• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Amerikalının Gözünden TÜRKİYE Ve ATATÜRK

Saraylım,
bir kısım insanlar Atatürk'ün din adamlarını astığını söyleyip din düşmanı ilan etmiştir Gazi'yi.
Evet asmıştır ama kimleri, dini yanlış öğretmeye kalkan, Kur'an diniyle, şeriatıyla alakası olmayan şeyleri insanlara zorla dayatanları.
Bu yüzden Atatürk'ü sevmezler, bu yüzden onu babası belli olmamakla, annesinin kötü kadın olduğu gibi çirkin iddialarla karalarlar.
Bakınız bugün başka İslam ülkelerinde recm Kur'an uygulaması gibi lanse edilip uygulanıyor, oysa Kur'an da recm yoktur.

Şeriat diye uygulananların çoğu kutsal kitabımızda yok.

Buyrun din düşmanı ilan edilen Atatürk'ten bir anı ve kendilerini din büyüğü, şeyh diye adlandıranların durumu:

Mustafa Kemal ve Bakara Suresi

Mustafa Kemal, kurulacak devletin şekli ile ilgili toplumun her kesiminden insanlarla görüşmeler yaparken sıra, mollalar, şeyhler ve din büyüğü geçinen kişilere gelir. Mustafa Kemal bunlara haber göndertip, gelecek hafta kendileriyle bu konuyu görüşeceğini ancak konuşmalarının bir temeli olarak katılacak olan herkesin Bakara suresini 288. ayetine kadar okumalarını rica eder.

Toplantı günü gelip çattığında, Mustafa Kemal kürsüye çıkar ve sorar:

-Arkadaşlar, buraya gelmeden önce hepinizden Bakara suresini 288'e kadar okumanızı rica etmiştim. Kimler okudu Bakara'yı 288'e kadar?

Salondaki bütün eller istisnasız olarak bu ricayı yerine getirdiklerini belirtmek için havaya kalkar.

Bunun üzerine Mustafa Kemal sözlerine devam eder:

-Beyler işte, kuracağımız devletin neden din temeline dayanamayacağının açıklaması: Bakara yalnızca 286 ayettir.

Alintidir

Ataturk ve Bakara suresi ile belirttigi tesbiti guzelmis. Ancak diger bir arkadasin senin yazinda kirmizi ile belirttigi yerler gunumuz Turkiye'sinde hala olagelen durumlar.. Demek ki geri gelse daha asilacak cok adam var ortalikta. Bugunki Turkiye'de bunlarin medyada dile getirilmesi bile suc olmus ne yazik ki.. Muslumanlik boyut degistirmis. Haram yemek olagandan sayilir olmus, yeter ki namazinda niyazinda ol ve bunu cumle aleme goster, gerisi gorunmez oluyor bir anda..

Ataturk ve Bakara suresi ile belirttigi tesbiti guzelmis. Ancak diger bir arkadasin senin yazinda kirmizi ile belirttigi yerler gunumuz Turkiye'sinde hala olagelen durumlar.. Demek ki geri gelse daha asilacak cok adam var ortalikta. Bugunki Turkiye'de bunlarin medyada dile getirilmesi bile suc olmus ne yazik ki.. Muslumanlik boyut degistirmis. Haram yemek olagandan sayilir olmus, yeter ki namazinda niyazinda ol ve bunu cumle aleme goster, gerisi gorunmez oluyor bir anda..

Ben Atatürk'ün bu anısını ilk okuduğumda çok etkilenmiştim, din düşmanı ilan edilen birinin Bakara suresinin ayet sayısına kadar bilmesi.

İdama karşıyım, vakti zamanında vatan hainleri, ülkeyi bölmek isteyenler asılmış lakin sonraki idamlar( Atatürk'ün vefatından sonra) içimi acıtıyor, görüşleri benim için mühim değil, sağ görüş, sol görüş fark etmez, insanlar vatanı bölmek, parçalamak, vatan hainliği yapmadığı sürece asılmamalı, bilmiyorum bu benim görüşüm, belki yanlıştır da ama idam kötü birşey.

Din üzerine olan şeylerse bence müslümanlar kutsal kitaplarını iyi okuyup anlamalı, okuyup aslında ne yazdığını tam kavrarsan kimse gelip sana başka birşeyi dayatamaz.

İndirildiği dilde okuyup anlayamıyorsan kendi dilinde mealleri alıp okuyacaksın, bu arada Atatürk dilimizi yok etti, Kuran'ı anlamayalım diye diyorlar ama tanıdığımız bir dil bilimci Osmanlı zamanında bizim konuştuğumuz, şimdi Arapların konuştuğu lehçeyle Kuran lehçesinin farklı olduğunu söyledi.
Hatta Kuran dilini de söyledi de ben aklımda tutamadım.

İndirildiği dilde okuyup anlayamıyorsan kendi dilinde mealleri alıp okuyacaksın, bu arada Atatürk dilimizi yok etti, Kuran'ı anlamayalım diye diyorlar ama tanıdığımız bir dil bilimci Osmanlı zamanında bizim konuştuğumuz, şimdi Arapların konuştuğu lehçeyle Kuran lehçesinin farklı olduğunu söyledi.

Halbuki tam tersi, Atatürk herkes dinini öğrensin, okusun, anlasın diye yaptı bu devrimleri..

Ben Atatürk'ün bu anısını ilk okuduğumda çok etkilenmiştim, din düşmanı ilan edilen birinin Bakara suresinin ayet sayısına kadar bilmesi.

İdama karşıyım, vakti zamanında vatan hainleri, ülkeyi bölmek isteyenler asılmış lakin sonraki idamlar( Atatürk'ün vefatından sonra) içimi acıtıyor, görüşleri benim için mühim değil, sağ görüş, sol görüş fark etmez, insanlar vatanı bölmek, parçalamak, vatan hainliği yapmadığı sürece asılmamalı, bilmiyorum bu benim görüşüm, belki yanlıştır da ama idam kötü birşey.

Din üzerine olan şeylerse bence müslümanlar kutsal kitaplarını iyi okuyup anlamalı, okuyup aslında ne yazdığını tam kavrarsan kimse gelip sana başka birşeyi dayatamaz.

Kuran ilk kez Akkoyunlu hükümdarı Uzun Hasan tarafından Türkçe'ye çevirtildi zaten.

.........
$BfFcahLCQAAbjJQ.jpg

Son düzenleme:

Ben de asilacak derken zaten kendi halindeki dincilerden degil tam da vatan hainlerinden bahsediyorum. Laik ve demoklratik Turkiye Cumhuriyetinden ve kurucusundan son derece rahatsiz olan, boluculerle, militanlarla isbirligi yaparak ve de dini de kendi pis emellerine alet ederek bu memleketi kutuplara bolup altini oymaya calisan vatan hainlerinden..

İşte birileri anlatmış zamanında ama arkadaş sanırım kendi oturup araştırmamış. Yoksa şapka takma zorunluluğunun Meclis üyeleri ve devlet memurları için geçerli olduğundan haberi olurdu. Dolayısıyla alimlerin (!) şapka takmadıkları için asıldığına inanmamış olurdu. Dediğine katılıyorum. Adam Diyanet İşleri Başkanlığını kuruyor. Sırf insanlar okuyp anlayabilsin diye Kuran meali ve hadis kitapları hazırlatıp bastırtıyor yetmiyor ücretsiz dağıttırıyor. Oda yetmiyor ilk İmam Hatip okulunu açıyor. Ama bu insanlara yaranamıyor ya pes.

İslama Atatürk kadar değer vermiş başka birini bulabilirler mi acaba?
Etrafta islamı linç eden bunca düşman zihniyet varken, Atatürk'e yatıp kalkıp dua etmemiz gerekir.

Siyasi idamlara hepimiz karşıyız müdür. Bu ülkede siyasi idamlar ile nice can gitti..

Ama vatan hainlerinin layığı dar ağacı olmalı.

Ayrıca dil bilimci tanıdığınız doğru söylemiş..Kuran diliyle arapça çok farklıymış..Çok değer verdiğim sofi bir arkadaşım söylemişti bana da bunu.
Hani "bir günde bizi kurana yabancı bıraktı, halkı cahil bıraktı" deyip dil devrimine dil uzatanlar da bunu bilsin.

burda amerikayla ilgili saçma sapan söz sölemiş benim düşünceme göre ilkini açıklayayım bir arkadaş demişki başbakanı kötülerse iyiymiş amerika ama iyi derse amerikan uşagı oluyormus bizim başbakan kötüymüş amerika SAÇMA
her şeyin bir iyi bir kötü yanı olur Amerikanın da öle ki ben bu ülkeyi sevmem yönetim tarzı benim düşünceme ters ama bu adamın dedikleri doru arkadaşlar Atatürk olmasaydı bu kadar net düşüncelerini belli bir şekilde söleyemecek 3 kuma hatunla zorla kapalı olarak okuma yazma bilmeden ölene kadar köle gibi yaşacaktınız Atatürk ün bize verdiği hakların farkına varın he varmazsanız hee yediğiniz kaba tükürmüşsünüz ha Atatürk e laf sölemişssiniz ayrı şey ona minnetimizi ömrümüzü versek yetiremeyiz
adamın bir çok düşüncesine katılıyorum bu ülkede canın degeri yok hastanelerdeki kötü olan muameleri biliniyor önlem alınmıyor
halkıyla nasıl konusması gerektiğini bilmiyor o bizler için varken halk onun kölesiymiş gibi davranılıyor
kadının korunması cok azz cok azz hemde şuandaki bu özgürlüğümüzü sadece Atatürk e borcluyuz ondan sonrakilere değil inanın
başımızdaki ne olursa olsun bunu parti konusuna cevirmeyelim ve o gözle bakmayalım şu anda hak ettiğimiz gibi yönetilmiyoruz ben bunu bilir bunu sölerim

Son düzenleme:
Yani var ya, şu devirde, şu tarihte Atatürkü sayfa sayfa savunmak, yaptıklarını tekrar tekrar anlatmaya çalışmak bile kanıma dokunuyor, utandırıyor beni..

Yazık..Bütün dünya Atama hayran, içimizdeki hainler düşman..Yazık ki Türk Milletine bir nimet olan Atamın ve yaptıklarının kıymetini bilemiyoruz.

Kim emparyalizme boyun eğmiş?

Atatürk dikdatör musolonniye bile ayar çekmiştir. Musolloni İtalyada iktidara gelince İtalyanın tarihsel emelleri Asya ve Afrikadır diye bir açıklama yapar. Ve o zamanlar İtalyan büyükelçisi Atatürkü ziyaret eder. Elçi Akdenizi İtalyan denizi yapma hayalinden bahsedince, Elçiden biraz müsaade isteyip yanından ayrılır. Tekrar yanına geldiğinde mareşal rütbeli asker kıyafetiyle içeri girer. Elçi çok tedirgin olur ve efendim siz bizi yanlış anladınız sizi kesinlikle karşımıza almak gibi bir niyetimiz yok demiştir.

Hatay meselesinde de Fransızlara, ''bana çizmelerimi giydirmeyin'' bana demesi bile yetmiş.

Arap baharı gibi uyduruk baharın altında ortadoğunun esbaşkanlık görevi kime verildi. Ortadoğudaki dengelerinin değiştirilmesine kim yardımcı oldu. Mübarekle, kaddafiyle olan dostluk ne olduda bozuldu. Kardeşim Esad deniliyordu ne olduda birden esed oldu. Ne oldu da bir anda hepsiyle düşman olundu? Kim emparyalizme boyun eğmiş?

Amerikan emparyalizmine boyun eğenler kim miş. Şimdi anlaşıldı sanırım.

Kim emparyalizme boyun eğmiş?

Atatürk dikdatör musolonniye bile ayar çekmiştir. Musolloni İtalyada iktidara gelince İtalyanın tarihsel emelleri Asya ve Afrikadır diye bir açıklama yapar. Ve o zamanlar İtalyan büyükelçisi Atatürkü ziyaret eder. Elçi Akdenizi İtalyan denizi yapma hayalinden bahsedince, Elçiden biraz müsaade isteyip yanından ayrılır. Tekrar yanına geldiğinde mareşal rütbeli asker kıyafetiyle içeri girer. Elçi çok tedirgin olur ve efendim siz bizi yanlış anladınız sizi kesinlikle karşımıza almak gibi bir niyetimiz yok demiştir.

Hatay meselesinde de Fransızlara, ''bana çizmelerimi giydirmeyin'' bana demesi bile yetmiş.

Arap baharı gibi uyduruk baharın altında ortadoğunun esbaşkanlık görevi kime verildi. Ortadoğudaki dengelerinin değiştirilmesine kim yardımcı oldu. Mübarekle, kaddafiyle olan dostluk ne olduda bozuldu. Kardeşim Esad deniliyordu ne olduda birden esed oldu. Ne oldu da bir anda hepsiyle düşman olundu? Kim emparyalizme boyun eğmiş?

Amerikan emparyalizmine boyun eğenler kim miş. Şimdi anlaşıldı sanırım.

İtalyanlara söylememiş miydi o lafı :9:

Emperyalizme boyun eğenler biliniyor da, gerçekler çoğu insanın işine gelmiyor..

Ben böyle okudum canım :37:

İtalyanlara sessiz gönderme, Fransızlara sesli gönderme :1:

Anladım..Benim aklımda italya diye kalmış..Hani italya çizmeye benzer ya, lafı gediğe oturtmuş "çizmeleri giydirmeyin" bana diyerek gibi kalmış aklımda :1:

Edit: Şimdi baktım google amcadan, italyan büyükelçisine vermiş bu cevabı canım:34:

Birgün italyan Büyükelçisi Ata ile görüşmek ister ve
huzura kabul edilir. O zamanın muhtelif ekonomik-siyasi konuları hakkında
konuşulduktan sonra, büyükelçi "Ekselans, dün Roma ile yapmış oldugum bir
görüşmede hükümetimizin Hatay'ı almak istediği kararını size iletmem
söylendi" der.
Odada buz gibi bir hava eser. Ata, büyükelçiye birşeyler daha ikram
eder ve iki dakikalığına odadan ayrılır. Döndüğünde ayağında çizmeleri,
üzerinde mareşal üniforması, belinde tabancası vardır. Doğruca masasına
gider, manyetolu telefondan Mareşal Fevzi Çakmak'ın bağlanmasını ister ve
Çakmak'a: " Paşa, İtalyan dostlarımız Hatay'a gelmek istiyorlarmış. Hazır
mıyız" der. Fevzi Çakmak durmu anlar ve "Biz hazırız Paşam" diye
yanıtlar...Ata büyükelçiye döner ve: "Biz hazırmışız. Hükümetinize
söyleyin, isterlerse gelip Hatay'ı alabilirler" der...

Hay aklına , zekasına kurban olduğum:72:

Son düzenleme:
Hükümetle Atatürk inkılaplarını aynı kefeye koymak..
Ne kadar isteseniz de Atatürk'ün izi bu topraklardan silinemez.
Dincileri de görüyoruz,yapması gerekeni yapmayıp "kader" diyip geçiyor 301 kişinin ölümüne.
Bu kader bir "gavur" dediğiniz insanlara işlemiyor herhalde.

LG-P710 Tapatalk

Dinci nedir ya?
ayrıca dinci dediğin insanlar ne yapacak bu durumda yani sana göre yapması gerekn ne
gittiler dualarını kuranlarını okudular insanları teskin ettiler ve geldiler
buna kader deyip geçmek denilmiyor

Videoyu izleyip yorum yapan sayısı az :ssz:
Konu türban olmuş açık kapalı olmuş vs. :ssz:

Back