- Konu Sahibi zeyneppcim
-
- #1
Üzme kendini canım.Sütüm yak diyede sakın kendini yıpratma. Psikolojini yüksek tut ve 30 cc bile olsa damlasının bile ona faydası var.Ne kadar geliyorsa o kadar verirsin sende. Ayrıca kendine olumlu düşünce terapisi yap inan işe yarıyor.
Benimde 4.5 aylık bebeğim var. bi ara sütüm çok azaldı.psikolojim iyice bozulmuştu. sonra bu düşünce yöntemini duydum oğlumu emzirirken işyerinde sütümü sağarken felan hep çok yararlı sütüm var bebeğimede gayet iyi yetiyor çok iyi besleniyor gibi hep olumlu şeyler düşün.
Kimsenin lafınada kulak asma. rabbim ne kadar nasip edrse o kadar emecek bebeğin zaten. sen ek gıdalara devam et sabırla.
allah yardımcın olsun.
tekrar merhaba
tamamen iyi niyetle yazmıştım
zamanında 5 cc sütü sağabilmek için pompa başında göğüsleri parçalanana kadar uğraşan bir anne olarak yazmıştım
deneyip fayda gördüğüm şeyleri siz de öğrenin diye
sütünüz bir damla da olsa geliyorsda, bu prolaktinde sorun yok demektir. gerisi psikolojiktir. ben ne yaptım biliyor musnuz? bebeğim küvezdeydi ve ona süt vermem gerekiyordu. oysa daha kokusunu bile duyamamıştım. henüz hiç giymediği bir çorabı vardı. kıyafet giymesine fırsat olmadan küveze gitmişti çünkü. o çorabı süt sağarken göğsüme koyardım. halk arasında buna "himremek, imrenmek" denir. yani pskilojik olarak bebeğe özenmek, sütün gelmesini istemek. rahat bir yere oturur, oğlumu düşünürdüm. sütümün dolup taştığını... bol bol sıvı tüketirdim. bunu laf olsun diye yazmıyorum. 4 lt sudan bahsediyorum. zamanla çoğaldı benim de sütüm. sonra maşallah göğüs pedi kullanmak zorunda kaldım.
tahine gelince, sütü yağlandırıp çoğalttığını defalarca test ettim. her gün aynı saatte sütümü bardağa sağdım, akşama doğru üstünde yağlanma oluyor zaten. artışı görebilirsin. kaymak tutmuş gibi.
hiç bir anne doğuma "sütüm gelmez nasılsa" deyip mamayla gitmez. bu şanş isi. ama sütün varsa, sadece miktarı azsa ya da yağ oranı düşükse, bunu arttırabilirsin.
sen zaten başından kabullenmişsin sütüm yetmiyor diye. unutma beyin senin emrinde. sen ona neyi yüklersen ona göre çalışır. ha bu bir iki günde olacak iş değil. hadi kendime güvendim meme muslukları açılsın olmuyor maalesef. ama sabırla halledilmeyecek bir şey yok.
sana ve konuyu okuyup benim çok bilmiş az görmüşlüğüme kızacaklara yardımcı olabilir diye bir iki yazı paylaşacağım. inşallah vakit ayırıp okursun(uz)
her bebek anne sütünü hak eder. biraz savaşmaya değmez mi?
Anadan emilen sütün burundan gelmesi - Acemi Anne- ntvmsnbc.com
den alıntıdır.
Anadan emilen sütün burundan gelmesi
Hastane tipi pompayla aramda bir aşk-nefret hikayesi...
ESRA SERT
ntvmsnbc
Güncelleme: 12:20 TSİ 20 Ekim. 2011 Perşembe
İSTANBUL - Çift taraflı hastane tipi pompa karşımda duruyor. Birazdan kapı çalacak, gelecekler, alıp götürecekler. Hala sütüm var, gitmesine izin vermek zor geliyor. Pompayla aramdaki bir aşk-nefret ilişkisi, bir tür Stockholm sendromu...
Elim, birlikte başında saatler geçirdiğimiz Facebook'a gidiyor, parmaklarımdan bir veda mektubu dökülüyor.
"Sevgili Medela lactina electric plus...
Bir sene geçti… Seninle aramdaki aşk-nefret ilişkisine, artık burada bir nokta koymam gerekiyor. Seni geldiğin yere yollayacağım, hatta bazen duvara fırlatacağım günlerin hayalleriyle yaşadım. Ama şimdi gideceğin gün geldiğinde, gözümden yaşlar dökülüyor. Sen olmasan Lado'yu ben nasıl sütümle beslerdim. Çok sağol. Lado'ya artık sütümü veremeyeceğim fikri, kalbimi liğme liğme ediyor. Ama korkarım artık seninle günlük olağan buluşmalarımıza da tahammülüm kalmadı. Başka analara, bebelere de derman olasın. Sağlıcakla."
Türkiye'de süt veren anneler sahipsiz, danışacak kimse yok, destek olacak kimse yok. Çocuk doktorunuzun eli hemen mamaya gidiyor ve ne emzirme konusunda ne de emziren annenin psikolojisi konusunda pek de bir şey bilmiyorlar. Geriye eş dost kalıyor. Onlar da genelde mama firmalarının mümessili gibi davranıyor:
Haberin devamı ↓
reklam
"Ay bilmem kimin çocuğu, sırf mamayla büyüdü şimdi sınıf birincisi.''
"Neden bu kadar kasıyorsun, bazı kadınların sütü olmuyor."
Geriye tutunacak iki dal kalıyor; her annenin dostu internet ve bir şeye taktımı tam takan kişiliğiniz.
Yanlış anlamayın; internette bile Türkçe doğru düzgün kaynak yok. 'Gene ne varsa gavurda var.' diyerek; emzirme kaynakları taranıyor, uzmanlara mailler atılıyor. Sonunda artmaz denen süt, beş hafta içinde artıyor. Lado memeye ve anne sütüne kavuşuyor.
SÜT ÜRETİMİYLE İLGİLİ BİR İKİ NOT
Süt üretimi ilk haftalarda hormonal, sonra mekanik bir hal alıyor:
Memelerin bir zekası var. Meme boşaldıkça, doluyor. Yani siz memeyi sık sık boşaltarak ona ''süt lazım, yetmiyor'' diyorsunuz. O da kolları sıvayıp, daha çok üretmeye başlıyor. Eğer dolu kalırsa, "demek bu kadar lazım değil" diyerek üretimi yavaşlatıyor. Anlayacağınız, bir arz talep meselesi...
Bütün süt arttırma teknikleri, yukarıdaki "memeyi boşaltma" prensibine dayanır:
Süt yaptığı ya da kestiği kanıtlanmış herhangi bir besin yoktur.
Beslenmeyle ilgili dikkat edilmesi gereken tek şey; çok sıvı tüketmek ve normalde almanız gereken kaloriden bir miktar daha fazla kalori almaktır. Zira, kaloriyi ya da suyu kısarsanız; bu mekanizma önce annenin ihtiyaçlarını, sonra süt üretimini düşünür. Süt üretimine yetecek su ve kalori kalmaz.
Pompadan çıkan süt ile çocuğun emerek aldığı süt miktarı arasında fark var:
Pompalar bebeklerin emişini taklit ediyor, ama dedim ya, memeler zeki, yemiyor. Bebek, o memeden pompayla sağdığınızdan daha fazla süt çıkarıyor.
Memelerin sadece zekası değil hisleri de var. Emzirdiğinizde yaşadığınız çocuğunuzla o yakınlık hissi, süt üretimini coşturuyor:
Siz bir istiyorsunuz, meme iki veriyor. Sizin gibi memeler de pompaya karşı aynı hisleri beslemiyor.
Süt üretimi üçüncü ayda regüle oluyor:
Yani ilk üç ay kontrolsüzce süt üreten meme, bebek üç aylık olunca 'yetecek kadar' süt üretmeye başlıyor. Fazla üretiyorsa, bu üretimi kısıyor.
Etrafımızdaki annelerin çoğu, üçüncü ayda mamaya başlıyor. Süt üretiminin azaldığını görünce, çocuğa yetmediğini düşünüyor. İlk aylardaki gibi memeler balon gibi şişmediği için, sütü bitti sanıyor. Memede yetecek kadar süt olması için, balon gibi şişmesi gerekmiyor.
Regl olunca, süt üretimi hormonal olarak azalıyor:
Ama regl dönemi bitince, eski halini alıyor.
Yetecek kadar süt olması için memeden süt sızması gerekmiyor:
Süt sızması, süt miktarından çok meme ucunun yapısıyla ilgili.
Bebeklerde akşam huysuzluğu denen bir özellik var:
Bazı bebeklere, akşam olunca afakanlar basıyor. Yine akşam olduğu için memeleriniz sabahki kadar süt dolu olmuyor. Bunlara etraftan gelen, bu çocuk aç yorumları eklenince, mamaya genelde akşam saatlerinde başlanıyor. Emzirme uzmanları uyarıyor; akşam huysuzluğu açlık değildir.
Süt memelerden bir kaç farklı akışta gelebiliyor:
Bu durum, özellikle pompayla sağarken anneleri yanıltabiliyor. Süt önce geliyor, sonra akış duruyor, bir kaç dakika sonra tekrar bir akış oluyor. Yani süt artık gelmiyor olsa bile, en az beş dakika daha sağmaya devam etmek gerekiyor.
Memeden ilk gelen sütün su oranı, daha sonra gelen sütün yağ oranı yüksek oluyor:
Sık sık az az emerse, bebek kilo almada bu nedenle sorun yaşayabiliyor, anneler sütü az zannediyor. Bir memeyi sonuna kadar emzirmek ya da sağmak gerekiyor.
SÜT ARTTIRMA TEKNİKLERİ
En iyi süt arttırma tekniği emzirmektir:
Sütünüz azsa; çocuğunuzu sık sık ve uzun uzun emzirin. Emzirmek için, memenizi dolu hissetmeyi beklemeyin. Hatta memenizin dolu olduğunu hissediyorsanız, emzirmekte/sağmakta geç kalmışsınız demektir. Ortalama iki günle bir hafta arasında sütünüz artacaktır.
Bebeği emzirdikten hemen sonra, 10 dakika kadar memelerinizi sağmak da "süt yetmiyor" mesajını vermek için iyi bir taktiktir:
'Hemen sonra', kısmı bu uygulamada önemlidir. Geciktirirseniz, bebeğin acıkma ritmiyle memenin süt üretme ritmi arasındaki uyumu bozabilirsiniz. Böyle bir durumda, bebeğiniz acıktığında, kısa bir süre önce sağdığınız için henüz yeterince süt üretilmemiş olabilir.
Emzirme tatiline çıkın!
İngilizce, 'nursing vacation' denen bu taktik çok etkili. Emzirme tatiline şöyle çıkıyorsunuz; yanınıza bebeğin bakımına yardımcı olacak birini çağırıyorsunuz. Hep beraber eve kapanıyorsunuz. Uyumadığınız ya da bebeğe bakmadığını her fırsatta, ya bebeği emziriyor ya da memelerinizi sağıyorsunuz. İki üç gün boyunca, memelerinizi sağmak ve bebeği emzirmek dışında hiç bir şey yapmıyorsunuz. İki üç günün sonunda, memeleriniz acil süt çağrınızı alıyor.
Bebek memeyi çeşitli nedenlerle reddedebilir:
Yine de gece uyku sersemiyken, ya da sabah memeniz daha doluyken memeyi teklif etmeye devam edin. İstemese de en azından memenize yakın tutun. Memeleriniz açıkken kucağınıza alın.
Sütünü arttırmak isteyen kadının en yakın arkadaşı pompadır:
Pompanızın güçlü olması, pompa ucunun memenizin ucuna uygun büyüklükte olması ve pompanızın çift taraflı olması çok önemlidir.
Pompanızın gücü hem çıkacak süt miktarında hem de memelere verilecek "sütü arttır" mesajında belirleyicidir.
Piyasada standart pompa uçları satılır. Halbuki her kadının meme ucunun büyüklüğü farklıdır:
Hatta sağdıkça, meme ucunuzun büyüklü zamanla da değişir. Eğer meme ucunuza uygun olmayan bir pompa ucu kullanırsanız, süt miktarınız olumsuz etkilenir. Farklı boyutlarda pompa uçları mevcuttur. Eğer sağarken acı duyuyorsanız, memenizin ucu rahatça gidip gelemiyorsa, memenizin uç kısmından daha büyük bir kısmı pompanın içinde gidip geliyorsa, pompa ucunun boyutu yanlıştır.
Pompanın çift taraflı olması, bana göre elzemdir:
Zira sütünüzü arttırmaya çalıştığınız günlerde, hayatınız süt sağarak geçer. Neredeyse bebeğe bakacak vaktiniz kalmaz. Tek taraflı pompa demek, sağarak geçireceğiniz süresinin iki kat artması demektir ve sürdürülebilir bir durum değildir. Zamanla bezmenize ve sağma işini ihmal etmenize neden olur.
Popayı nasıl kullanacağınıza gelince...
Eğer sadece sağarak süt veriyorsanız, normal şartlarda, pompayla bebeğin acıkma ritmi arasında bir uyum tutturmanız gerekiyor. Yani bebeğiniz genelde üç saatte bir acıkıyorsa ve günde yedi öğün kadar süt tüketiyorsa; üç saatte bir ve günde yedi kere süt sağmanız önemli.
Power pump zamanı!
Eğer sütünüz azsa, artıncaya kadar bebeğin acıkma ritminden çok daha fazla sağma işlemi yapmanız gerekir. Buna da power pump yani 'güç pompası' deniyor.
Power pump, zahmetli bir iş; belki gün içinde normal sağma ritminizi koruyup, vakit bulduğunuzda günde bir ya da iki kere power pump yapabilirsiniz. Power pump taktiği; belirli bir süre memeyi sağıp, belirli bir süre bekleyip, sonra tekrar sağma mantığına dayanıyor. Süreler değişebilir ama, örnek vermek gerekirse, şöyle bir uygulama; ilk sağmada on beş dakika sağ, daha sonra on dakika bekle beş dakika sağ, on dakika bekle, beş dakika sağ diye devam ediyor. Ne zamana kadar mı? Canınıza yetinceye kadar.
Özellikle emzirme tatili ve power pump uygulamalarında memelerinizi yolda bırakmamaya dikkat edin:
Süt üretmeleri için memelerinizin sağlıklı olması önemli. Onlara iyi bakın, havadar tutun ve acı/yara gibi bir durum olursa bu uygulamalara hemen ara verin.
Tanrının annelere bir şakası olsa gerek... En çok anne sütü yapan şey, bir annenin arayıp da bulamadığı tek şey olan; uykudur:
Sabah saatleri sütünüzün en çok olduğu saatlerdir, bunun nedeni bir kaç saat de olsa uyumuş ve dinlenmiş olmanızdır. Mümkün olan her fırsatta, uyuyamasanız bile dinlenin.
Bazı memelerden ilk gelen süt çok tazyikli geliyor:
Bu durum da bebeği rahatsız edebiliyor, memeyi reddetmeye başlayabiliyor. Durumun bu olduğunu tespit ederseniz, elinizle bir havluyla memedeki ilk sütü hafifçe sağın. Daha sonra bebeği memeye koyun
Ve gelelim ilaç meselesine... Piyasada satılan bir mide ilacının etken maddesi, prolaktin hormonunu tetikliyor ve süt üretimini arttırıyor:
Ben bir hafta kadar kullandım, tecrübeyle sabit. Kanada'da bu konuda yapılan araştırmalar da ilacın etken maddesinin anne sütünü arttırdığını ortaya koyuyor.
ABD'de ve Kanada'da aynı etken maddeye sahip mide ilaçları, kadınlar tarafından bu amaçla kullanılıyor. Lakin FDA, (Amerika'da ilaçlardan sorumlu kuruluş) bu uygulamayı onaylamıyor. Neden derseniz, ilaç eser miktarda olsa da anne sütüne geçiyor ve bebekler üstündeki etkilerine yönelik bir araştırma yok. Gelin görün ki; aynı ilacın pediatrik boyu, reflüsü olan bebeklerde kullanılıyor ve böyle bir durumda anne sütüne geçen miktardan çok daha yüksek miktarda ilaç bebeğin sistemine giriyor.
FDA'nın muhalefetine rağmen Amerikalı birçok doktor, yine de bu ilacın kısa bir süre kullanımını annelere öneriyor. Bitkisel ya da değil, ilaç kullanmadan önce muhakkak doktorunuza danışın, onun onayı yoksa kullanmayın.
Bu ilacı kullanırsanız, sütünüz istediğiniz miktara geldikten sonra ilacı çok yavaş bırakmanız ve o dönemde daha çok sağıp emzirmeniz gerekiyor. Günde 4 tablet kullanıyorsanız, çeyrek tablet azaltarak, azaltmalar arasında bekleyerek, bekli bir ayda bırakmanızda fayda var. Aniden bırakırsanız, sütünüz tekrar azalabilir.
Not: Dünyadaki en önemli ve kapsamlı emzirme ve anne sütü kitabı olan "Emzirme Sanatı/La Leche League" Türkçe olarak yayınlandı. Daha atılacak çok adım var, ama güzel bir başlangıç.
bu kaynak ingilizce. çevirisini de veriyorum ama cümle yapısı biraz bozuk.
Mother’s Milk, How to Increase Your Supply | Jay Gordon, MD FAAP
Sizin Tedarik artırın nasıl Anne Sütü,
Cheryl Taylor, CBE tarafından
Bir tedarik değişiklik fark mutlu bir emzirme ilişki sırasında, o anlık panik neden olabilir zaman. Eylem ilk ders bir kaç temel şeyler değerlendirmek olmalıdır. Yeterince Dinleniyor musun? İyi bir gece uykusu alma? Gerekirse bir şekerleme almak? Eğer su en az 64 gram bir gün içiyor musunuz? Eğer iyi, sağlıklı bir diyet yemek mi yiyorsunuz? Bunlar yeteneği çok iyi muhafaza edilmesi gereken bir bakım ilişkisinin temelleri bazılarıdır. Vücudumuz mutlaka biz tedavi ediyoruz sınırına itiliyor pek affedici değildir. Onlar bize açık bir sinyal vermek eğilimindedir. Bu yollardan biri arzında bir dalış ile. Vücudunuzu dinleyin ve bazı eylemde.
Eğer emin olun:
Yeterince Dinlenme
Suda en az 64 gram bir gün içme
Besleyici bir diyet
Tüm taraflar için iyi bir uyku için izin veren bir gece zaman uyku düzeni seçme
Sık Hemşirelik
Eğer tedarik inhibe şeyler yapıyor olmadığından emin olun:
Sigara içme
Alerji ilaçları
Midenizin üzerinde Sleeping - geceleri göğüsler sıkıştırarak
Çok sıkı bir sutyen giymek
Halkalar omuz yakınındaki yerine yukarı göğüs karşı geri basarak bir kol askısı takmak
Süt üretimini artırmak için ilk ve en basit şekilde bebeğiniz daha sık hemşire etmektir. İlave stimülasyon talebi karşılamak için süt üretimini artırmak için vücudun sinyal olacak. Eğer artırmak isteyen varsa tedarik sonraki hemşirelik başlangıcına hemşirelik itibaren her 60-90 dakika da bebek bakım deneyin. Çoğu anne tedarik 24-48 saat içinde bir arz artışı ile artan bu hemşirelik stimülasyon yanıt verecektir. Annem bir "hemşire" var ve sık sık bebek hemşiresi olacak gibi el bebek su, aperatifler ve çocuk bezi ve hemşire ile kanepede veya yatakta kıvrılıp yatmak için de yardımcı olabilir. Bu daha hemşirelik, aynı zamanda süt üretimini artırmak için yardımcı olur, anne için ekstra dinlenme değil sadece sağlar.
Hatta en iyi süt temini için olması gerektiği gibi tüm yukarıdaki adımları ile, hala tedarik bunu olmalıdır hissediyorum ne değildir bulabilirsiniz. Sonraki adım bebeğinizin ıslatıcı ne kadar sık ​​görmek mümkündür. Genellikle ne bir kaynağı sorunu olarak algılanmaktadır gerçekten bir kaynağı sorunu hiç de öyle değil. Bebeğinizin ıslanma ne kadar Gözlem gerçekliği ya da sadece bir algı olup olmadığını size söyleyecektir. Yaşamın ilk haftasından sonra bir bebek günde 6-8 wettings olmalıdır.
Analiz etmek için bir başka alan pompalama ile ilgisi yoktur. Eğer pompa elde edebiliyoruz ne bir damla göreceksiniz zamanlar vardır. Bu pompada için reaksiyon bir değişiklik olarak tedarik kadar bir düşüş olabilir. Bebeğin tüm alma hayal kırıklığı hiçbir sorun olabilir, ama pompa sadece bir kez yaptığı gibi tek bir yanı vücudunuzun kandıramazsın. Önceden konumlandırma pompalama veya değiştirmeyi sizin için çalışan hile olabilir iken meme doğru uzun süpürme hareketleri aşağı masaj, pompalama ısı, masaj şekilde pompa bazı değişiklikler yapma.
Eğer bir gün, hatta bir tek şişe tamamlamaktadır, ve süt kaynağı ile mücadele ediyorsanız, tüm tamamlayıcı durdurması dikkate almak gerekir. Bazı kadınlar için, hatta bir gün bir şişe tamamlayan bir pompalama değiştirilir bir hemşirelik ile sütü ile stimülasyon azalması nedeniyle süt arzı üzerinde ciddi etkisi olacaktır.
Yukarıdaki tüm küçük başarı ile denenmiştir, bu galaktagog kullanmayı düşünün için zaman olabilir. Galactagogues harika bir araç, ancak yukarıdaki tedbirleri İlk alınıncaya kadar kabul edilmemelidir. Bu genel olarak, vücudunuz bebeğinizin yanıt ve yeterli süt veren ne yaptığını bilen, unutmamak için ihtiyatlı olduğunu. Onlar gerçekten gerekli olduğunda Galactagogues harika bir şey ama onlar son çare olmalıdır. Otlar, doğal olduklarından, güvenli bir varsayım genellikle yoktur. Bu her zaman böyle değildir, ve aslında, bazı otlar oldukça tehlikeli olabilir. Otlar kullanırken dikkatli olun ve onları büyük bir dikkatle vücudunuzun tepkisi dikkate alınız.
Daha yaygın galactagogues (ve Yüzyıllar boyunca kullanılan birçok) bazıları şunlardır:
Çemen
Boyotu en yaygın olarak kullanılan galactagogues biridir. Bu, pek çok durumda da çok hızlı bir şekilde çalışır. Bu önerilen doz üç kapsül üç kez bir gün olmak kapsül şeklinde alınabilir. Yine üç kapsül üç kez bir gün kadar çalışma, Devedikeni ile birlikte kullanılabilir. Gerekli doz anneye göre değişir, bu yüzden daha az dozlarda ve gerekirse bunları artan deneyler iyi bir fikirdir. Bir kapsül günde üç kere bir üç kapsül günde üç kez gerekebilir zaman bir anne tedarik artırmak için yeterli olabilir.
Bu o kadar etkili bir diyabet tedavisinde kullanılır, çemen kan şekeri düzeylerini etkileyebilir farkında olmak önemlidir. Çemen seçim onun galaktagog ise bu bilerek, hipoglisemi veya diyabet ihtiyaçları olan bir hemşirelik anne kan şekeri düzeylerini izlemek için.
Not yapmak için tek yan etkisi çemen yüksek dozlarda alınırsa hafif gastrointestinal sıkıntı olduğunu. Genellikle bu annenin de görülebileceği, ancak nadir durumlarda bağırsaklarda gassiness kadar hafif olabilir bazı gastrointestinal zorluk bir sergi ile bebekte görülür. Hayvan çalışmaları, esasen toksik olmayan boyotu bulduk.
Rezene
Rezene aslında galaktagog değildir, ancak oldukça hayal kırıklığı refleks tetikleyici ile yardımcı olur. Bunların pompa iyi yanıt vermeyen var olduğunu bulduk Moms çalışma için özellikle yararlıdır. Rezene bir tentür olarak iyi olduğunu, 2-4 ml kadar günde üç kez, ama kapsül şeklinde alınabilir için. Bunun bir iştah bastırıcı olarak hareket edebilir, çünkü Dikkat rezene ile kullanılmalıdır. Kalori alımının üzerine dikkatli bir göz atın. Ayrıca, rezene fazla miktarda alındığında eğer arz üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir fito içerir.
Çözüm Kurtarma
Bu hayal kırıklığı refleks tetiklenmesi için yararlı bir homeopatik ilaçtır. Sen pompalama veya emziren önce beş dakika için dil altına dört damla kadar sürebilir. Kurtarma Çözümü yüzden dikkatli kullanın, hafif sedatif etkisi olabilir.
6x Ignatia
Bu hafif galaktagog birlikte iyi çalışacak bir homeopatik ilaçtır. Dozaj iki tablet, günde üç kez olabilir.
Anne Sütü Çay
Bu çay çemen içeren bir çok hafif galaktagog olduğunu. Bazı kadınlar birkaç bardak bir gün içme tedarik artırmak için çemen otu gerekli olan tek şey olduğunu bulmak. Içki için kolay bir yol çok güçlü ve serin bir kaç bardak demlemek etmektir. Bu elma suyu ile sarhoş ya buzlu düz veya karışık yarı yarıya olabilir.
Devamı Kullanım
ticari ilaçlar olduğu gibi, otlar çekerken her zaman mümkün olan en düşük doz ile başlayarak, hafif ile başlar ve yolunuzu kadar çalışması gerekir. Ayrıca, bakımı değil, galactagogues kaynağı artırılması için kullanılması gerektiğini unutmayın. Tedarik yeterli düzeyde kendisi kurmuştur sonra, otlar kapalı geri sütten denemelisiniz ve gerektiğinde tedarik koruyacaktır görmek. Eğer gerekiyorsa, her zaman devam edilebilir, ancak aşırı kullanımı istenmeyen yan etkilere yol açabilir. Eğer uzun bir bazda galaktagog almak gerekir nerede bir durumda olduğunu bulmak Eğer kapalı altı hafta ve üç hafta bir program yapmalıyız. Eğer vücudunuzun bir mola vermek istemiyorsanız bu otlar dayanıklı olacak ve onlar etkisiz hale gelecektir.
Daha hafif Galactagogues
bir galaktagog çalışırken içine arıyorsanız, gibi şeyler ile başlayalım:
yonca, günde üç kez dört kapsül kadar çalışabilir
hatmi, günde üç kez dört kapsül kadar çalışabilir
iki kapsül kadar çalışmak, günde üç defa ısırgan
dereotu, öğle ve akşam çiğ dereotu tohumu ve iki çay kaşığı kullanın veya bir çay demlemek için kullanabilirsiniz
şevketi bostan, üç kapsül günde üç kez kadar çalışabilir.
Bunlar çok daha güvenli otlar vardır. Kombinasyon halinde kullanıldığında, çoğu galactagogues daha etkilidir. Iki ya da üç birleştirme sadece birini kullanarak, çok daha etkilidir.
Gebelik
Bazen bir anne kendini hamilelik boyunca hemşire için bir kaynağı korumak gerek bulur. Bazı durumlarda anne arz ve talep sistemi güzel dışarı çalışır ve onlar doğru gebelik boyunca hemşirelik hiçbir sorunları olduğunu bulur. Diğer durumlarda anne o biraz yardıma ihtiyacı bulur. Gebelikte almak için güvenli hafif galactagogues vardır. Bu bitkiler, iki ya da üç kombinasyon halinde de kullanılabilir.
2 kapsül günde 3 defa kadar Nettle
2 ml tentür için Dereotu kadar günde 3 kez
Zefir kadar 4 kapsül günde 3 defa
Hamile iken çemen, rezene, ya şevket ÇIKARMAYIN.
Ciddi tedarik sorunları durumlarda başarı ile kullanılmaktadır reçeteli ilaçların bir çift vardır. (Reglan ve Domperidon bu ilaçlarını ikisidir) Onlar basiret ile kullanılan ve dinlenme, su, beslenme ve bakım sıklığı diğer temel önlemleri inceledik ve gerekirse giderilene kadar asla kabul edilmelidir. Biz kendimize borçluyuz ve bizim çocuklar çoğu durumda bizim genel sağlık, dikkat çekmek için, vücudumuzun çocuklar anne sütü vermenizi sağlar. Bu ilaçlar annenin yeterli dinlenme, iyi beslenme, sık hemşirelik ve hala tedarik bulur sahip olduğu bu durumlarda kullanılabilir bir sorundur.
sizi kırmak istememiştim.ben sadece ne kadar inkar edilsede herkeste sütün şakır şakır olmadığı yönündeydi..bizzat yaşamış biri olarak..tabi bunun rahat bir hamileleik geçirip geçirmemeklede ilgisi olacağını söylüyor doktorlar
lütfen amacım sizi incitmek değildi..değerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim..
sanırım fevri bir şekilde davrandım bende istemeden..kusuruma bakmayın olurmu?..hepimiz anneyiz hepimiz birbirimizi en iyi şekilde anlarız..
hepimiz ortak bir dili var bebeklerimiz :)
tekrar burada görüşmek dileğiyle...
merhaba benimde kızım dört buçuk aylık bizde iki haftadır ek gıdaya geçtik sütüm yetmediği için doktorumuz erken başlattı amma senin menü çok ağır çünkü çok küçük bizim kızlarımız daha senin yaptığın pekmezli karışımı benim kuzenim bir yaşından sonra verdi bizim menümüz şöyle canım sabah kalkınca anne sütü alsın dedi doktorumuz ama ben gece boyunca kalkıp üç defa emziriyorum kalkınca da sütüm yetmiyor 90 milim mama veriyorum üç saat sonra yoğur en fazla 100 milim kendim mayalıyorum sonra bir saat yada uyumuşsa uyanınca iki havuç bir patatesten oluşan çorba bir kase püre kıvamında olsun önümüzdeki haftadan sonra tek tek domates ıspanak gibi sebzeler ekleyeceğim sonra üç saat sonra meyve posasıyla beraber kivi ve çilek dışında istediğin meyve sıra sıra çünkü alerjik durum var mı diye bakacağım ben muzu da mutlaka şeftali ile veriyorum ki kabız yapmasın diye sonra uyumuş ise uyanınca uyumamış ise bir saat sonra muhallebi yapyorum tarifi 100 milim suya iki kaşık pirinç unu pişiriliyor sonra üç ölçek devam sütü ekliyorum yada daha kolayı aptamil sütlü pirinçli aldım onu veriyorum sonrası emziriyorum bu arada ben kaşıkla yedirmeyi becermedim biberon ucunu biraz bıçakla büyüttüm öyle veriyorum cnaım daha küçük bizim kızlar bir altı ay bitsin sonra kaşığa da alışır bu arada meyve püresi içinde 100 milimden fazla istese de verme dedi doktorum ve cam rende aldık cam rendeden besin değeri kaybolmadan veriyorum blender tavsiye etmiyorlarmış öyle dedi doktorumuz benim menü böyle
zeynepccim bebeginin beslenmesi cok yanlış,eminim biraz daha araştırırsan bu yanlışını sen de goreceksin ve nasıl olması gerektigini de.Lutfen seni yargıladıgımı dusunme,doktor tavsiyesi ile başlamıssın ama doktorların bu kadar ufak bir bebege bu menuyu verdiyse onlardan uzaklaş acilen ve bir daha bebeginle ilgili hic bir seyi onlara danışma.Simdilik sadece emzir(ne kadar canımızı sıksa da evet sut emzirdikce artar) yada mama ver,1-2 ay sonra da nasıl olması gerektigini uzun uzun anlatan yazılar var,onlardan fikir al,saglıcakla buyut bebegini,cumlemiz de inşallah!
turkmengelini paylaşımın cok ama cok faydalı,benim de ilk cocugumdan edindigim tecrubeyi ve bilgiyi ozetler nitelikte,her yazdıgına katılıyorum,ikinciyi dogurmak uzereyim Allah izin verirse birkac gun icinde ve bu sefer cok daha donanımlı oldugumu dusunuyorum sut konusunda.
peki kahvaltıyımı vermiyeyim yoksa meyve püresi yoğurtmu?bana liste verdiler elime ordan bakıp yapıyorum beslenme şeklini bu rada bebeğim eylülün 11 inde 5 aylık olucak.11 nisan doğumlu
walla iki doktorda onay verdi başlasın yavaş yavaş dedi..pkmezi kan yapması açısından zaten öneriyorlar..hatta demir şurubunu içmezse pekmezle karıştır ver dedi.ben beyaz peynirle yumurtayı dönüşümlü olarak veriyorum..yarım çay kaşığı tereyağ 2 tatlı kaşığı pekmez 2 3 bebe bisküvisi kibrit kutusu yarısı beyaz peynir yada yumurta sarısı 30 cc mama ile kareıştırıyorum..
öğlen sebze çorbası şimdilik milupa brokoli yada yeşil fasulye yiyor.evde ben ona papates pirinç havuç haşlayıp verdim anında kustu..ama milupalara bayılıyor.
2 saat sonra yoğurt kendim yapıyorum mama kavanozunda..
2 saat sonra mevsim meyvesi karpuz suyu yada armut yada kayısı yada milupa sütlaç yada kavomoz püresi dönüüşümlü olarak
2 3 saat sonra mama
yatmadan aptamil gece muhallebisi
tabiki aralarda aldığı kadar anne sütü
gece uyandığında anne sütü
doymazsa mama
ben bu şekilde veriyorum..kavanoz mamaları daha çok içime siniyor organik olmasından dolayı..evde yaptığımdada yedirmeye çalışıyorum..kusuyor bizimki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?