Bebek Beslenmesi Bir Akıl Verin Lütfen!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

atamanızın çıkmamasına üzüldüm hayırlısı olsun hakkınızda.ama dediğiniz gibi günbegün kızınızın büyüdüğünü görmek hepsinden güzel..

bende sizinle konuşmayı devam ettirmek isterim birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var :)

kahvaltı konusunda bakalım sizin doktorunuz ne dicek?bende korkumdan daha veremiyorum ağır gelir kızıma diye.

yoğurt öyle tutar. sıcaklığıda parmağınızla ayarlayın 7 ye kadar sayın eğer yanmadan duruyorsa tamam yada 7 dediğinizde parmağınız yansada olur benim genelde yanıyor oluyor :))

bizde dönmeye başladık birde yüzüstü uyumak için kavga etmeye bile başladık.napıcam bilmiyorum.illa yüzüstü uyucakmış kıyameti koparıyor çevirince.geçen gece dönmüş bir uyandım yüzüstü yatıyor aklım gitti öyle görünce.gündüz neysede gece uyumasa öyle ii olucak..birde inatız sormayın..

yüzüstü dönüyor ama kolunu kurtaramıyor kol altta kalıyor onu çıkarmaya çalışıyor beceremiyor öyle kalıyor..daha yüzüstü dönüpte tekrar sırtüstü dönemiyor tabi..sizinkide bugün yarın başlar tam dönmeye..bir bakmışsınız bir kafa dikilmiş yatakta :)) çok komik oluyorlar

görüşmek üzere...

Son düzenleme:
merhaba Rukiye hanım haftasonu doktora götürecektiniz kızınızı?nasıl herşey yolundadır umarım?merak ettim buralarda göremeyince...

öncelikle amacın yedirmek değil tattırmak olsun. sen kaşığıçok dolduruyorsun ki yarısı yere dökülüyor. kaşığın ucuyla ver bak o zaman hepsi midesine gidecek muhtemelen diliyle itme refleksi yüzünden oluyor. sabırla denemeye devam birdün 1 kaşık ertesi gün 2 kaşık bi hafta sonra bakmışsın kase bitmiş.
ayrıca daha küçük olduğu için pekmez gibi tatlar ona çok yoğun geliyor olabilir. en iyisi sen pekmezi biraz ertele önce sadece bisküvi ve süt olsun sonra biraz yumurta sonra biraz peynir. biliyorum insan bir anda bütün vitaminleri alsın istiyor ama zorlarsan tersine tiksinebilir buyüzden sen rahat o rahat. alışacaksınız yemek yemeye

merhaba Rukiye hanım haftasonu doktora götürecektiniz kızınızı?nasıl herşey yolundadır umarım?merak ettim buralarda göremeyince...

merhaba Zeynep hanım yazamadım üç gündür cumartesi doktora götürdüm Allah şükür her şeyi normal 2 cm uzamış 1 kilo daha almış doktorumuz yoğurt meyveye çorbaya devam ve sebzeli mercimek çorbası da verebilirsin dedi seni kahvaltıyı da sordum senin çocuğun kilosu iyi önümüzdeki ay vermeye başlayalım dedi belki canım senin kızın kilosu düşük diye mi verdi ne diyor doktorunuz kilosu hakkında size sana kestirdik ağır falan dedik ama şimdi şüphe ettim doktum öyle diyince berki gerek görmüştür size doktorunuz sen kaç milim mama yoğur veriyorsun.

bu arada ilk doğduğunda sütüm yetmiyor mama veriyoruz yetiyor mu diye hep şüphe ediyorduk kadın doğum uzmanım demişti dijital tartıya çıkıyorum önce kendi kilomu tartılıyorum sonra kızımı kucağıma alıp tekrar çıkıyorum kilosuna bak kilo alıyorsa doyuyordur gelişimi iyidir demişti biz öyle yapıyoruz doktorla 50 gram falan oynuyor sende böyle kontrol edebilirsin.

gözünüzaydın çok sevindim herşeyin yolunda olduğuna.

bizde birazdan gidicez doktora başka bir doktora randevu aldım bu sefer.hastane doktoruna gitmicem.herşeyi anlatıcam bakalım ne dicek?

ben 100 ml yoğurt veriyorum hatta bazen dahada istiyor ( bu arada biberonla yedirmeye başladım yoğurdu daha iyi oldu akıtmadan ne yediğini biliyorum) o zaman biberona azcık su katıyorum içindeki yoğurdu çalkalıyorum ayran gibi onu içiyor ama çok az tabi.

reklamlarda diyor hani ek besine başlayınca günde 500 ml devam sütü yada anne sütü diye.onu sordum ben,onlara inanma dedi hemşire.zaten sebzeden meyveden yoğurttan alacağını alıyordur dedi.

mamayı ben 4 5 ölçek yapıyorum ama genelde gece uyanınca bitiriyor hepsini.gündüz hep yarım içiyor.birde gece yatmadan aptamilin muhallebisinden veriyorum onu severse bitiriyor..

bende tartı konusunu öyle yapıyorum.kimse bişi demedi bana o konuda zırt pırt tartamayınca kızımı benimde aklıma o yöntem gelmişti :) dediğim gibi 50 gr falan oynuyor.

unutmadan kavanoz mama olayınıda sorucam doktora.dün yaptım ona patates havuç pirinç üstelik blendırdanda geçirdim bu sefer belki yer diye 2 kaşık aldı öğür öğür yemedi.

meyve zaten evde yaptığım püreleri yemiyor ancak suyunu sıkarsam içiyor..

bakalım ne dicek 4 de randevunuz..

ilk fırsatta yazarım tekrar görüşmek üzere..

adaşımı öpün benim için :))))

doktora gittik dün herşey yolunda çok şükür bizimki kiloda almış azda olsa bi sorun yok çok şükür şimdilik

kavanoz mamaları sordum; yedirmenin doğallık açısından bir sakıncası yok ama 1 yaşından sonra bişey yemez onlara alışırsa dedi.birde pütürsüz ya onlar onlarında etkisi var.arada sırada kaçamak olarak tatildeyken anne hastaysa yada dışardayken verebilirsin ama ev yemeğine alıştırki ilerde zorluk çekme dedi.

yoğurt yapmaya devam meyve püresine devam.yoğurt isdtediği kadar yesin dedi.

bu arada 6. ay bitince aptamil 2 ye geçicektik ama onaylamadı.anne sütüne en yakın bebek sütü 1 numara dedi. içinde laktoz var dedi.2 numarada mısır nişastası 3 numarada süttozu var dedi.sen hiç anne sütünün 2 yada 3 numarası var diye duydunmu dedi.bana mantıklı geldi düşününce ve aptamil 1 e devam kararı aldık.aptamil 1 bebek sütü diğerleri devam sütü olduğu için bebek sütünün besleyiciliği daha fazla dedi.ama şartta koşmadı istiyosan 2 yada 3 de verebilirsin sadece bilmen için söyledim dedi.

kahvaltıya ve sebzeye çorbalara önümüzdeki ay başlıcakmışız.ben anlattım böyle böyle verdim elime bir liste verdiler diye bişi olmaz ama bir ay sonra verelim daha iyi olur dedi.teşekkür ederim tekrardan size ve diğer arkadaşlara uyarınız için.

bişey daha gerçekten süt azlığı diye bişey varmış hani diyorlar ya sütüm az deme emzirdikçe artar.kiminde gerçekten azsa emzirsede artmazmış.doktor benim hamileliğimde yaşadıkalrımı dinleyince bana hak verdi.zaten kadın doğum doktorumda sütünün olmaması çok normal az da olsa vermişsin o alacağını almıştır demişti.

benden haberler böyle daha aklıma gelmeyen şeyler olabilir :) hatırladıkça belirtirim.

sizler nasılsınız Zeynep Miray nasıl?annesini üzüyormu prenses :)))

her şeyin yolunda olmasına çok sevindim Allah hastalıktan korusun..

çok iyi bir doktora gitmişsin çok açıklayıcı bilgiler vermiş gerçekten benim için de iyi oldu bunları öğrendiğim bizde ilk bir aylıkken değiştirelim demiştik ama daha iyi bulamadık hastanede memnunuz sıra beklemiyoruz tahliller hemen oluyor bizimki daha önce devlet hastanesinde çalışmış çok hızlı anlatıyor bazen anlamıyorum eşim de dinliyor birleştiriyoruz.
bende hala aptamil 1 veriyorum birde gece maması ile sütlü pirinçli veriyorum gece yatmadan önce ama ben biraz sıvı yapıyorum biberonla veriyorum sen nasıl veriyorsun koyu kıvamda mı sebze çorbası damı vermeyeceksin ben zaten yediremiyorum içmek istemiyor

valla canım benimde sütüm azdı hep mama verdim bende doğduğundan beri zaten ben ilk iki ay emzirirken işkence çektim ağlayarak emziriyordum uyanmasını acıkmasını istemiyordum kızımın göğüs uçlarım çok yara oldu denemediğimiz şey kalmadı geçmedi enfeksiyon kaptım iki defa hastanelik oldum annem sağ olsun banda kızıma da baktı sonra emzirdim ama doyurmadı zaten ben sağdığım da sütüm duruydu doyurmuyordu her insanın aynı olmuyor ki benim annemin çokmuş benim olmadı o kadar buna da şükür az çok emiyorlar yettiği kadar şifa olsun hastalıklardan korusun bebişlerimizi..

zeynep miraya gelince benim kızım çok zor çok az uyuyor oturma odamızın ortasına tavanı deldik salıncak kurduk hiç beşiğinde yatmadı hep dikilmek istiyor oturmak yatmak yok hacı yatmaz bizimkisi yürüteç aldık doktorumuz ayakları yetişiyor ise alın dedi yarım saat yarım saat bindiriyorum hem benim kollarımda dinlendi halısız yerde öne doğru yürütüyor şimdilik gerçi bizim kızın ilk üç ayından sonra bugünlerimiz en güzel günlerimiz ilk üç ay akşam dokuza beş varken gaz sancısından çok çektik ama şimdi gayet iyi büyüyolar bizde büyüyoruz onlarla çok başka sevgi ama dimi insanın içine alası var..:)

bu arada senin kızının adı ne senin nasıl sakin mi....

bizim seninle hemen hemen aynı tarzlarımız :) bende akşamları sütlü pirinçli aptamil veriyorum biberonla biraz sıvı yaparak :) her kutu bittiğinde değiştiriyorum mesela şuan armutlu meyveli yiyor bitince irmikli muzlu sonra sütlü pirinçli 4. aydan sonra kullanılanların hepsini veriyorum kutuyu bitirdikçe.hatta o açtığım kutuyuda aptamil 1 in kapaklı kutusu vardı bitmiş 350 grlık ona boşaltıp prdan veriyorum daha iyi oluyor dökmeden saçmadan :)

benim kızımın adı Ayşe Nazlı . rahmetli annem ölmeden önce Nazlı koy dedi.babamızda Ayşe de olsun dedi bizde ikisini birden koyduk..

sebze çorbasınıda önümüzdeki ay verelim dedi doktor midesi önce yoğurda meyveye alışsın daha kolay sindirir dedi.ben ara ara veriyorum dedim o da bişi olmaz ama genede 1 ay sonra verelim dedi.zaten bizimki evde yapılanı yemiyorki hazır istiyor nasıl yedircem bilmiyorum..sende yemiyorsa biraz ara ver istersen sonra yine denersin..öyle öyle alışacaklar..

Nazlı sakin bir bebek genelde. ama bellide olmuyor.gaz sancımız pek olmadı ben onu doktor browns biberonla besledim 4 aylık olana kadar o gaz için çok iimiş.hakikatende öyle.3 günlüktü sarılık oldu ama çok çıkmadı Allahtan.o zaman başka doktora gidiyorduk o keçi sütü mamasına başlattı golden goat.bu çocuk aç dedi doymuyormuş.meğer sütüm az olduğu için doymuyormuş ve haliylede uyumuyordu.sonra aptamile geçtik bir ara herobaby denedik kabız yaptı pişman oldum şimdi gene aptamil.birçok doktor değiştirdim biri hariç hepsi aptamil dedi.o biri de golden goat dedi.iğrenç kokuyordu mama ıyyy kokusu geldi burnuma :))

Nazlı gündüz anakucağında fisherprincen yağmur ormanı ana kucağını aldık ona iyikide almışız hayat kurtarıcı :) bütün gün orda oynuyor arada sıkılıyor kucak yapıyoruz tabi evi turluyoruz bazen dışarı çıkıyoruz zaman geçiyor.

ben hamileyken bu kadar seveceğimi düşünmemiştim.zaten hamileliğimde bebeğimi düşünecek pek vaktim olmamıştı ruh halimde müsait değildi korkardım hep ya sevmezsem falan diye..ama şimdi dediğin gibi içime alasım geliyor ..Allah herkesin evladını korusun isteyen herkese versin..

bizde durumlar böyle :))

merhaba açılan kutuya koymak hiç aklıma gelmemişti sinir olyodum alırken bende öyle yapayım artık akıl akıldan üstün

ben zeynep ismini çok seviyordum ama iki isim lide olsun dedik ikinci bulamamıştık ki benim kzım erken gelmeye karar verdi boynuna kordon dolandı apar topar sezaryana girdim doğduktan sonrada ne koyalım derken zeynepin yanına miray oldu... ben ayşe naz koymak istedim yakın akrabanın kızının adıydı ama ayşe nazlı da çok uyumlu olmuş

bende çorba vermeyi bıraktım yoğur ve meyve mama veriyorum sütümde azaldı sanki gece emzirince doymuyor geçen kerevizli tavuklu aptamiil mama aldık iğrençti kokusu tadı attık sakın alma
fisherprincen yağmur ormanı ana kucağı çok güzelmiş nette baktım daha önceden görseydim alırdım ben oyun halısı aldım ondada onbeş dakikadan fazla durmuyor. bu arada benim kız hala dönemiyor inşallah normaldir ayşe Nazlı çok hızlı canım erkenden de emekler :)
Neden hamileyken seveceğini düşünmedin plansızmı oldu.

benim kızımda erken geldi o gün doktora gittik herşey normaldi akşamına içim sıkıldı karnın taş gibi oldu nefes alamadım doktoru aradık hemen hastaneye nst ye gir dedi.bebek sıkıntıya girmiş saat 10 da doğumdaydım kordon dolanmak üzereymiş meğer iyikli farketmişsin dedi doktorum sabaha kalsa kaybederdik dedi.hislerinle hareket etmişsin bu kızını kurtardı dedi.ne diyim Allah korudu çok şükür.

tamam almam o mamadan :)

bizde de oyun halısı var ama dediğin gibi çok durmıuyor.zaten heryeri yalıyor sırılsıklamız :)

dönme durumuda her bebekte farklı olurmuş zaten.bizimki dönmeye dönüyorda bakalım emeklemesi ne zaman olucak.bakarsın siz bizden önce emeklersiniz hatta belki emeklemeden yürür sizinki bellimi olur :)

benimki planlı bir hamilelikti aslında.hamile olduğumu geçen sene ramazan bayramı arefesinde öğrendim havalara uçtum.ama sonra işler karıştı biraz.annemin acil kalp amelliyatı olması gerekti apar topar amelliyata girdi 15 gün hastanede kaldık.sonra bulantılarım çoktu hiçbirşey yiyemiyordum.annemin dizine yatıyım o benim saçlarımı okşasın istiyordum ama ne yazıkki amelliyat olduğu için bu imkansızdı.kasım ayına kadar herşey biraz iyiydi annemde.ama kasım sonu kötüleşmeye başladı, bende..aralık sonu bir pazar sabhı benimle konuşa konuşa tansiyonunu ölçtükten 2 dk sonra kaybettik..gözlerimin önünde..bende zaten geçmişten olan panik atak rahatsızlığı vardı hamilelikte hormonlarımın oyunuyla ve üzüntüyle daha da arttı ve ilaç içmeye başadım.üniversite hastanesinde konsültosyana girdim kaç doktor gezdim hepsi onay verdi ve başladım ilaç içmeye hala da içiyorum..

hayatımın ışığını kaybetmiştim ama karnımda başka bir ışık vardı..acaba nasıl olur dayanabilecekmiyim sevebilecekmiyim diye saçma sapan düşünceler düşünüyordum.kışın o soğuğunfda kendimi dışarı atıyordum yürüyüş yapıyordum annemi çok özlüyor(d)um.keşke görebilseydi..

birde ben annemden üniversite hariç hiç ayrılmamış bir insanım.benim en iyi arkadaşım oydu.herşeyimi paylaşırdım beraber olmayacak şeylere gülerdik.neler neler...

neyse...çok doluyum zaten..daha fazla sizinde canınızı sıkmayayım..nerden nereye geldik..

ama hamileliğimde yaşadığım bu olaylar ve duygular yüzünden tekrar hamile kalmak istemiyorum..bzen düşünüyorum nazlıya bir kardeş ilerde 2 sene sonra falan Allah nasip ederse..ama korkuyorum..

Allahıma çok şükür kızımı sağlıkla aldım kucağıma ve onu seviyorum :)) çok şükür..Rabbim kimseyi annesiz anneleride evlatsız bırakmasın..

başınızı ağrıttım...kusura bakmayın..bir baktım sayfa dolmuş :)

canım gerçekten çok üzüldüm çok zor günler yaşamışsın Allah sabır versin annenin yeri dolmuyor. Benim ananem de vefat ettiğinde bayram günü idi yıkamaya kimse yokmuş annemi teyzemi içiri almışlar anneminde ondan sonra pskolojisi bozulmuştu üç yıl tedavi gördü durmadan ağlıyor du çok uzun süre hiç ananemin resmine bakamadı hala kimsenin evinde ***duvarında resmi yoktur annemin hassasiyetini bildikleri için o zaman anneme doktor demiştiki kovanı doldurmuşsun taşıyor boşaltmalısın içine atma yalnız kalma çık gez demişti annem bir sürü güne girdi kursa gitti ***yani düşünmeye o anları tekrar yaşamya zamanı kalmadı çünkü başka şeylere meşgul oldu sen de öyle yap zaten kızlarımız sağolsun çok vaktimizi alıyor bilmiyorum ev hanımımısın akrabaların kardeşlerin yanındamı yada komşuların nasıl ama ***tek başına vakit geçirmemeye çalış düşünme Allah senden çok sevmiş anneni yanına almış bu dünyada çektirmemiş hastalıkla da günahlarını dökmüş gitmiş en kötüsü hayat devam ediyor Allah sana uğraşta vermiş kızını en güzel şekilde büyütüp büyüklerinde dua okumayı bilen çocuklar yetiştirelim inşallah Hiçte başımı ağrıtmadın inşallah ilaçsız günlerde gelecek zaman herşeyin ilacı***

haberleşelim....:)

teşekkür ederim..sizinde başınız sağolsun..

doktor banada aynı şeyleri söyledi .annemi bir pazar günü kaybettim ertesi günü gömülecekti ve ben gömüleceği gün sabahın köründe kalkıp kendimi dışarı attım deli gibi sokaklarda gezdim.sahile gittim..burdaki muhit bizi tanıyordu zaten herkes anında dymuş hemen gören duyan geldi.

şuan ev hanımıyım çanakkale 18 martı bitirdim ama iş bulamayınca bende aramayı bıraktım sonra evlilik oldu.zaten annemlerin altkatına yerleştik.beraber vakit geçiiriyorduk işte.

bir tane ağbim var subay ama şuan eşi ve çocuklarıyla siirteler görev nedeniyle en son cenazede yüzyüze görüştük o zamandan beri telefonla..

kuzenlerim var sağolsunlar gidip gelirler bende giderim..zaten evde boş duramıyorum nazlı uyusa bile yapcak iş buluyorum.o şekilde rahatlıyorum.iyice yoruyorumki kendimi gece yatağa yatınca bişi düşünmeden uyuyakalıyım diye.doktor bana heryere resmini as kaçma yüzleş dedi. bende ölümünden bir kaç ay sonra öyle yaptım.heryere resmni astım konuşuyorum onunla.en zoru eşyalarını toplarken oldu.yardım etcek kimse yoktu herkes bir şeyle mesgul oldu bende karnımda nazlı ağlaya ağlaya bazende koklaya koklaya eşyalarını toplayıp dağıttım..

haklısın Rabbime çok şükür bana kızımı verdi.o da aynı anneme benziyor.ilk doğduğunda bakamıyordum yüzüne biliyormusun?annemin tıpkısıydı o uyuyuşu dudak büzüşü..içim gidiyordu..herkes aynı şeyi diyordu ; aynı anneannesi..

güzel temennilerin için teşekkür ederim..Allah bizlere yüreğinde Allah korkusu sevgisi olan hayırlı merhametli anne babaya bağlı sağlıklı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin..

haberleşelim bencede :) sizinle konuşmak iyi geliyor teşekkür ederim

ne güzel yazıyorsun çok büyük özlem ben senin içinde ki insan anlatacak dertleşecek birini arıyor artık insanlar dert dinlemiyor bencil annem hep böyle der herkes kendi derdinde ama seninde nazlın büyüsün beraber arkadaş gibi inşallah olacaksınız ben hala baktıkca benimmi bu kız diye inanamıyorum Allah herşeyi bizim için yaratmış dertlerde sevinçlerde bizim için sabır seninde sınavın bu belki de bu dünyada

merhaba bugün Zeynep iki defa tek başına döndü uğraşıyordu kızım ama yapamıyordu bugün bir gayret döndü :)

Zeynep'i beş tahıllı mama kabız yaptı galiba sizde etkisi nasıl

bugün uzun süreden sonra yoğurdum tuttu :)

gözünaydın çok sevindim :) benim kız minyon zayıf olduğu için dönüşlere erken başladı sanırım :) seninki benimkine göre tombiş tabi ondan arkadan geliyor :) bende benimkini tombiş yapmaya çalışıyorum ama bakalım :) maşallahmaşallah ikisinede :)

o mama kabız yaptıysa onun birde armutlusu var onu deneyebilirsin.benimkide ara ara kabız değilde kakası sertleşiyor ama yoğurt kurtarıcı . yoğurdunu bidahakine mayalarken kendi yoğurdu kullan istersen maya olarak daha iyi tutuyor.

önceki mesajında dediklerinde haklısım annende haklı herkes ben diyor ve kimseyi dinlemiyor malesef..

bende bazen nazlıya baktıkça senin gibi düşünüyorum inanamıyorum gerçekten benimmisin sen diyorum rüya gibi :))

nazlıya bugün oyun havuzu aldım yürüteçte gelecek ay alırız sanırım.artık fazla durmuyor anakucağında sıkılıyor bir müddet sonra e bebekte buldum uygun fiyatlı değişik bir marka mikady diye istersen bir göz at sende hoppalada oluyormuş aynı zamanda.yarın gelir sanırım bakalım hoşuna gider inşallah yoksa devamlı kucakta cimcime.çamaşırları bile beraber seriyoruz inmiyor :)kanguru falan almamıştım ben kısa süreli kullanılacağını düşündüğümden bide duruş yapısını bozuyor diolar o da bahanem olmuştu ama kucaktan inmeyince keşke alsaymışım dedim :)

bizden haberler böyle ..
görüşmek üzere kendinize iyi bakın :)

merhaba bende çok sevindim döndüğüne ama yüzüstü yatmak istemiyor hemen ağlıyor biraz oturuyor ama ayakta durmak istiyor emeklemeyi öğrenemeyecek yüz üstü durmazsa. Benimki tombiş ama fazla tombilik durmuyor orta yollu ilk doğduğunda küçücüktü iki tane battaniyeye sarıyorduk öyle alıyordum kucağıma emzirirken çok zorlanıyordum mama topladı bizi birde emziryordum iyi kötü doktor sütün de yaramış dedi şimdi günde dört defa mama veriyorum yoğur meyve geceleri de emziryorum ama yetmiyor galiba gece çok sık uyanmaya başladı akşam dokuzda veriyorum ben en son mamamı acaba bunu 12 yapsam diye düşünüyorum uykusunda da nasıl vereceğim bilmiyorum

bitti gece mamamız armutlusunu alayım bugün bize doktor sadece sütlü pirinçli dedi ama o da tok tutmuyor sanki yoğrut veriyorum ama anlamadım arada muz veriyorum oda yapabilir

ben yürüteç aldım e bebek indirim var cihicco en iyisi 139 tl aldık çok güzel boyu da ayarlanıyor bura da e bebek mağazası var evime yakın mikady çok dandik baktık biz hemen kırılacak gibi Zeynep biniyor yürütece 15 dakika falan yürütüyor öğrendi oyun havuzu hiç bakmadım bakayım nasıl bir şey çok kucağına görümcemin öyle iki yaşında hala kucağında kimseye gitmiyor ben elimde geldiğince oyun halısı yürüte birde yere yatıyoruz ikimizde zürafasını çok seviyor oynuyoruz

görüşmek üzere Nazlıyı öpüyorumm

ilk başta sevmiyorlar evet en azından nazlıda sevmemişti yüzüstü yatmayı ama şimdi sırtüstü yatıramıyoruz :)

evet biraz geç ver doğru düşünmüşsün bende bazen 10 da bazen 11 de yada 12 de veriyorum erken verince gece uyanıyor geç verince uyanmıyor ama sabah 5 gibi uyurken arkasına yastıkları koyup ağzına veriyorum biberonu.uykusunda daha kolay yiyor hatta :)

ben o gece mamalrının aylarına uygun olan hepsini kullanıyorum.doktor yedirebilrsin hepsi aynı işlevi görüyor zaten demişti.

ya ben almış bulundum mikady i çokmu dandik gerçekten.bakmadan aldım ilk defa daha gelmedi bekliyorum.oyun havuzu dediğim oydu zaten.fıyatıda en uygun oydu.fisher price ın var maşallah 300 tl den başlıyor.bunu 130 tl ye aldım bakalım bugün gelirse görücez.

yürüteç alırken senin dediğinede bakarım aklımcda olsun memnunsun madem banada fikir olur :)

bizimkide zürafayı çok seviyor oyun halısının zürafası devamlı elinde vede ağzında :)

bu arada mamayı biraz fazla ver istersen yada öğün sayısını artır öyle bir dene bakalım gece uykusu nasıl olucak ?

görüşmek üzere bende zeynep i öpüyorum :))

canım ben mikady yürüteç sandım yürüteçleri dandik hemen kırılacak gibi senin dediğin oyun havuzuna baktım dün güzel ama yürüteç gibi oda Zeynep hareketli durmaza içinde gibi geldi bana birde devrilir gibi geldi sen kullan bakalım iyi olursa bende alırım
Zeynep bugün kalktı burnu akıyor hapşırıyordu inşallah hasta olmaz önlem için ıhlamur falan içirdim birde ateş düşürücü verdim bakalım yarın ne olacak
görüşmek üzere

canım ben mikady yürüteç sandım yürüteçleri dandik hemen kırılacak gibi senin dediğin oyun havuzuna baktım dün güzel ama yürüteç gibi oda Zeynep hareketli durmaza içinde gibi geldi bana birde devrilir gibi geldi sen kullan bakalım iyi olursa bende alırım
Zeynep bugün kalktı burnu akıyor hapşırıyordu inşallah hasta olmaz önlem için ıhlamur falan içirdim birde ateş düşürücü verdim bakalım yarın ne olacak
görüşmek üzere.....

merhaba.Zeynep nasıl oldu umarım hasta olmamıştır.havalar değişken ya ondandır.Nazlıda hapşırıyor sabahları burnu tıklaı kalkıyor bakalım önümüz kış inşallah hasta olmazlar.

bizim geldi oyun havuzumuz çok güzel :) sağlam,Nazlı çok sevdi oyuncaklarına bayıldı zıplamayıda öğreniyor yavaş yavaş çığlık çığlığa içindeyken :) düşnürsen tavsiye edrim şuan 99 tl olmuş e bebekte.sadece pembesinden kalmış zaten :) piyanosu var alibaba çalıyor onda ama garipbir dille :)

bişi sorucam; sen biberon emzik temizliğini nasıl yapıyorsun ben biberonlarını protex sıvı sabunla yıkıyorum kurumaya bırakıyorum.emzikler her akşam kaynamış suda bekelr.biberon emziğide haftada bir kaynatırım.bir de sana sorıyım dedim :)

birde mama sandelyesi aldınızmı.biz ikeadan alıcaz 50 tl.çok kullanışlıymış ve temizlemesi kolaymış.kuzenlerim ondan kullanıyor tavsiye ettiler.

Nazlı bastı çığlığı.şimdi çıkmak zorundayım Zeynep i öperim görüşmek üzere..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…