''Bipolar annenin şizofren kızı '' mı ???

İnşallah benim yavrumunkide böyle bişeydir.
3 doktor teşhisi doğrulamadan tedaviye başlamayı düşünmem zaten.

Ki bende geçtim yıllar önce aynı yoldan.

Geçmiş olsun, umarım sadece şüphe olarak kalır.
Neyse ki sınav kaygısıyla götürmüşsünüz, size anlatamadığı noktalardan haberiniz olmuş böylece.
Umarım yoktur bir sıkıntı, ama varsa da çok erken tespit etmiş olacaksınız muhtemelen.

Geçmiş olsun umarım düşünülen gibi bir hastalığı yoktur ve sadece bir yanılgıdan ibarettir.
Rabbim güzellikler versin inşaALLAH.

Geçmiş olsun, bipoları yakından biliyorum. Şizofreniyi de bir iş arkadaşından dinlemiştim. İnşallah dediği gibi çıkmaz. Çıksada iş arkadaşı eşi için 3 aylık iğne kullandığını stabil halde sorunsuz geçtiğini anlatmıştı. teşhise kadar zorlanmışlar.

Yine de inşallah iyidir. sadece ergenlik sorunları nedeniyle bu şekildedir. İçinizi ferah tuttun neye inanıyorsanız duanın gücüne inanın...

Bunlar şizofreni tanısı için hiç yeterli degil. başka doktorlara götürün. Şizofreni hastası bir baba ile büyüdüm. Bir kaç cocuklada çalıştım. sizin farketmemeniz imkansız olurdu. İlk başlarda böcek görme gibi ufak şeylerle baslayabiliyor. Üstümde içimde diye günlerce evde böcek aramak yada başka bisi bu hayal kurma gibi değil. Yalnis ilaç tedavisi uygulanmasin doğruysa bile farklı doktorun görmesi önemli. Tedavi altında korkulacak bir hastalık değil.

Ankara’da değilseniz bile gelin; ali kemal göğüş. Çok çok iyi bir doktordur, onun sayesinde toparladım çok ağır falandı durumum.

Şimdi ben linc yiyeçeğim biliyorum ama ,artik türkiyede çok cabuk psikolojik hastaliklara tani koyuluyor.
Iki üç kere görmeyle doktor böyle bir rahatsizliğa tani koyamaz .
Bunun için 2-3hafta yatili rehabilatasyon yatip davranişlari takip edilmesi gerekir.
Çok içine kapanik çocuksa elbet sosyal fobi veya evhamli olabilir.Yeterli konuşacak paylaşacak arkadaşida yoksa hayal arkadaş üretebilir.
Ergenliğini zor geciren çocuktur .
Siz daha iyi bir psikologdan yartim alin.
Kizin başari duygusu yaşaya bilicek aktiveteler katin.
Sevdiği bir spor alani olabilir hatta halk oyun kursu olabilir.
Muzik veya yaraticiliğini ortaya cikartan hobi kurslari .
Illaki kendi yaşinda çocuklar olsun ,bol bol sevdiğinarkadaşlarini evinize davet edin .
Bu arada kendiniz kizinizi iyi gözlemleyin .
Subluminal muzik dinletin uyumadan önce .
Gönlüm razi olmadi 12 yaşinda bir çocuğa hemen ağir ilaclarla yüklenmek .Bilinki yanetkileride ağir olur .
Gecmiş olsun

merhaba

psikologlar alinmasin ama, psikologlar genelde depresyon, anksiyete gibi konulari iyi taniyor ama bipolar ve psikotik rahatsizliklari cok iyi bilmeyebiliyorlar. 12 yas psikotik hastaliklarin baslamasi icin erken bir yas. o yasta ya depresyon kaynakli sesler duyma oluyor (sen kotu birisin vs gibi), ya da davranislara bagli algi bozukluklari olabiliyor, siyah golge gormek vs. cocuk psikiyatrisine gidin tabi ki ama sizofren vs diye panik yapmayin. zaten psikotik bozukluk demek sizofren demek degil.

Ben 40 yaşındayim ve böcek fobim var fazlasıyla
Anlattiginiz gibi böcek var üzerimde diye üzerimi çikarttigim oldu defalarca
5 yaşında ki kızımda geceleri bazen uyanir yatakta böcek var diye
Yok dememe ragmen orda işte diye gösterir
Ve gece bu bana da olur

Şımdi bu konuyu hiç psikiyatrla konuşmamıştım
Konuşmalimiyim sizce?
10 aydir ilaç tedavisi görüyorum

şizofreni tanımı 12 yaşlarında olmaz diye biliyorum ben.20 lerin ortalarında belirtileri göstermeye başlar.çocuğun psikolijik bir sorunu olabilir ama belki de kolayca çözülecek bir sorundur.çocuk psikiyatrı na götürün .psikolog la olmaz bu iş.bilgisi yetmez

Şu an 13 yaşında olan ve uzun zamandır şizofreni hastası olan öğrencimiz var

Şu an 13 yaşında olan ve uzun zamandır şizofreni hastası olan öğrencimiz var
istisna olabilir ama çoğunlukla 20 lerin sonuna doğru ortaya çıkıyor diyor nette.elbette genetik olarak var ama hayat şartları da etkili oluyormuş.yani normal hayatını ilaçla sürdürebilen iş sahibi olan evlenen çocuk sahibi olan da var ama ağır derecede etrafa zararlı aklı başında hiç olmayan sanrılar içinde ömür boyu yaşayan da var.her kanserli aynı olmadığı gibi her şizofren hastası da aynı değildir diye düşünüyorum

Kızınız sizden etkilenmiş olabilir mi?

Yorumlarınıza baktım. Sizi yanıltmak istemem fakat benimde hayali bir arkadaşım vardı. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. O dönemde yetersiz hissettiğim konularla ilgili bir rahatlama süreci diye düşünüyorum şimdi geçmişe baktığımda.

Psikolojik olarakta normalim diye düşünüyorum.
Guzellikler diliyorum hem yavrunuza hem size.

Hangi şehirdesiniz ? Oğlumu götürdügum bi doçent doktor var.İşinin ehli bi doktor bulundugumuz yerdeyseniz önerebilirim.

Geçmiş olsun, henüz küçük olması düşündüğünüzün aksine bir avantaj. Eğer bozukluğu varsa çok daha rahat yol kateder.
Katılıyorum. Çocuk olduğu için yaşanmışlıkları daha az. bu yüzden de hastalık derinleşmeden anılarla bağlantı kurulmadan tedavisi kolay olur kanaatindeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…