- Konu Sahibi zeyneppcim
canım bence kahvaltı kesinlikle verme.Yoğurdunu ve meyve püresini ver ama sadece tadımlık,doyumluk olmasın.Yavrun daha küçük onun midesi bu kadar yiyeceği kaldıramaz.Mesela taze mayaladığın yoğurttan ilk gün 2 kaşık ver.Birkaç gün bu şekilde ver sonra yoğurttan 3 kaşık ver ...bu şekilde vermelisin.Meyve püresi de aynı şekilde.Meyve püresi verirken birkaç meyveyi karıştırma şimdilik.Tek bir meyveyle başla mesela şeftali ya da armut.Bol bol mamasından ver tabi arada su da vermelisin.4,5 aylık bebek ne anlar pekmezden,tereyağından.
tamam o zaman kahvaltıyı kesiyorum.6. ayını bi bitirsin hayırlısıyla o zaman başlarım yavaş yavaş..peki demir şurubunu pekmezin içine koyup versem bi sakıncası olurmu?içmiyor tek başına şurubu?teşekkür ederim..
tekrar merhaba benimde senin menüne yakın aslında sadece kahvaltı yok çünkü bize doktorumuz bir yaşına kadar şeker vermeyelim dedi ben hazır kaşık mama veremedim yemedi kayısıısı ekşi geldi ama fasulye ile brokoliyi deneyeceğim bende ama fasulye gaz yapmadımı kilo alımı nasıl kızının ... benimde kızım 10 nisan doğumlu beş ay olacak az kaldı sen hoppalaya yada yürütece bindirdinmi ben hoppalaya bindiryorum 10 dakika falan ama yürütece erken dedi doktorumuz yoksa ben bindirecektim
fasulye gaz yapmadı bizimki bayıla bayıla yiyor..ama kavanoz mamalardan yoksa evde yaptığımı kusuyor.kavanozda daha önce dediğim gibi milupa organiklerden..yeşil fasulye domates ve brokoli patates var..arkadaşım yaşil fasulye domates verme domates alerji yapar dedi ama bizimkinde bir reaksiyon olmadı..acaba devam etmesemmi?b,lemedim..
şuanda 5 800 kilosu minyon bir bebek..doktor normal diyor ama kahvaltı muhabbetinden sonra nasıl inanıyım doktora?bizde daha yürüteç almadık erken diye..hoppalamızda yok..tiny love oyun halısında oynuyor yada fisher price yağmur ormanı anakucağı aldık orda oynuyor seviyor Allahtan sesi çıkmıyor..
yürütece sanırım 7. aydan sonra falan bindirilir ama tam bilemiyorum..sen meyve püresi ve yoğurdu öğün olarakmı yoksa tadımlıkmı veriyorsun canım?
Doktorların çoğu bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesini önermekteler. Ancak sütüm yetersiz olduğu için 4 ay bebeğimi emzirebildim. Daha sonrasında ise mama verdim. (Aptamil) 6. ayına geldiğimizde muhallebi, meyve püresi gibi ek gıdalara başladık.
Kahvaltıya 7. ayda geçtik. Dolayısıyla 4,5 ay kahvaltı için çok erken. Bebeğim şu an 9. ayında gelişimi ise gayet iyi.
Doktorumuzun kahvaltı önerisi şu şekildeydi: Milupa Kahvaltı tozu (1 çorba kaşığı) ya da 3-4 cici bebe bisküvisi, yumurta sarısı(giderek artan miktarda), 1 çay kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı pekmez ve akşamdan suya konulmuş bir kibrit kutusu büyüklüğünde keçi peyniri. Bu karışıma 60 cc. mama ekleyip karıştırılıyor. 90 cc. mamada biberonla içiriliyor. 8. ay bu kahvaltıya 1 ceviz içi (çekilmiş-toz halinde) ekleyebilirsiniz. Domates tattırmaya başlayabilirsiniz. Yaklaşık 2-3 saat sonra ara öğün olarak meyve öneriliyor.
Bebeğin kaşıkla beslenmeye geçmesi çok önemli, siz onu yedirirken onun de eline bir kaşık verebilirsiniz, örneğin labne peynire batırıp verdiğim kaşığa bebeğim bayılıyor. Yemek yerken mutlaka bebeğinizi de yanınıza almanızı, onun da sizi izlemesi gerektiğini öneriyor doktorlar.
teşekkür ederim..