Saraylım,
bir kısım insanlar Atatürk'ün din adamlarını astığını söyleyip din düşmanı ilan etmiştir Gazi'yi.
Evet asmıştır ama kimleri, dini yanlış öğretmeye kalkan, Kur'an diniyle, şeriatıyla alakası olmayan şeyleri insanlara zorla dayatanları.
Bu yüzden Atatürk'ü sevmezler, bu yüzden onu babası belli olmamakla, annesinin kötü kadın olduğu gibi çirkin iddialarla karalarlar.
Bakınız bugün başka İslam ülkelerinde recm Kur'an uygulaması gibi lanse edilip uygulanıyor, oysa Kur'an da recm yoktur.
Şeriat diye uygulananların çoğu kutsal kitabımızda yok.
Buyrun din düşmanı ilan edilen Atatürk'ten bir anı ve kendilerini din büyüğü, şeyh diye adlandıranların durumu:
Mustafa Kemal ve Bakara Suresi
Mustafa Kemal, kurulacak devletin şekli ile ilgili toplumun her kesiminden insanlarla görüşmeler yaparken sıra, mollalar, şeyhler ve din büyüğü geçinen kişilere gelir. Mustafa Kemal bunlara haber göndertip, gelecek hafta kendileriyle bu konuyu görüşeceğini ancak konuşmalarının bir temeli olarak katılacak olan herkesin Bakara suresini 288. ayetine kadar okumalarını rica eder.
Toplantı günü gelip çattığında, Mustafa Kemal kürsüye çıkar ve sorar:
-Arkadaşlar, buraya gelmeden önce hepinizden Bakara suresini 288'e kadar okumanızı rica etmiştim. Kimler okudu Bakara'yı 288'e kadar?
Salondaki bütün eller istisnasız olarak bu ricayı yerine getirdiklerini belirtmek için havaya kalkar.
Bunun üzerine Mustafa Kemal sözlerine devam eder:
-Beyler işte, kuracağımız devletin neden din temeline dayanamayacağının açıklaması: Bakara yalnızca 286 ayettir.
Alintidir
Tabiiki mutlu olurum :)İzninle imzama koyacağım..
Harika olan "adam" :)Harikasin..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ataturk ve Bakara suresi ile belirttigi tesbiti guzelmis. Ancak diger bir arkadasin senin yazinda kirmizi ile belirttigi yerler gunumuz Turkiye'sinde hala olagelen durumlar.. Demek ki geri gelse daha asilacak cok adam var ortalikta. Bugunki Turkiye'de bunlarin medyada dile getirilmesi bile suc olmus ne yazik ki.. Muslumanlik boyut degistirmis. Haram yemek olagandan sayilir olmus, yeter ki namazinda niyazinda ol ve bunu cumle aleme goster, gerisi gorunmez oluyor bir anda..
İndirildiği dilde okuyup anlayamıyorsan kendi dilinde mealleri alıp okuyacaksın, bu arada Atatürk dilimizi yok etti, Kuran'ı anlamayalım diye diyorlar ama tanıdığımız bir dil bilimci Osmanlı zamanında bizim konuştuğumuz, şimdi Arapların konuştuğu lehçeyle Kuran lehçesinin farklı olduğunu söyledi.
Hatta Kuran dilini de söyledi de ben aklımda tutamadım.
Ben Atatürk'ün bu anısını ilk okuduğumda çok etkilenmiştim, din düşmanı ilan edilen birinin Bakara suresinin ayet sayısına kadar bilmesi.
İdama karşıyım, vakti zamanında vatan hainleri, ülkeyi bölmek isteyenler asılmış lakin sonraki idamlar( Atatürk'ün vefatından sonra) içimi acıtıyor, görüşleri benim için mühim değil, sağ görüş, sol görüş fark etmez, insanlar vatanı bölmek, parçalamak, vatan hainliği yapmadığı sürece asılmamalı, bilmiyorum bu benim görüşüm, belki yanlıştır da ama idam kötü birşey.
Din üzerine olan şeylerse bence müslümanlar kutsal kitaplarını iyi okuyup anlamalı, okuyup aslında ne yazdığını tam kavrarsan kimse gelip sana başka birşeyi dayatamaz.
İndirildiği dilde okuyup anlayamıyorsan kendi dilinde mealleri alıp okuyacaksın, bu arada Atatürk dilimizi yok etti, Kuran'ı anlamayalım diye diyorlar ama tanıdığımız bir dil bilimci Osmanlı zamanında bizim konuştuğumuz, şimdi Arapların konuştuğu lehçeyle Kuran lehçesinin farklı olduğunu söyledi.
Ben Atatürk'ün bu anısını ilk okuduğumda çok etkilenmiştim, din düşmanı ilan edilen birinin Bakara suresinin ayet sayısına kadar bilmesi.
İdama karşıyım, vakti zamanında vatan hainleri, ülkeyi bölmek isteyenler asılmış lakin sonraki idamlar( Atatürk'ün vefatından sonra) içimi acıtıyor, görüşleri benim için mühim değil, sağ görüş, sol görüş fark etmez, insanlar vatanı bölmek, parçalamak, vatan hainliği yapmadığı sürece asılmamalı, bilmiyorum bu benim görüşüm, belki yanlıştır da ama idam kötü birşey.
Din üzerine olan şeylerse bence müslümanlar kutsal kitaplarını iyi okuyup anlamalı, okuyup aslında ne yazdığını tam kavrarsan kimse gelip sana başka birşeyi dayatamaz.
İşte birileri anlatmış zamanında ama arkadaş sanırım kendi oturup araştırmamış. Yoksa şapka takma zorunluluğunun Meclis üyeleri ve devlet memurları için geçerli olduğundan haberi olurdu. Dolayısıyla alimlerin (!) şapka takmadıkları için asıldığına inanmamış olurdu. Dediğine katılıyorum. Adam Diyanet İşleri Başkanlığını kuruyor. Sırf insanlar okuyp anlayabilsin diye Kuran meali ve hadis kitapları hazırlatıp bastırtıyor yetmiyor ücretsiz dağıttırıyor. Oda yetmiyor ilk İmam Hatip okulunu açıyor. Ama bu insanlara yaranamıyor ya pes.
Kim emparyalizme boyun eğmiş?
Atatürk dikdatör musolonniye bile ayar çekmiştir. Musolloni İtalyada iktidara gelince İtalyanın tarihsel emelleri Asya ve Afrikadır diye bir açıklama yapar. Ve o zamanlar İtalyan büyükelçisi Atatürkü ziyaret eder. Elçi Akdenizi İtalyan denizi yapma hayalinden bahsedince, Elçiden biraz müsaade isteyip yanından ayrılır. Tekrar yanına geldiğinde mareşal rütbeli asker kıyafetiyle içeri girer. Elçi çok tedirgin olur ve efendim siz bizi yanlış anladınız sizi kesinlikle karşımıza almak gibi bir niyetimiz yok demiştir.
Hatay meselesinde de Fransızlara, ''bana çizmelerimi giydirmeyin'' bana demesi bile yetmiş.
Arap baharı gibi uyduruk baharın altında ortadoğunun esbaşkanlık görevi kime verildi. Ortadoğudaki dengelerinin değiştirilmesine kim yardımcı oldu. Mübarekle, kaddafiyle olan dostluk ne olduda bozuldu. Kardeşim Esad deniliyordu ne olduda birden esed oldu. Ne oldu da bir anda hepsiyle düşman olundu? Kim emparyalizme boyun eğmiş?
Amerikan emparyalizmine boyun eğenler kim miş. Şimdi anlaşıldı sanırım.
İtalyanlara söylememiş miydi o lafı
Emperyalizme boyun eğenler biliniyor da, gerçekler çoğu insanın işine gelmiyor..
Ben böyle okudum canım
İtalyanlara sessiz gönderme, Fransızlara sesli gönderme
Hükümetle Atatürk inkılaplarını aynı kefeye koymak..
Ne kadar isteseniz de Atatürk'ün izi bu topraklardan silinemez.
Dincileri de görüyoruz,yapması gerekeni yapmayıp "kader" diyip geçiyor 301 kişinin ölümüne.
Bu kader bir "gavur" dediğiniz insanlara işlemiyor herhalde.
LG-P710 Tapatalk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?