Bebek Beslenmesi Bir Akıl Verin Lütfen!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tamam o zaman kahvaltıyı kesiyorum.6. ayını bi bitirsin hayırlısıyla o zaman başlarım yavaş yavaş..peki demir şurubunu pekmezin içine koyup versem bi sakıncası olurmu?içmiyor tek başına şurubu?teşekkür ederim..

fasulye gaz yapmadı bizimki bayıla bayıla yiyor..ama kavanoz mamalardan yoksa evde yaptığımı kusuyor.kavanozda daha önce dediğim gibi milupa organiklerden..yeşil fasulye domates ve brokoli patates var..arkadaşım yaşil fasulye domates verme domates alerji yapar dedi ama bizimkinde bir reaksiyon olmadı..acaba devam etmesemmi?b,lemedim..

şuanda 5 800 kilosu minyon bir bebek..doktor normal diyor ama kahvaltı muhabbetinden sonra nasıl inanıyım doktora?bizde daha yürüteç almadık erken diye..hoppalamızda yok..tiny love oyun halısında oynuyor yada fisher price yağmur ormanı anakucağı aldık orda oynuyor seviyor Allahtan sesi çıkmıyor..

yürütece sanırım 7. aydan sonra falan bindirilir ama tam bilemiyorum..sen meyve püresi ve yoğurdu öğün olarakmı yoksa tadımlıkmı veriyorsun canım?

teşekkür ederim..

aslında kahvaltıy tamamen kaldır diyecektim ki glutenli biskuvi verdigini fark ettim ve bildigim kadarıyla gluten menuye sokuldugunda ara verilmesi pek tercih edilmiyor ama tavsiye edilen glutene geciş 7.ayda,sizin biraz aceleci olmuş,neyse madem glutenli yiyeceklere giriş yaptınız biskuvi yerine ekmek verin ve mumkun oldgu kadar biskuviden uzak durun,ne kadar zararlı oldugunu bilseniz kendiniz bile yemezdiniz.ben de ara ara bebegime verdim (haftada 2-3 biskuvi onu da sırf yogurdunu tatlandırsın diye,8 aydan itibaren) simdiki begeime hic vermeyi dusunmuyorum.

-sabah kalkar kalkmaz anne sutu yada mama
-2 saat sonra meyve yada sebze puresi-1 cay kaşıkla başlayıp her gun arttırarak-2 gunde bir yeni bir meyve yada sebze denenebilir-karışık verilmeyecek cunku alerjik bir reaksiyon olusursa neye tepki verdigi anlasılsın-ustune anne sutu yada mama
-oglen anne sutu yada mama
-ikindi yine 1-2 kaşık pure-anne sutu
-aksam bir iki kaşık kaşık maması-her gun bir kaşık arttırabilirsin ve yogurt da verebilirsin(ben yogurrda da cok gec başladım gerci)
-yatmadan once ve gece boyunca anne sutu

bence su anda uygulamanız gereken menu bu olmalıydı-benim kendi kzımda o aylarda uyguladıgım buydu

-yumurta sarısı demir icin onemlidir fakat 5-6 aydan once bebek bunyesi yumurtadaki demirin emilimini gercekleştiremez ve boşuna bebeginize kolesterol yuklemiş olursunuz-en iyisi yumurta sarısını 7.aydan itibaren menuye sokmaktır ve ceyrek sarı ile başlanıp her gun bir ceyrek arttırılır-tam sarıya ulaştıgında gun aşırı vermeye başlarsın
-yumurta akı 8.aydan once verilmez
-1 yaşından once bebeklere ozellikle sabahları sekerli hic bir gıda verilmez(şeker hastalıgı tetiklenmesin diye),pekmez bir cay kaşıgı şeklinde ve 7.aydan itibaren verilebilir ama tercihen yine gunun ilk ogununde degil
-peynir mutlaka bir gece suda bekletilip tuzundan arındırılmalı ve yine de 6.aydan once verilmemeli-kahvaltıyı menuye soktugunda(tercihen 7.ayda her gun peynir verebilirsin-bir kibrit kutusu kadar)
-kuruyemisleri ogutulmus bile olsa 1 yaşından once verilmemesi gerekir,cok ciddi alerjik reaksiyonlar olabilir dikkat
-1,5 yaşından once ASLA bal verilmez,balda bulunan bir ceşit bakteri cocugu felce kadar goturebilir Allah muhafaza

ben 7.aydan itibaren bebegime su kahvaltıyı verdim(ilk ogun süt ikinici ogun kahvaltı şeklinde):
bir dilim ekmek ici
bir cay kaşıgı tereyag
geceden suda bekletilmiş kibrit kutusu peynir
bir cay kaşıgı pekmez
kuşburnu yada ıhlamur cayı-yada anne sutu yoksa mama
bir dilim muz
bir dilim mevsim meyvesi
muzu ve meyveyi rendeleybilirsin,geri kalanı da guzelce catalla ezip verebilirsin-bebegin zorlanırsa komple blendırdan gecirebilirsin

ozetle en ideali:
ilk 6 ay sadece anne sutu
6-12 ay arası temel besin kaynagı yine anne sutu ama ek gıdalar da menude olmalı,1 ogunu kaşık maması yada kahvaltı-1 ogunu de sebze puresi yada corbası-aralarda yogurt veya meyve puresi verilebilir
12.aydan itibaren yavaş yavaş yetişkin menusune donmeye başlar,gunde 250-300 ml kadar anne sutu yada devam sutu almaya da devam etmelidir

teşekkür ederim bilgiler için peki glutene geçtikten sonra yani bisküviye neden ara verilmiyor?bildiğim kadarıyla gluten çölyak hastalarına verilmiyor bebeklerdede alerji olabilceğinden tavsiye edilmiyor..ama diğer sebebi bilmiyorum..

şu doktor tavsiyesiyle uyguladığım menüye çok canım sıkıldı.10 gün kadar böyle yedi bizimki umarım bişi olmaz.ben yoğurt ve meyve hariç diğer şeyleri 6. ayı bitirmeden vermemeye karar verdim..sebzeler dahil..çünkü bizimki bi kavanoz sebzeyi bitiriyor..meyve püresinide..hadi meyve püresini azaltırım..yoğurtu tam veririm o da bir türlü tutmuyor zaten..en son sütaşın bebek yoğurtlarından alıcam bide..yemesi için onlarda olur dimi?

kötü bişi olmaz demi bebeiğme?bilmeden verdik çok canım sıkıldı cidden.....

merhaba zeynepciğim ben yoğurt ve meyveyi öğün olarak veriyorum yani ara öğün oluyor benimki doktorumuz yüz milim kadar verebilirsin dedi istesede daha fazlasını verme dedi bende veriyorum 100 milim meyveyi yiyor ama yoğurtta zorlanıyorum ama konuşa konuşa oyuncaklarla yediriyorum kilosuna gelince bizim doktor geçen ay 500 gr almışsa 2 santim uzamışsa normal diyordu önemli olan her gelişimini istikrarlı devam ettirmesiymiş nette araştırdığımda bunu öğrendim sen nerdesin hangi doktora götüryosun ferrum içinde ben ağzını tutup boğazına damlatmaya çalışıyorum hem kansızlığa önlem için veriliyormuş iye hakılı olur dedi doktor sağlık ocaklarında verilenler toplatılyomuş duydunmu sen birde d3 vitaminler zararlı haber çıktı ben vermesem mi diye şüphede kaldım doktora sorun yok dedi ama kurt düştü içime şimdi acd3 vitamine geçtik veriyorum

ben izmirdeyim canım medical parka götürüyorum tülay akça doktorumuz.sağlık ocağındada cici bir ebemiz var..birde aile hekimi..bendeki demir surubunu sağlık ocağı verdi ama sokn kullanma tarihi 8 2013 üretimi 8 2008 ..ben 2016 son kullanma tarihli olnları biliyorum toplatılıyor diye..bende vermesemmi? d vit de içiyor..

napsakki özel olarakmı alsak acaba memleketin haline bak ya..elkadar bebeklerin sağlığıyla oynuyorlar..acd3 vitamini nasıl özel olarakmım alınıyor?ne önerirsin?

sen nerdesin?

ben bursadayım jimmere götürüyorum acd3 doktorumuz bu ay verdi bize zaten ilk ayında söylemişti dört ay d3 vereceğiz sonra değiştireceğiz bu daha iyi dedi eczaneden aldık eczacıyla konuştum bunlarda sorun yok sağlık ocağının dağıttığı demir şurupları toplatılıyor dedi gerekli koşullarda saklanmadığı içinmiş. sen yazınca baktım benim ferrum demiş şurubu eczaneden aldım 2017 son kullanma tarihi ne yapacağımız sapıtırıyoruz doğru düzgün açıklamada yok sağlık bakanlığından

bende alıcam birazdan acd multitabs vitamin demir şurubunda ferrosanol sorunlu.bende ferrum alıcağım şimdi..bu zamana kadar hatta bu sabahta içti bizimki her ikisinide Allah a emanet artık..

sağlık bakanlığı olsada yalanlıyor ben inanmıyorum onlara..baştan beri düşünemedim eczaneden özel almayı..abimin eşi hep özel aldı verdi sağlık ocaklarına güvenmiorum dedi.dediğide çıktı walla..

bu arada ferrum demir damlasını ne kadar veriyoruz?o da kilo başına bir damlamı? bir yerde okudum onun 1 damlası 2.5 mg mış ferro sanolun 1 damlası 1 mg mış.sağlık ocağına sordum ikiside aynı dedi.şimdi ben kaç damla vericem?

ek gıdaya başlaman normal belki ama yumurta falan ağır gelir,6 ayını doldurmadan yumurtaya başlanmıyo diye biliyorum ben,tahıllı masmalart,meyve sebze püreleri,muhallebi falan olabilir ama kahvaltı için çok erken bence,normal mamasını verebilirsin sütün azsa,bağırsakları olgunlasşmadığından sıkıntı oluyoırmuş çok erken bu kadar ağır beslernmeye geçmek,benim doktorum şahsen bu menüyü onaylamazdı heralde

Son düzenleme:

ben doğduğundan beri ACD kullanıyorum,sağlık ocağı monovit D3 verdi ama doktorum ACD yi söyleyince onu almaya karar verdim,demir damlasını vermeyi de kestim toplatılma haberlerinden sonra,doktora gidincd sorcam bakalım alternatif bişi versin,demir damlası 6. aydan sonra şart zaten,daha 5 aylık oğlum benim,o nedenle ferra sanol vermeyi bıraktım ben 2 haftadır falan,sağlık ocağı 4. ayda verdi demiri bize ama bence 4. ay erkendi zaten,2-3 günde bir vermeye başlamıştım,toplatıldığını duyunca bıraktım valla

bebe bisküvisini kendimiz yapsak,içinde sadece tereyağı,pekmez,un,irmik var,o olur mu peki?ekmekte de un var sonuçta,aynı mantık gibi geldi bana

acd3 günde bir defa 10 damla veriyorum ferrumu günde bir defa 5 damla veriyorum kızım 7 kilo ama kiloyla ilgili bir şey demedi doktor hem ferrumu herkese aynı veriyoruz dedi hem kansızlığa karşı hemde akıllı olsun dedi ben hiç sağlık ocağına götürmedim tel ile bildiriyorum bilgilerini bizim buradakinin her şeyi eski kan tahlilleri bile yanlış çıkıyormuş hem özel doktorunuz var dedim onlarda tamam dediler.

kahvaltıyı kestim zaten.bugün ferrum aldım demir şurubu olarak birde multitabs acd aldım.Rukiye arkadaşım sağolsun fikir verdi bana vitaminleri aldım hemen.toplatıldığındanda yeni haberim oldu zaten..

maşallah bebeğine kilosuna :))bizde görsek 7 leri hayırlısıyla..

teşekkür ederim bilgi için Allah razı olsun walla bilmeyince zor..doktoruda aradım ulaşamadım sinir oldum..bende öyle veriyim o zmaan.sağlık ocağı burda çok sıkı takipte.gitmezsen eve geliyorlar bakmaya.zaten ön sokağımızda aşıya falan oraya götürüyorum hep..ayda bir medikale götürüyorum sonra buraya götürüyorum..bir nevi birbirlerini teyit ediyorlar :)

umarım bu acd kilo da aldırır.bizimki azcık tombikleşir.

bu arada son zamanlarda tüm çabalarıma rağmen yoğurdum tutmuyor..halbuki ne güzel yoğurtlar yapardım..babymix aldım sütaşın yedek bebek yoğurdundan ama korkuyorum vermeye..milupa kavanoz mamalarına güvenip hemen vermiştim (gerçi şu an onlarıda kestim 1 ay daha bekeleme kararı aldım) ama yoğurt konusunda tereddütüm var..odamı hazır verilcek diye kendime kızıyorum..

denemediğim yol kalmadı yoğurt konusunda napıcam bilmiyorum..ya tutturamazsam hiç 5 aylık bebeğe verilirmiki sütaş babymix üstünde 6. aydan itibaren yazıyor:.. ne önerirsiniz?

zeynepciğim bu arada benim kızımın adı da Zeynep Miray benimde son iki gündür yoğurdum tutmadı ilk gün sütü soğuk yapmışım ondanmış sonrasında ise sıcak yapmışım ondan tutmamış anneme tarif ettim böyle dedi küçük parmağını yakacak kadar dedi ama ilk defa yapmam rağmen çok güzel tutturmuştum ama bugün ki yine kesilmiş gibi olmuş sütüm sıcak gelmiş şimdi tekrar deneyeceğim inşallah yarına tutar tutmayınca ben danone verdim ama bugün yemedi çorba ile meyvesini yedi sen su veriyor musun ben vermeye çalışıyorum ama içmiyor.

benimkide su içmiyor ben doğduğundan beri her mama verdiğimde üstüne 1 çay kaşığı su verdim.ağzı pamucuk olmasın diye..sonra biberonla vermeye başladım içmedi..ancak sebze yerse brokoli özellikle üstüne suyu içiyor öteki türlü damla damla zar zor içiyor..doktor içmiyorsa zorlama dedi..bende zorlamıyorum..

kızınla adaşmışım desene :)) ismiyle yaşasın inşallah..çok güzel isim ikiside..maşallah...

yoğurt pastorize sütle tutturamıyorum ben uzun ömürlü sütle denedim akşam oldu gibi sanki..bakalım akşam üstü yedircem bizimkine

merhaba bir haftadır yoğurdum tutmuyor benimde siz hangi süt ile yapıyorsunuz ben eker günlük sütle de sütaş pastarize sütle de denedim olmadı yardımmm

merhaba bir haftadır yoğurdum tutmuyor benimde siz hangi süt ile yapıyorsunuz ben eker günlük sütle de sütaş pastarize sütle de denedim olmadı yardımmm

merhaba bende günlük pastorize sütle tutturamadım.şu an pınar uzun ömürlü kutu sütle yapıyorum 500 ml olanıyla 3 gün gidiyor kızıma..gayette iyi tutuyor tabi azcık gevşek.yalnız yarın babymix vericem sütaşın bebek yoğurdunu almıştım yedek dursun diye.bugün bitti ev yoğurdum tarihi geçmeden onları yesin hem denemiş olurum..

2 3 gündür zorla yiyor yoğurdu hatta bugün biberonla verdim ..

bide dediğim süttle dene günlük sütle bende tutturamadım ama uzun ömürlüyle oldu

benim yine olmadı pınarın uzun ömürlü sütüyle de denedim tutmadı akşamdan yapıyorum sabaha kadar tutsun diye artık kabusa döndü her gün bakıyorum olmamış sıcaklığını mı ayarlayamıyorum anlamadım geçen gün annen de gösterdi olmuyor bir türlü bende sütaşın babymix aldım onu vereceğim altıncı aya girdik bu hafta sonu kontrolümüz var bakalım kızımın gelişimi nasıl sizde rototota özel aşı zehirli isale karşı yaptıryormusunuz biz ikinci dozunu yaptıracağız hafta sonu

Allah Allah neden tutmuyorki?bende küçük kavanozlarda tutturamamıştım.bi de şöyle dene; sütü kaynatıp cam kaseye koyuyoruz ya üstüne tahta kaşık koy kasenin .onun üstüne de karton koy süt terlerse içine akmasın suyu.temiz bir karton bulup kes kaseye göre kaşığın üstüne koy.zaten oynar o karton tam kapanmaz.onun üstüne havluyu sar 2 kat 4 saat beklet bakalım.ben öyle yapıyorum tutuyor.

rotarix olduk biz 29 haziran ilk doz, 29 ağustos 2. doz olduk.bir yan etki olmadı şükür.sizin kızınızda nisan doğumluydu yanlış hatırlamıyorsam dimi benimki 11 nisandı. ama 5 aylık dior doktorlar.

ondan kahvaltı ve sebze için azcık daha beklicem..

umarım güzel güzel büyüyordur sizinki de :)) güzel haberlerinizi bekliyoruz :))

görüşmek üzere...

Son düzenleme:

bu akşam sizin yazdığınız gibi deneyeceğim inşallah olur anlamadım bende neden olmuyor ilk yaptığımda oluyordu şimdi olmuyor yoğurt çok yararlıymış geçen trt 1 bir programda izledim sütü yoğurda çevirdiğimizde canlı hale getiriyormuşuz yaralı bakteriler ile sindirime de çok iyi geliyormuş

benim kızım 10 nisan doğumlu sizinkinden bir günlük büyüğüz :) beş aylık ama altıncı ayın başındayız yavaş yvaş dönmeye çalışıyor ama papasını kaldıramıyor daha tam dönmek için çok güzel günler bunlar atanmayı çok istiyordum bu son öğretmen atamasında ama bu defa üzülmedim kızımın gün gün büyüdüğüne şayit olmak çok güzel sizinle de konuşmayı devam ettirmek isterim çünkü aynı aylardayız benzer şeyleri vermemiz gerekiyor ben bu hafta sonu doktora gittiğimizde sizin şu kahvaltıyı soracağım doktoruma bakalım ne diyecek
sebze vermeye gelince ben çorba veriyorum bugünkünde de patates havuç ıspanak kabak domates ver ama zorla içiyor pek içmek istemiyor.

haberleşelim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…