- 10 Kasım 2009
- 89
- 0
-
- Konu Sahibi hanxixmsultan
ema1 neden hastaneye yatmak istemiyosun anlıyamadım ne güzel fırsat geçmiş eline doğru tedaviyle kısa zamand -a ii olursun inş ben sakaryadan izmite her ha-fta gidiyorum kızım için maddi manevi çok zor oluyo
ben ilaçları bırakalı oldu 2-3 ay ..
geçen gün bi atak geçirdim evdekileri çok üzdüm
ama hafif atlattım ..
şimdi iyiyim ..
bi şekilde kontrol altına alınıyor :)
ama dengesizliklerimle meşhurum o ayrı mezu
kendim üstesinden gelebileceğime inandığım için.
doktorumda kabullendi.
doktor seanslarınıda kestik zaten gerek yok artık dedi.
olay felan pek çıkartmam ben özel sektördeyim zaten öyle bi lüksüm yok :)
arada çok iyi olup 10 dk sonra dipte olabiliyorum bu tarz olayları saymazsak
çok fazla vukuatım olmuyor :)
ama intihar fikri her daim aklımda.
ama asla gerçekleştirmeyeceğimide biliyorum :)
o cesareti asla toplayamam bir daha :)
canım kaç yıldır ilaç kullanıyordun? bu hastalık öyle geçecek bitecek bi hastalık değil...ömür boyu ilaç kullanmamız gerekiyor duygu durumumuzu dengede tutabilmek için.doktoruna çok kızdım nasıl olurda sana ilaçları bırak der.hiç bi dr bunu demez çünkü ilaçlar bırakıldığında beyindeki kimyasalların dengesi bozulabilir ve çok şiddetli ataklar geçirebilirsin Allah korusun..kaldı ki intihar fikri filan diyorsun bu senin depresif moodda olduğunu gösterir...lütfen ama lütfen canım başka bir doktora git ve ilaçlarını düzenli olarak kullan..çok daha iyi hissedeceksin kendini...bu hastalığı küçümseyip boşverme sakın.ben 3 defa intihara kalkıştım,çok şükür ölmedim:)) hastane de yattım majör depresyon tedavisi gördüm..şu an ilaçları bırakmaya çalışıyoruz ama hamilelik düşündüğüm için ama doktorum da ben de bunun riskli olduğunu biliyoruz .lütfen ilaçlarını al ve düzenli olarak dr a git canımmopuyorumnanaktan
doktorumdan habersiz bıraktım ilaçları :)
ısrarlarına rağmen başlamayacağımıda biliyordu ki ilaçlarımı kestiğimi saklayabilirdim.
4 ay kullandım ilaçları intihar girişimimden sonra tedavi başladı zaten.
ki benim hastalığım seninki gibi yoğun veya ileri seviyede değil.
zira o intihara kadar hayatımı bi şekilde idame ettirdim ufak tefek sorunlarla.
şimdi psikiyatr değil psikolog düşünüyorum.
intihar fikri var ve hep olacak her insanın aklında vardır özellikle zor bir hayat yaşıyorsa, ama bazıları dile getiremez.
ama şunuda biliyorum bir ikinci girişimim olmayacak
birde en iyi tedavi yöntemimi buldum :) uyuyorum.
çok daraldığım zaman uyuyorum uyandığımda kendime gelmiş oluyorum.
ilaç tercih ettiğim bi yöntem değil zor duruma düşersem gene kullanırım o ayrı
merhabalar...ben de bipolar hastasıyım. 4 yıldır ilaç kullanıyorum ama ilaçlara rağmen ataklarım oluyoakannehir 30 yaşımdayım ve artık bebiş istiyorum.doktorumla ilaçları azaltmaya başladık ama ben korkuyorum acaba hamileyken atak yaşar mıyım diye...çünkü çok ağır yaşıyorum atakları...bi de panik atak derdim var benim yani hem bipolar hem panik bozukluk...
fenerbahçemine senin hamileliğin nasıl geçti hamileyken ilaç kullandın mı? doktorum bazı ilaçların kullanılabileceğini söylüyo ama ben risk almak istemiyorum.dertleşelim burdan sevgiler...
merhaba canım.ben doğumu yaptığım 20,günü ilk atağımı geçirdim daha evvel böyle bir durum yoktu .dolasıyla hamileyken ilaç vs kullanmadım.
zaten çok güzel sorunsuz bir hamilelik geçirmiştim.
açııkcası ben hamileyken alınacak bir ilacın olduğuna pek innmıyorum sonuçta kimyasal.
bence yapabileceğin şunlar.ilacı kesip hamile kalıp sık sık dr kontrellerine gidip bol bol uyuyup(bu kesinlikle çok önemli,belli bir yatış kalkış saatin olmalı öyle karışık değil)
doğum yapar yapmazda hemen ilaçlara başlamak.ama inan lohusa psikolojisi gibi bişey görmedim ben hayatta acayip bişey.rabbim sanada en kısa sürede bebiş versin.çok öptüm.