- 10 Aralık 2014
- 8.631
- 6.442
- 248
- Konu Sahibi Benbirlaydii
Tüm kk hatunlarına merhabalarDaha öncede baska kategorilerde defalarca katılmak istedim, ancak kismet bugüneymis.Hamilelikti, doğumdu, lohusalikti derken anca firsatini bulabildim. Hazır kaynanamlara gelmişken, eltim de yardim etmeye hazırken kaynanamların yaptığı sekilde içli köfte yapıp yarışmaya katılayım dedim. Lafı uzatmadan başlasam iyi olacak
Dış harcı için
*1 su bardaği irmik
*2 yumurta
*Yarım kilo ince köftelik Duru Bulgur
*1 su bardagindan biraz az un
*1 cay kaşığı tuz
*2,5 su bardağı ılık su
İç harcı için
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım kilo dana kıyma
* 5 adet orta boy soğan
*2 yemek kaşığı salça
*1 demetten biraz az maydanoz
*Tuz, pulbiber, karabiber , reyhan ( Damak tadiniza göre ayarlayabilirsiniz)
Haşlama Suyu için
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 Tatlı kaşığı salça
*1 lt sıcak su , tuz.
YAPILIŞI
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım... Soğanları incecik ve küçücük doğrayalım...Sıvı yağı tencereye alalım, soğanları ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım...
Pembeleşince kıymamızı ekleyelim, suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavuralım.
Salçayıda ekleyelim tabi . Daha sonra baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyelim. En son olarak da maydanozumuzu ekleyip ocağın altını kapatıp sogumaya bırakıyoruz..
Dış hamurunu yapmaya başlıyoruz.Bulguru bir kaba alip uzerine 2 su bardagi ılık suyu ekliyoruz.
Suyununu çekince irmik, yumurta, tuzunu ekliyoruz.
Daha sonra kıvam alması icin yavas yavas ilik su azar azar ekleyip yoğuruyoruz. Daha sonra unu ekliyoruz, 5 dakika daha yoğuruyoruz. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa hamurumuzun kıvamı tamamdır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar halinde alıp parmağımızla ortasını açıp iç harcımızdan bir miktar dolduruyoruz.
Bu islemimiz de bittikten sonra bir tencerede yag ve salcayi kavuruyoruz.
Sıcak su ve tuzu da ekleyerek haşlıyoruz. Köfteleri kaynayan suya atıyoruz.
Köfteler üste çıkınca pişmiş demektir. İstege göre köfteler haşlanmadan yumurtaya da bulanip kizartilabilir. Ben her ikisinden de yaptim . Bütün yarışmacı arkadaşlarıma başarılar diliyorum
Dış harcı için
*1 su bardaği irmik
*2 yumurta
*Yarım kilo ince köftelik Duru Bulgur
*1 su bardagindan biraz az un
*1 cay kaşığı tuz
*2,5 su bardağı ılık su
İç harcı için
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım kilo dana kıyma
* 5 adet orta boy soğan
*2 yemek kaşığı salça
*1 demetten biraz az maydanoz
*Tuz, pulbiber, karabiber , reyhan ( Damak tadiniza göre ayarlayabilirsiniz)
Haşlama Suyu için
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 Tatlı kaşığı salça
*1 lt sıcak su , tuz.
YAPILIŞI
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım... Soğanları incecik ve küçücük doğrayalım...Sıvı yağı tencereye alalım, soğanları ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım...
Pembeleşince kıymamızı ekleyelim, suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavuralım.
Salçayıda ekleyelim tabi . Daha sonra baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyelim. En son olarak da maydanozumuzu ekleyip ocağın altını kapatıp sogumaya bırakıyoruz..
Dış hamurunu yapmaya başlıyoruz.Bulguru bir kaba alip uzerine 2 su bardagi ılık suyu ekliyoruz.
Suyununu çekince irmik, yumurta, tuzunu ekliyoruz.
Daha sonra kıvam alması icin yavas yavas ilik su azar azar ekleyip yoğuruyoruz. Daha sonra unu ekliyoruz, 5 dakika daha yoğuruyoruz. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa hamurumuzun kıvamı tamamdır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar halinde alıp parmağımızla ortasını açıp iç harcımızdan bir miktar dolduruyoruz.
Bu islemimiz de bittikten sonra bir tencerede yag ve salcayi kavuruyoruz.
Sıcak su ve tuzu da ekleyerek haşlıyoruz. Köfteleri kaynayan suya atıyoruz.
Köfteler üste çıkınca pişmiş demektir. İstege göre köfteler haşlanmadan yumurtaya da bulanip kizartilabilir. Ben her ikisinden de yaptim . Bütün yarışmacı arkadaşlarıma başarılar diliyorum
Son düzenleyen: Moderatör: