• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Amerikalının Gözünden TÜRKİYE Ve ATATÜRK

üslubunuz kişiliğinizi net bi şekilde ortaya koyuyor......saygı size çok uzakmış.inemem bu seviyesizliğe.ahmağa verilen en güzel cevap susmaktır demiş atalarımız.bye.
Yalnız bu olmamış.
üslubunuza dikkat edin kimse size bu hakkı vermiyor

$mustafa-kemal-atatürk_475928.jpg

:72::72::72:

Ne kadar doğru söylemiş, dinimi çok seviyorum, ülkemi de ama ne yazık ki şu hurafeleri öyle bir sokmuşlar ki dinimizin içine ayıkla ayıkla bitmiyor, bitmeyecek.

Bunca zaman susup gerçekleri konuşmayan din alimleri, ilahiyatçılara da kızıyorum, birkaçı yeni yeni konuşmaya başladı, onlara da itibar eden yok çünkü çok kanıksamışız hurafeleri, başka kültürlerden alınıp uygulanan araya kaynak yapılan gelenekleri.

Anladım..Benim aklımda italya diye kalmış..Hani italya çizmeye benzer ya, lafı gediğe oturtmuş "çizmeleri giydirmeyin" bana diyerek gibi kalmış aklımda :1:

Edit: Şimdi baktım google amcadan, italyan büyükelçisine vermiş bu cevabı canım:34:

Birgün italyan Büyükelçisi Ata ile görüşmek ister ve
huzura kabul edilir. O zamanın muhtelif ekonomik-siyasi konuları hakkında
konuşulduktan sonra, büyükelçi "Ekselans, dün Roma ile yapmış oldugum bir
görüşmede hükümetimizin Hatay'ı almak istediği kararını size iletmem
söylendi" der.
Odada buz gibi bir hava eser. Ata, büyükelçiye birşeyler daha ikram
eder ve iki dakikalığına odadan ayrılır. Döndüğünde ayağında çizmeleri,
üzerinde mareşal üniforması, belinde tabancası vardır. Doğruca masasına
gider, manyetolu telefondan Mareşal Fevzi Çakmak'ın bağlanmasını ister ve
Çakmak'a: " Paşa, İtalyan dostlarımız Hatay'a gelmek istiyorlarmış. Hazır
mıyız" der. Fevzi Çakmak durmu anlar ve "Biz hazırız Paşam" diye
yanıtlar...Ata büyükelçiye döner ve: "Biz hazırmışız. Hükümetinize
söyleyin, isterlerse gelip Hatay'ı alabilirler" der...

Hay aklına , zekasına kurban olduğum:72:

Hatay fransızların işgali altındaydı, İtalya-hatay ilişkisi :44:

İtalya büyükelçisi büyük Roma hayallerinden bahsetmiş evet, orda çekmiş ayarı. Hatay için ise fransızlara tepkisini göstermiş hatta hasta yatağından kalkmış, Adanaya gitmiş falan. Neyse, sonuçta hepsine ayar çekilmiş mi, evet :37: sonuç önemli

laiklik bu mu sizin için?laiklik açıkların özgür, türbanlıların okuldan kamudan vs. kurumlarından mahrum bırakılmak mı?bravo size.
laikliği yeni yaşıyoruz biz türbanlılar.tabi açık olanlar anlayamaz.

niye türbanlıların önü kesildi,ve kim yaptı bunu?????neden kamuya,meclise.üniye giremedi????kim yasakladı???? haa bi de hani diyosunuz ya hükümet türbanı neden bi gecede değilde yıllar sonra kaldırdı yasağı.peki atatürk neden bi gecede değilde yıllarca azar azar inkılaplarını yaptı????
eğer ki sorgulayacaksanız temelden sorgulayın bence.
mesela şapka kanununda ,şapka takmadığı için asılan alimlerimizden başlayın.ya da 1932de neden ezan yasaklandı.ayasofya neden kapatıldı..yazmakla bitmez.sırasıyla başlayın sonra bu dediğiniz videoya da bakarız.

şikayet edin durmayın.cevabı olmayınca insanın saçmalar....bizim de konumuz başbakan değildi de ona getrdnz türbanı.cevabınız olmayınca her seferinde başka konuya sıçrıyorsunuz.!

üslubunuz kişiliğinizi net bi şekilde ortaya koyuyor......saygı size çok uzakmış.inemem bu seviyesizliğe.ahmağa verilen en güzel cevap susmaktır demiş atalarımız.bye.

Ne alaka ? Verecek cevabınız olmayınca hakarete başlamışsınız.Başbakan başbakan,hükümet hükümet diyorsunuz,alttan alta Atatürk'ü karalamaya çalışmışsınız da,kimin sayesinde oy kullanabildiğinizi bilmiyorsunuz sanırım.

niye türbanlıların önü kesildi,ve kim yaptı bunu?????neden kamuya,meclise.üniye giremedi????kim yasakladı???? haa bi de hani diyosunuz ya hükümet türbanı neden bi gecede değilde yıllar sonra kaldırdı yasağı.peki atatürk neden bi gecede değilde yıllarca azar azar inkılaplarını yaptı????
eğer ki sorgulayacaksanız temelden sorgulayın bence.
mesela şapka kanununda ,şapka takmadığı için asılan alimlerimizden başlayın.ya da 1932de neden ezan yasaklandı.ayasofya neden kapatıldı..yazmakla bitmez.sırasıyla başlayın sonra bu dediğiniz videoya da bakarız.

Potipoto tamamen meraktan soruyorum Ayasofya'nın cami olması neden bu kadar gerekli sizin için? İslam ibadet için temiz bir alanı yeterli gören sadelik üzerine kurulmuş bir din. Ayasofya'da bulundunuz mu hiç bilmiyorum ama orası duvarlarında insan figürlü freskler ve resimler bulunduran bir yapı. Fatih Sultan Mehmet zamanında aynı çağda yaşayan başka bir devletin sanat anlayışını korumak çok gerekli görülmemiş olabilir - Ki yine de harap edilmek yerine üstü kapanmıştır bir çeşit ince betonla - ama günümüzde ciddi bir tarihi değeri olan, hepimizin ortak mirası olan bu duvarların orjinalliğini illa içinde ibadet edeceğiz diye bozdurmak bu topraklarda yaşayan ve yaşayacak olan insanların hakkına girmektir.

Son düzenleme:
laiklik bu mu sizin için?laiklik açıkların özgür, türbanlıların okuldan kamudan vs. kurumlarından mahrum bırakılmak mı?bravo size.
laikliği yeni yaşıyoruz biz türbanlılar.tabi açık olanlar anlayamaz.

Konuyu nereden nereye getiriyorsunuz. Biz Atatürk'ün değerinin sadece ülkemizde bilinmediğini, onun getirdiği kökten değişikliklerin tüm ülkelerce takdirle karşılandığını söylüyoruz siz hala kamuya başörtülü giremiyorduk diyorsunuz. Bunun Atatürkle ne alakası var. Şunu hatırlatayım o zaman size, hani kamuya başörtülü giremiyorduk Erdoğan bize bunu sağladı diyorsunuz ya, okula gidebiliyorsanız bir kadın olarak üniversiteler okuyabiliyorsak bu da Atatürk sayesinde. Ondan sonra olanlar için Atatürk'ü suçlayamazsınız. Ne zaman Atatürk'e adam gibi minnet duyup Erdoğan'ı övdüğünüz gibi övüp hakkını teslim edeceksiniz merak ediyorum. Kamu kurumlarına zamanında girememişte olsanız rahatça gezdiniz tüm özgürlükler size de verildi bir bayan olarak seçme ve seçilme özgürlüğü, eşinizi boşayabilme özgürlüğü, nafaka tazminat alabilme özgürlüğü sizlere de tanınmadı mı söyler misiniz o çok özlemini duyduğunuz Osmanlı zamanlarında bunların hangisi vardı burada tek diyeceğiniz şey Atatürk'üm her yerde seviliyor olmalıyken Erdoğanla elbette kıyaslanamaz olmalıyken hala daha bir başörtüsü serbestliği tanındı diye bile Atatürk'ten üstün tutuyorsunuz gün gibi meydanda. Ama fark ortada insana halka verilen değer ortada. Tüm liderler bir araya gelse Atamın tırnağı olamaz. :72::72::72::72:

Ne alaka ? Verecek cevabınız olmayınca hakarete başlamışsınız.Başbakan başbakan,hükümet hükümet diyorsunuz,alttan alta Atatürk'ü karalamaya çalışmışsınız da,kimin sayesinde oy kullanabildiğinizi bilmiyorsunuz sanırım.

Ben gerçekten artık pes diyorum bu insanlara yaa vallahi pes. Neden azar azar yapmış inkılapları da, şapka takmayanlar asılmışta nerede okumuş bunları çok merak ediyorum gerçekten. Çok komik ve acınası iftiralar çünkü.

Atatürk kimseye başını örtmesin dememiştir kaldı ki Atatürk'ün annesi de resimlerinde görüleceği gibi başörtülüdür. İsmet İnönü'nün eşi de kapalı bir hanımefendiydi hem de oldukça mutaassıptı. İlk defa Lozan görüşmelerine eşiyle birlikte giden İnönü onun biraz daha modern şekilde başını bağlamasını istemiştir ki oradaki hanımlarla eşit seviyede muasır medeniyette olmamızı istediği için. Atatürk sadece kara çarşafa insanların yüzünü gözünü kapatan birşeye karşı çıkmıştır. Şapka kanunu çıkmış fes yerine onun giyilmesi istenmiştir daha modern olduğu için yani fesi direkt kaldırıp başlarında bir şey olmadan gezin dememiştir onun yerine şapkayı önermiştir ki bu da halk tarafından benimsenmiştir ama asla şapka takmadı diye asılan kimse yoktur Atatürk Türk halkına azami değer veren biridir onun astırdığı kişiler dini kullanıp ülkeyi başka devletlere satmaya çalışan, kuranda yazmayan şeyleri yazıyormuş gibi uygulayıp kadınlara eziyet ettiren kesimdir. Atatürk kuranı da çok iyi bilir ayetlerini de gerekli yerlerde kullanırdı.

İnkılapların azar azar getirilmesinin nedeni insanların alışma sürecini göz önüne almaktır. Arapça çok zor öğrenilen ve yazılan bir alfabeydi bu kaldırıldı. Daha kolay öğrenilecek bize daha yakın bir alfabe oluşturuldu ki gerçekten de çocuklar bu alfabeyi hemen söktüler önceleri senelerce uğraşılırken şimdi bu alfabe ile 1. sınıfın ilk döneminde çocuklar okuyabiliyorlar yazabiliyorlar.

Kadınların seçme seçilme hakkı yoktu, erkeklerinin 3 adım gerisinde yürür, kimseyle göz göze dahi gelmez, üzerine kuma alınabilir, söz sahibi asla değildi ancak çok zengin ailelerde ve saray eşrafında kadına belli haklar tanınırdı. Atatürk kadına her türlü hakkı sağladı. Şu anda Erdoğan'ı seçebildiyseniz burada onu savunabiliyorsanız Atatürk sayesinde. Padişahı eleştirdiğinizi burada onun hakkında yazdığınızı düşünebiliyor musunuz.

Kamuya başörtülü giremiyorduk demişsiniz. Okullara gitmeniz okumanız Atatürk sayesinde değil mi bunların hepsi Atatürk zamanında sonra olan şeylerdir. Atatürk din ve devlet işlerinin haklı olarak birbirinden ayrılmasını istemiştir sadece yani din kurallarıyla devletin yönetilemeyeceğini, dinin kutsal bir şey olduğunu ve siyasete alet edilemeyeceğini belirtmiştir ki şu anda laiklik yıkılmaya çalışılıyor. Sürekli din üzerinden konuşmalar yapılarak insanların dini duyguları sömürülüyor. Din bunlara alet olamayacak kadar kutsal ve kişiseldir ibadetini yaparsın orucunu tutarsın bu Allah ile kul arasındadır ama bunu siyasette oy aracı yapmazsın. Ona oy vermeyenleri dinsiz diye yaftalayamazsın ülke yönetmek farklı bir şey. Eğer gerçekten dindar olsalardı yolsuzluklara adları karışmazdı, mutlak kader ve değiştirilebilir kaderin anlamlarını bilirlerdi bu yaşananlara kader deyip geçmezlerdi.

Bu ne Atatürk düşmanlığı böyle, nasıl yıkanmış beyinler anlayamıyorum. Bu ülkede şu anda Türk olarak yaşayıp Türkiye çatısı altında toplanabildiysek Atamız sayesinde dahası var mı başka bir şey demeye gerek var mı. Atatürk olmasa o kaçan Vahdeddin karış karış satacaktı topraklarımızı bizde köle olacaktık. Utanıyorum artık bunları anlatmak zorunda kalmaktan gerçekten utanıyorum çocukluğumuzdan beri ezbere bildiğimiz şeyleri ve sonra gençliğimde oluduğum birçok tarih kitaplarını burada anlatmak zorunda kalmaktan. Şu Çılgın Türkler kitabını tavsiye ederim mesela hala gözünü açamayanlara, Osmanlı dönemini savunanlara. :5::5:

Atatürk yaşadığı dönemde ve de sonrasında dünya da bir çok insan tarafından takdir edilmiş bir liderdir.
Ne yazık ki kendi vatanındaki insanlar tarafından anlaşılamamıştır.

Ben gerçekten artık pes diyorum bu insanlara yaa vallahi pes. Neden azar azar yapmış inkılapları da, şapka takmayanlar asılmışta nerede okumuş bunları çok merak ediyorum gerçekten. Çok komik ve acınası iftiralar çünkü.

Atatürk kimseye başını örtmesin dememiştir kaldı ki Atatürk'ün annesi de resimlerinde görüleceği gibi başörtülüdür. İsmet İnönü'nün eşi de kapalı bir hanımefendiydi hem de oldukça mutaassıptı. İlk defa Lozan görüşmelerine eşiyle birlikte giden İnönü onun biraz daha modern şekilde başını bağlamasını istemiştir ki oradaki hanımlarla eşit seviyede muasır medeniyette olmamızı istediği için. Atatürk sadece kara çarşafa insanların yüzünü gözünü kapatan birşeye karşı çıkmıştır. Şapka kanunu çıkmış fes yerine onun giyilmesi istenmiştir daha modern olduğu için yani fesi direkt kaldırıp başlarında bir şey olmadan gezin dememiştir onun yerine şapkayı önermiştir ki bu da halk tarafından benimsenmiştir ama asla şapka takmadı diye asılan kimse yoktur Atatürk Türk halkına azami değer veren biridir onun astırdığı kişiler dini kullanıp ülkeyi başka devletlere satmaya çalışan, kuranda yazmayan şeyleri yazıyormuş gibi uygulayıp kadınlara eziyet ettiren kesimdir. Atatürk kuranı da çok iyi bilir ayetlerini de gerekli yerlerde kullanırdı.

İnkılapların azar azar getirilmesinin nedeni insanların alışma sürecini göz önüne almaktır. Arapça çok zor öğrenilen ve yazılan bir alfabeydi bu kaldırıldı. Daha kolay öğrenilecek bize daha yakın bir alfabe oluşturuldu ki gerçekten de çocuklar bu alfabeyi hemen söktüler önceleri senelerce uğraşılırken şimdi bu alfabe ile 1. sınıfın ilk döneminde çocuklar okuyabiliyorlar yazabiliyorlar.

Kadınların seçme seçilme hakkı yoktu, erkeklerinin 3 adım gerisinde yürür, kimseyle göz göze dahi gelmez, üzerine kuma alınabilir, söz sahibi asla değildi ancak çok zengin ailelerde ve saray eşrafında kadına belli haklar tanınırdı. Atatürk kadına her türlü hakkı sağladı. Şu anda Erdoğan'ı seçebildiyseniz burada onu savunabiliyorsanız Atatürk sayesinde. Padişahı eleştirdiğinizi burada onun hakkında yazdığınızı düşünebiliyor musunuz.

Kamuya başörtülü giremiyorduk demişsiniz. Okullara gitmeniz okumanız Atatürk sayesinde değil mi bunların hepsi Atatürk zamanında sonra olan şeylerdir. Atatürk din ve devlet işlerinin haklı olarak birbirinden ayrılmasını istemiştir sadece yani din kurallarıyla devletin yönetilemeyeceğini, dinin kutsal bir şey olduğunu ve siyasete alet edilemeyeceğini belirtmiştir ki şu anda laiklik yıkılmaya çalışılıyor. Sürekli din üzerinden konuşmalar yapılarak insanların dini duyguları sömürülüyor. Din bunlara alet olamayacak kadar kutsal ve kişiseldir ibadetini yaparsın orucunu tutarsın bu Allah ile kul arasındadır ama bunu siyasette oy aracı yapmazsın. Ona oy vermeyenleri dinsiz diye yaftalayamazsın ülke yönetmek farklı bir şey. Eğer gerçekten dindar olsalardı yolsuzluklara adları karışmazdı, mutlak kader ve değiştirilebilir kaderin anlamlarını bilirlerdi bu yaşananlara kader deyip geçmezlerdi.

Bu ne Atatürk düşmanlığı böyle, nasıl yıkanmış beyinler anlayamıyorum. Bu ülkede şu anda Türk olarak yaşayıp Türkiye çatısı altında toplanabildiysek Atamız sayesinde dahası var mı başka bir şey demeye gerek var mı. Atatürk olmasa o kaçan Vahdeddin karış karış satacaktı topraklarımızı bizde köle olacaktık. Utanıyorum artık bunları anlatmak zorunda kalmaktan gerçekten utanıyorum çocukluğumuzdan beri ezbere bildiğimiz şeyleri ve sonra gençliğimde oluduğum birçok tarih kitaplarını burada anlatmak zorunda kalmaktan. Şu Çılgın Türkler kitabını tavsiye ederim mesela hala gözünü açamayanlara, Osmanlı dönemini savunanlara. :5::5:

Evet hele hele alimleri astırdı diye Atatürk'ü karalamaya çalışanların, Osmanlı döneminde kendi oğlunu, öz ve öz kardeşini koltuk sevdası için öldürenleri savunmaları ne kadar ironik değil mi?

Evet hele hele alimleri astırdı diye Atatürk'ü karalamaya çalışanların, Osmanlı döneminde kendi oğlunu, öz ve öz kardeşini koltuk sevdası için öldürenleri savunmaları ne kadar ironik değil mi?

Onu hiç sorma zaten neyi savunduklarını bilseler biraz yaşasalar o dönemi zaten anlarlar. Ama okumayan araştırmayan sadece Atatürk'ü kötüleyen şeylere odaklanan zihniyetten çok bir şey beklememek lazım. Kadınları sadece erkek çocuk doğurunca değerli kılan, kız çocuk doğuran kadının adının bile anılmadığı, kadından sayılmadığı, bir köşeye atılıp yenisinin geldiği, erkek çocuk verse bile yine de başka kadınların padişahın hayatında olduğu, halkında kadını tek kelimeyle boşayabildiği, padişahın oğlunu, kardeşini, damadını sırf ona karşı tepki verdiler, karşı geldiler, onların belirlediği emirlere uymadılar diye astırdığı bir yüzyılı özlemek savunmak ve Atatürk'ün sırf bu halk için yaptığı inkılaplar için o neden yaptı bunları diye hala daha sorgulamak gerçekten çok ironik. Ne zararı varmış bu inkılapların acaba tutturmuşlar kamu kurumlarına giremedik diye. Şöyle örnek vereyim Şu Çılgın Türkler kitabından alıntıdır. Atatürk meclisi toplamıştır ilk defa ülkede bir meclis toplanmıştır ve Türkiye'nin yeni kuralları, anayasa adı verilen düzeni, halkı egemenliği ilan edilecektir. Kadınlar başörtüleriyle balkondaki yerlerini almışlardır mecliste. Tüm erkekler buna karşı çıkmış kadınların bu tür yerlerde bulunamayacağını söylemişlerdir ama Atatürk onlara öyle bir güven vermiştir ki kadınlar bunlara aldırmadan Atatürk'ün konuşmasını dinlemişlerdir ve Atatürk bir ilki gerçekleştirerek konuşmasına, çok sevgili bayanlar ve baylar diye başlamış ve böylelikle kadınları da siyaset ve sosyal hayata dahil etmiştir. Noktaa.

Onu hiç sorma zaten neyi savunduklarını bilseler biraz yaşasalar o dönemi zaten anlarlar. Ama okumayan araştırmayan sadece Atatürk'ü kötüleyen şeylere odaklanan zihniyetten çok bir şey beklememek lazım. Kadınları sadece erkek çocuk doğurunca değerli kılan, kız çocuk doğuran kadının adının bile anılmadığı, kadından sayılmadığı, bir köşeye atılıp yenisinin geldiği, erkek çocuk verse bile yine de başka kadınların padişahın hayatında olduğu, halkında kadını tek kelimeyle boşayabildiği, padişahın oğlunu, kardeşini, damadını sırf ona karşı tepki verdiler, karşı geldiler, onların belirlediği emirlere uymadılar diye astırdığı bir yüzyılı özlemek savunmak ve Atatürk'ün sırf bu halk için yaptığı inkılaplar için o neden yaptı bunları diye hala daha sorgulamak gerçekten çok ironik. Ne zararı varmış bu inkılapların acaba tutturmuşlar kamu kurumlarına giremedik diye. Şöyle örnek vereyim Şu Çılgın Türkler kitabından alıntıdır. Atatürk meclisi toplamıştır ilk defa ülkede bir meclis toplanmıştır ve Türkiye'nin yeni kuralları, anayasa adı verilen düzeni, halkı egemenliği ilan edilecektir. Kadınlar başörtüleriyle balkondaki yerlerini almışlardır mecliste. Tüm erkekler buna karşı çıkmış kadınların bu tür yerlerde bulunamayacağını söylemişlerdir ama Atatürk onlara öyle bir güven vermiştir ki kadınlar bunlara aldırmadan Atatürk'ün konuşmasını dinlemişlerdir ve Atatürk bir ilki gerçekleştirerek konuşmasına, çok sevgili bayanlar ve baylar diye başlamış ve böylelikle kadınları da siyaset ve sosyal hayata dahil etmiştir. Noktaa.

Sana şöyle anlatayım. Benim annem şu an 61 yaşında başörtülü. Annemi bildim bileli hiç çıkartmadı örtüsünü.
Türbanlı değil ama dikkat çekmek istiyorum başörtülü.
Anneme soruyum o dönemleri ben 20'li yaşlarımdayken türbanlı hiç kimse yoktu.
Başörtümle çalışırdım tek tük başı örtülü vardı işyerin de tek bir gün bile örtümle ilgili eleştirilmedim. Daha sonra Türbanı bizim siyasi simgemiz türbandır diye simgeleştirdiler. Ondan sonra türban da patlama yaşandı.
Yasalar baş örtüsünü değil siyasi simge olarak kullanılan türbanı yasakladılar der her zaman.
Annem başörtüsüyle ordu evlerine girerdi.Ben omuzum da ki dövmeden dolayı alınmadığımı bilirim :)
Yani aslında bu konuda suçlanması gerekenler belli. Türbanı siyasi simge haline getirenlerdedir hata.

Sana şöyle anlatayım. Benim annem şu an 61 yaşında başörtülü. Annemi bildim bileli hiç çıkartmadı örtüsünü.
Türbanlı değil ama dikkat çekmek istiyorum başörtülü.
Anneme soruyum o dönemleri ben 20'li yaşlarımdayken türbanlı hiç kimse yoktu.
Başörtümle çalışırdım tek tük başı örtülü vardı işyerin de tek bir gün bile örtümle ilgili eleştirilmedim. Daha sonra Türbanı bizim siyasi simgemiz türbandır diye simgeleştirdiler. Ondan sonra türban da patlama yaşandı.
Yasalar baş örtüsünü değil siyasi simge olarak kullanılan türbanı yasakladılar der her zaman.
Annem başörtüsüyle ordu evlerine girerdi.Ben omuzum da ki dövmeden dolayı alınmadığımı bilirim :)
Yani aslında bu konuda suçlanması gerekenler belli. Türbanı siyasi simge haline getirenlerdedir hata.

ahh be atamız aslında herşeyi görmüş din ve devlet işleri ayrı ordu siyasete girmesin demiş ama su anda her şey zır duruyor yazık dini istismar ediyorlar

ahh be atamız aslında herşeyi görmüş din ve devlet işleri ayrı ordu siyasete girmesin demiş ama su anda her şey zır duruyor yazık dini istismar ediyorlar

Hem de nasıl istismar ediyorlar.
Atatürk iyi ki bunlara pirim vermemiş zamanında.
Dinin kolayca istismar edileceğini biliyordu bence.
Bir kez daha Saygı, sevgi ve hürmetle anıyorum Atamızı :72::72:

Ben bizim ülkemizdeki kadar, Amerika , Avrupa alkislayicisi görmedim:))

Aslinda Amerika, Avrupa yi sürekli alkislayan insanlarin cikip " Erdogan Amerika usagi" babinda konusmasida ayrica komedi..
Neyse..

Ne söyledikleri, ne düsündükleri TINNN yani umrumda degil ya..

Ister Atatürk kötü desin, Erdogan iyi desin, Ister Erdogan kötü desin Atatürk iyi desin, Ister Fatih Sultan Mehmét katil desin umrumda degillll..

Hele hele ülkelerin yeni düzen icin birbirlerini yemeye calistigi su günlerde hiiiic umrumda degil..

Polis siddetinden mi bahsetti bu komik adam:))

Al sana polis siddeti...Git kendi ülkende polis tarafindan öldürülen ama 5 kurusluk degeri olmayan insanlara bak..

[h=2]ABD'de polis şiddetinden ölenlerin sayısının terörizmden dolayı ölenlerin sayısından fazla olduğu açıklandı[/h] Dünya Bülteni/Haber Merkezi
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) suç oranları 1980'li yıllardan bu yana kademeli olarak düşerken, ülkedeki polis şiddetinin giderek arttığı gözleniyor.
ABD'de faaliyet gösteren Adalet Politikası Enstitüsü isminde bir sivil toplum kuruluşu tarafından açıklanan raporda, ABD'nin polisi sürekli silahlandırdığı belirtiliyor. Raporda bunun bir gereklilik olup olmadığı sorgulanıyor.

http://www.dunyabulteni.net/haberler/293229/abdde-polis-siddeti-terorden-daha-cok-olduruyor

Yani söyleyecek cok sözüm var ama bu konusma o kadar komediki:))

ISlam düsmanliginizi, Erdogan nefretinizi biliyoruz yavriiimmmm:))

Cok isterdiniz özellikle su yeni dünya düzeni kurulurken Erdogan ayaginiza bag olmasin diye ama Türk halki o kadarda uyumuyor:))))

Son düzenleme:
Mune yazın için teşekkürler. Bakara suresi ile alakalı konuda ne kadar ince bir ayrıntıya dokunmuş Ata'm.
Hala şu zamanda asılsız hadislerle insanların dini duygularının sömürüldüğünü düşünürsek Atatürk son derece iyi ve yerinde bir
Astırdığını savundukları bir din adamından örnek vermek istiyorum şu noktada.
Kendi memleketlim, Müftü Osman Fevzi misal... Güya astırılanlardan biri.
Resmi kaynaklara göre ise, böyle bir durum yok. :31:

Amerika'nın Atatürk hakkındaki izlenimlerinden bahsetmek nolur bahsetmesek nolur...
Zİra, Amerika dışında da pek çok ülkede onun hakkındaki izlenimler olsun kitaplarca anlatılmıştır.
Bu hayatta kimse de gerçekten birine boşu boşuna nefretle bakmaz, nefretle anmaz.
Mesela, Atatürk'e nefret besleyenlerin çoğunluğu, halifelik düzeninden nemalanan insanları kendi zevkleri üzerinden döndürenler idi.
Yani tarikat ve cemaat takımı.
Hala da bugün pek çok cemaat bizler olmasak dini doğru öğrenemezsiniz şeklinde fetva vermektedir. Hatta ve hatta Hz. Muhammed ile kendini kıyaslayanların sözleri bile mevcuttur.
Neyse, herşey bir tarafa, bunların anlatılması ve dile getirilmesi hangi ülke tarafından olursa olsun dinlenebilmeli.
Kaldı ki, Soma'da yaşanan olayla alakalı bir sürü ülke taziye mesajları verirken Sayın Başbakanımızın özellikle üstüne basa basa 'İsrail'e teşekkür etmesi yanı sıra, birkaç sene evvel aldığı Üstün Yahudi Ödülü'nü de sayarsak 'Van Minit' ile sahalarda gövde gösterisi yapması ve Soma'da tartakladığı 'provakatör' olduğunu iddia ettiğiniz kişiye iltifat edercesine ''Niye kaçıyorsun ulan İsrail dölü'' demesi tamamen birbirini destekleyen düşüncelerdendir.
Hani sen anlamıyorsun mantalitesi ile birlikte uyuduğumuz noktalar milletçe tam olarak bunlardır...
Bu tezatların arasında uyutuluyor, sonra uyandırılıp 'van minit' leri alkışlıyoruz.
Bilmem anlatabildim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Back