• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bipolar Bozukluk Yaşayanlar veya Yakınları

benim ablam öyle canım.. Allah cc kimseye yaşatmasın.. çok zor. dönem dönem geliyor. bir dönem çok durgun. sonra çok taşkın... ben sırf bundan dolayı evlenmeyi düşünmüyordum. annem ablamın rahatsızlığıyla başbaşa kalmasın diye.birlikte mücadele etmek için.. ama yıllar önce çok sevdiğim insan bana -yıllar sonra-açılınca her şey değişti. şimdi evliyim hatta bir çocuğum var. ablamın zor dönemleri geldiğinde çok üzülüyorum.. en çok da annem için. çünkü artık sabredemiyor.. ablam ilaç da kullanıyor sürekli tedavi altında aslında ama hastalık bir türlü geçmiyor. türkiyede bu işin uzmanı bir doktor arıyoruz bilgin olursa paylaş olur mu? bir de inanır mısın bilmem ama biz doktorun yanısıra hocalara da çok getirmiştik ablamı zamanında. üç harfliler bu tarz hastalıklarda etki edebiliyorlarmış diye. ancak bir sonuç alamamıştık. geçenlerde bir tanıdıktan duydum bir yöntem varmış sorun doktorluk mu hocalık mı anlaşılabiliyormuş. onu iyice öğrenip eğer hocalıksa iyi bir de hocaya götürmeyi düşünüyoruz. tabi doktor tedavisini bırakmadan

iletişim halinde olalım olur mu? belki çözüm yolu bulmakta birbirimize yardımcı olabiliriz:3:
Allah cc yardımcımız olsun

15 yıldır manik depresif hastasıyım, tecrübelerimizi paylaşalım. Marmara Üniv. hastanesi prof. dr. kaan kora bu işin uzmanıdır. Size tavsiye edebilirim. Her psikiyatr bipolar konusunda çok deneyimli değildir. Bu çok özel bir durum sevgili arkadaşlar. Allah hastaların ve yakınlarının yardımcısı olsun...

benim ablam öyle canım.. Allah cc kimseye yaşatmasın.. çok zor. dönem dönem geliyor. bir dönem çok durgun. sonra çok taşkın... ben sırf bundan dolayı evlenmeyi düşünmüyordum. annem ablamın rahatsızlığıyla başbaşa kalmasın diye.birlikte mücadele etmek için.. ama yıllar önce çok sevdiğim insan bana -yıllar sonra-açılınca her şey değişti. şimdi evliyim hatta bir çocuğum var. ablamın zor dönemleri geldiğinde çok üzülüyorum.. en çok da annem için. çünkü artık sabredemiyor.. ablam ilaç da kullanıyor sürekli tedavi altında aslında ama hastalık bir türlü geçmiyor. türkiyede bu işin uzmanı bir doktor arıyoruz bilgin olursa paylaş olur mu? bir de inanır mısın bilmem ama biz doktorun yanısıra hocalara da çok getirmiştik ablamı zamanında. üç harfliler bu tarz hastalıklarda etki edebiliyorlarmış diye. ancak bir sonuç alamamıştık. geçenlerde bir tanıdıktan duydum bir yöntem varmış sorun doktorluk mu hocalık mı anlaşılabiliyormuş. onu iyice öğrenip eğer hocalıksa iyi bir de hocaya götürmeyi düşünüyoruz. tabi doktor tedavisini bırakmadan

ben de 1 yıldır tanısı konmuş bir bipolar hastasıyım evet dediğiniz gibi dönem dönem geliyor.tedavisi mümkün daha doğrusu kontrol altına alınması ve hayat standartını yükseltmek yapılan tedavilerle mümkün oluyor.Şunu anlamak çok önemli,bu diyabet gibi bir hastalık sadece,aynı şeker hastasıyken kullanmanız gereken insülini unutursanız kriz geçireceğiniz gibi ilaçlarınızı almayı kafanıza göre bırakırsanız sizi nasıl bir dönemin beklediğini bilemeden oraya dalıvermiş buluyorsunuz kendinizi.O yüzden uzman bir doktorla işbirliği halinde tedaviye devam etmek çok çok önemli bence...

bu hastalık tü kaka bi hastalık değil,önce bilinçlenmek lazım.bu hastalıktan müzdarip insanlar gayet iyi anne baba olabiliyorlar,gayet iyi eş olabiliyorlar ve dahası çok da güzel kariyerlere sahip olabiliyorlar.

canım arkadaşım lütfen kızma ama bu iş öyle üç harflilerle hacıyla hocayla olucak iş değil...nasıl ablanın bacağı kırılsa kırıkçı çıkıkçıya değil bir ortopedi uzmanına götürürsünüz yine hacıya hocaya değil lütfen işin ehli bir doktorla işbirliğine girin ne paranızdan ne de umutlarınızdan olun.çünkü inanın ben de biliyorum bizim gibi insanlar çevrelerine ne kadar yıpratıcı şeyler yaşatıyorlar.siz de haklısınız umut aramakta.ama ablanızın tek çözümü iyi bir hekim,başka yolu yok...

Back