• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir akıl verin lutfen

Tavuk_suyu_

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
12 Nisan 2015
12.939
50.921
598
34
Merhaba kk nin değerli kadınları,
Sizlerin fikirlerini çok ihtiyacım var. Lütfen bir yol gösterim.

Uzatmadan konuya giriyorum. Kiz kardeşim var 21 yaşına girdi. Üniversiteden mezun oldu ve çalışıyor. Bir sürü iş değiştirdi. Şimdi asgari ucretten fazla maaş alıyor. Ayrıca yemek ücretini de şirket karşılıyor. Yol masrafı falan da yok.

Kardeşimin eve hiç katkısı yok. Yanı yiyip , içip, geziyor. (ailemin de beklentisi yok bu yönde zaten).

Fakat şöyle bir durum var seneye evlenmek istiyor. Annemlerle konuşmuş. Annem şuan çok erken olduğunu , yaşının küçük olduğunu söylemiş. Kardeşim birde düğün masraflarını babamin karşılamasını istiyor. Babam da "Sen biraz biriktir , biraz ben biriktireyim " dedi. Kardeşim buna da yanaşmıyor. Ufak tefek mutfak eşyalarını al dedik onu da kabul etmiyor. Napacagimizi şaşırdık.

Bu arada babamin kredileri var şuan ödüyor. Durumu hiç yok. Düğün masraflarının altından kalkamaz.

Ne yapsak dinlemiyor. Iyice zitlasti bizlerle eve uyumadan uyumaya geliyor. Bir akıl verin nasıl bir yol izleyelim ?

Uzatmadan konuya giriyorum. Kiz kardeşim var 21 yaşına girdi. Üniversiteden mezun oldu ve çalışıyor. Bir sürü iş değiştirdi. Şimdi asgari ucretten fazla maaş alıyor. Ayrıca yemek ücretini de şirket karşılıyor. Yol masrafı falan da yok.

Kardeşimin eve hiç katkısı yok. Yanı yiyip , içip, geziyor. (ailemin de beklentisi yok bu yönde zaten).

Fakat şöyle bir durum var seneye evlenmek istiyor. Annemlerle konuşmuş. Annem şuan çok erken olduğunu , yaşının küçük olduğunu söylemiş. Kardeşim birde düğün masraflarını babamin karşılamasını istiyor. Babam da "Sen biraz biriktir , biraz ben biriktireyim " dedi. Kardeşim buna da yanaşmıyor. Ufak tefek mutfak eşyalarını al dedik onu da kabul etmiyor. Napacagimizi şaşırdık.

Bu arada babamin kredileri var şuan ödüyor. Durumu hiç yok. Düğün masraflarının altından kalkamaz.

Ne yapsak dinlemiyor. Iyice zitlasti bizlerle eve uyumadan uyumaya geliyor. Bir akıl verin nasıl bir yol izleyelim ?

ailenizin yerinde olsam cok net olarak tavir koyarim.
universite mezunu calisan bir genc kizin evliligini niye ailesi karsilasin? babaniz evinin bir otel olmadigini da ayrica belirtsin. bu evi baba evi gibi kullanacaksa evin yasam saatlerine uymasini, aksi halde otel diye goruyorsa uzerine dusen ekonomik sorumluluklara dahil olmasini buyursun. bakalim hizaya geliyor mu gelmiyor mu kardesiniz?

ailenizin yerinde olsam cok net olarak tavir koyarim.
universite mezunu calisan bir genc kizin evliligini niye ailesi karsilasin? babaniz evinin bir otel olmadigini da ayrica belirtsin. bu evi baba evi gibi kullanacaksa evin yasam saatlerine uymasini, aksi halde otel diye goruyorsa uzerine dusen ekonomik sorumluluklara dahil olmasini buyursun. bakalim hizaya geliyor mu gelmiyor mu kardesiniz?
Babamlar tavır da koydular inanın. Tamam diyor söz veriyor. Ertesi günü yine aynı .
Durumu olsa babam zaten yapacak. Kedisinin bi tanesini de onun için çekmişti gecen yıl. Bir sürü borç yapmış adam onu ödedi.

Evlilik sorumluluğunu kaldıracak kadar büyüdüyse bir zahmet evlilik masraflarına katılmayı bilsin.
Ailen bu konuda geri adım atmasın.
Net bir şekilde konuşup tavır belirlesin aileniz.

Annemi babamı zerre kadar takmıyor, dinlemiyor.
Babam kalp hastası, annemin de beyniyle ilgili bir rahatsızlığı var. Bisi olacak diye korkuyorum. Çünkü sürekli evde hır gür kavga var.

Evlilik sorumluluğunu kaldıracak kadar büyüdüyse bir zahmet evlilik masraflarına katılmayı bilsin.
Ailen bu konuda geri adım atmasın.
Net bir şekilde konuşup tavır belirlesin aileniz.
Konuştular inanın. Hayir yapacaksınız diyor. O kadar dik kafalı ki ne laftan anlıyor ne sözden.

ağzına iki tane çakın şımarrık şımarık davranmasın babam kredi ödüyor vicdansızlık etme diyin yol derdin yok yemek derdin yok yeni nesil paranın hiç bitmeyeceğini herşeye yeteceğini düşünuyorda 1 *2 seneye gardı düşer ailenizin durumunu iyice belirtin üstüne basa basa heray 1000 tl kenara at yada şimdiden beyaz eşya taksidine gir madem evlenicen diyin vidansiz evlat ben düğün yaptığımda benimde kenarda bişeyim yoktu kredi çektim ödedim kimse karışmasın dedim ama bizimkiler elden geldiğince mutfağa destek oldular kardeşinizi kredi borcuna sokun yada senetli eşya borcuna girsin madem evlenicek ciddi düşünsün senin adına kredi çektim diyin senetli diyin kandırın kenarda para olsun baban konuşsun adına kredi çekcez götürsün kolundan çekip ödesin ayda 1000 1000

ağzına iki tane çakın şımarrık şımarık davranmasın babam kredi ödüyor vicdansızlık etme diyin yol derdin yok yemek derdin yok yeni nesil paranın hiç bitmeyeceğini herşeye yeteceğini düşünuyorda 1 *2 seneye gardı düşer ailenizin durumunu iyice belirtin üstüne basa basa heray 1000 tl kenara at yada şimdiden beyaz eşya taksidine gir madem evlenicen diyin vidansiz evlat ben düğün yaptığımda benimde kenarda bişeyim yoktu kredi çektim ödedim kimse karışmasın dedim ama bizimkiler elden geldiğince mutfağa destek oldular kardeşinizi kredi borcuna sokun yada senetli eşya borcuna girsin madem evlenicek ciddi düşünsün
Konuştum . Ablacım o zaman gel nevresim takımı alalım her ay bisiler alalım dedim ona da yanaşmıyor. Hiç bir şey almıyor.

Şöyle düşünenler olmasın hani bana da alamadı babam. Evlendiğin yıl ev almıştı kredi çekemedi bidaha. Babamlar mutfak için yemek takımı , tencere tabak vs. önü aldı. Gerisini eşim aldı.

Konuştular inanın. Hayir yapacaksınız diyor. O kadar dik kafalı ki ne laftan anlıyor ne sözden.
İstediği kadar desin,hiç oralı olmasın aileniz.Şımarıklık bu başka birşey değil.
Evi otel gibi mi kullanıyor,otel müşterisi muamelesi çekin.temiz kıyefet,oda vs bulmak istiyorsa ya kendisi yapacak yada bedelini ödeyecek.
küçük hanımın borçları için çekilen kredi varken ve aileniz bundan sebep zorlanıyorken bu yaptığı şımarıklık. Dayak değil ama kardeşinizin iyice bi silkelenmesi gerek.

Bu şımarıklıkla nasıl evlilik surdurecekmis acaba ? Önce büyüsün bi zahmet.

Yüz vermeyin lutfen...Yeni nesili anlamakta zorlanıyorum .

31 yaşındayım bu arada ..

İstediği kadar desin,hiç oralı olmasın aileniz.Şımarıklık bu başka birşey değil.
Evi otel gibi mi kullanıyor,otel müşterisi muamelesi çekin.temiz kıyefet,oda vs bulmak istiyorsa ya kendisi yapacak yada bedelini ödeyecek.
küçük hanımın borçları için çekilen kredi varken ve aileniz bundan sebep zorlanıyorken bu yaptığı şımarıklık. Dayak değil ama kardeşinizin iyice bi silkelenmesi gerek.

Evet çok şımarık ve terbiyesiz. Laftan kesinlikle anlamıyor. Annemler iki gündür konuşmuyorlarmış biraz anlaşın diye. Umrunda bile değil. Sürekli erkek arkadaşıyla geziyor.

Babamlar tavır da koydular inanın. Tamam diyor söz veriyor. Ertesi günü yine aynı .
Durumu olsa babam zaten yapacak. Kedisinin bi tanesini de onun için çekmişti gecen yıl. Bir sürü borç yapmış adam onu ödedi.

nush ile uslanmayani etmeli etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanin hakki kotektir.

kafasini bir yere vurdugunda akli basina gelir.

Bu şımarıklıkla nasıl evlilik surdurecekmis acaba ? Önce büyüsün bi zahmet.

Yüz vermeyin lutfen...Yeni nesili anlamakta zorlanıyorum .

31 yaşındayım bu arada ..
29 yaşındayım bende inanın. Annem babam kırılmasın üzülmesin diye konuşurken bile kelimelerimi seçerek konuşuyorum. Yüz vermiyoruz hiç hemde. Ama hiç vicdan yok kardeşim de malesef.

Zor durum. Normal değil ama. Çalışan herkes birikim yapıyor bekarken. Kardeşiniz evlenene kadar yiyip içeyim diye düşünüyor sanırım. Siz evli misiniz Yani diğer kardeşler evlenirken hep baba mı yaptı herşeyi? O yüzden mi inada biniyor. Bu bile annenizin dediği gibi küçük yaşta olduğunu gösteriyor. O zaman evlenme diyin ne diyecek. Kardeşimde çalışıyor maaşının yarısını yiyor yarısını bize veriyor birikim yapalım onun adına diye. Ona kalsa vermez ama hiç bi ev gideri Yok ne yapacak o parayı bnm annem otoriterdir brz belki o yüzden. Ama sonuçta ilerde kardeşimin işine yarayacak

Konuştum . Ablacım o zaman gel nevresim takımı alalım her ay bisiler alalım dedim ona da yanaşmıyor. Hiç bir şey almıyor.

Şöyle düşünenler olmasın hani bana da alamadı babam. Evlendiğin yıl ev almıştı kredi çekemedi bidaha. Babamlar mutfak için yemek takımı , tencere tabak vs. önü aldı. Gerisini eşim aldı.
parayı ne yapıyor her ay nerde yicek parayı bu evde geçindiremez kocasıyla açlıktan ölür bunlar ,inş damadın durumu iyidir yada tutumludur.damadı kafaya alın beraber bişiler almaya başlayın diyin ikiniz ortak yoksa kardeşim para biriktiremicek düğünde zorlancaksınız diyin belki oğlan ikna eder gerçi sonrada işime karışma der ama damadı kafaya alın ama kibarca kardeşiniz zedelenmeden hırslanmadan ,bence beyaz eşyalara ortak olun diyin tanıdık varsa her ay oraya para ödeyin düğünde yeni model alırsınız diyin damat adayı çözer belki işi .yada kavga dövüş babanız borç altına soksun onu senin adına kredi çektim tandık bankacı vardı verdi desin otur ödeme yapcan desin kestirip atsın heray 1000

Back