- Konu Sahibi pamuk34seker
-
Canım senin esin rahatsız sanırım hasta yakiniyim demişsin eşime destek oluyorum demişsin o yüzden esinde olduğunu düşündüm ? Nasıl davranıyorsun peki benide biraz bilgilendirirmisin bende huyuna suyuna gidiyorum ama suan depresyon atağı geçirdiği için çok mutsuz hep uyumak istiyo dışarı cikmiyo ise bile zorla gidiyo sürekli veryansın ediyo seçim dökülüyor kilo aldım ben hiç bir işe yaramâyan biriyim çaresizim falan filan böyle durumlarda ne yapmam uygun yaşanmış tecrübeye ihtiyacım varbende böyle bir hasta yakını olarak şunu söyleyebilirim sabırlı olmak ve hastaya nasıl davranacağını bilirsen idare ediliyor bende eşime destek olmaya çalışıyorum eşim ailedeki herkesin sığındığı bir insan eğer ben idare etmezsem herşey onu zorlayacak belki oda hasta olur kendimi ve onu moralli tutmaya çalışıyorum bunun yanı sıra kendi çocuklarımda hep olanlardan etkileniyor kendime değilde ençok onlara üzülüyorum.kayınvalidem hasta olduğu için çocukları hiç idare edemiyordu ben o büyük diye hep arada kaldım o çocuklarımı hep ezdi.bende üzüldüm daha yeni ayrıldım böyle daha iyi oldu bence. onlarda çocukları eziyordu çocuk değil kütük olsunlar bekliyor hemde ne sözler sayıyorlardı.eşimde bir yere kadar idare etti bende fedakarlık bekledi bende yaptım ama bittimde .şu anda onlar daha ağır bir olay yaşıyorlar bu sefer ben işin içnde yokum ama üzülüyorumda.kaynım ve eltım anlaşamıyor .eltimde hamilelik depresyonu geçiriyormuş kaynımı dövmeler bıçaklamalar herşey doktora gitti ilaç aldı bunun tek destekçisi eşim üzülüyor bende uzülüyorum
merhabalar benim eşim temmuzun sonu gibi birden manik atak geçirdi tabi bunun daha öncesinden ufak tefek depresyon halleri oluyordu aşırı takıntılı oldugundan lustral kullanıyordu dr tedavisini düzenli takip etmediği için sonucu bu atak oldu ben şoktaydım iş yerimiz aynı ve iş yerinde aşırı bir şekilde ortaya çıktı iş yeri bizi hastaneye yönlendirdi hastanede yatışına karar verildi tabi bende bu hastalığı ve dönemi bilmediğimden 1 gün yatırıp çıkmasına karar verdim evde ayakta tedavi devam edildi ama mahfolduk aşırı enerjiliydi sürekli gezmek para harcamak istiyordu yerinde duramıyor aşırı sinirli kimsenin onu anlamadığını söylüyordu bunun yanında olmayan heyezanlar dan bahsediyordu neyse ilaç kullanmaya başladı zyprexa ve lityum başlandı 1 ayın sonunda manik yavaşladı ve depresyona dönmeye başladı zyprexayı kesti dr saç dökülmesine takıntı yaptıgı için lityumuda değiştirip depakine döndü ama depresyon durumu çoğalmaya başladı hiç birşeyden zevk almıyor dışarı çıkmak istemiyo yanlız kaldığını değersiz olduğunu düşünüyor saçına kilosuna boş boş herşeye takıntılı olmaya başladı ve gecen cuma dru depakine ek olarak bide lustral başlattı daha bir hafta olmadı ilaç belki daha etkisini gösteremedi ama eşim çok kötü bende onu öyle gördükçe mahfoluyorum bu nasıl bir hastalık ne zaman geçer bi manik bi depresyon dönemimi yaşayacak ömrünün sonuna kadar nolur bana yardımcı olun birde bebeğimiz var onu sevemiyo bile o kadar kötü ne yapmalıyım ne zaman düzelir ne zaman eski güzel günlerimize döneriz hayatımız karardı resmen hamdolsun daha beter hastalıklar var ama bende eşimde yakınlarımızda yıkıldı çok kötüyüm bizim gibi olanlardan atlatanlardan tedavi sürecinde olanlardan bilgisi olanlardan konu hakkında bildiklerini anlatmalarını rica ediyorum uzun oldu hakkınızı helal edin rabbim tüm şifa bekleyenlere şifa versin inşallah..
Canım Merhaba benim eşim bipolar çok zor bir hastalık bir mani hipomani ve depresyon evreleri var lityum ve iyi bi Dr şart ayrıca ilaçları alması lazım bu hastaların yakını olmak inanılmaz zor şöyle ki o Herşeyi kendi yaşıyor sanar fakat onunla yaşayan duygu geçişleri yüzünden ve ona üzülmekten hasta olur,benim eşim kişilere takıyor sırf bu yüzden 2 senede bir iş değiştirdi şimdi anne ve babasıyla ablasına küs bu hastalıkta Mizaç olarak sertse karşısındakini zarar bile veriyor dövmek gibi ben çok iyiyim hiçbirşey yok benim demeye başladı atak başlıyor demektir hemen Dr. A gitmeli ayrıca her ilaç kişiye göre fayda veriyor atak taken çocuklarını görmez yalnızca kendine odaklanır karşısındakini sabır taşı olması şart ayrıca eşi olduğundan psikiyatri an yardım alanı tavsiye ederim bu hastalık iniş ve çıkış hastalığı hassas ve çabuk etkilenen bir tip senede benim gibi bir süre sonra sinir sistemin çökme başlıyor kesinlikle yardım al ve bol dua et canım bir sorun varsa sorabilirsin
Canım Merhaba benim eşim bipolar çok zor bir hastalık bir mani hipomani ve depresyon evreleri var lityum ve iyi bi Dr şart ayrıca ilaçları alması lazım bu hastaların yakını olmak inanılmaz zor şöyle ki o Herşeyi kendi yaşıyor sanar fakat onunla yaşayan duygu geçişleri yüzünden ve ona üzülmekten hasta olur,benim eşim kişilere takıyor sırf bu yüzden 2 senede bir iş değiştirdi şimdi anne ve babasıyla ablasına küs bu hastalıkta Mizaç olarak sertse karşısındakini zarar bile veriyor dövmek gibi ben çok iyiyim hiçbirşey yok benim demeye başladı atak başlıyor demektir hemen Dr. A gitmeli ayrıca her ilaç kişiye göre fayda veriyor atak taken çocuklarını görmez yalnızca kendine odaklanır karşısındakini sabır taşı olması şart ayrıca eşi olduğundan psikiyatri an yardım alanı tavsiye ederim bu hastalık iniş ve çıkış hastalığı hassas ve çabuk etkilenen bir tip senede benim gibi bir süre sonra sinir sistemin çökme başlıyor kesinlikle yardım al ve bol dua et canım bir sorun varsa sorabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?