Bebek Beslenmesi Bir Akıl Verin Lütfen!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Zeynep daha iyi bugün öksürüğü hapşırması azaldı ama çok huysuz dişi çıkıyor durduğu yerde durmuyor şimdi kucağımda cebelleşiyoruz yazmak için havalar da gerçekten çok değişken uzuz kola geçmiştik terliyordu ondan da olmuş olabilir yine kısa kola döndük hasta olmasın kızlarımız :)

Bende senin gibi yıkıyorum biberonlarını mutfakta bir tane leğen yaptım onun içinde yıkadıktan sonra üzerine sıcak su döküyorum kaynatmak yerine her akşam yapıyorum olmadı sabah yapıyorum emziklerini de içine atıyorum bende sana soracaktım bunu iyi oldu birde diş kaşıyıcılarını ne yapıyorsun gerçi bizim bütün oyuncaklar ne bulursa ağızda sularıda iyiden akıyor dişimiz çıktığı için mikrop kapacak diye korkuyorum

Bende hafta sonu alayım bari zeynep hiç durmuyor zaten eylenir içinde netten sipariş edince kaç günde geldi

mama sandalyesi almadık ikea çok ucuzmuş gerçekten 20 ekimde randevumuz var o zaman değişecek yemek listemiz kahvaltı falan başlayacağız o zaman alırım bende sanırım kullanışlı olur inşallah Nazlı oturuyor mu Zeynep tam oturamıyor daha onun için işimize yarar galiba

görüşürüzz...

Zeynep daha iyi bugün öksürüğü hapşırması azaldı ama çok huysuz dişi çıkıyor durduğu yerde durmuyor şimdi kucağımda cebelleşiyoruz yazmak için havalar da gerçekten çok değişken uzuz kola geçmiştik terliyordu ondan da olmuş olabilir yine kısa kola döndük hasta olmasın kızlarımız :)

Bende senin gibi yıkıyorum biberonlarını mutfakta bir tane leğen yaptım onun içinde yıkadıktan sonra üzerine sıcak su döküyorum kaynatmak yerine her akşam yapıyorum olmadı sabah yapıyorum emziklerini de içine atıyorum bende sana soracaktım bunu iyi oldu birde diş kaşıyıcılarını ne yapıyorsun gerçi bizim bütün oyuncaklar ne bulursa ağızda sularıda iyiden akıyor dişimiz çıktığı için mikrop kapacak diye korkuyorum

Bende hafta sonu alayım bari zeynep hiç durmuyor zaten eylenir içinde netten sipariş edince kaç günde geldi

mama sandalyesi almadık ikea çok ucuzmuş gerçekten 20 ekimde randevumuz var o zaman değişecek yemek listemiz kahvaltı falan başlayacağız o zaman alırım bende sanırım kullanışlı olur inşallah Nazlı oturuyor mu Zeynep tam oturamıyor daha onun için işimize yarar galiba

görüşürüzz...

merhaba :) Zeynep in iyi olmasına sevindim diş çıkarmaya başladıysa hadi hayırlısı olsun. diş buğdayı yaparsınız bakalım ilerde ne olmak istiyormuş ipucu olur size :) bende havaya göre bir uzun kol bir kısa kol giydiriyorum biz bile ne giyeceğimizi şaşırıyoruz bu havalarda :)

diş kaşıyıcılarınıda aynı şekilde önce sıvı sabunla yıkıyorum iyice duruluyorum sonra kaynar suda bekletiyorum azcık soğuyunca gene eline sonra gene yere :)

ben eskisi kadar titizlenmiyorum açıkçası yoksa kafayı yerim :) mikroba alışsın biraz milletin çocuğu yerleri yalar bizimkiler yalasa panik oluruz :) gerçi onlarınkine bişi olmaz olan bizimkilere olur o ayrı :)

e bebek 24 saatte getiriyor siparışi eğer öğlene kadar verirsen.ben ne aldıysam 24 satte geldi.

Nazlı oturamıyor daha desteksiz yıkılıyor yalnız koyduğum zaman :) kucakta falan oturtuyorum ama yalnız oturamıyor. o aldığım şeyin içinde durabiliyor sadece o da dayanıyor sağına soluna diye.

mama sandelyesinde yastıkla falan oturturuz herhalde.bizimde bu ay gittiğimizde doktor menü vericek kahvaltıya sebzeye başlıcaz bakalım umarım yer.

dün eline kavun verdim, anakucağına oturrtum şapur şupur somurdu bizimki sonra ben elimde tutarak yedirdim ona hoşuna gitti.birazdan erik rendelicem ona .

görüşürüz :)

bizde diş buğdayı yoktur biz altı ay kınası yakarız ama kaynanamlar biliyormuş onlar yapacak bakalım bir tanesi çıktı ikincisi de çıkacak gibi belirginleşti ısıracak artık kızım herşeyi :)

Bende Zeynep'in eline veriyorum kavun karpuz elma çok güzel soruyor bir defa bisküvi verdi kardeşimin diyet çikolatalı bisküvisiydi elinden zor aldık benim kız tatlıcı olacak :)

Nazlının uyku saati oluştu mu bizim bir ara oluşmuştu dokuzda uyuyordu sonra bozuldu değişiyor birde gece çok uyanıyor bende çok uykusuz kalıyorum

görüşürüz.

bizde diş buğdayı yoktur biz altı ay kınası yakarız ama kaynanamlar biliyormuş onlar yapacak bakalım bir tanesi çıktı ikincisi de çıkacak gibi belirginleşti ısıracak artık kızım herşeyi :)

Bende Zeynep'in eline veriyorum kavun karpuz elma çok güzel soruyor bir defa bisküvi verdi kardeşimin diyet çikolatalı bisküvisiydi elinden zor aldık benim kız tatlıcı olacak :)

Nazlının uyku saati oluştu mu bizim bir ara oluşmuştu dokuzda uyuyordu sonra bozuldu değişiyor birde gece çok uyanıyor bende çok uykusuz kalıyorum

görüşürüz.

bizim daha dişimiz çıkmadı acaba ne zaman çıkıcak? bekliyoruz

ben arada ağzına çok az nokta kadar reçel sürüyorum bayılıyor şap şap :) Nazlı da seviyor tatlıyı :)

uyku saati oluştu gibi akşam 9 9 buçuk arası uyuyor saat 10 buçuk gibi uyurken mamasını veriyorum sabah 5 e kadar bir sıkıntısı olmazsa uyanmaz ben zaten kalkıp beslerim yine.doktor bile uykucu bu kız dedi :) aman aman maşallah :) sabah 8 8buçuk bazen 9 ayaktayız.uyanıyor ben yanındaysam yatıyor öyle sessiz sessiz eğer beni göremzse basıyor çığlığı :)

ara ara uykusuz dönemleri oluyor yalnız bir ara bizdede oldu ama hemen düzeldi sonra.sizinkide düzelir birde diş çıkrama dönemlerinde şaşrmış uyku düzenleri belki Zeynebinde ondan olmuştur.

tekrar merhaba

tamamen iyi niyetle yazmıştım

zamanında 5 cc sütü sağabilmek için pompa başında göğüsleri parçalanana kadar uğraşan bir anne olarak yazmıştım

deneyip fayda gördüğüm şeyleri siz de öğrenin diye

sütünüz bir damla da olsa geliyorsda, bu prolaktinde sorun yok demektir. gerisi psikolojiktir. ben ne yaptım biliyor musnuz? bebeğim küvezdeydi ve ona süt vermem gerekiyordu. oysa daha kokusunu bile duyamamıştım. henüz hiç giymediği bir çorabı vardı. kıyafet giymesine fırsat olmadan küveze gitmişti çünkü. o çorabı süt sağarken göğsüme koyardım. halk arasında buna "himremek, imrenmek" denir. yani pskilojik olarak bebeğe özenmek, sütün gelmesini istemek. rahat bir yere oturur, oğlumu düşünürdüm. sütümün dolup taştığını... bol bol sıvı tüketirdim. bunu laf olsun diye yazmıyorum. 4 lt sudan bahsediyorum. zamanla çoğaldı benim de sütüm. sonra maşallah göğüs pedi kullanmak zorunda kaldım.

tahine gelince, sütü yağlandırıp çoğalttığını defalarca test ettim. her gün aynı saatte sütümü bardağa sağdım, akşama doğru üstünde yağlanma oluyor zaten. artışı görebilirsin. kaymak tutmuş gibi.

hiç bir anne doğuma "sütüm gelmez nasılsa" deyip mamayla gitmez. bu şanş isi. ama sütün varsa, sadece miktarı azsa ya da yağ oranı düşükse, bunu arttırabilirsin.

sen zaten başından kabullenmişsin sütüm yetmiyor diye. unutma beyin senin emrinde. sen ona neyi yüklersen ona göre çalışır. ha bu bir iki günde olacak iş değil. hadi kendime güvendim meme muslukları açılsın olmuyor maalesef. ama sabırla halledilmeyecek bir şey yok.

sana ve konuyu okuyup benim çok bilmiş az görmüşlüğüme kızacaklara yardımcı olabilir diye bir iki yazı paylaşacağım. inşallah vakit ayırıp okursun(uz)

her bebek anne sütünü hak eder. biraz savaşmaya değmez mi?

kesinlikle katılıyorum canım. bencede süüt az geliyosa bie arttırılabilir. benimde bi dönem azaldı bende bu dönemde bebeğimi gece uyurken bile saat başı emzirdim ve bol sıvı tükettim. bir gün bile emzirme saatlerim aksasa sütümün azaldığını hissediyorum. bazen dışarda oluyoruz ek besin veriyoruz akşama kadar emmiyo falan işte ozaman ertesi gün hep emziriyorum. çünkü 2 yaşından dahada fazla emzirmek istiyorum allah nasip ederse.

bizim daha dişimiz çıkmadı acaba ne zaman çıkıcak? bekliyoruz

ben arada ağzına çok az nokta kadar reçel sürüyorum bayılıyor şap şap :) Nazlı da seviyor tatlıyı :)

uyku saati oluştu gibi akşam 9 9 buçuk arası uyuyor saat 10 buçuk gibi uyurken mamasını veriyorum sabah 5 e kadar bir sıkıntısı olmazsa uyanmaz ben zaten kalkıp beslerim yine.doktor bile uykucu bu kız dedi :) aman aman maşallah :) sabah 8 8buçuk bazen 9 ayaktayız.uyanıyor ben yanındaysam yatıyor öyle sessiz sessiz eğer beni göremzse basıyor çığlığı :)

ara ara uykusuz dönemleri oluyor yalnız bir ara bizdede oldu ama hemen düzeldi sonra.sizinkide düzelir birde diş çıkrama dönemlerinde şaşrmış uyku düzenleri belki Zeynebinde ondan olmuştur.

merhaba uzun süredir yazamadım temizlik falan derken giremedim bizim iki dişimiz çıktı gülünce görünüyor çok tatlı Nazlının yakında çıkar çünkü altıncı aydan sonra çıkıyor dün armut verdik Zeynep'in eline iki dişiyle kemiriyor :)

Bende uyku saatini dokuz olarak ayarlamaya çalışıyorum evdeyken iyi ama misafirliğe gidilince uyku saati geçiyor o zaman çok huysuzlaşıyor Maşalllllahhhh Nazlıya ben Zeynep ile dokuzda uyursa eğer on bir bir buçuk dört buçuk altı buçuk sırayla ağlıyor birazcık emziriyorum tekrar uyuyor

Zeynep zaten sütüm azdı emiyordu bu hafta gündüzleri hiç emziremiyorum bırakacak diye korkuyorum kışı geçirseydik bari bir yaşına gelseydi hayırlısı hastalanmadan şu kışı geçirebilsek keşke :)

Dün Zeynepin diş buğdayını yaptık kızım kalem aldı eline okuyacak inşallah :)
Görüşmek üzere Nazlının Fotosunu merak ediyorum öpüyorum

merhaba uzun süredir yazamadım temizlik falan derken giremedim bizim iki dişimiz çıktı gülünce görünüyor çok tatlı Nazlının yakında çıkar çünkü altıncı aydan sonra çıkıyor dün armut verdik Zeynep'in eline iki dişiyle kemiriyor :)

Bende uyku saatini dokuz olarak ayarlamaya çalışıyorum evdeyken iyi ama misafirliğe gidilince uyku saati geçiyor o zaman çok huysuzlaşıyor Maşalllllahhhh Nazlıya ben Zeynep ile dokuzda uyursa eğer on bir bir buçuk dört buçuk altı buçuk sırayla ağlıyor birazcık emziriyorum tekrar uyuyor

Zeynep zaten sütüm azdı emiyordu bu hafta gündüzleri hiç emziremiyorum bırakacak diye korkuyorum kışı geçirseydik bari bir yaşına gelseydi hayırlısı hastalanmadan şu kışı geçirebilsek keşke :)

Dün Zeynepin diş buğdayını yaptık kızım kalem aldı eline okuyacak inşallah :)
Görüşmek üzere Nazlının Fotosunu merak ediyorum öpüyorum

merhaba.Zeynep in dişleri meydana çıktı desene :) darısı başımıza bakalım.

bizimkide uyku saatini geçirince huysuzlaşıyor aynı dert bendede var.cuma günü aşılarımızı olduk.3 bacaktan bir tane ağızdan damla şeklinde.sizde olmuşsunuzdur 6. ay aşılarınızı.

ben emzirmiyorum artık çünkü sütüm bitti.hoş bitmese bile ona yetmiyordu zaten kavga dövüş emiyordu.inşallah seninki yaşına kadar emer.

perşembe doktor kontrolumuz var.artık kahvaltıya başlıcaz sebzeye falan.inşallah yer.bügün havuç suyu sıktım ona zorlada olsa içti bakalım.

bende diş buğdayında bizimki eline ne alıcak diye çok merak ediyorum.önce okusunlarda hayırlısıyla..

bende zeynep in resmini merak ediyorum doğrusu.facebook adresin varsa ordan ekleyelim istersen birbirimizi hem ordan konuşmak daha kolay olur.

görüşmek üzere öpüyorum Zeynep i

merhaba.Zeynep in dişleri meydana çıktı desene :) darısı başımıza bakalım.

bizimkide uyku saatini geçirince huysuzlaşıyor aynı dert bendede var.cuma günü aşılarımızı olduk.3 bacaktan bir tane ağızdan damla şeklinde.sizde olmuşsunuzdur 6. ay aşılarınızı.

ben emzirmiyorum artık çünkü sütüm bitti.hoş bitmese bile ona yetmiyordu zaten kavga dövüş emiyordu.inşallah seninki yaşına kadar emer.

perşembe doktor kontrolumuz var.artık kahvaltıya başlıcaz sebzeye falan.inşallah yer.bügün havuç suyu sıktım ona zorlada olsa içti bakalım.

bende diş buğdayında bizimki eline ne alıcak diye çok merak ediyorum.önce okusunlarda hayırlısıyla..

bende zeynep in resmini merak ediyorum doğrusu.facebook adresin varsa ordan ekleyelim istersen birbirimizi hem ordan konuşmak daha kolay olur.

görüşmek üzere öpüyorum Zeynep i

Merhaba cumartesi Zeynep in aşısını yaptırdık doktor kontrolümüz vardı bizde kahvaltıya başladık sen nasıl yapıyorsun ben iki tatlı kaşığı pekmez yarım muz peynir 3 bisküvi bir ölçek yada iki ölçek devam sütü ben bugün biraz sıvı yaptım biberonla daha çok yedi kaşıkla yediremedim Ayrıca doktorumuz bütün çotbalar bütün sebze yemekleri serbest dedi çinko ve omega 3 verdi onları kullanmaya başladık sizde durumlar nasıl

ayrıca doktorumuz grip aşısı yapalım dedi eşim pek yaptırmak istemiyor kararsız kaldık size önerdi mi

ben size özelden face adımı yazarım ekleyin gündüz arada girerim daha ikili konmuşuruz tabi kızlar rahat verirse
görüşemzsek şimdiden iyi bayramlar biz daha bugün bayramlığını alacağız kızımın öpüyorum Nazlıyı

Merhaba cumartesi Zeynep in aşısını yaptırdık doktor kontrolümüz vardı bizde kahvaltıya başladık sen nasıl yapıyorsun ben iki tatlı kaşığı pekmez yarım muz peynir 3 bisküvi bir ölçek yada iki ölçek devam sütü ben bugün biraz sıvı yaptım biberonla daha çok yedi kaşıkla yediremedim Ayrıca doktorumuz bütün çotbalar bütün sebze yemekleri serbest dedi çinko ve omega 3 verdi onları kullanmaya başladık sizde durumlar nasıl

ayrıca doktorumuz grip aşısı yapalım dedi eşim pek yaptırmak istemiyor kararsız kaldık size önerdi mi

ben size özelden face adımı yazarım ekleyin gündüz arada girerim daha ikili konmuşuruz tabi kızlar rahat verirse
görüşemzsek şimdiden iyi bayramlar biz daha bugün bayramlığını alacağız kızımın öpüyorum Nazlıyı

merhaba biz bu ay kahvaltıya başlamakmiışız.bu ay sebze çorbası önümüzdeki ay kahvaltı dedi doktor.her aY değişik bir yiyeceğe başlıyacakmışız.sebze çorbası hepsi serbest bizdede.çinko ve omega 3 vermedi.sorarım ama bende.grip aşısı konusunda bişi demedi sadece kalabalığa sokmayın çocuğu mikrop almasın dedi.yaptırmıcam bende siz bilirsiniz.

kahvaltı menün doğru .ben doktora sordum kahvaltıyı nasıl yaptırayım diye o da önümüzdeki ay pekmez peynir ( sütaşın yada pınarın kapalı kutuda beyaz peyniri eğer tuzluysa geceden suya yatırcaz) bebek sütü bisküvi yumurta sarısı 4 te biri birde çok az tereyağı şeklinde olucakmış.bende biberonla yedirmeyi düşünüyorum.çorbYI biberonla veriyorum bazen daha güzel içiyor.bakalım.

ben özel msj gönderemiyor muşum sen gönder ben ekliyeyim

benimde inşallah mesaj hakkım vardır.bir şansımı deniyim :) sizede iyi bayramlar bizde daha almadık bayramlığı :) öpüyorum Zeynep i görüşmek üzere..

Back