- 9 Ocak 2015
- 19.493
- 80.899
- 798
- Konu Sahibi Benbirlaydii
Gözeeelbaşarılar yarısmada
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eger tadina bakarsaniz begeneceginize de cok eminim cok tesekkur ediyorumElinize sağlık çok güzel duruyor ben Bulgurlu böyle Seyleri pek yiyemiyorum ama çok güzel duruyor yağda kızartma olan da çok hoş duruyor valla yemesem de
Cook teşekkür ediyorumGözeeelbaşarılar yarısmada
Cok tesekkur ederimcanımmm cektii!!! ellerinize sağlıkk
Begenmene cok sevindim. Cok tesekkur ederimnefis görünüyor kız bu sunumda çok güzel olmuş ellerine sağlık başarılar dilerim
Canim benim bitanesin sen yaa Evlendigimden beri hayatta neler ogrenmedim ki, bu da ogrendiklerimden biri iste cok sagol tatlm benimKizzzz minnoşşş sen böyle becerekli bi anne olmayi nasıl basariyosunnn maşallah ellerine sağlık,çok güzel görünüyor
Seviyom seni tatli şeyyy bebisini öp yerimeCanim benim bitanesin sen yaa Evlendigimden beri hayatta neler ogrenmedim ki, bu da ogrendiklerimden biri iste cok sagol tatlm benim
Lütfen kızartılmış olanı ekrandan içeri atarmısınız.. şahane olmuş ellerinize sağlık .. Başarılar..Tüm kk hatunlarına merhabalarDaha öncede baska kategorilerde defalarca katılmak istedim, ancak kismet bugüneymis.Hamilelikti, doğumdu, lohusalikti derken anca firsatini bulabildim. Hazır kaynanamlara gelmişken, eltim de yardim etmeye hazırken kaynanamların yaptığı sekilde içli köfte yapıp yarışmaya katılayım dedim. Lafı uzatmadan başlasam iyi olacak
Eki Görüntüle 1739469
Dış harcı için
*1 su bardaği irmik
*2 yumurta
*Yarım kilo ince köftelik Duru Bulgur
*1 su bardagindan biraz az un
*1 cay kaşığı tuz
*2,5 su bardağı ılık su
Eki Görüntüle 1739471
İç harcı için
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım kilo dana kıyma
* 5 adet orta boy soğan
*2 yemek kaşığı salça
*1 demetten biraz az maydanoz
*Tuz, pulbiber, karabiber , reyhan ( Damak tadiniza göre ayarlayabilirsiniz)
Haşlama Suyu için
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 Tatlı kaşığı salça
*1 lt sıcak su , tuz.
YAPILIŞI
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım... Soğanları incecik ve küçücük doğrayalım...Sıvı yağı tencereye alalım, soğanları ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım...
Eki Görüntüle 1739470
Eki Görüntüle 1739472
Pembeleşince kıymamızı ekleyelim, suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavuralım.
Eki Görüntüle 1739473
Salçayıda ekleyelim tabi . Daha sonra baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyelim. En son olarak da maydanozumuzu ekleyip ocağın altını kapatıp sogumaya bırakıyoruz..
Eki Görüntüle 1739474
Dış hamurunu yapmaya başlıyoruz.Bulguru bir kaba alip uzerine 2 su bardagi ılık suyu ekliyoruz.
Suyununu çekince irmik, yumurta, tuzunu ekliyoruz.
Eki Görüntüle 1739475
Daha sonra kıvam alması icin yavas yavas ilik su azar azar ekleyip yoğuruyoruz. Daha sonra unu ekliyoruz, 5 dakika daha yoğuruyoruz. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa hamurumuzun kıvamı tamamdır.
Eki Görüntüle 1739476
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar halinde alıp parmağımızla ortasını açıp iç harcımızdan bir miktar dolduruyoruz.
Eki Görüntüle 1739477
Bu islemimiz de bittikten sonra bir tencerede yag ve salcayi kavuruyoruz.
Eki Görüntüle 1739478
Sıcak su ve tuzu da ekleyerek haşlıyoruz. Köfteleri kaynayan suya atıyoruz.
Köfteler üste çıkınca pişmiş demektir. İstege göre köfteler haşlanmadan yumurtaya da bulanip kizartilabilir. Ben her ikisinden de yaptim . Bütün yarışmacı arkadaşlarıma başarılar diliyorum
Eki Görüntüle 1739479
Eki Görüntüle 1739480
Begenmenize cok sevindim cok sağolunLütfen kızartılmış olanı ekrandan içeri atarmısınız.. şahane olmuş ellerinize sağlık .. Başarılar..
Begenmenize cook sevindim cok tesekkur ediyorumHarika olmuş içli köfteyi görünce dumura uğruyorum olsada yesek şimdi,yarışmada başarılar diliyorum
Sende cok seviliyorsun canimsin öptüm yerineSeviyom seni tatli şeyyy bebisini öp yerime
Begenmenize cook sevindim cok tesekkur ediyorum
Bende cok severim kaynanamdan ogrend onlar cok guzel yapar Bingöl mutfagi gercekten cok guzel :)Çok beğendim çokta severim yapamadığım yemeklerden bir taneside budur,yemesini seviyorum ama
Bende cok severim kaynanamdan ogrend onlar cok guzel yapar Bingöl mutfagi gercekten cok guzel :)
Kesinlikle katiliyorum yemesi daha keyifliK.validemde çok güzel yapar içli köfteyi,ben denedim ama yapamadım bulguru parçaladım açacağım diye.
Yemek kısmı daha keyifli ama..
Kesinlikle katiliyorum yemesi daha keyifli