Bim'deki ürünler hakkında..

sütü yoğurtu süt tozuyla yapılıomuş diye duydum.bizde salam sosis pek tüketilmez ona bişey diyemem ama mesela yumurtası da çok ucuz diil mi ya o kadar da olur mu yani akıl almayınca benim de içimden almak gelmiyo.oyuncak aslında plastik hepsi çok zararlı keşke herşeyin ahşabı yapılsa ama bence gene de en çok dikkat edilmesi gereken tüylü oyuncaklar bu sizin aylarda falan alerjiyi tetikliyo ona çok dikkat edilmeli

İYİ GECELER.
iyi bir bim müşterisi olarak şunu tavsiye edebilirim ki,aldığınız ürünlerin arkasını okuyun kim üretmiş bakın.örneğin dost süt ve süt ürünlerini içim sütü üreten firma üretiyor.uzun zamandır almadım gerçideğişmiş olabilir,meyve suyunu tamek üretiyordu.marka aldığınız ürünlerin üreticilerine bakın karşılaştırın.
bim neden ucuz çünki reklama ve ambalaja,market düzenine para harcamıyor ki,bu fiyatları ürünlere yansıtmamk için.

sütaş süzme peyniri evimde kim yediyse bayıldı.hatta bu ne diye sordular:KK1:kaymak gibi diyorlar.kızlarımda çok seviyor tavsiye ederim:KK31:

bakliyatlar (başta pirinç olmak üzere mercimek, bulgur, şehriye vs.)
kakao
pamuk
bulaşık süngeri
ovma teli
tül deterjanı
bulut yumuşatıcı (pembe şişe)
ağda
pudra şekeri
damla çikolata
inegöl köfte
turşu
mayonez
tuvalet kağıdı
kağıt havlu
tereyağ
örgü peynir
tam buğday ekmeği BEĞENEREK KULLANDIĞIM ÜRÜNLER

dost süt
çikolatalarını TATLILARDA KULLANIYORUM

dost yoğurt SALATALARDA KULLANIYORUM, DİREKT SOFRAYA KOYDUĞUMDA EŞİM TADINI BEĞENMİYOR, BEN DİĞER YOĞURTLARDAN DAHA FARKLI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

le cola güzel değil... tadı bi garip...

scarlet bence eskisi gibi değil, bozuldu, naylon gibi yapısı, koteks kullanıyorum...

bulaşık makinesi deterjanı güzel temizliyor, fiyatı uygun ancak çatal kaşıkları çok çok çok çiziyor...

buradaki tavsiyeler üzerine aknaz beyaz peynir aldım ama tadını beğenmedim, üstelik fiyatı da uygun değil... tadına bakma, deneme şansımız olsa keşke... artık diğer peynir ürünlerini denemeye cesaret edemiyorum...

salam, sosis, sucuk, tavuk eti vb ürünlerini alamaya da hiç cesaret edemedim henüz...

bugün bimden çocuklar için olan nevresim takımından 2 tane aldım kızlarım için kalitesi orta , paşabahçe su bardağı tane 0,95 lira 12 tane aldım kadaınlar kapıştı zaten küçük kızıma pijama takımı aldım bu hafta 23 nisan için oyuncak çeşitleri çoktu küçük çocuğu olanlar bir baksın BİM A.Ş. > Aktüel Ürünler

Eki Görüntüle 396018

Evet bende 6 tane aldım çeyizime :KK16::KK16:
Yeşili çok hoş :nazar:

$Fotoğraf-0115.jpg

Son düzenleme:
oğullarıma spor ayakkabısı aldım ışıklı çok beğendiler gerçektende fiyata göre çok iyi.dayanamadım bide 3lü komyon seti aldım.vişne reçelini çok beğeniyorum.büyük kavonozlarla tüketiyoruz.baklagilleride bimden alıyorum çok memnunum.

oğullarıma spor ayakkabısı aldım ışıklı çok beğendiler gerçektende fiyata göre çok iyi.dayanamadım bide 3lü komyon seti aldım.vişne reçelini çok beğeniyorum.büyük kavonozlarla tüketiyoruz.baklagilleride bimden alıyorum çok memnunum.

evet fiyatları çok uygun hem kızıma hemde görümcemin oğluna aldım.. kızçem hiç ayağından çıkarmıyo içerde giyiyo ilk heves.. hatta bu sabah gözünü açarken bile ayakkabılarını sordu

o ayakkabıdan geçen sene almıştım gerçekten hoş 3,5 yaş oğlum için

Songunlerde adını sıkça duydugumuz ve tarım bakanlıgının açıkladığı "tağşiş" li ürünler ( kusurlu ürünler ) listesinde yer alan ve BİM'de satılan uludağ markalı sosisler ile alakalı BİM marketler zincirine yolladıgım şikayet metni ve geri dönüş cevaplarını aynen ekliyorum...

Yolladıgım Mail :

merhabalar
Uzun zamandır BİM müşterisiyim, alışverişlerimde genellikle ilk tercihim BİM alışveriş merkezleri olup,
aradıklarımı bulamadıgım takdirde diger AVM giderim...Tarım Bakanlığının yaptığı Tağşişli ürünler listesinde
Uludağ marka et ürünleride bulunmakta ve bu ürünler BİM'de satılıyor.. Kalite politikanız ve BİM güvencesi bu işin neresinde oluyor merak ettim ?
Bekir Turan - Konya

*

Aldıgım Mail Cevabı :

Değerli müşterimiz

Mesajınız için teşekkür ederiz. Mağazalarımızda satışa sunulan ve kendi özel markamız olan Uludağ soyulmuş sosis ürünü ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının açıkladığı laboratuvar sonuçları ile ilgili görüşlerimizi aşağıda dikkatinize sunmak isteriz

1- Perakende sektörünün lider kuruluşu olarak hiçbir ürünümüz “merdiven altı “ olarak tabir edilen tesislerde üretilmemektedir.

2- Bütün özel markalı ürünlerimiz, bulunduğu sektörün güvenilir ve kurumsallaşma düzeyi yüksek firmalarında üretilmektedir. Bu tesisler bakanlık yetkilileri yanı sıra, görevlilerimiz tarafından da düzenli olarak denetlenmekte; üretilen ürünler de aynı şekilde insan sağlığı ve hijyen açısından ayrıntılı olarak laboratuvar koşularında analiz ettirilmektedir.

3- Uludağ markalı soyulmuş sosis ürünümüz, formülü itibariyle %70 dana eti %30 tavuk etinden imal edilmektedir. Üretiminde kullanılan dana ve tavuk etleri piyasada marka olmuş üretiminden her manada emin olunan üreticilerden alınmaktadır.

4- Kullanılan tavuk eti tavuğun göğüs etidir. Göğüs eti kemikten ayrılırken bazen bıçak iç organlara da değebilmekte, dolayısıyla ete bulaşabilmekte, bazı sinir ve kıkırdak dokular da göğüs etine yapışık vaziyette gelebilmektedir. Üretim sürecinde bu bulaşmanın mutlak olarak önüne geçmek imkanı bulunmamaktadır.

5- Bu maddeler tavuğun kendi yapısında doğal olarak bulunan maddelerdir ve hiçbir şekilde insan sağlığına zararlı değildir.

6- Bu bulaşma durumu Bakanlıkça yapılan laboratuvar testlerinde tespit edilmiş, görevli histolog (doku bilimci) tarafından da yabancı doku (kıkırdak ve sinir) ve iç organ tağşişi (*) olarak tanımlanmıştır.

7- Ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın bir ön açıklama olduğunu göz önünde bulundurmak gereklidir. Yapılmış bulunan testte, ürünün içinde bulunan kıkırdak, sinir veya iç organ miktarı yüzdesel olarak verilmemekte sadece ‘var’ ya da ‘yok’ denmektedir. Bu anlamda ayrıntılı bir incelemede tağşiş ile bulaşmanın farkının ortaya çıkacağına inancımız tamdır.

8- Konu ile ilgili akademisyenler de bulaşmayla tağşişin ayrılması gerektiğinin altını kuvvetle çizmektedirler.

9- Bir üründe tağşiş olduğunu söyleyebilmek için bu tağşişden ekonomik anlamda kar ediliyor olması düşünülmelidir.

10- Sadece bulaşmayı tağşiş olarak nitelemek ülkemizde iyi üretim yapan ve bunun için çok büyük yatırımlar yapan, aynı zamanda ciddi denetimlere açık olan tesislere yapılan bir haksızlık olacaktır.

11- Bu noktada müşteri memnuniyeti ve halk sağlığı en yüksek önceliklerinden biri olarak kabul eden bir kuruluş olarak, yeniden bir inceleme yapabilmek amacı ile Uludağ markalı soyulmuş sosis ürünümüzü şu an için satıştan kaldırmış bulunuyoruz.

Bilgilerinize sunarız
Saygılarımızla
BİM A.Ş

(*) Tağşiş: Herhangi bir maddenin üretiminde ve/veya gıda maddelerinin üretiminde kullanılan madde ve malzemelerin içerisine o maddenin değerinden değersiz veya daha düşük değerli malzemelerin katılması sonucunda, mevzuata veya izin verilen özelliklerine aykırı olarak üretim yapılması hali. Bizim ürünümüzde böyle bir durum söz konusu değildir.

Uludağ sosis değişmiş, %70 piliç etiydi şimdi %100 piliç eti olmuş, beşlerin %100 dana eti olanı vardı onu aldım. Zaten artık tadından anlıyorum içinde piliç eti mi dana etimi var. Dağhan %100 dana eti sucuğu da tadı iyi geldi bana. Beşler e ürettiriyormuş. Arada sırada tüketiyoruz, h.sonu khvaltıya misafirim gelmese epeyce süre de almazdım. Hazır gıda olmaları haklarında en çok haber yapılan ürün grubu olması nedeniyle sucuk sosis salam dan iyice soğuyorum. Bunlar dışında bim in kahvaltı ürünlerine bayılıyorum;
Kerem marka kaymağı,
Reçelleri,
Sütaş süzme peyniri,
Binvezir inek sütünden yapılan ezine peyniri,
Marmara Birlik tenekedeki az tuzlu salamura zeytini,
İçi biberli yeşil zeytini,
Berk tomurcuk çayı,
Osmanoğlu markasıydı galiba tatlıları, (bu gruba küçük ekler de katılmış mutlaka denemelisiniz)
en beğendiklerimden...

Bir de; bir üründe şikayet olunca o ürün için işlem yapmaları raftan kaldırmaları da kurumsal ve güvenilir bir firma olduklarını gösteriyor.

bugido kaymak dondurma var külahta 75 kuruş harika bir tadı var. cornet falan çirkin kalıyor bunun yanında
kaymak ve çikolatalı bugido güzel değildi ben çikolatayı dondurmada hiç sevmem.

Bir de murat bey böreklik lor peynir çok güzel.

Son düzenleme:
sosis,sucuk tarzı şeyler ben asla yemem arada eşim alır onun dışında evimize girmez ama açıkçası
bimden hiç almadık,ama güvensiz olduğunu sanmıyorum zaten hep bim adına üretiliyor marka firmalar tarafından...
yumurtasını kullandım memnun kaldım ,onun dışında süt tatlıları özelllikle kazan dibine bayılıyorum özsüt veya bolulu hasan ustadan
farkı yok ....üçgen krem peyniri de güzel,sirkesini,tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun "evyap" üreticisi...
sürekli alırım.
geçen hafta kızartma tenceresi aldım iyice inceledim üretici firma "mehtap" çok memnunum şimdilik zaten 2 yıl garantiside var ,

şu mangolu kokulardan bende aldım burdaki yorumlara bakarak gerçekten çok güzel koridora koydum bütün eve yayılıyo.
akşam işten gelip kapıyı açınca ev mis gibi kokuyo ne kadar dayanır acaba..
fıs fıslardan daha iyi

Son düzenleme:
X