bir akıl verin lütfen..

• Konu Sahibi Konu Sahibi pofu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

pofu

Karma Astrolog
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2010
15.972
19.849
498
kızlar merhaba,konuyu nereye açıcağımı tam bilemedim burası uygundur diye düşündüm..
bazı konularda kafam biraz karışık
şuan ben müh 3. sınıf öğrencisiyim,eğer allahtan bi aksilik olmazsa 2015 yaz dönemi mezun olucam..
bazen maaşları falan okuyorum,çok az bi miktar para alan arkadaşlar var,hatta kardeşimde üni mezunu ona bile komik rakamlar teklif ediyorlar,ister istemez ikilemde kalıyor insan,bazen diyorum iyi bi okulda okuyorum 2 yabancı dilim var,çizim falan herşey mevcut,biraz daha geliştirsem kendimi istediğim şekilde iş bulabilir miyim?sonra bakıyorum sonuçta ben yeni mezun olucam,tabiki iş deneyimim oldu,bu benim 2. ünim.,ama sonuçta o sektörle bu sektör çok farklı,her şekilde benden tecrübe istenecek...çok uzun süre açıkta kalmaktan korkuyorum açıkcası..ve köle gibi çalışıp da iki kuruş para alıp bi de üstüne ağız kokusu çekmek cabası olucak tahmin edebiliyorum..
sonra diyorum kpss ye hazırlansam?!çok araştırdım kamu da memurlar ne kadar alıyor falan filan,aslında tecrübesiz biri için ilk maaşların o kadar yüksek olması iyi diye düşünüyor insan,heleki TR gibi bi ülke çapında,ama derslerim çok ağır,finallerim geçen hafta bitti dedim 1 ay evdeyim tarih coğrafya falan çalışayım 1 ay boş oturmaktan iyidir,ama finallerin verdiği bi sıkılmışlık var şuan içimde hiç bişey yapasım yok..kısacası ikilemde kaldım,kafam öyle karışıkki,bazen gerçekten bunalıyorum,ne yapacağımı bilmiyorum,saolsunlar ülkede o kadar çok mühendis var ki,ne düşüneceğimi nasıl düşüneceğimi şaşırdım,bana bi akıl verin lütfen gerçekten daraldım bu konuda

Son düzenleme:
daha önünde en az 3dönem var. panik yapma bu kadar, basarılı bir sekilde mezun olmaya bak sen.
ne kadar kasarsan kas yine sorunlar çıkıyor. hersey tamam olsa cinsiyete sorun cıkarıyorlar.
hem kpss ye 1bucuk yıl boyunca mı calısacaksın?
muh okudugun icin su an meslek derslerini alıyor olman lazım, kolay da degil. bir yandan kpss ye calısmak yerine ben olsam ortalamamı yuksek tutmaya calısırdım. 4te alttan dersin yoksa proje olacagı icin biraz daha rahat olacak ne de olsa.
madem simdiden telas ediyorsun (haklı olarak) kendini gelistirmeye bak, hem derslerden uzaklasıp kafanı dagıtmanı saglayacak hem de iş hayatında sana kolaylık saglayacak seyler yapabilirsin. program kursları, yabancıdil vs.

yok cnm ben bu yaz ki sınava girmeyi düşünüyorum.kpss 2014,2 sene geçerliliği varmış.
evet derslerim çok ağır ve zor, altından zor kalkıyorum zaten okul-ev arası baya mesafe eve gelene kadar bitap düşüyorum
ister istemez telaş ediyorum çünkü gerçekten müh sayısı fazla (bu arada ben makine müh okuyorum) ve maaşlar da yerlerde,yani düşünsene 4 sene okuyorsun +çilesini çekiyorsun (bunun içinde her türlü eziyet mevcut) mezun olunca hiç bi değerin olmuyor..açıkcası napıcamı bilmiyorum....!bende senin dediğin yolu düşünüyorum yani elimde olan imkanlar belli zaten kendimi geliştirdiğim son noktaya kadar gidicem bu kesin ama işte yinede acabaaa???demeden alamıyor insan kendini...ortam gözler önünde zaten,işsizlik desen tavan yapmış,aileme nereye kadar yük olabilirim,sağlam bi işim olmalı ki evimi arabamı alayım,bunların hepsi sorun sonuçta ne elde var ne avuçta..
ben mi çok abartıyorum acaba

Son düzenleme:
makina temel bir disiplin oldugu icin bütün sektorlerde çalışma imkanın var.
kadın oldugun için şantiye veya sürekli sehir dısına cıkıp kontrol müh gibi calısman zor olur fakat bir suru alanda calısan arkadaslarım var. sen ortalamanı yuksek tutmaya bak.
cunku isveren calısma kosullarında cinsiyetleri dengelemek icin istemese bile kadın alıyorlar. onda da ortalaması yuksek olanı veya kendini epey gelistirmis olanı seciyorlar.

bu sene kpss ye kendini denemek için girersin, ama kesinlikle derslerinin önüne geçirme, mezun olamazsan kpss nin de bir anlamı yok, özel sektörde iyi iş bulmak şans işi, hemen herşey kötü olur diye düşünme, mezun olur olmaz da iş bulmak zorunda değilsin sonuçta, 4, 5 ay içinde bence istediğin gibi bir iş bulursun..

ya işte bayan müh olmanın zorlukları..diyorum devlette olsam daha mi iyi olur?

orası öyle mezun olur olmaz iş bulucağım diye bi kaide yok ama yinede insan düşünmeden edemiyor sonuçta yarın ne gelicek başımıza Allah bilir...zaten dersler yüzünden başlayamadım çalışmaya dedim tatilde çalışayım ama bi bıkkınlık var ki sormayın gitsin hiç bişey yapasım yok hem kafam karışık hemde yorgunum..

Ne istediğini bilmiyorsun da ondan, önce ne istediğine karar ver, bu kadar kasma kendi mezun olur olmaz iş bulamayanların da karnı doyuyor bir şekilde, çok salma tabi... Son sene psikolojisine girmişsin sen..

kpss ve okul bir arada yürümüyor yani illaki yürütenler vardır ama müh te gerçekten zor..sınavın 2 yılda bir olmasından dolayı ve 2 yıl geçerliliği olduğu için bende 3. sınıfta kpss ye çalışmayı düşündüm..hatta dersaneye yazıldım ama ne yazıkki 1.5 ayda pes ettim..çünkü hem okul dersleri hemde kpss yetişemiyor insan çünkü onca dersin üstüne bi 5 ders daha ağır geliyor..ve 3. 4. sınıfta herkes bu psikoljiye bürünyor okul bitince napcam vs. iş kaygısı başlıyor..ama elden de pek fazla bir şey gelmiyor..dilinizi geliştirebilirsiniz bu zamanda.. yani ikinci ünv demişsinz yanlış okumadysam okul bitince yaşınız kaç olcak bilmiyorum ama o zaman da kpss düşüneblirsiniz (yani geç kalıyorum iş hayatına hemen atılmalıyım demiyosanız )
sonuç olarak bence anın tadını çıkarın öyle böyle zaman geçiyor herşey oluyor.

Ne istediğini bilmiyorsun da ondan, önce ne istediğine karar ver, bu kadar kasma kendi mezun olur olmaz iş bulamayanların da karnı doyuyor bir şekilde, çok salma tabi... Son sene psikolojisine girmişsin sen..
haklısın ne yapcamı bilmiyorum ne yapmak istediğimden de emin değilim..çok fazla imkan varken ben oooo piti piti yapıyorum sanırım :)

yaşım çok küçük değil :) maalesef ki orta yaşa doğru ilerliyorum ister istemezde bu psikoloji sardı beni...anlatamam durumumu gerçekten kafam allak bullak..bi karar verebilseemmmm
doğru söylüyorsun bende finallerden önce bi çalışayım dedim,tarih den başladık,3 video izleyebildim,kafamı veremedim,ona tekrar çalış...vs oofff uzun hikaye.zaten bölüm dersleri alıyorum o bi taraftan kasıyor...en iyisi kaderime boyun eğmek :)

Son düzenleme:

yani bende seninle aynı durumlardan geçtiğim için yazmak istedim zaten..benimde ikinci ünv.di.. artık birşeyler yapmak istiyosun yani tabir-i caizse bi baltaya sap olayım yaş gidiyo diyosun..

ama sana diyebilceğim tek şey takılma bunlara..hayatın ne getireceği belli olmuyo..şuan sadece o dertlerimi düşündüğümde onları dert diye saydığıma gülebiliyorum.. tek derdin bu olsun Allah sağlık versin..daha ne kapılar açılır.

aynen öyle cnm,çünkü aşırı laf sokmalar oluyor,aşırı negatiflikler yaşıyorum,hatta en son dayanamadım bi daha bunu konu edenin kalbini kırarım dedim,o günden beridir kimseye laf söyleme fırsatı vermiyorum çünkü zaten bunalmışım ben,çok memnun değilim şu yaşadığım hayattan ama sonuçta kendim için seçtim az kaldı dayan diyorum..sonunda zaten bitecek.
kesinlikle Allah önce sağlık versin...ne derdin var bilmiyorum ama hiç umursama boşver..

Yeni mezun olduğunuzda başınıza gelecekleri azçok sizde tahmin ediyorsunuz.
Mühendis bile olsanız tatmin edici bir maaşla işe başlayacağınızı sanmıyorum( tabi ODTÜ veya İTÜ mezunuysanız daha iyi şartlarımız olabilir)
Ama işinizde iyiyseniz özel sektörde ilerleme ve çok iyi maaş alma şansınız var. Tabii bunun için 5 belki 10 sene beklemeniz gerekir.
Kamuda mühendislik başlangıç için çok mantıklı , direk 3000 lira maaşla başlarsınız , ama ne uzarsınız, nede kısalırsınız.

evet herşeyin farkındayım,onun için korkuyorum açıkcası,kamuda da dediğiniz gibi maks 3000 tl ne uzar ne kısalırım..onun için kafam öyle karışıkki işte anlatamıyorum yani burda yazmaklada olmuyor..

benim derdim umursanmıcak bişey değil ne yazıkki :'(neyse

elalemi boşver.. ünv.için hazırlanırsın hala kazanamadın mı derler ?
Kazanırsın.. falancanın ki böle böleymiş derler..
Hala okul bitmedi mi ? ömrün okumakla geçti derler ? (sanki okul masraflarını onlar karşılıyomuş gibi bir edayla )
Bitirirsin.. hala iş bulamadın mı derler ?
İş bulursun evde kaldın gözüyle bakmaya başlarlar..
Bu böle uzar gider..

Yani sen mükemmel dahi olsan insanlar hep bişeyler bulur senin güvenini kırmak mutsuz etmek için o yüzden takılma..
Yani takılma diyorum çünkü ben bunları yaşadım çok dert ettim..ama boş yere.. o yüzden o insanları kendi haline bırak..

aynneen tam da böyle şeyler..beni senden başka iyi anlayan olamaz zanediyorum..
yok zaten takılmamaya çalışıyorum bazen çok sinir oluyorum ama hiç konuşmuyorum sonuçta hayat da benim seçimlerde benim..kimsede ksra bakmasın

elinizdeki nitelikler her zaman işinize yarayamayabiliyor maalesef, benimde Fransızcam ve İngilizcem var, benim için her şey yolunda gitti gerçi varlıklı bir ailem var. bir şekilde çalışmadan da geçinebilirim. ama bir çok arkadaşım üniv.den sonra çok zor günler geçirdi. mümkünse dişinizi sıkın. kpss yi kazanın. sanırım sizin için en makul yol bu.

Son düzenleme:
Daha zamanin var rahat ol, simdiden planlarini yavas yavas olustur ama zaten mezun olunca, planlar epey degisiyor...
Ylsy programina bakabilirsin, ya da diger burs programlarina boylece yurtdisi yuksek lisans sansin olur, donunce de isin hazir olur...
Fakat bunlar icin ortalama gerekli, su an da ne yap ne et ona odaklan...
Ayrica, alaninda Kpss puanlari nasil bilmiyorum, fakat finallerle es zamanli cok zor olur, bir de ortalamayi dusurdugunle kalirsin...
Onu, mezun olduktan sonra kendine 1 yil ayirirsan, hakkiyla halledersin...
Bu arada ilk zamanlar genelde herkes dusuk maaslarla basliyor...
Ben de esim de muhendisiz, ilk rakamlar komik olur ama deneyim kazanmak icin sart ne yazik ki...
Yogunlugu, ihtiyaci ve talebi bilen isverenler de bunu bir guzel kullaniyor...
Simdiden baskasinin agiz kokusunu cekmek olarak bakma calismaya...
Herkes calisiyor, sen planlarini yap, yavas yavas kenara koy, durumu onlara gore sekillendir ama ilk once ortalama...

TR de zaten yarıyacağını sanmıyorum ha bi şans okuduğum okulun etkisi ile olabilir diye düşünüyorum...

alanımda kpss için en az bi 93 lazım maalesef..bencede en mantıklısı önce mezun olup ortama göre fikir edinmek,eğer aklıma yatan bi iş bulamazsam o zaman 2. seçenek olan kamuya bakarım çünkü dediğin gibi çok zorlanıyorum..
Allah hepimize yardımcı olsun bu ülkede işimiz gitgide zorlaşıyor bazen okuduğuma bile pişman olasım geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…