriya geciyorusunuz yahuu..

Uzak durun yazilarimdan ya ben bu tür insanlara tahammül edemiyorum..

Videoya yorum yapiyorum videoya sizin gibi buradaki kisilere degil..

Videodaki Amerikaliya diyorum " islam düsmanliginiz ve Erdogan nefretiniz " diye..

Bune yahuu..

Son düzenleme:

Vallahi kanıma dokunuyor artık Atatürk'ü onun yaptıklarını anlatıyoruz diye islam düşmanı ilan edildik ki burada Atatürk'e minnet sevgi besleyip başı örtülü olan insanlarda var ve işin trajikomik yanı Amerikalıları mı savunuyorsunuz diyenlerin, Erdoğan'ı savunanların yurtdışında yaşıyor olması. Burada Erdoğan'ın davranışlarından nasiplenen biziz onlar değil onlara oradan konuşmak kolay. Erdoğan ne yaptı ya gitti az bir konuşma yaptı döndü gitti Soma faciasının olduğu gece kameramanlar derneğinin gecesindeydi. Herşey kader kısmet onlara göre. İsrail dölü ne demek? sen o insanlardan oy alacaksın seçim zamanı her türlü yalakalığı yapacaksın elele hep beraber diyeceksin bu insanlar oylarının karşılığı olarak güvenlik, can emaneti isteyecekler ve tepki verecekler hakaret yumruk atacaksın demek ki herşey oy alana kadar.

bir tarafta kemalistler bir tarafda islamcilar. himmm, hic bulasmamak lazim. cunku 70 yildir zaten ayni seyler tartisilip duruyor.

Kutuplar elde etmek, yapılmak istenen durumun sadece bir parçası.
Hem hakaret edip sonra sana demedim ona dedim demek de İktidarı savunanların bir taktiği çünkü Erdoğan da tam olarak bunu yapıyor.
Elde edilen tüm görüntüler montaj, ses kayıtları sahte, ele geçirilen tüm belgeler komplo, ortaya çıkan tüm olaylar paralel devlet işi...
Olay bunun üzerinden yürüyor çünkü. Daima bir inkar meselesi.
Daim olan tek şey ise çarpık düzen ve sürekli bir suçlama hali.

Amerika şakşakçıları diyerek bizi de o kefeye koymuş oluyorsunuz hanımefendi farkındaysanız ki zaten başka yerlerde de bu söylemleriniz var. Burada biz Atatürk'ten bahsediyoruz kimin ne dediğiyle ilgili değil. Bu adamlar bile Atatürk'e hakkını teslim ediyor diyoruz ama bir siz yok inkılaplar neden yavaş yaval yapılmış yok efendim kökten değişikliğe ne gerek varmış başka yerlerde diyen siz ve sizin düşüncenizde olanlardı. Amerika şakşakçısı ne demek. Obama ile el sıkışan da Erdoğan şakşakçı arıyorsanız oraya bakın. Biz şakşakçı, Amerika aşığı ve islam düşmanı. Atatürk'e övgü yağdırıyorlar diye mi islam düşmanı oluyor sizin gözünüzde aynı kapıya çıkıyor işte onlar Atatürk'ü seviyor, saygu duyuyor diye islam düşmanıysa biz de sizin gözünüzde öyleyiz o zaman. Erdoğan nefret ediyoruz biz de işte aynı kefeye koyuyorsunuz. Biz dinimizi de yaşıyoruz Atatürk zamanında da ondan sonra chp döneminde de kimse oruç tutamadı mı, namaz kılamadı mı yani. Onların islam düşmanı olması neyi değiştirdi.

Evet Erdoğan'dan nefret ediyorum hatta iğreniyorum ötesi var mı. Erdoğan'ı sevmiyorum ve onu sevmiyoeru diye islam düşmanı diye anılmak istemiyorum. Nefret ediyorum mağdurların üzerinde şiddet uygulayanlardan, nefret ediyorum insanları bizler sizler diye ayıranlardan nefret tohumları ekenlerden, nefret ediyorum yumruk tekme yiyenleri provakatör bunuu yapanları kahraman ilan edenlerden, o madenleri adam gibi denetlemeyenlerden, sonra da fıtratında var kader diyenlerden, insanların ölümünü alkışlayanlardan, çocuk ölümlerini haklı çıkaranlardan, anne yuhalatanlardan, kendilerine tepkiye tahammülü olmayanlardan, acıdan anlamayanlardan anladınız mı. Atatürk ile Erdoğan'ı kimse kıyaslamaya girmesin. Onun sayesinde insan olduğumuzu, haklarımızı, eşitliğimizi öğrendik. Erdoğan sayesinde kul köle oluyoruz olmazsak dövülüyoruz öldürülüyoruz bu fark bile yeter değil mi.

Yazimdan uzak durun, kafanizdaki fantazileri bana maletmeyin yeter..

Hala yazmadigim seyleir yazmis gibi gösteriyorsunuz..

Konuyu dagitmak istemiyorum..

Ne acayip insanlar varya...

Son düzenleme:

Tutup Amerika şakşakçıları toplanmış diyeceksin, Amerika'ya laf diyenler şimdi övüyor diyeceksin sonra Amerika islam düşmanı Erdoğan düşmanı diyeceksin ve dolaylı yoldan da burada bu kişilerin Atatürk ile ilgili dediği sözleri savununlara, Erdoğan'a nefret besleyenlere islam düşmanı diyeceksin sonra da ben videoya ya laf dedim diyeceksin tabii canımm. Başka konularda yazdıklarını bilmesek Atatürk'ü savunanlara nasıl islam düşmanı muamelesi yaptıklarını, Atarürk inkılapları ile Erdoğan'ın yol köprüsünün nasıl kıyaslandığını ve Atatürk ile ve inkılaplarının nasıl küçültüldüğünü, gereksiz görüldüğünü, islamı bitirme politikası olduğunu söylediklerini bilmesek hiç bize denmiyor diyebiliriz ama maalesef ben diyemiyorum. Bize Amerika şakşakçısı demek ve o videoya islam düşmanları erdoğan düşmanları demek aynı kapıya çıkıyor zaten.

Yazimdan uzak durun, kafanizdaki fantazileri bana maletmeyin yeter..

Hala yazmadigim seyleir yazmis gibi gösteriyorsunuz..

Konuyu dagitmak istemiyorum..

Ne acayip insanlar varya...

Konuyu dağıtan sizsiniz. Amerika şakşakçıları yazan bz değildik herhalde ve amerika şakşakçıları olarak isla düşmanı ilann eden de bizdik değil mi. Atarüek2ü savunan herkes size göre islam düşmanı bunu amerikalılara demeniz bize demediğiniz anlamına gelmiyor çnkü bizde Atartürk'ü savunuyoruz olay bu kadar basit. Siz önce yurtdışından ülkenize gelin burada yaşayın oradan maaş alıp onları kötülemeyin burada şöyleler böyleler diye.

Ben neden bir Amerika'lının GÖZÜNDEN ÜLKEME BAKMAK ZORUNDAYIM ?
ONLAR BENİM GÖZÜMDEN KENDİLERİNE BAKIYORLARMI ???

Son düzenleme:
Ben neden bir Amerika'lının GÖZÜNDEN ÜLKEME BAKMAK ZORUNDAYIM ?
ONLAR BENİM GÖZÜMDEN KENDİLERİNE BAKIYORLARMI ???

Yok onlar herseyin en dogrusunu bilir:))

Ayrica, bir insanin kendini bilmemesi ne kadar kötü birsey ya..
Olmayani olmus göstermek, söylenmeyeni söylenmis göstermek ve insanlar hakkinda en ufak birsey bilmedigi halde ahkam kesmek:))) Benden uzak olun ya..

Dinci nedir ya?
ayrıca dinci dediğin insanlar ne yapacak bu durumda yani sana göre yapması gerekn ne
gittiler dualarını kuranlarını okudular insanları teskin ettiler ve geldiler
buna kader deyip geçmek denilmiyor

Dinci ile dindar aynı şey değil.
Dinci nedir? Açıklayayım,dini kullanan dini satmaya çalışan insandır.
Örnek vermek gerekirse;RTE.
Kader diyip geçiliyor maalesef kabul etmeseniz de.
Ben dinimin bu insanların ihmalinin kapatılması için kullanılmasından rahatsızım.
Her dindar bundan rahatsız olmalı.
Ki zaten diyanet tokat gibi bi cuma hutbesi yayınladı.
Okumanızı tavsiye ederim.

LG-P710 Tapatalk

“Kardeşlerim!

Bir de müminler, bu tür acı hadiselerden ders ve ibret alırlar. Görev ve mesuliyetlerinin tam manasıyla idrakine ererler. Bilhassa insan sağlığı ve hayatı açısından risk oluşturacak işlerde, hiçbir şekilde tedbirsizlik zaafı içine düşmezler. Zira kader ve ecel, insanoğlunun ihmal ve sorumluluklarını asla ortadan kaldırmaz. Takdir, insanoğlunun tedbir sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’in ifadesiyle müminler, yaptıkları her türlü işi “en güzel ve en sağlam” şekilde yaparlar. Sonra da Allah’a tevekkül ederler.”

Okumayanlar vardır diye o bölümü ekledim.

Kim Suçlu?

'...Çocuğumuz düşüp kafas ını masaya çarpınca biz hemen masayı
döveriz,
'he masa ehhhh sen niye orada duruyorsun' diye. Çocuk masa orada
durmasa kafasını çarpmayacağını sanır ve büyüdükçe yaptığı her
hatayı yükleyecek birini veya bir şeyi mutlaka bulur.'
Malum...

Mesela, bizim Balkan harbinden kalma, dandik vagonlara 160
Kilometre hız yaptırdılar. İlk virajda sizlere ömür...
Kimin üstüne kaldı?
Makinistin...

Mersin'de bayrağımız yakıldı, yırtıldı. Askere taş attılar, panzere
molotof... Memleket ayağa kalktı. Kimin yüzündenmiş?..
İki veled...

Gelene geçene ayran, tost falan satan, kendi halinde sakin bir kasabaydı,
Susurluk... İçişleri Bakanlığı, MİT, Jitem, generaller, özel tim polisleri,
kumarhaneciler, bakanlar, milletvekilleri, işadamları... 1000 kişi falan
yargılandı. Her şey kimin başının altından çıkmış?
Yeşil'in...

Deprem oldu... 7 vilayette 50 bin kişi öldü. Binlerce bina yıkıldı, on
binleri ağır hasarlı. Hepsinin sorumlusu olarak kimi kulağından tutup
hapse tıktık?
Veli Göçer'i...

Edirne'de b ebeler şakır şakır öldü... Hiç utanmadan biskuvi kolilerine
koyup, gömdüler. 'Araştırdık, ihmal yok' dediler. Peki neden öldü bu
yavrular? Klima'dan...
Dikkat isterim, klimacı bile değil, klima.

Rakıdan öldük. O gün ile bu gün arasında ne değişti?..
Kapağın rengi...

Sanal 'sorumlumuz' bile var... Yollarda her gün 20 insanımız heba oluyor.
Trafik Canavarı'ndan...

Dolar patlarsa?
Enflasyon Canavarı'ndan...

Hatta 'sorumlu olmayan sorumlumuz' da var... Milli takım oynayıp
yeniliyor. Suçlusu kim?
Takıma alınmayan Hakan...

Domatesleri Ruslara kakalayamıyoruz...
Sinekten...

Deli dana geliyor.
inekten...

Millet hormonlu diye tavuk yemiyor.
Erman Toroğlu'ndan...

Evleri su basıyor.
Yağmurdan...

Ormanlar yanıy or.
Sigaradan...

Gemi batıyor.
Dalgadan...

İyi de kardeşim, uçak neden düşüyor?
Rahmetli pilottan...

Peki bu şartlarda hayatta kalmayı nasıl başarıyoruz?
Allah'tan...

Bir gun melekler telas icinde Allah'ın yanına cıkmıs, yerlerinde duramaz bir sekilde
Melekler - Allahım Allahım, Amerikaa ile ingilizler savasa girdi yardım yapmalıyız
Allah - AA dert etmeyin onlar islerini bilirler bırakın kendi hallerine demis
Aradan bir iki gun gecmis melekler yine telasla gelmis ve
Melekler - Allahım bu seferde Fransa savasa katıldı hemen mudahale etmeliyiz..
Allah - Karısmayınnn onlar islerini bilirler - demis
Aradan bir iki gün gecince yine melekler apar topar solugu Allah!ın katında almıslar ve
melekler - Aman Allahım, bu seferde Turkler savasa katıldı
Allah - Olamaz hemen bana tüm silahlarımı getirin kusanmalıyız, onlar herseyi bana havale ederler....:)

Saz Çalamayan Bektaşi
Bir Bektaşi saz çalmayı bilmiyormuş. (Belki de biliyordu da ders vermek için bilmiyor gözükmüş.) Bilmediği için de sol elinin bir parmağını sazın bir perdesinde hareketsiz tutup sağ eliyle de çalar gibi yapıyormuş. Bir ara birisi “Erenler, başkaları ellerini perdede gezdiriyor, senin elin niçin sabit?” diye sormuş. Bektaşi, “Benim tuttuğum yer en doğru yerdir. Onlar benim tuttuğum yeri arıyorlar” demiş.

Bu hikayeden çıkarılacak ana fikir:
Ben-merkezci kişi, kendi bakış tarzının, kendi düşüncelerinin tek doğru olduğunu, kendisi gibi düşünmeyenlerde bir bozukluk bulunduğunu düşünür. Bazen de kendi gibi düşünmeyenleri değiştirmeye, kendine benzetmeye çabalar.
ALINTIDIR...

Sanırım alıntılar yeteri kadar anlatıyordur demek istediklerimi, kısa ve öz tekrarlayayım, fikirleriniz birbirinize aykırı geliyorsa alıntılayıp tartışmaya girmeyin çünkü fikirleriniz değişmeyecek, değişmediği gibi boşuna bir tartışmadan öteye gidemeyeceksiniz.

Bakış açılarınızı değiştirmediğiniz sürece sadece kavga edersiniz...

Komik... Amerika gözünden kendime bakmak zorunda mıyım demiş...
Doğru zaten başkası idi dimi her olayda doğruca Amerika'ya uçan?

imzan çok güzel med atatürkün tüm niteliklerini yazmaya sayfalar yetmez

Evet bunu ben de anlamıyorum.Belli bir kesimin Ayasofya takıntısına anlam veremiyorum.İbadet etmek için binlerce cami varken neden Ayasofya?Duvarlarında Hz.İsa,Meryem ve Bizans hükümdarlarının resimlerinin bulunduğu bir yerde ibadet edip ne yapacaklar?Resimleri silseler yüzlerce yıllık tarihi eserlere yazık değil mi?Sırf güç gösterisi için değer mi buna.

İskilipli Atıf Hoca'dan bahsediyor sanırım, benim aklıma direkt o geldi. İddiaya göre şapka ile ilgili bir kitap yazdığı için idam edilmiş. Kitapta bir Müslümanın bir Hristiyan gibi giyinmemesi gerektiğini, kıyafetlerinden ayırt edilmesi gerektiğini telkin ediyor. Bu yüzden İstiklal Mahkemelerinde yargılandığı söyleniyor. Ama nedense kimse bu kişinin İngiliz Muhipleri Cemiyeti üyesi ve Teali İslam Cemiyeti başkanı olduğundan, milli mücadele dönemi mücadele karşıtı bildiri dağıttığından bahsetmez.

Ankara İstiklal Mahkemesi zabıtlarında idam gerekçesi olarak şunlar yazar:

“Atıf Efendi; geçmiş hayatı itibarı ile de 31 Mart irtica hadisesinde ve Mahmud Şevket Paşa merhumun katledilmesinde de alakadar bulunduğundan çeşitli suçlar ile cezaya çarptırıldığı Sinob'a sürüldüğü ve bundan başka milli mücadelenin en buhranlı zamanında Anadolu içlerine doğru uzanmış işgal ordusuna mukavemet edilmemesi hususunda başkanlığını yaptığı Teali İslam Cemiyeti adına düzenlediği beyannameleri sonradan aldığı çeşitli inkâr tertiplerine rağmen yunan tayyareleri ile istiklali ve hayat hakkı için mücadele eden Anadolu köylerine attırdığı ve yeniliğe ve cumhuriyete daimi bir düşman vaziyeti almış olan adı geçen kişinin son isyan hadisesi ile maddeten ve manen alakadar bulunduğu birçok delil ile anlaşıldığını ve ortaya çıktığı... adı geçen kanunun 55. Maddesinin TC’nin teşkilat-ı esasiye kanununu tamamen veya kısmen tağyir... veya ifa-yı vazifeden men’ine cebren teşebbüs edenler idam olunur” diyen muharrer fırkası mûcebince İskilipli Hoca Atıf... efendinin salben idamlarına... oy birliği ile karar verildi.”

Ayrıca M. Kemal için eşkıya dediği ve öldürülmesi gerektiğini söylediği de iddia edilir ama bu konuda kanıt var mı bilemiyorum, ben okumadım.

Yok hayır, benim dediğim başka idi
Müftü Osman Fevzi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…