Herkese merhabalar. Bende paylaşmak ve yardımcı olmak için yazıyorum. 15 gün önce ASM den biyotin eksikliği için aradılar. Değerlerimiz ilk 39 ikinci topuk kanı 63.5 çıkmış. Aynı gün düzen laboratuvarına koldan kan alıp yolladık. Siirt'te ikamet ediyoruz. 1 hafta sonra sonuç çıkacaktı fakat çalışmadıkları için sonuç çıkmadı. Bizde bebek 20 günlük iken İzmir de Tanyalcin laboratuvarına topuk kanı olarak tekrar yolladık. O kadar ilgili ve titiz bir yer ki sahibi bizi aradı bilgilendirdi. Sonuçlar kısa sürede çıktı ve arayıp bütün detaylarıyla bilgilendirdiler. Sonuclarimiz yükselmiş ve değerimiz 4-11 aralığı dahilinde 6.43 enzim aktivitesi geldi %60 oranı çıktı. Çocuğumuz hasta değil fakat taşıyıcı olma durumu var. Genetik tahlil yaptıracağız. Biz ASM den aradıkları gün bioak ilacını vermeye başladık. Günde 2*1 kullandık. Şimdi yine genetik test sonuçları vs çıkana kadar tedbir amaçlı vereceğiz. Tabiki bu süreçte çok yorulduk yiprandik. Allah'a şükür sonuclarimiz referans aralığında cikti. Ya eşim ya da bende tasiyiciyiz. İlk cocugumuzun topuk kanı sonucunu sordurduk böyle olunca. Değeri oldukça iyiymiş. Eşim ya da ben normal hayatımıza devam edebilmisiz demek ki. Bende değerleri vs özellikle yazdım umut olması açısından. Umarım bütün çocuklarımız şifa bulur.